Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Μ'ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ

Μ’ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ!
25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019!


"Και δε μας εφτάνανε τα  μύρια τόσα κακά
λίγο έλειψε Τούρκοι Πιλότοι να μας φάνε και τον Πρωθυπουργό
καθώς εδιάβαινε, στ'ακριτικά μας Νησιά
 επί ελικοπτέρου ιπτάμενος, προς συμμετοχή στον Εορτασμό!"

   Καλό είναι τέτοιες ώρες ο νους, ελεύθερος ν'αφήνεται!
   Καλό είναι τέτοιες μέρες, τέτοιες ώρες, τέτοιες στιγμές, ο νους μας ελεύθερος ν'αφήνεται και ανιδιοτελώς να εστιάζεται εκεί, που εμπνέεται και εκστασιάζεται! 
   Στη Δοξασμένη και Ματωμένη Ιστορία μας! Στις μεγάλες και
μικρές μας στιγμές, στο σήμερα, στο αύριο το χθες! Στο φταίω, στο φταίει, στο στο φταις! Προπαντός στο ότι η Χώρα μας ανήκει σήμερα, όχι στις μεγάλες χώρες, αλλά στις μικρές!
   Όταν αγωνιούν οι ιθύνοντες, μήπως οι Έλληνες από Εθνικό παλμό παρασυρθούν, ημέρα της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, και το "Μακεδονία" ομαδικά πουν, την ώρα που κι’οι Μοίρες σιωπούν για να συλλογιστούν! Τότε τα χείλη μας δικαιολογούνται ότι και να πουν!

   Ο πιο Εύηχος Εθνικός Σκοπός!
   Μα δεν υπάρχει πιο εύηχος Εθνικός Σκοπός, ούτε πιο συγκινητικός, ούτε σε θέματα Ηθικού, πιο ενθαρρυντικός! Τόσα χρόνια το λέμε σ'εθνικές εκδηλώσεις και παρελάσεις! Για τους
Βούλγαρους λέμε, όχι για τους Σοπιανούς! Ποτέ οι Βούλγαροι δεν διαμαρτυρήθηκαν, τώρα βρε σας έπιασε ο πόνος, μη θυμώσουν οι Σκοπιανοί; 
   Όχι δεν θα καπελώσει το Σκοπιανό, τη Μεγάλη Ελληνική Στιγμή της Παλιγγενεσίας, αλλά βλέπετε τα Εθνικά θέματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία και η στάση μας σ'αυτά πρέπει να'ναι παγία!
   Δεν επιθυμώ ν'αναφερθώ στα Ελληνοτουρκικά των τελευταίων ημερών, που άλλος χάριζε το Καστελλόριζο και άλλος εκχωρούσε δικαιώματα σε όλα, γιατί θα παρασυρθώ και δεν πρέπει.
   Γι'αυτό ας συγχωρεθώ, που στο Σκοπιανό, τούτες τις μεγάλες του
Έθνους στιγμές θ'αναφερθώ, αρχίζοντας απ'την ωφέλιμη υγιή αρχή ότι "Κανένα Χάπι Χρυσό δεν είναι Θεραπευτικό και το "Σκοπιανό –Μακεδονικό -" στη λύση του, ήταν απλό!"

   Η Μακεδονία Τρισδιάστατη; Τρισδιάστατη!
   Ας ξεκινήσουμε από "τη χαριστική παραδοχή", να μην την πω "Χαριστική Βολή" ότι η Μακεδονία ήταν τρισδιάστατη γεωγραφικά!" Ας πάμε λίγο πίσω στο Δημιουργό της! 

   Γεννήθηκε και θάφτηκε στο χώρο που λέγεται Ελλάς; Ελληνικό ή Σλαβικό όνομα είχε; Φίλιππος, Αλέξανδρος, Πέλλα, Ολυμπιάδα, Θεσσαλονίκη…, Ελληνικά ή σλαβικά ονόματα είναι; Πέλλα δεν ήταν η γενέτειρα και του Φιλίππου και του Μεγαλέξανδρου; Ολυμπιάδα δεν ήταν η Μητέρα του κοσμοκράτορα, Θεσσαλονίκη η αδελφή του;
   Ο Ιστορικός και νομικός κληρονόμος δε γεννήθηκε, δε γαλουχήθηκε, δε διδάχθηκε από τον Αριστοτέλη, για να γίνει
πολλαπλώς άριστος και τέλειος; Δε ξεκίνησε από δω για να φτάσει στο Ουρανό πλάι απ'το Θεό;
   Επομένως εάν κάποιοι έχουν δικαιώματα εδαφικών - Γεωγραφικών – Πολιτιστικών, Πολιτισμικών και Ιστορικών διεκδικήσεων, είναι τρεις ο Δημιουργός, ο κληρονόμος αυτού και αναπόφευκτα ο διάδοχος Ελληνικός Λαός! 
   Όλα τα υπόλοιπα συνιστούν νομική λογική και Γεωπολιτική διαστροφή, η δε υπακοή και υποταγή σ'αυτή, νομοτελειακή, προδοτική ντροπή κι'αναίσχυντη συναλλαγή! 

   Γι'αυτό μη διανοηθεί κανείς ν'απαγορεύσει στην Εθνική μας επέτειο ν'ακουστεί, στις μπάντες και στους παιάνες το "Μακεδονία Ξακουστή, του Αλεξάνδρου η Χώρα!" Γιατί μ'αυτό πάλλονται Εθνικά οι Ελληνικές καρδιές, ισότιμα πάντα τόσο, όσο με τον Εθνικό μας Ύμνο και το Ιερότερό μας σύμβολο τη Σημαία μας! Τη σημαία μας, στην οποία λόγω της ημέρας μου’ρχονται στο νου, αυτή τη στιγμή, στίχοι προς τιμήν της, στίχοι του δικού μου ποιητή.
Στη Σημαία μας!
 «Πόσοι για σένα έκλαψαν και τη ζωή τους έταξαν!
 Πόσοι με δάκρυ σ’έραναν και με το αίμα σ’έβαψαν!
Πόσοι για σε πολέμησαν και ούτε που κηδεύτηκαν!
Πόσοι για σένα έφυγαν κι’αρχάγγελοι εστέφθησαν!»

   Εγώ πάντα τέτοιες Μέρες, συγκλονίζομαι, δακρύζω, αναπολώ!
   Παρακολούθησα την παρέλαση όπως κάθε φορά κι’ένιωσα μέσα μου τον άγριο χορό των συναισθημάτων, όπως κάθε φορά και ίσως φέτος λίγο πιο έντονα, για ένα λόγο παραπάνω!
   Είδα ένα Λαό, αυθόρμητα να μπαίνει σ’ένα χορό κυκλωτικό, μ’ένα ρυθμό, που του έδινε το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα ……» Είδα μαθητούδια να το κάνουν, εκπορευόμενα από τη ψυχή τους…. και δεν θέλω να επεκταθώ, γιατί το διχασμό αντιπαθώ!
   Όμως θέλω να υπογραμμίσω με ιδιαιτερότητα ότι σ’αυτό το Λαό «Η Εθνική Συνείδηση δε μεταλλάσσεται! Δε συναλλάσσεται! Δεν ανταλλάσσεται, με τίποτα και για τίποτα! Και όποιος εκεί αποσκοπεί σε κινούμενη άμμο του μέλλει να πνιγεί!
   Και κάτι ακόμα συναφές, θα μου επιτραπεί, κάτι που η συνείδησή μου επιμένει να πει: «Ευτυχώς, που ήρθε ο Ιδεοληπτισμός και ο Εθνομηδενισμός, για να αφυπνισθεί ο Ελληνισμός και ο Εθνικισμός!»
   Ναι γιατί οι ρίζες του Ελληνισμού και του Εθνικισμού είναι πολύ βαθιές και καλά ριζωμένες στις ψυχές των Ελλήνων, καθώς όταν η Ιστορία φυτεύει αξίες και ιδανικά σε καρδιές, αυτά θα υφίστανται στο διηνεκές!

   Κοιτάξτε σ’εμένα οι θύμησες τι δώρα μου φέραν!
   Αν και δεν είμαι τόσο φίλος της φωτογραφίας εντούτοις στο άλμπουμ των αναμνήσεων κάποιες άσβεστες έμειναν! Σαν τότε
που έφηβος στα δεκαοχτώ (18), αντίστοιχη μέρα στην Πρέβεζα δηλαδή 25η Μαρτίου του 1963, ύψωνα το χεράκι μου στον πρώτο δείχτη και το κατέβαζα στο δεύτερο, για να δώσω στους πίσω μου σινιάλο, το κεφάλι τους να στρέψουν δεξιά, εκεί που πίστευα πως οι πλέον Άξιοι και οι πλέον Ηθικοί, έπρεπε να στέκουν!
   Ή τότε που στη θέση των «Υποτιθέμενων Άξιων» έστεκα και στεφάνι κατέθετα στο Μνημείο Πεσόντων της Σκύρου, ίδια μέρα σε αντιστοιχία, περιβεβλημένος την ένδοξη στολή του Μάχιμου
Αξιωματικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που εκπροσωπούσα σαν Διοικητής της 135 Σμηναρχίας Μάχης, στην καρδιά του Αιγαίου μας!

   Μα πριν ο Ήλιος πέσει ήρθαν τα μαντάτα!
   Ας αφήσουμε τις θύμησες, τις θύμησες που σίγουρα κάνουν καλό, ας αφήσουμε και τα γιουχαΐσματα, που σίγουρα δεν κάνουν καλό, κι’αλλού να σταθούμε για ένα λεπτό!
   Αξιοσημείωτη η περίπτωση παρενόχλησης του Ελικοπτέρου (Ε/Π) που μετέφερε τον Κο Πρωθυπουργό στο Ακριτικό Αγαθονήσι!
  Απ'όλες τις δημοσιεύσεις προκύπτει ότι. η προσέγγιση του Πρωθυπουργικού Ελικοπτέρου (Ε/Π) έγινε στα τέσσερα (4) Ναυτικά Μίλια (ΝΜ)! Τα 4ΝΜ κατά την ταπεινή μου Αεροπορική άποψη, δεν θεωρείται επικίνδυνη σαν απόσταση για ιπτάμενα μέσα και για να καταλάβουν οι περισσότεροι τα 4ΝΜ αντιστοιχούν με 7.408 μέτρα!
   Τώρα η διαφορά των υψών μεταξύ του Πρωθυπουργικού Ε/Π
Chinook και των Τουρκικών Α/Φ F-4 Phandom, είναι άγνωστη, καθόσον μόνο για τα τούρκικα αναφέρθηκε το ύψος των 6.000 ποδών, το Ε/Π εκτιμώ, λόγω πείρας ότι δεν πρέπει να ήταν  άνω των 3000 ποδών!
   Τώρα για το εάν δόθηκε ειδοποίηση από το Ραντάρ ελέγχου, - κάτι που θεωρώ δεδομένο - ότι προσεγγίζει σχηματισμός από Βορεινή κατεύθυνση και είναι σε απόσταση 10,9,8.7... μιλίων, εγώ αν ήμουν Πιλότος θα ενημέρωνα τον Πρωθυπουργό συνιστώντας τη διατήρηση του ύψους και της πορείας μας!
    Εάν ήμουν Πρωθυπουργός, τι θα’κανα στη θέση του; Θα'δινα
από μόνος μου την ίδια ρητή εντολή, στους πιλότους ανεξάρτητα των συνεπειών! Γιατί ακράδαντα θα πίστευα ότι αν το απευκταίο συνέβαινε, με τέτοια αιτία κι’αφορμή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα ξέσκιζαν τις Τουρκικές!
   Όσο για τη δήλωση του Κου Πρωθυπουργού, περί του ότι «θα πάει έστω κολυμπώντας, στα Ελληνικά Νησιά!» Η φράση δεν αξίζει σχολίων, γιατί εκ προοιμίου είναι απαξιωτική, τόσο για κείνον όσο και το αξίωμά του!
   Το απαράδεκτο συνεχίστηκε και την επόμενη και τη μεθεπόμενη, όταν εξαναγκάστηκα ν’αναρτήσω στο διαδίκτυο την παρακάτω σχετική δημοσίευση: «Ας προσγειωθούμε, για να μην τρελαθούμε.   Η Δημοσιογραφία αυτοδιαφημίζεται αυνανιζόμενη και βυθιζόμενη περί ντοκουμέντων για την παρενόχληση του Ελικοπτέρου (Ε/Π) του πρωθυπουργού, όπου ο προσωπικός του φωτογράφος και ο ίδιος φωτογραφίζουν τις αποδείξεις παρενόχλησης!
   Και ω του θαύματος, δημοσιεύονται τρεις φωτογραφίες! Που εγώ σαν απόλυτος γνώστης πτήσεων του Ε/Π Chinoock με άνω των 700 ωρών, τις περισσότερες σαν εκπαιδευτής, ουδέν παράδοξο διαπίστωσα εν γένει! Κατόπιν τούτου για το θέμα, «εν οίδα ότι ουδέν είδα!»
   Έλεος Χριστιανοί μου, Έλεος και ο ευτελισμός έχει κάποια όρια
και κάποια περιθώρια! Ας προσγειωθούμε κάποια στιγμή σ'αυτή τη χώρα, ας προσγειωθούμε επιτέλους, για να μην τρελαθούμε!
   Το Επιμύθιο!
   Όσο για το της περίπτωσης επιμύθιο, ας το γράψουμε για να μην το ξεχάσουμε: «Αυτός κι’αν ήταν Στρατηγικός Σχεδιασμός και του κραξίματος αντιπερισπασμός! Μα θ’αφήναμε τέτοια μέρα τον Ελληνικό Λαό στο Κράξιμο; Όχι δα, πιο εκκωφαντικό το παρ’ολίγον Πρωθυπουργικό χάσιμο!» Στο κάτω κάτω τσάμπα
πληρώνουμε τους Στρατηγικούς Συμβούλους, τους εν τούτω Νίκα, όπως τον Κο Καρανίκα;
   Όσο για τα υπόλοιπα και πλέον σοβαρά, των Ελληνοτουρκικών, με τις φραστικές βλακείες, κατά συρροή και εξακολούθηση, ουδεμία συζήτηση, ας έκαναν οι Έλληνες αρμόδιοι αυτό που έπρεπε και που όφειλαν να κάνουν εδώ και χρόνια!
   Απλά δηλαδή, ας άφηναν τους πιλότους μας να κάνουν τη δουλειά τους, το καθήκον τους δηλαδή, αυτό που έκαναν για παράδειγμα στις 21/7/1974/12:00 κατά των δύο τούρκικων F-102! Αυτό κοντολογίς που έκαναν οι Ήρωες πιλότοι μας Υποσμηναγός Ι.Δινόπουλος και Ανθυποσμηναγός Θ.Σκαμπαρδώνης, χειριστές δύο Α/Φ F-5!
   Και του Χρόνου καλύτερα για την Πατρίδα μας και τους απανταχού Έλληνες! Ζήτω το Έθνος!
                                                           Με Τιμή και Υπερηφάνεια
                                                                      Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας