Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΑΦΕΛΕΙΣ ΆΣΧΕΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Σπύρου Κίκερη

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΑΩΝ
ΠΑΝΑΣΧΕΤΩΝ ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΙΚΩΝ!

"Άσχετοι, Ανίκανοι, Αφελείς και Επικίνδυνοι!"

   Υποτίθεται ότι είναι στοιχειωδώς μορφωμένοι, κατ’ελάχιστον πάνω από το επίπεδο του μέσου Έλληνα! Τρίχες, τρίχες κατσαρές, συγνώμη για τη φράση, μα τί να κάνω, που δεν πάει άλλο!
   Τι είναι αυτά, που εκστομίζεις Κε Κοτζιά, εσύ ο υποτιθέμενος μορφωμένος και διπλωματικά καταρτισμένος; Φυσικά και στα
Ελληνοτουρκικά αναφέρομαι κι’αυτά που προχτές εκστόμισες, εκεί στο Φόρουμ των Δελφών;
   Να αρχίσω απ’το ότι αποκάλεσε τα Σκόπια, με το σκέτο «Μακεδονία» αντί για το σωστό και erga omnes «Βόρεια Μακεδονία», που μας επέβαλαν; Το αντιπαρέρχομαι.
   Οφείλω όμως ανυπερθέτως να επαναλάβω το βασικό, νόημα, εκείνων που είπε, για Ελλάδα, Κύπρο και υδρογονάνθρακες, κάνοντάς τα θάλασσα, για να μην κουράσω, προφανώς επειδή οι περισσότεροι ΄Ελληνες το αγνοούν: «Να μην είμαστε Μοναχοφάηδες! Δεν πρέπει να φαίνεσαι μοναχοφάης και να λες όλα δικά μου, γιατί τότε γίνεσαι μέρος του προβλήματος! Θα πρέπει να προσφερθεί μια προοπτική στην Τουρκία, όχι στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, ώστε να συμμετάσχει σ’αυτή την οικονομική ανάταση! Πρέπει να βάζεις και τον άλλο στο παιχνίδι για να τον κατευνάζεις!»
   Εδώ τα λόγια χάνονται και η «γύμνια γνώσεων» σ’όλο της το μεγαλείο σαν βρικόλακας προβάλλει! Αίσχος και ντροπή! Άγνοια, άγνοια, ΑΓΝΟΙΑ, με κεφαλαία γράμματα, επικίνδυνα για Εθνικά Δράματα! Άμοιρη Ελλάδα σε τι χέρια έπεσες και πώς θα σηκωθείς;
   Έμαθες Κε Κοτζιά ότι οι Τουρκικές εφημερίδες πλημμύρισαν από τις εκκωφαντικές σας δηλώσεις; Ξέρετε ότι αυτές θα προβάλλονται στο διηνεκές από τους Τούρκους ή ούτε αυτό το γνωρίζεις!
   Τα ισχύοντα αδιαμφισβητήτως του Διεθνούς Δικαίου τα γνωρίζεις Κε Κοτζιά, εσύ και οι άλλοι πανάσχετοι της παράταξής σας όπως οι «Κύριοι, Κύριοι» Καραγιαννίδης και Καματερός, που ξερνούν ότι τους κατέβει οι άσχετοι, λες και ήπιαν εκείνο το θαυματουργό νερό του Αλχημιστή «Καματερού» που όλοι νόμιζαν κάποτε ότι Θεράπευε «Πάσαν Νόσον και πάσαν Μαλακίαν!»

   Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!
   Ας σοβαρευτούμε επιτέλους αγύρτες, ας σοβαρευτούμε, για να μιλήσεις για το Αιγαίο και τα Ελληνοτουρκικά εν γένει, πρέπει να’χεις μελετήσει επίπονα το θέμα, σκληρά πολύ σκληρά δηλαδή για να το εμπεδώσεις καλά!
   Μελετώ τα Ελληνοτουρκικά κυρίως δε το θέμα του Αιγαίου πλέον των 45 ετών, το ξέρω απέξω κι’ανακατωτά! Έζησα το Αγαίο
στην καρδιά του τόσο σαν χειριστής, όσο και σαν Υποδιοικητής και Διοικητής, στους Βασικούς προμαχώνες μας αυτού, τη Λήμνο και τη Σκύρο κι’όμως προσέχω ιδιαίτερα όταν εκφράζομαι ή γράφο γι’αυτό!
   Δε μου αρέσει για τον εαυτό μου να μιλώ, όμως επειδή ανέβασα πυρετό από δηλώσεις Βουλευτών και Υπουργών, θα μου επιτραπεί κάτι σχετικό να πω!
   Το 1986, πριν 33 ολόκληρα χρόνια, όταν υπηρετούσα στο ΝΑΤΟ με καθήκοντα Τακτικού Αξιολογητή Πολεμικών Μονάδων, πήρα εντολή από τον Ανώτερο Έλληνα Αξιωματικό, Αντιπτέραρχο σήμερα και Πρόεδρο της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος Ko Νικόλαο Νόκα, να κάνω μία ομιλία περί Αιγαίου, στο προσωπικό και των τριών μας όπλων, που υπηρετούσε στο ΝΑΤΟ (AFSOUTHNAVSOUTHAISOUTH)
   Με το τέλος της ομιλίας, στην οποία είδα μάτια να δακρύζουν, ανέβηκε στην έδρα και είπε επί λέξει: «Τι μας έκανες βρε άνθρωπέ μου, μετά από αυτή την ομιλία, ποιος μπορεί ν’ανέβει ξανά σ’αυτή την έδρα να ξαναμιλήσει;»
   Και για να κλείσω το θέμα αυτό «Ξέρω καλά πως μ’έβλεπαν οι Τούρκοι συνάδελφοι στο ΝΑΤΟ, γιατί ήξεραν ότι προσωπικά διαχειριζόμουνα, ότι Εθνικό στον εκεί χώρο, καθώς ότι ήμουν ο μόνος, που έγραφα Εθνικά Άρθρα, υπέρ της Χώρας μας στη Νατοϊκή Εφημερίδα “PANORAMA!”

   Τ’ακούσατε Κε Καματερέ και Κε Καραγιαννίδη, ετούτα δώ;
   Πώς τολμάτε λοιπόν να μιλάτε, χωρίς και να σας πέφτει λόγος κιόλας; Πώς; Ν’αρχίσουμε από ποιον; Ας αρχίσουμε από τον Καματερό, που υπεραμυνόμενος της συμφωνίας των Πρεσπών και
προφανώς κατενθουσιασμένος γι’αυτή είπε και τα εξής: «Θέλουμε ν’απευθύνουμε ένα χαιρετισμό στους συμπατριώτες μας Μακεδόνες και να τους πούμε ότι τους ζηλεύουμε …..! Γιατί πολύ θα θέλαμε, αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες, να είχαμε και ‘μεις οι Δωδεκανήσιοι μια συμφωνία λύσης, αλά Πρέσπες!»
   Δε λέγονται αυτά τα πράγματα Κε Καματερέ! Το Αιγαίο είναι γρίφος, αλλά όχι μύθος! Το Αιγαίο είναι μεν γρίφος, αλλά καλύπτεται πλήρως από διεθνείς διατάξεις, κανόνες και συνθήκες! Το Αιγαίο είναι «πάζλ» αλλά για να το συμπληρώσει κανείς χωρίς κενά, πρέπει να’χει γνώσεις και κατ’ελάχιστον μυαλό!
   Διατάξεις που αν εφαρμοσθούν πλήρως, όπως για παράδειγμα το αναφαίρετο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, θα ενισχύσουν έτι περαιτέρω τα κεκτημένα δικαιώματά μας σ’αυτό!
   Για ν’αναφερθώ σε σας Κε Καραγιαννίδη, θα πρέπει πρώτα ν’αναφερθώ σ’έναν θρασύτατο τούρκο Βουλευτή τον Αχμέτ
Γιλντίζ! Ο οποίος μέσα στην Ελληνική Βουλή, εκμεταλλευόμενος τη Σύνοδο Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, είπε: «Η ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα και τη Λευκωσία οφείλονται σε μονομερείς ενέργειες της Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής πλευράς!»
   Για να του απαντήσει ο «μέγιστος» Κος Καραγιαννίδης: «Οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν λύσεις και τρόπο συμβιβασμού, όπως έγινε
στην περίπτωση της Ελλάδος και της Βόρειας Μακεδονίας!»
   Ο δε έτερος εμβριθής του θέματος, Βουλευτής κι’αυτός της μεγάλης παράταξης, που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, αξιότιμος Κος Δουζίνας, μίλησε για «Έντιμο Συμβιβασμό!» Έλεος Κύριοι, έλεος κύριοι και ντροπή!

   Το Κερασάκι στην Τούρτα, από τον Κο ΥΕΘΑ!
   Τον Κο Αποστολάκη, με τα πολλά γαλόνια, που είναι ν’απορείς
πως τα σήκωνε, για να βαράει εκείνες τις απίθανες προσοχές στον προκάτοχό του ΥΕΘΑ, αξιότιμο Κο Πάνο Καμμένο!
   Τι αποτόλμησε να βγάλει από τα χείλη του, ο άνθρωπος; Αυτός ο πολύπειρος και χιλιοπαιδεμένος «Βάτραχος» του πολεμικού μας Ναυτικού; «Απαγόρευσε στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Μπάντες και εν γένει
το Στρατό, ν’ακούγεται πλέον το χιλιοτραγουδισμένο και με αίμα γραμμένο το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ!»
Επισημαίνοντας εμφαντικά τις πειθαρχικές κυρώσεις στους παραβάτες!
   Μόνο ένας Εθνικά ανάλγητος, θα μπορούσε ν’απαγορεύσει αυτό το τραγούδι, που όποιος το ακούει συγκλονίζεται από ρίγη συγκίνησης! Και μία πρόβλεψη από το στόμα των Ελλήνων Στρατιωτικών μπορεί να το αφαιρέσετε Κε Αποστολάκη, από τη ψυχή τους ποτέ!
Όσο για τους Βορειοελλαδίτες αποκλείονται προφανώς και τα δυο, εις τον Αιώνα τον άπαντα! Γιατί πάντα αυτοί με πόνο και καημό, θα θυμούνται τα λόγια και το Δάκρυ του Μεγάλου Καραμανλή για το ότι «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!»
   Όσο για σας Κε ΥΕΘΑ, κάντε μου τη χάρη διαβάστε το με περίσκεψη μία φορά, ακούστε το άλλη μια κι’αν δε ριγήσετε κι’αν δεν δακρύσετε, πηγαίνετε γρήγορα σε ψυχιάτρους και νευρολόγους, για να προλάβετε, ότι είναι δυνατόν να προληφθεί!
   Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω όχι μόνο εσάς αλλά και τους πιο πάνω από σας το εξής: Η Αλβανία έχει απαιτήσεις! Τα Σκόπια έχουν, παρά τα όσα πήραν και ήδη τα καταχρώνται! Η Βουλγαρία έχει, έστω κι'αν δε μιλά! Η Τουρκία έχει μύριες τόσες! Και'μεις φυσικά δεν έχουμε καμιά, παρά ... ας μην αρχίσω ξανά γιατί θ'αργήσω να τελειώσω!
   Όμως οφείλω να υπενθυμίσω ότι: "Το ότι εδώ κερδήθηκε, κερδήθηκε με αίμα, μα ότι εδώ χάθηκε, χάθηκε όχι λίγες φορές,  από λάθη και μάλιστα χωρίς κανενός είδους μάχη!  

                                                                                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας