Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΤΑΡΙΑ Κε ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ!

Σπύρου Κίκερη


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΤΑΡΙΑ
ΟΥΤΕ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΛΟΤΤΟ 
Κε ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ!

Η Ιστορία και η Γεωγραφία σαφώς δεν είναι Λοταρία
ούτε η γλώσσα τζόκερ, και λόττο η καταγωγή Κε Τσακαλώτο!
Γιατί όλα ανάγονται και εδράζονται
πάνω στη στοιχειώδη λογική, αξιότιμε Κε Τσακαλώτο!
«Ίσως να είμαι λίγο οξύς, σε τούτη τη γραφή
όμως δεν πάει άλλο, τούτο το εδώ το χάλι
μια και το ψέμα σας, μωρέ, πάει ροδάνι!
Ελπίζω, ως το τέλος να κρατηθώ και να μην πω
ρε Άιντε και στο Διάολο - έξω από’δω -!»

   Ο Εκβιασμός της Ιστορίας Βιασμός της Αληθείας!
   Ο Εκβιασμός της Ιστορίας, Βιασμός της Αληθείας Κε Τσακαλώτο, και πεμπτουσία της Αγυρτείας!
   Έβαλες και την Πρέβεζα στη Μακεδονία για να πεις στους
Καβαλιώτες ότι είσαι Μακεδόνας και να καλμάρεις τους Δραμινούς, σαν συμπατριώτες σου!
   Όχι σχέση με τη Μακεδονία δεν έχεις καμιά, μα ούτε και με την Πρέβεζα μα την αλήθεια και περισσότερο με την Ελλάδα!
   Μα εσάς εκεί στο σινάφι, δεν σας σκιάζει φοβέρα καμιά, ούτε Αλήθεια, ούτε ψευτιά, ούτε η γιούχα του κερατά! Για να δούμε το θέμα λιγάκι, βαθύτερα και καλύτερα.

   Γέννηση και Ανατροφή!
   Γεννήθηκες στην Ολλανδία, μεγάλωσες, σπούδασες, δίδαξες στην Αγγλία και μετά τσόντα στην Ελλάδα και με τον ερχομό σου κάπου στα τριάντα πέντε (35) γρι Ελληνικά και μαθήματα
Ελληνικών εντατικά, να μάθεις μια γλώσσα, που ποτέ δεν έμαθες!
  Σαν τον άλλο το μεγάλο "Ταγό", που έκανε εντατικά να μάθει Αγγλικά, μόλις συνειδητοποίησε, ότι κάποιοι θα τον έκαναν Πρωθυπουργό, για να μας ξευτιλίζει με την επάρκεια της γνώσης του και όχι μόνο, διεθνώς!
   Κι’αυτό το τελευταίο τί σημαίνει, για σένα Κε Τσακαλώτο; Σημαίνει πρώτον ότι η μαμά σου ήταν Mammy, δηλαδή αλλογενής στην ουσία κι’ο μπαμπάς σου ημιDaddy δηλαδή ξεφτισμένος Έλληνας, που δε φρόντισαν ούτε κατά διάνοια να σου μιλάνε στην Ελληνική, όπως σε όλα τα σχετικά ζευγάρια συμβαίνει!

   Κι’ύστερα Βουρ στον πατσά!
   Κι'ύστερα, βουρ στον πατσά, που λέμε στην Πρέβεζα, στο μεγάλο μαγαζί την Πολιτική δηλαδή, με ότι πιο μοντέρνο σε ρόλο - Ρόλο πανάκεια - με πασπαρτού κλειδιά, για φτήνια και ιδανικά!
   Πρώτη δοκιμή στην Πρέβεζα, με το μαύρο στις εκλογές του 2004, με τον προοδευτικό Συνασπισμό, μεταπολιτευτή νεοκομουνιστή!
   Και μετά, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010, επί Γιωργάκη Παπανδρέου!
   Γιατί το λέω αυτό, σε τόνο στομφώδη και ειρωνικό; Γιατί στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, χωρίς πολιτικό μέσον ούτε
οδοκαθαριστής γίνεσαι, ούτε καθηγητής Σχολαρχείου, ούτε και Καθηγητής Πανεπιστημίου! Εδώ προσλαμβάνεσαι σε Δήμο για οδοκαθαρίστρια και γίνεσαι Υπουργός, αν θέλει ο Ταγός!
   Και μετά και μετά, στο κόμμα του παρελθοντικού μιμητικού μέλλοντος το Συ.ριζ.α δηλαδή, βουλευτής το 2012 στη ΄Β Αθνηνών, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στη συνέχεια, Υπουργός Οικονομικών κι'έχει ο Θεός!
   Όμως κάποτε όλα εξανεμίζονται Κε Τσακαλώτο, ακόμα και η καταγωγή και η Φυλή, όταν δεν έχουν ερείσματα γερά!  Απόδειξη τρανή, ότι ακόμα δε γνωρίζεις την Ελληνική!

   Βαριά η Καταγωγή!
   Είπα καταγωγή κι’ανατρίχιασα, τι θυμήθηκα πάλι τι; Αυτά που εσύ ξέχασες, αν και αμφιβάλλω για το αν ποτέ τα έμαθες, και αν τα έμαθες, μακάρι και να’ξερα, που τα έγραψες!
   Αλήθεια γνώρισες τον Παππού σου, τον πατέρα του Daddy σου, τον συνονόματό σου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον θρύλο Γυμνασιάρχη, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, νέων με ιδανικά φιλοπατρίας και ακεραιότητας!
   Αλήθεια άκουσες ποτέ γι’αυτούς τους εκπαιδευτικούς θρύλους, γι’αυτούς τους παιδαγωγούς, που  πρωτοστάτησαν να σταθεί όρθια η Ελληνική Κοινωνία, μετά από χίλια βάσανα κι’αδικαιολόγητους κατατρεγμούς εκ των ενόντων και υποτιθέμενων «συντρόφων» σου!
   Έμαθες ποτέ τι σχέση είχαν εκείνα τα Ιερά εκπαιδευτικά σύμβολα, με όλα εσάς τα σημερινά περιστασιακά σκουπίδια, που ότι εκείνοι δημιούργησαν, εσείς το καταστρέφετε, σα να το εκδικείστε, γιατί το μισείτε, χωρίς να ξέρετε ούτε το γιατί!
   Για το Θείο σου άκουσες τίποτα; Ναι τον πρωτοξάδερφο του
Παππού σου, το Στρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο; Ναι αυτόν που σκλάβος γεννήθηκε στην Πρέβεζα του 1897 – η Πρέβεζα απελευθερώθηκε από τους Τούρκους το 1913 – Αυτόν που εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1914, ομού με το Ναπολέοντα Ζέρβα; Αυτόν που πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που συνελήφθηκε και αποτάχθηκε για τρεις μήνες το 1918 σαν Αντιβενιζελικός, προφανώς γιατί ήταν Βασιλικός; Αυτόν που έλαβε μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία; Που πολέμησε στο ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο με το βαθμό του Συνταγματάρχη, στα μέτωπα της Αλβανίας σαν Διοικητής του Ηρωϊκού 3/40 Συντάγματος Ευζώνων; Αυτόν που πολέμησε στη Μέση Ανατολή και στο Ρίμινι;
   Αυτόν τον ακαταμάχητο, επιχειρησιακό Λέοντα, εννοώ, τον εξ'αίματος στενό σου συγγενή, που την τόλμη του, καθ'οιονδήποτε τρόπο, κανείς δε μπορεί να προσβάλει;  
 Αυτόν, που στα Δεκεμβριανά και τον εμφύλιο, αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια όσο λίγοι, ν’αποκρουσθεί η Κομουνιστική λαίλαπα και ν’αποφευχθεί αυτή η κόκκινη χολέρα; Η Χολέρα, που πλήρωσαν με το αίμα τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, και τη "γλύκα" της γεύτηκαν  καθώς τις φριχτές  συνέπειές της,  Λαοί και Λαοί κι΄εκατομμύρια, εκατομμυρίων  δυστυχισμένων;
   Αυτόν που διετέλεσε Διοικητής του Ά και ΄Β Σώματος Στρατού
καθώς και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού;
   Αυτόν - πρόσεξέ το καλά τούτο ανιστόρητε Νεοκομουνιστή – αυτόν τον πρωτοξάδελφο του πατέρα σου και Θείο σου, που σαν αρχηγός ΓΕΣ (1951 – 1952) πήρε εντολή από τον Βασιλέα, να συλλάβει τον Παπάγο και αρνήθηκε να την εκτελέσει;

   Και Εμπλοκή με το Σκοπιανό!
   Βαρύ το βιογραφικό του Θείου σου, απ'ότι είδες, πολύ βαρύ!Όμως ποιος να φανταστεί, ότι θα είχε σχέση, αυτό το βιογραφικό και με το Σκοπιανό;
   Αυτόν, για το Θείο σου, εξακολουθούμε να μιλάμε, τον Στρατηγό, που μετά την αποστρατεία του επί Κυβερνήσεως Καραμανλή, διετέλεσε Πρέσβης επί σειρά ετών στο Βελιγράδι!
  Ναι στο Βελιγράδι και ήταν ο πρώτος, που έθεσε τις ανησυχίες της Ελλάδος, για τη μετονομασία της προπολεμικής επαρχίας των Σκοπίων, σε Δημοκρατία των Σκοπίων!
  Αυτές τις ανησυχίες, που εσύ προχτές έσπευσες στη Δράμα και την Καβάλα να καταλαγιάσεις, έτσι ώστε πολιτικά ν'αγιάσεις; Αυτόν αποποιήθηκες "σούργελο" και γελοιοποιήθηκες; Έλεος!
  Αναλογίζομαι  ένα νόμισμα που θα είχε από τη μία όψη την όψη του Στρατηγού κι'από την άλλη του Υπουργού και με πιάνει ρίγος! Γιατί πιο παράταιρο και κάλπικο νόμισμα, δεν θα είχα ξαναδεί!

   Τα ήξερες όλα αυτά για το σόι σου;
   Τα ήξερες όλα αυτά για το σόι σου, Αστείε Νεοκομουνιστή, που έχεις το θράσος να εμφανίζεσαι στην ακόμα σεμνή Πρέβεζα, με
αφίσα στο μπλουζάκι σου, ζευγαρωμένος με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, σε μια άνευ προηγουμένου επιτομή γελοιότητας και αστειότητας!
   Φαντάζεσαι τα πνεύματα του Γυμνασιάρχη παππού σου και του Θείου σου Στρατηγού, να παρακολουθούν το βίο και τα έργα σου, από τα παρδαλά σου εμφανισιακά σου μασκαρέματα, μέχρι τα αριστερά σου ιδεολογικά σου μπερδέματα;
   Για αυτοκτονίες Πνευμάτων δεν έχω ακούσει, αλλά στην περίπτωσή τους, κάθε άλλο παρά τις αποκλείω!
   Όμως καθηγητής Πανεπιστημίων ανιστόρητος και αγεωγράφητος, πώς να το δεχτώ; Όμως άλλο λόγο δυστυχώς δε βρίσκω τ’αδικαιολόγητα να δικαιολογήσω, ομολογώ.
   Ίσως, αλήθεια, ο μόνος λόγος να υποστηρίζεις τη συμφωνία των Πρεσπών εκτός της Ιδιοτέλειας, είναι το ότι εύλογα πιθανότατα να μην αισθάνεσαι και τόσο Έλληνας! Όσο για Πρεβεζάνος; Άστο να πάει Κε Καθηγητά, κι'ο Μαϊστρος ας το πάρει!
   Γι’αυτό και στο ξαναλέω Κε Τσακαλώτο, ούτε η Ιστορία, ούτε η Γεωγραφία είναι Λοταρία κι’ακόμα ούτε η γλώσσα και η καταγωγή τζόκερ και λόττο Κε Τσακαλώτο!
   Από την άλλη θα μου πεις, ότι εσύ δεν έμαθες ή δε σεβάστηκες
την Ιστορία της Οικογενείας σου, θα μάθαινες ή θα σεβόσουνα την Ιστορία της άμοιρης Ελλάδας;
   Το μόνο που σεβάστηκες και'συ κι'ο άλλος, ο από πάνω από σένα, ο άλλος του ίδιου φυράματος! Εκπλήσσεσαι μήπως για τα λόγια μου; Δεν το φαντάζομαι! Γιατί; Για το "φύραμα;" Ε, όχι δα! Εσείς δεν κάνατε Θεό το ψέμα, μεταποιώντας το σε "Σανό" για το "Στέμμα;"
  Μικροαστοί, Λαϊκοί και φτωχοί δεν το παίζετε; Ντροπή σας! Πού ξέρετε σεις από φτώχια, πείνα και δυστυχία; Εσένα η οικογένειά σου Κε Τσακαλώτο ανέκαθεν στην High Society της Πρέβεζας ανήκε, από τον Χρυσοχόο Προπαππού σου, το Γυμνασιάρχη Παππού σου, μέχρι το Ναυπηγό πατέρα σου!
  Κι'εσένα Αρχιψεύταρε, που το παίζεις χωριατόπαιδο της Άρτας, προερχόμενος απ'τα Τζουμέρκα, μεγαλοεργολάβος Δημοσίων έργων,  δεν ήταν ο Μπαμπάς σου; Με αναλήψεις έργων που μέχρι και σήμερα, αδιάλειπτα, συνεχίζονται, χωρίς εσύ να έχεις δουλέψει, ούτε μέρα στη ζωή σου; Ή μήπως δε γεννήθηκες σε βίλα του Διονύσου;
   Το ψέμα όμως "Κύριοι", έχει ποδάρια κοντά και το οριστικό σας τέλος  έρχεται γοργά κι'οδυνηρά! Το καταλάβατε κι'οι δυο σας; Καλλιεργείστε το από τώρα, να σας έρθει πιο καλά! Γιατί τα οριστικά χτυπήματα, πίσω από ψεύδη τραγικά, φέρνουν εγκεφαλικά!

                                                                                    Με Τιμή
                                                                              Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας