Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ!

Σπύρου Κίκερη

"ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ" ΚΑΙ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ!

   Δυο συγκυριακά και σημαδιακά γεγονότα!
   Δυο συγκυριακά γεγονότα με ανάγκασαν να επανέλθω σε τούτη
τη γραφή! Πρώτον η γέννηση στις 8/3/1907 του Τεράστιου Κωνσταντίνου Καραμανλή, του άτυπου Συγγραφέα, βάσει του έργου, των πράξεων και της εν γένει Ιστορίας του, του λεγόμενου «Καραμανλισμού!»
   Δεύτερον η ανανέωση αυτού - Καραμανλισμού - που ήρθε στις 7/3/2004 στο πρόσωπο, ενός άλλου Καραμανλή, του Κώστα Καραμανλή, που εξελέγη μ’άπειρες ευχές, ελπίδες και προσδοκίες του Ελληνικού Λαού!
   Όμως ατυχώς, στο μόνο που έμοιαζε ο δεύτερος  με τον πρώτο, ήταν το όνομα, γιατί δυστυχώς έμελλε πανηγυρικά ν’αποδειχτεί ότι άλλο «Καραμανλισμός» και άλλο «Νεποτισμός!»
   Για το έργο του Μεγάλου ανδρός, του τέσσερες φορές Πρωθυπουργού και του δύο φορές Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν θα μιλήσω, άλλωστε το’χω κάνει άλλες φορές, χώρια που η Ιστορία αδιάλειπτα για κείνον μιλά και γράφει, με λόγια και γράμματα χρυσά!

   Για τον «Μικρό Καραμανλή» δυστυχώς θα μιλήσω!
   Κώστα Καραμανλή, υπήρξατε πολύ κατώτερος των Ευχών, Ελπίδων και προσδοκιών των Ελλήνων! Ήρθατε στις 7/3/2004
τροπαιοφόρος με 45.36% και 164 έδρες, ακολουθούμενος από  μύριες όσες, ευχές,  ελπίδες και προσδοκίες! 
   Όμως υπήρξατε άτολμος, άκομψος, δειλός, διστακτικός και αναποφάσιστος εν γένει! Ούτε καν την κατάχρηση και κατασπατάληση των Ολυμπιακών από την κυβέρνηση Σημίτη δε βγάλατε στον Αέρα κι'ακόμα τελούμε σε απόλυτα σχετικό σκοταδισμό στο θέμα αυτό!
   Κι’όμως ο Ελληνικός Λαός, μην έχοντας καλύτερη επιλογή και έχοντας αδιαμφισβήτητα πάντα στο νου το λεγόμενο «Καραμανλισμό, σας τιμά για δεύτερη φορά στις εκλογές του 2007, προειδοποιώντας σας όμως για το ότι δεν πάτε καλά, με το 41.8% και τις 152 έδρες! 
   Και 'σεις αποδείξατε σ'ελάχιστο χρόνο, ότι η δεύτερη φορά ήταν χειρότερη της πρώτης, επί παντός επιστητού κυρίως δε του οικονομικού, παρά την εμπειρία σας!
 Θα μου πείτε, πέσατε και στη μεγάλη οικονομική κρίση! Ναι δεν αντιλέγω, όμως ο καλός Ταγός, σαν τον Καπετάνιο, στη φουρτούνα φαίνεται, πηδαλιουχώντας το σκάφος της Πατρίδας του ασφαλώς, μέχρι να καλμάρουν οι καιροί! 
   Το κάνατε; Ασφαλώς όχι! Δεν επιθυμώ ν’απαριθμήσω τα λάθη σας, γιατί ήταν πολλά! Απλά για να εξιλεωθείτε και σαν άλλοθι, είπατε στο και πέντε κάποια πράγματα, όταν ο κόμπος πια δεν είχε ξεπεράσει απλά το χτένι, αλλά το είχε σπάσει!

   Έτσι καταλήξατε να ηττηθείτε!
   Έτσι καταλήξατε να ηττηθείτε μετά από δύο ακόμα χρόνια (4/10/2009) από έναν των χειρότερων Ελλήνων Πολιτικών και
αδιαμφισβήτητα έναν των λιγότερο ικανών Πρωθυπουργών, τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου!
   Τον άνθρωπο που διέθετε την θρασύτητα και ασχετοσύνη να πει την περιβόητη φράση, σε μαύρους καιρούς ότι, «Λεφτά υπάρχουν!» Έτσι χάσατε με το απίθανο σκορ 43.92% κατακρημνίζοντας το κόμμα σας στο 33.47%! 

   Τραγικές οι Συνέπειες στη Συνέχεια! 
   Τραγικές οι συνέπειες στη συνέχεια, για να οδηγηθούμε εν τέλει, εκεί που σήμερα είμαστε, στη χειρότερη δηλαδή κυβέρνηση όλων των εποχών, μ'έναν Πρωθυπουργό για κλάματα!
    Για κλάματα και δράματα και το χειρότερο με άγνωστες
προθέσεις και διαθέσεις, περί Δημοκρατίας και ελευθερίας, καθώς πάρα πολλές ενδείξεις, βλέπουμε  δυστυχώς να εξελίσσονται ραγδαία σε αποδείξεις!

   Και σεις απτόητος, βλοσυρός, δειλός και σιωπηλός, παρακολουθείτε! Παρακολουθείτε, σφυρίζοντας αδιάφορα, αρνούμενος έστω μία φορά, στο βήμα της Βουλής ν'ανεβείτε, κάτι από την πείρα σας να πείτε, παραμένοντας απελπιστικά εκνευριστικά  και κουραστικά σιωπηλός σαν αγαλματίδιο του Βούδα!
   Την ίδια ώρα που στενότατοι συνεργάτες σας και θα'λεγα κολλητοί σας, σαν βδέλλες έχουν κολλήσει, στο μιασματικό εξουσιαστικό συνονθύλευμα, που διαχειρίζεται κακήν κακώς τη Μοίρα μιας ταλαίπωρης Ελλάδας και τις τύχες των αλαφιασμένων, από πανικό, Ελλήνων!

   Υπήρξατε Ετερόφωτος!
   Υπήρξατε ετερόφωτος, όμως κι'αυτό το φως, που εξ'αντανακλάσεως πήρατε, σταθήκατε ανίκανος να το
διαχειριστείτε και να το διατηρήσετε, για να μην πω το υποτιμήσατε και το ευτελίσατε! Ίσως να ήταν η Μοίρα του Ανδρός  με τα "μεγάλα φρύδια", να έχει "μικρά ανίψια!"
   Μην εκπλήσσεσθε και μη θίγεστε, έτσι είναι! Ίσως γιατί ποτέ δεν καταλάβατε ή δεν ενστερνιστήκατε τι σήμαινε «Καραμανλισμός!» Και καραμανλισμός, κατά την ταπεινή μου άποψη σημαίνει: Θάρρος, Παλικαροσύνη, Ηρωισμός, Συνέπεια, Ντομπροσύνη, Πείσμα, Εμμονή, Όραμα και Μπέσα, ήτοι ένα σύνολο ιδεών αξιών και σπάνιων χαρισμάτων!
   Καραμανλισμός δεν σημαίνει, ότι όποιος φοβάται, λουφάζει, μούγκα βγάζει και κάθεται με τα σουβλάκια του, τα παϊδάκια του και τα παιδάκια του!
   Καραμανλισμός σημαίνει ότι αυτό που έχω να πω το λέω στα ίσα και κοφτά κι’αυτό που έχω να κάνω το κάνω, ανεξαρτήτως συνεπειών! Ακόμα κι' αν υπάρχει "Πυθίας" Χρησμός  θανατικός !Και ο νοών νοήτω!

   Κανένας Μεγάλος Ηγέτης δεν Φοβήθηκε για τη Ζωή του!
   Κανένας μεγάλος ηγέτης δεν φοβήθηκε για τη ζωή του! Ούτε ο Καποδίστριας, ούτε ο Θείος σου! Ο Καποδίστριας ζούσε εν πλήρη επιγνώσει, ότι διαχειρίζεται ένα ναρκοπέδιο, με Μαυρομιχαλαίους
και Μιαούληδες, Μανιάτες και Υδραίους και Γάλλους και Εγγλέζους! 
  Έναν σωματοφύλακα είχε την ημέρα της δολοφονίας του κι’αυτόν μονόχειρα! Τί έχασε; Τη Ζωή του! Τι κέρδισε; Την Αιωνιότητα στον Αιώνα τον άπαντα!
   Ο Θείος σου ήταν αυτοεξόριστος, όταν από σταθμούς του εξωτερικού πληροφορήθηκε ότι παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο το 1965, για ατασθαλίες στη ΔΕΗ τα έτη 1955 - 1961! Εκείνος είπε σεω δημοσιευμένη επιστολή του, προς τον Κωνσταντίνο Τσάτσο: «θα προτιμούσα δέκα φορές να με είχαν δολοφονήσει!» Και γω συμπληρώνω αυτά ήταν τα έτη που η Ελλάδα έβλεπε το φως το ηλεκτρικό για πρώτη φορά, αντικαθιστώντας τη λάμπα με το φυτίλι και το πετρέλαιο! Εκτιμώ πως είναι αμαρτία αντί για ευχαριστώ να δέχεσαι τελεσίγραφο απειλητικό!
   Και είπε και άλλα σοφά και διαχρονικά, που διδάσκουν όπως: «Για να κυβερνήσω με δικαιοσύνη, στέγνωσα τη ψυχή μου!» «Ποιος κυβερνάει επιτέλους τούτο τον τόπο;» «Έχουμε μετατραπεί σ’ένα απέραντο φρενοκομείο!»
   Και φυσικά αγαπητέ μου Κωστάκη, με δάκρυα στα μάτια το: «Δεν υπάρχει παρά μια μόνο Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική!»

   Αφήστε μας λοιπόν ήσυχους!
   Αφήστε μας λοιπόν ήσυχους, να πορευτούμε, χωρίς και ανάγκη να είναι, στη Βουλή να σας ξαναδούμε! Εξαφανιστείτε, γιατί εκείνο το υπέρλαμπρο αυτόφωτο συγγενικό σας άστρο, παρά του ότι έχει, προ πολλού εξαφανιστεί, εξακολουθεί να εκπέμπει, γιατί ήταν έτη
φωτός μακριά από όλους σας!
  Αυτά για να διδάσκονται οι νεώτεροι, τ'ακούς αξιότιμε Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, που ευελπιστώ να μην κάνεις το Μοιραίο Λάθος, που έκανε ο Πατέρας σου, ούτε να μ'εξαναγκάσεις να επαναλάβω σε γραφή μου φράσεις, που θα περιέχουν τη λέξη "Νεποτισμό!"
                                                                   Με Τιμή
                                                              Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας