Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Η ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ


ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ


Η ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣΑ  ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!

*Μ’αφορμή την ανακάλυψη τεράστιου ταμιευτήρα
εξαιρετικής ποιότητας αερίου στην 
αδιαμφισβήτητα Αποκλεικλική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)
του Κυπριακού Κράτους!

* "θ'αποδεχόμουν την "Τύχη", υπό την προϋπόθεση  της αδιαμφισβήτητης Θεότητος!"

   Κάποια πράγματα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι!
   «Είναι κάποια πράγματα, που πολλοί λένε, πως είναι τυχαία και
συγκυριακά! Δε συμμερίζομαι την άποψη, γιατί φοβάμαι, πως όλα τα πράγματα έχουν μια νομοτελειακή σειρά, που κάθε άλλο, παρά τυχαία μου μοιάζει! 
   Το Ιστορικό της πολύπαθου Νήσου, λίγο πολύ σε όλους μας είναι σχετικά γνωστό, με τελευταίο το σχισματικό του 1974!
   Αυτό το μεγάλο άδικο, που πλήρωσαν με το αίμα τους χιλιάδες άνθρωποι κι’έμελλε ν’αλλάξει τον πληθυσμιακό και χωροταξικό χάρτη της Νήσου, φέρνοντας τα πάνω κάτω, στη Λογική και το Δίκαιο!»
   Έρχονται στιγμές όμως που στο άδικο, τα ίδια τα γεγονότα, τη «Θεία Δίκη» σ'αναγκάζουν όχι απλά να τη δεχτείς, αλλά να την παραδεχτείς

   Ούτε ο Χριστός τέτοια πάθη!
   Πέρασε και τι δε πέρασε η Κύπρος στο βιολογικό της
οδοιπορικό! Μαύροι χρόνοι, καταραμένοι χρόνοι, καλύτερα να μην τους θυμόμαστε, αλλά και πώς να τους ξεχάσουμε:
   Το 1570 οι Οθωμανοί εισβάλουν και καταλαμβάνουν το νησί, μετά από Ηρωική Αντίσταση! Αποτέλεσμα η μόνιμη εγκατάσταση πυρήνα των εισβολέων (40.000 – 50.000) έκτοτε! 
   Το 1878, οι κατακτητές Τούρκοι νοικιάζουν το νησί στους φίλους τους Άγγλους κι’εκείνοι για πρώτη φορά υψώνουν τη σημαία τους στη Λεμεσό στις 12/7/1878 και η Τουρκική Σημαία υποστέλλεται μετά από 307 χρόνια!
   Το 1914, επισημοποιείται η κατοχή των Άγγλων στην Κύπρο, με το έτσι θέλω, από το πείσμα των Άγγλων ένεκα του ότι η Τουρκία στο Ά παγκόσμιο πόλεμο, ετάχθη υπέρ των Γερμανών! 
   Την πρώτη Μαΐου του 1925, η Κύπρος ορίζεται σαν αποικία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας!
   Η Βρετανική κατοχή, παύει τυπικά να υφίσταται στις 16/8/1960, βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου (11 και 19/2/1959 αντίστοιχα) μετά από 82 χρόνια Αγγλοκρατίας με πολλά κακά και άσχημα, αλλά και καλά σε σχέση με τα 307 έτη σκοταδισμού της Τουρκοκρατίας! 

   Από το Γολγοθά στη Σταύρωση!
   Εδώ αρχίζουν άλλα προβλήματα, τα προβλήματα της συγκυβέρνησης με τα «βλήματα» και σίγουρα τα πιο σοβαρά από όσα μέχρι τότε είχε ζήσει η Κύπρος! Πρόεδρος ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και Αντιπρόεδρος ο Φαζίλ Κιουτσούκ!
   Όμως τα νήματα κινεί ένας άλλος τουρκοκύπριος, ο πλέον απαίσιος τύπος της φάρας αυτής! Τ’ονομά του Ραούφ Ντενκτάς! Και να σκεφτεί κανένας ότι η καταγωγή του ήταν από το αμιγώς Τουρκοκυπριακό χωριό «Άγιος Επιφάνιος», που όλοι οι κάτοικοί του ήταν εξισλαμισμένοι Χριστιανοί!
   Ο Ντενκτάς το 1949 διορίστηκε από τους Αποικιοκράτες Άγγλους δικηγόρος του Στέμματος! Στη συνέχεια γενικός
Εισαγγελέας (1956 – 58!) Ενώ αυτός ήταν ο Ηγέτης της Τρομοκρατικής Οργάνωσης Τ.Μ.Τ (Turk Mukavemet Teskilati!)
   Η θέση του όσον αφορούσε την επίλυση του Κυπριακού, απόλυτη, (ΤΑΞΙΜ), «ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ» δηλαδή! Το 1964, έτος εγκατάστασης της Ελληνικής Μεραρχίας στη Μεγαλόνησο, του απαγορεύτηκε η είσοδός του στο νησί! Δύο φορές επεχείρησε να εισέλθει παράνομα, τη δεύτερη συνελήφθη! Με τη Μεσολάβηση ΗΠΑ και Αγγλίας απελάθηκε στην Τουρκία! 
   Το 1967 η Ελληνική μεραρχία αποχωρεί! Το 1973 ο Ντενκτάς εκλέγεται, για πρώτη φορά, Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και από της 20 Ιουλίου, ημέρα της εισβολής των Τούρκων στη Μαρτυρική Νήσο, καθίσταται παντοδύναμος!
   Τώρα εν συνόψει τα εγκλήματα της Εισβολής! Πρώτον και κύριο το πραξικόπημα στην Κύπρο, με στόχο τον Μακάριο, σε συνδυασμό με την προκλητικότητα συμπάθειας εκείνου υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηγετών της! Η σύλληψη και η διενέργεια του πραξικοπήματος συνιστά αφελέστατη πράξη, που κατ’ελάχιστον αμείβεται δι’εκτελέσεως, του υπευθύνου, προς παραδειγματισμό!
   Όσο για τον Μακάριο, επισημαίνω τούτο «Τους Ηγέτες τους επιλέγουμε, προς επαύξηση του αισθήματος ασφαλείας και
ευημερίας!» Γι’αυτούς τους δύο υπέρτατους σκοπούς και τίποτα άλλο! Εκείθεν είναι θέμα των Ηγετών, κατά περίπτωση, να ισορροπούν, σ’έναν ούτως ή άλλως, ανισόρροπο κόσμο!
   Κι’αν γι’αυτό θα μπορούσε να συγχωρεθεί ο Μακάριος, δεν θα μπορούσε ποτέ να συγχωρεθεί, για την πρώτη του επίσημη δήλωση, μετά το πραξικόπημα και τη διαφυγή του «Παρακαλώ τις Εγγυήτριες δυνάμεις, να επέμβουν, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο!» Αυτή ήταν η πράσινη φωτοβολίδα Μακαριότατε για την εισβολή! Γιατί; Γιατί εγγυήτριες Δυνάμεις ήταν η «Σκύλλα» (Τουρκία) και η «Χάρυβδη» (Αγγλία!)
   Έτσι καταλήφθηκε, το φιλέτο της Νήσου (Βόρειο Τμήμα) σε ποσοστό 36.2% του συνόλου αυτής! Με χαρές και πανηγύρεις οι Τουρκοκύπριοι, άφησαν όλους τους θύλακες της Νότιας Κύπρου για μετεγκατάσταση στη γη της Επαγγελίας και για όσους δεν επιθυμούσαν, με βία από τον Ντενκτάς! Απαρνούμενοι αυτοβούλως κάθε νομικό δικαίωμα, επί των νότιων Κυπριακών περιοχών και των δικαιωματικών θαλάσσιων κεκτημένων!
   Έτσι κάπως εκτοπίστηκαν συνολικά 120.000 Ελληνοκύπριοι και βίαια εκδιώχθηκαν από από τις εστίες τους περίπου 60.000! Ενώ εκτός των Τουρκοκυπρίων, χιλιάδες έποικοι από την Τουρκία κατέκλυσαν το κατεχόμενο πλέον τμήμα της Νήσου! Έτσι αλλοιώθηκε και η σύνθεση του πληθυσμού, που ήταν παγίως με ποσοστά 82% και 18%, για Ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους!
   Έτσι και ο Ντενκτάς στις 13/2/1975 ονόμασε τα κατεχόμενα «Ομόσπονδο Κράτος Τουρκοκυπρίων!» Έτσι έκτοτε έχουμε την ύπαρξη, ενός αυτοανακηρυχθέντος "Ψευδοκράτους", που ουδείς αναγνωρίζει, πλην της Τουρκίας 

   Η Θεία Δίκη!
   Όμως να, στο πλήρωμα του χρόνου η Θεία Δίκη, πως τιμωρεί τους σταυρωτές και τους Σταυρωμένους δικαιώνει!
   Στην επίσημα αδιαμφισβήτητη Κυπριακή ΑΟΖ (Νότια Θαλάσσια
Έκταση) αποδείχθηκε – όπως επίσημα ανακοινώθηκε χθες 28/2/2019 -  ότι ρέει πακτωλός ποταμός, που χαρακτηρίστηκε «Μαμούθ» (5 -8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών) ιδανικού αερίου!
   Η επίσημη ενημέρωση έγινε χθες από τον αντιπρόεδρο της γιγάντιας εταιρείας Exxon Mobil, Αμερικανικών συμφερόντων Κο Tristan J Aspray, επιβεβαιώθηκε δε από έγγραφη ενθουσιώδη ανακοίνωση του Προέδρου Αναστασιάδη!
   Εκτιμάται δε ότι οι "Πακτωλοί Ποταμοι", στην ευρύτερη περιοχή
είναι περισσότεροι, όχι μόνο στο οικόπεδο 10, αλλά και στο 12 και στο 8 και στο 2 και στο 1!!!
   Μείνετε έξω τουρκαλάδες, έτσι η Θεία δίκη απεφάνθη, γιατί όλα εδώ πληρώνονται, κυρίως δε τα βάρβαρα κι’ανελέητα εγκληματικά λάθη, που η τιμωρία τους είναι ανάλογη της Θείας κρίσης και φυσικά της Θείας δίκης!
   Γιατί κάποιο αόρατο και υπερβατικό μάτι, φαίνεται πως όλα τα παρακολουθεί κι’εκεί που χρειάζεται, απ’ότι  αποδεικνύεται,
επεμβαίνει νομοτελειακά, μεταλλάσσοντας πράγματα, καταστάσεις και δεδομένα, προς έκπληξη των πάντων! Μια και όλα φαίνεται, πως εδώ πληρώνονται κι'αν δεν μπορούν οι Άνθρωποι και οι Λαοί φροντίζουν οι Θεοί!


                                                                    Με Τιμή
                                                               Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας