Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

Σπύρου Κίκερη

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ 
ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ !
«Ένα χρέος, μέρες τώρα, μου παιδεύει τη ψυχή
και επίμονα γυρεύει, από μέσα μου, να βγει!
Στο ανθρώπινο ποτάμι, που τσουνάμι θα γενεί
δύναμη δεν θα υπάρξει, σθεναρά ν'αντισταθεί!
Τούτα τα απλά μου λόγια, ας τ’ακούσουν οι Ταγοί
πλάνη που οικτρά πλανώνται, σαν θεριεύουν οι Λαοί!»

   Μετά την αδήριτη για την περίπτωση, εσωτερική μου ανάγκη, όπως παραπάνω εκφράστηκε, λέω με «Θούριο» να συνεχίσουμε, πριν στο κυρίως θέμα μπούμε, με «θούριο»  δε να κλείσουμε, όπως και η επικεφαλίδα της γραφής επιτάσσει αίσια στο τέλος της να φτάσει!


   Το μήνυμα του Χουάν Γκουαϊδό!
   Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι ο 35χρονος νέος και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, που αναγνωρίζουν αμείωτα η μία χώρα μετά την άλλη - 
υπερβαίνοντας πλέον τις πενήντα κι’ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και ΕΟΚ -  σαν επίσημο πλέον πρόεδρο της Βενεζουέλας!
   Ο Γκουαϊδό, που έχει στο πλευρό του το Λαό της Βενεζουέλας, επέστρεψε στη χώρα, απογευματινές ώρες της 4ης Μαρτίου 2019, μετά από περιοδεία σε χώρες της Νότιας Αμερικής!
   Και επειδή αρκετοί εκπλήσσονται με το ερώτημα, ποιος είναι αυτός ο Κύριος; Αυτός είναι ο άνθρωπος, που προεδρεύει στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση και όχι το Μαδούρο, λόγω πλειοψηφίας! Πάμε όμως στο τελευταίο του μήνυμα, ελάχιστα πριν την επάνοδό του στη Χώρα του, προσκαλώντας το Λαό σε μαζική συγκέντρωση, προς ανατροπή του βιαιότατου Καθεστώτος:
   Juan Guaidó: «Entramos a Venezuela como ciudadanos libres, que nadie nos diga lo contrario …» «Εισερχόμαστε στη Βενεζουέλα, ως ελεύθεροι άνθρωποι, κανείς δε μπορεί να μας πει, κάτι διαφορετικό!»

   Συμπληρώνοντας αργότερα: «Ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί σε ολόκληρη τη χώρα αύριο στις 11.00!» Διευκρινίζεται ότι σαν αύριο εννοείται η Δευτέρα 4/3/2019 τοπική ώρα Ελλάδος 17:00. Πάμε στο Θούριο.

ΣΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ!

Στου Γολγοθά τους τη σκληρή Δοκιμασία
ο τρόπος ένας κι’η ελπίδα μόνο μία!
Μία απόφαση για μια Σταυροφορία
ν’αποτινάξoυν μια στυγνή Δικτατορία!

Ο δρόμος πλέον σωτηρίας μια πορεία
σαν μόνη λύση στου ονείρου την ελπίδα
που θα’ναι πρόκριμα, χωρίς αμφιβολία
για μια καλύτερη Δευτέρα Παρουσία!

Και νάσου πάνω του, φτωχοί, γυμνοί και κρίμα
ανθρωποθάλασσα, που γίνεται πλημμύρα
γοργά που πνίγει τη σκληρή τους τυραννία
βροντοφωνώντας ζήτω η Ελευθερία!

   Θυμηθείτε!
  «Κανένας Στρατός, καμία συμπαιγνία Κράτους και Παρακράτους καμιά Αστυνομία, καμιά πολιτοφυλακή, ποτέ δεν έκαμψε, το
φρόνημα ενός αποφασισμένου και ορκισμένου Λαού, για αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας!
   Ως εκ τούτου σίγουρος είμαι, πως η συνταγή «Φωνή Λαού, οργή Θεού» θ’αποδειχτεί για μια ακόμα φορά, πανάκεια, όπως σε κάθε σχετική φορά! Γιατί η συνταγή έχει αδιαμφισβήτητα αποδειχτεί Ιστορικά και διαχρονικά, πως συνιστά «ανεξαίρετο κανόνα και Θεόθεν επιταγή, στην οποία ουδείς κοινός θνητός, όσο κραταιός και να μοιάζει, δεν μπορεί ν’αντισταθεί!» Γιατί;
   Γιατί σε κάποιο ποτάμι ν’αλλάξεις κατεύθυνση και φορά μπορείς, αλλά σ’ένα ανθρώπινο ποτάμι, ποτέ κανείς δε μπόρεσε! Τούτο το ξέρει καλά η απολυταρχική δεξιά, μα προπαντός και μάλιστα απ’έξω κι’ανακατωτά η κομουνιστική αριστερά!

   Ο Κόσμος Εξανίσταται!
   Ο Κόσμος παγκοσμίως εκπλήσσεται και εξανίσταται, απ’όσα βλέπει και ακούει! Κι’όμως η Κυβέρνησή μας στο πλάι του τυράννου ίσταται, χωρίς να σκέφτεται ότι από τη στάση της, ηΕλλάδα μας, όχι μόνο εκτίθεται, αλλά και ξεφτιλίζεται, καθώς το δράμα της Βενεζουέλας εξελίσσεται!
   Πάει καιρός, πάνε χρόνια, που τα αυτιά μας πιπιλίσανε για τον «Μαδούρειο Παράδεισο» και την ευημερία του! Το άσχημο είναι ότι τα ίδια εξακολουθούν και σήμερα, παρά τα αδιάψευστα τεκμήρια!
   Νιώθω ειλικρινά ντροπή για τη στάση των Κυβερνητικών βουλευτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωβουλή, έναντι της Μαδούρειας Χούντας, που καλά κρατεί!

   Το Ψήφισμα στην Ευρωβουλή!
   Τετρακόσιες τριάντα εννέα (439) υπέρ του ψηφίσματος στην Ευρωβουλή, εκατόν τέσσερες (104) κατά και ογδόντα οχτώ (88)
αποχές! Ανάμεσα στους αρνητές ποιοι άλλοι; Απλά οι σημαδεμένοι και χαμένοι, χωρίς στίγμα στο σύμπαν, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του παπαδημούλη, που απουσίαζε!
   Και φυσικά, αλίμονο, οι αυτάρκεις του ΚΚΕ, που είναι τόσο αδύνατοι και τυφλοί, ώστε στήριγμα ακόμα βλέπουν, στο πιο οικτρό δολοφονικό φάντασμα, που ποτέ υπήρξε στην ανθρωπότητα και που γι’αυτούς, υπάρχει και θα υπάρχει στο διηνεκές, θες δεν θες! Φυσικά και αναφέρομαι στον Πατερούλη τους Στάλιν, το μεγαλύτερο δολοφόνο όλων των εποχών, δολοφόνο, χωρίς ουσιαστικό λόγο! 
   Όσο για τη Χρυσή αυγή, απλά ψήφισαν παρών, στην ηπιότερης μορφής απόφαση, που τελικά πήραν.

   Δεν έχει απομείνει ίχνος Τσίπας!
   Έχω τη γνώμη, ότι δεν έχει πια απομείνει ίχνος τσίπας και φιλοτιμίας στους Ανθρώπους αυτούς, που διανοούνται να εναντιώνονται σε διεθνείς αποφάσεις κατακραυγής, κατά εξουσίας, πρωτοφανώς τυραννικής!
   Θα ήθελα να ήξερα δε βλέπουν, δεν ακούν, κρίση στοιχειώδη και αντίληψη δεν έχουν; Όλα τα έχουν ξεπουλήσει, για να στεγάσουν μέσα τους μια δήθεν ιδεοληψία – επιληψία – χωρίς να νιώθουν τις
κρίσεις της και τα συμπτώματά της; Έλεος άνθρωποί μου, έλεος! Κρίμα που έχετε γεννηθεί στη χώρα της Δημοκρατίας! Κρίμα και Ντροπή!
   Ότι είστε άρρωστοι βαριά, προσωπικά το ξέρω καλά, γιατί πως αλλιώς θα γινόμασταν σε όλες τις παραμέτρους προόδου, ουραγοί ακόμα και στις τέως εξαθλιωμένες κομουνιστικές Χώρες!
   Το θέμα είναι, ότι αυτό επιβάλλεται να συνειδητοποιηθεί, από το πλείστο των Ελλήνων, προτού να είναι πολύ αργά, γιατί με βαριά ασθενούντες και φίλα διακείμενους σε «Χούντες», μας προσμένουν μεγάλα κακά!

   Οφείλουμε ν’αντιληφθούμε σαν Έλληνες!
   Οφείλουμε ν’αντιληφθούμε εδώ και τώρα, όλοι οι Έλληνες, ότι η στάση της Κυβέρνησης, στο θέμα της Βενεζουέλας, δεν συνάδει,
ούτε με τις αρχές, ούτε τις αξίες του Ελληνικού Έθνους, ενός Έθνους, που διεθνώς και ανεξαίρετα αναγνωρίζεται, σαν το Έθνος που γέννησε τη Δημοκρατία και τους μεγαλύτερους κήρυκές της!

   Η Στάση τους, στα Μουλωχτά!
   Δεν το συζητώ ότι κατεβλήθη, ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε η στάση τους να περάσει στα μουλωχτά! Ίσως οι άνθρωποι να έχουν πια αρχίσει να ντρέπονται! Ίσως και να έχουν ανεξόφλητα, προς κάποιους, ακόμα γραμμάτια πολλά! Ίσως να νιώθουν το ποίμνιό τους, ότι τους πήρε μυρουδιά, ίσως …… τα ίσως είναι πολλά!

   Προσωπικά, δε τους χαρίστηκα.
   Στις 24/1/2019/ 16:04 μ.μ. έγραψα στο διαδίκτυο, σχετικά με τη στάση τους στο θέμα του «Σοφέρ» Μαδούρου – αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι ο πηδαλιούχος τύραννος της Βενεζουέλας, ήταν οδηγός Λεωφορείου - ; 
   «Είπα και'γω, έκανα το Σταυρό μου κι'ήρθε ο νους στη θέση του στον αναστέναγμό μου! Ακόμα δεν είχαμε κυβερνητικό ανακοινωθέν για το σύντροφο Μαδούρο;
   Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, να ο "καφετζής" με τα χαμπέρια του - για όσους δεν το ξέρουν πριν το υπουργηλίκι κτλ ο Γραμματεύς ΣΥΡΙΖΑ, Κος Σκουρλέτης, είχε καφετέρια! -   Τι έλεγαν τα χαμπέρια;
   Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του Γραμματέα της Κ.Ε. Πάνου Σκουρλέτη και
αντιπροσωπείας του κόμματος, με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Freddy Fernandez (26/9/2018).
   Στη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, με το Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, να προχωρά σε δηλώσεις μετά το πέρας της:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον πρόεδρο της χώρας ως παράνομο …» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
«…. Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι», συμπλήρωσε. Και κατέληξε λέγοντας: «Στηρίζουμε την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο - * Υπόψη, έχει πάψει να είναι Πρωθυπουργός από το Δεκ. του 2011 - ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας».
   Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Συντροφική Αλληλεγγύη! Ζήτω η Συριζαϊκή Αντίληψη και κρίση, έναντι της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας!

   Λίγο πριν η ψυχή να βγει!
   Λίγο πριν η ψυχή να βγει, η προτελευταία και η τελευταία πράξη του δράματος, σπασμωδικά θα παιχτούν, μέχρι το happy end, που καθόλου δεν αργεί! 
   Τί λέει αυτή η προτελευταία πράξη; Λέει ότι και τα τελευταία
αποθεματικά, κάνουν φτερά! Ο Χρυσός κατά τόνους φεύγει από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας της δύστυχης Βενεζουέλας! Τετάρτη και Παρασκευή (20 – 22/2/2019) οχτώ (8) τόνοι χρυσού έκαναν φτερά από το Καράκας στην Κωνσταντινούπολη!
   Δημοσιεύματα από έγκριτο τύπο μιλούν για εισαγωγή χρυσού στην Τουρκία, από Βενεζουέλα αξίας πολύ πάνω των εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων! 
   Η εισαγωγή είχε τη μορφή γεωμετρικής προόδου, μετά τη λήψη μέτρων του Τραμπ, κατά του Μαδούρου! Το περίεργο είναι ότι τις
εισαγωγές στην Τουρκία, κάνει μία εταιρεία με την επωνυμία Sardes που συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2018!
   Την ίδια κατάσταση σε μικρότερο βαθμό παρατηρούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), από την εταιρεία Noor Capital, εδώ μιλάμε για 27,3 τόνους χρυσού!
   Το ίδιο λέγεται ότι γίνεται και με τη Ρωσία του Πούτιν, που είναι από τις ελαχιστότατες χώρες, που στηρίζουν τη «Μαδούρεια Χούντα!» Αυτό έλλειπε θα μου πείτε! Καθεστώτα απολυταρχικά, μασκοφόρα Δημοκρατικά – Ρωσία, Κίνα, ΤουρκίΑ, ΗΑΕ, κτλ - !
   Όσο για μας, μακροχρόνια η φιλία «Ηγετών» των δύο χωρών και ταξιδάκια αξιωματούχων εν κρυπτώ και παραβύστω!

   Η Πτήση Φάντασμα!
   Και να που δε μπορούσε η χώρα μας να μη συμμετέχει, στη διεθνή βουή και κατακραυγή, που ολοένα αυξάνει!
   Μόλις προχτές 2/3/2019 Κυβερνητικό Αεροσκάφος (Α/Φ) της Βενεζουέλας τύπου Falcon σε πτήση φάντασμα προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Βενιζέλος στις 14:06, για ν’απογειωθεί μετά από 4ωρη παραμονή, προς Μαρόκο και Καράκας!
   Τα περίεργα, η προσγείωση έγινε γνωστή από δημοσιοποίηση του ΣΚΑΙ! Η αντιπολίτευση ζήτησε εξηγήσεις, με ειρωνικότατο το σχόλιο Μαξίμου σαν απάντηση, κάνοντας λόγο για σενάρια συνωμοσίας και άλλα συναφή!
   Τη μεθεπομένη γνωστοποιήθηκε η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ 
από την έχουσα την αρμοδιότητα Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
 (ΥΠΑ), που έκανε λόγο για τετράωρη παραμονή του Α/Φ και ότι

επέβαινε αυτού ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα! Το παράδοξο, τετράωρη παραμονή για έναν ανεφοδιασμό (Refeuling),
 συνιστά περίπτωση για σχετική καταχώρηση στο βιβλίο Γκίνες!
 Απ’ότι όλα τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν, το Α/Φ απογειώθηκε από το Καράκας στις 24/2/2019, άνευ σχεδίου πτήσεως, που σημαίνει πτήση πειρατείας, εξασφαλίζοντας προφανώς κάποιες άδειες, μέσω διπλωματίας και μυστικών υπηρεσιών!
   Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι Α/Φ που μεταφέρουν μέλη εκτελεστικής εξουσίας, οιουδήποτε Κράτους, χρησιμοποιούν ειδικούς κώδικες αναγνώρισης, χαρακτηρίζονται σαν πτήσεις VIP (Yψηλών Προσώπων) και έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση από τους ελέγχους εναέριας Κυκλοφορίας! Υπογραμμίζεται ότι σε πολλές χώρες του Κόσμου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε Κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας!
   Αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω μικρής σχετικά εμβέλειας, ζήτησε προσγείωση λόγω έκτακτης ανάγκης στην Πορτογαλία! Προσγειώθηκε στη συνέχεια άγνωστο πως στη Γενεύη και εκείθεν κατέληξε απ'ότι φαίνεται στο Ντουμπάι την 1/2/2019! Είναι δε βέβαιο ότι πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αρνήθηκαν την προσγείωσή του! 
  Τι και ποιους ακριβώς μετέφερε, καθώς η αποστολή του, παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά, που μόνο πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, μπορούν να γνωρίζουν!
  Πάντως στην Αθήνα προσγειώθηκε κατά την επιστροφή του από το Ντουμπάι, είχε άδεια παραμονής μιας ώρας παρέμεινε τέσσερις, άγνωστο για ποιο λόγο!
   Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όλες οι υπόψη ενέργειες, κατά την ταπεινή μου, αποψη συνιστούν την προτελευταία πράξη του δράματος της Βενεζουέλας!
   Όμως αξιοσημείωτο τυγχάνει ότι στα πενιχρά δέματα, που μοιράζει ο Μαδούρο, στους λιμασμένους κατοίκους της χώρας του, περιλαμβάνονται κυρίως τούρκικα προϊόντα, με κυρίαρχο τα
μακαρόνια! Κι’ακόμα ότι στα δέματα αυτά εντοπίσθηκαν και πακέτα με μακαρόνια Ελληνικής παραγωγής, Βορειοελλαδίτικης εταιρείας, που έχει κλείσει, από πτώχευση!

   Φυσικά το τεράστιο αυτό θέμα, θα συνεχιστεί, μα όχι για πολύ!
   Όμως πάμε να το κλείσουμε, επί του παρόντος, όπως υποσχεθήκαμε και τους αδελφούς της Βενεζουέλας με Θούριο να ενθαρρύνουμε στη βεβαία τους Νίκη με μια τραγική, αλλά αναγκαία πρόβλεψη!

Το Τέλος θα είναι Φριχτό!



«Μαδούρο το τέλος σου θα είναι φριχτό
γιατί προκάλεσες Θεό και Λαό!
Γι’αυτό δύσκολα το κεφάλι σου, το βλέπω στους ώμους
μια κι’ο Λαός στην περίπτωση, έχει δικούς του Νόμους»
Εκτός και αν προλάβεις το Κυβερνητικό Αεροπλάνο
υλοποιώντας έγκαιρα το έτερόν σου πλάνο!
Όμως και τούτο δύσκολο, για σένα, το βλέπω
μαύρα κι'άραχνα  μελλούμενα μαντεύω 
κι'οσονούπω, το φριχτό σου τέλος προβλέπω!

ΜΙΑ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ!

Μια Λαοθάλασσα, σε στρίγκλα καταιγίδα
και μια Μαδούρεια λυσσώδη τρικυμία
θα γαληνέψει μια ταλαίπωρη Πατρίδα
και θ’αναστήσει, μια νεκρή Δημοκρατία!

Δεν είναι εύκολο, το ξέρουν και τα Θεία
όμως διδάσκει πειστικά η Ιστορία
το πώς τελειώνει μια στυγνή δικτατορία
που χρόνια βίαζε, Λαό κι’ελευθερία!

Οι πράοι γίνονται ανήμερα θηρία!
Οι τάφοι τρίζουνε, μαζί και τα Μνημεία!
Νεκροί εγείρονται απ’τα Νεκροταφεία
κι’όλοι παλεύουνε, με δόντια και με νύχια!

Ποτάμι γίνεται ο δρόμος στην πορεία
Ποτάμι κόκκινο, τσουνάμι στη μανία!
Τα τείχη πέφτουνε, στην τσούλα εξουσία
κι’η Μοίρα χαίρεται της Χούντας την Κηδεία!
Αδέλφια, φτάσατε, δεν ήταν ουτοπία
Λαός μαζεύτηκε στην Κεντρική πλατεία!
Θεός σας έκρινε, Θεός και Ιστορία
για μια καλύτερη Δευτέρα παρουσία!

                                    Με Βαθιά λύπη και τιμή
                                    για το αίμα που εύχομαι να μη χυθεί!
                                                 Σπύρος Κίκερης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας