Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Πάλι πρωτιά! Ξανά πρωτιά
κι’οι άλλοι πίσω στη σειρά!
Μπράβο παιδιά, μπράβο παιδιά
με την Ικάρια Καρδιά!

«Η πρωτιά εδώ, δεν είναι ζαριά
γιατί θέλει σθένος, θέλει πίστη, θέλει ιδρώτα
αγώνα, καρδιά, Λεβεντιά
μα προπαντός Ιδανικά!


Παραδειγματιστείτε Έλληνες
από αυτά τα παιδιά
μια και εν γένει δεν πάμε καλά!

   H Πρώτευση πλέον Δεδομένη!
   Στην πρώτη Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2019 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση Los
Lianos, στο Albacete της Ισπανίας, η Χώρα μας συμμετείχε με την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα) και τo ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό!
   Η Μοίρα μας συμμετείχε με 4 Αεροσκάφη (Α/Φ) F16 Blk 52+ από 11/2/2019 έως 28/2/2019 (ΠΜ)!
   Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν επίσης οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ισπανίας με Α/Φ EF-18, της Γαλλίας με Rafale, του Βελγίου με f-16MLU, της Ιταλίας με EF2000 Eurofighter, της
Γερμανίας με TORNADO και των ΗΠΑ με Α/Φ F-15 Strike Eagle.
   Οι ιπτάμενοι της 337Μ πρώτευσαν τόσο σε συλλογικό όσο και προσωπικό επίπεδο, στους τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτή!

   Πού αποδίδεται τούτη η πάγια πρώτευση;
   Κατά την ταπεινή μου άποψη στη γαλούχηση που γίνεται σ’ένα παγκόσμιο πρότυπο Σχολών, τη Σχολή Ικάρων! Τη Σχολή Ικάρων
που διατηρεί, κατά βάση, αλώβητη την παράδοσή της, τα ήθη και τα έθιμα, πάνω στον τρόπο παραγωγής προτύπων Γενναιότητας και Ηρωισμού!
   Ίσως κάποιοι να εκπλήσσονται, όμως Ταχυτάτη κατάκλιση, σε ενάμιση λεπτό, με όσα απαιτούνται να κάνουν οι Ίκαροι, στην τελευταία της ημέρας τους υποχρέωση, είναι κάτι λογικά ακατόρθωτο!
   Έχω αναλύσει άλλες φορές την επίπονη αυτή ταχυδακτυλουργική διαδικασία, που αρχίζει με το πέρας της προσευχής και τη στάση προσοχής, για να βρεθούν οι Ίκαροι μέχρι την στάση ημιανάπαυσης οριζόντιοι στο κρεβάτι τους, έτοιμοι προς επιθεώρηση, αφού έχει προηγηθεί τυποποιημένα μια σειρά ενεργειών, που ούτε ο Κόπερφιλντ, μα ούτε και ο Χουσέιν Μποργκ, θα μπορούσαν να πετύχουν, εντός χρόνου 90΄΄ δευτερολέπτων!

   Πέρασαν από τότε 55 χρόνια κι’όμως αυτή τη στιγμή, μπορώ να επαναλάβω όλο το διαδικαστικό ενεργειών της ταχυτάτης κατάκλισης χωρίς την ελάχιστη παράλειψη, με μόνη  διαφορά, ότι δεν θα προλάβω το χρόνο των 90΄΄ δεύτερων!
   Αυτός είναι και ένας των λόγων, που οι Αετοί ετοιμότητας, βρίσκονται στον αέρα σε χρόνο dt, οσάκις χρειαστεί, χωρίς κανείς μάρτυς της σκηνής, αυτό που βλέπει, να μπορεί και να το διανοηθεί!

   Όσο για τις όποιες επιφυλάξεις!
   Όσο για κάποιες επιφυλάξεις που τελευταία εκφράστηκαν, για την τετραετή φοίτηση των Ικάρων και ότι ο χρόνος είναι λίγος για την υποδομή, επιστημονικής, χειριστικής και ηγετικής προσωπικότητας, έχω τούτο να πω!
   Κατ’αρχάς ο Χρόνος εκπαίδευσης στην ουσία είναι πενταετής! Και αν αποτολμήσει κανείς καταμέτρηση εργατοωρών εσωκλείστων παιδιών, που εγείρονται 6 το πρωί και κοιμούνται 22:30 το βράδυ, εξερχομένων, κατά μέσο όρο κάθε 15 και 20 μέρες, λαμβανομένων υπόψη των ποινών, που πέφτουν βροχή, εκτιμώ πως ισοδυναμούν για τουλάχιστον δύο πανεπιστημιακές φοιτήσεις!
   Και για να μην παραμελήσουμε και το λοιπό προσωπικό μας! Οι Τεχνικοί μας όλων των βαθμίδων είναι ανυπέρβλητοι! Αρχίζοντας
από τους απόφοιτους της Σχολής Ικάρων (ΣΜΑ), μέχρι και όλες της ειδικότητες ΣΤΥΑ!
   Για όλους έχω προσωπική άποψη, που δεν δεν τολμώ την έκφραση, ν'αρχίσω γιατί ίσως κάποιους ν'αδικήσω! Ανθρώπους που να δούλεψαν τόσο σκληρά στη ζωή τους, δεν μου'τυχε πολλές φορές να συναντήσω! 
  Όμως ας μου επιτραπεί ένα να πω, για τους λεγόμενους Σματζήδες, με βάση τους συμμαθητές μου κι'αυτούς που είδα σαν Διοικητής της Σμηναρχίας Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης της Σχολής! Αν βγάζαμε έναν ή δύο Αϊνστάιν στη Χώρα μας, μόνο μέσα από τους χώρους αυτών θα μπορούσαμε να τους βγάλουμε!
  Όσο για την ολότητα των ειδικοτήτων της ΠΑ, όλοι μια αλυσίδα, για την Αεροπορία μας και την Πατρίδα μας κι'εδώ θ'αποφύγω την αναλυτική αναφορά, γιατί αδυνατώ την ιεράρχιση να βρω!

   Δεν νοείται υποτίμηση του έργου αυτών!
   Ναι απολύτως εννοώ το παραπάνω! Κάθε σχόλιο και κάθε υπονοούμενο εις βάρος τους, συνιστά ανεπίτρεπτο ατόπημα, που αγγίζει την ιεροσυλία!
   Συναφές και το σχετικό μου παράπονο! Πού είναι η δημοσιότητα του θέματος  της πρώτευσης και η προβολή του; Στο κάτω κάτω,
πόσες πρωτεύσεις έχουμε, σ'αυτή τη χώρα και σε ποιους τομείς, που βαρεθήκαμε να μας κατατάσσουν ουραγούς;
 Η αιτιολογία ότι τα «ευχαριστώ» δεν πωλούν, λόγω συχνότητας των διακρίσεων, σε χώρους που το «Ηθικό» μετρά όσο τίποτα, δε νομίζω ότι ευσταθεί! Γι’αυτό και αδυνατώ να δεχτώ ότι τούτες τις πρωτεύσεις θα τις πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο και μόνον!

   Οι Τούρκοι πού είναι;
   Και κάτι ακόμα, δε γνωρίζω τα διαδικαστικά στην υπόψη Νατοϊκή εκπαίδευσης άμιλλας! Όμως Τούρκους Πιλότους δε βλέπω! Φροντίζουν οι αρμόδιοι να μη συμπίπτουν με τους Έλληνες ή από μόνοι τους δε συμμετέχουν, γιατί έχουν τους λόγους τους;

                                                              Με Τιμή και Υπερηφάνεια.
                                                                       Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας