Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΟΤΑΝ Η ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΛΟΙΩΔΙΑ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΝ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ

ΟΤΑΝ Η ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΛΟΙΩΔΙΑ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΝ!


*Μ'αφορμή την  επίσκεψη  Τσίπρα (6/2/2019) στην Αγιά Σοφιά 
και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης!

Όταν η Ιεροσυλία και η Γλοιωδία συμπράττουν
τότε οι φορείς τους τ'ανεπίτρεπτα πράττουν

και την υποκρισία, στο Θεό ανεβάζουν!


«Υπάρχει Θεός;»

«Κανείς φρονώ, δε δικαιούται να δηλώνει Άθεος
και να εισέρχεται σε χώρους ιδιαιτέρως Ιερούς
λες και είναι, ο πλέον, του κόσμου, άμεμπτος!»
Και ουδείς, εκτιμώ, δικαιούται να δηλώνει Θεϊκός
υποδεχόμενος υποκριτικώς και δήθεν θερμώς

δεδηλωμένο Άθεο, έστω κι’αν είναι Πρωθυπουργός!»

  Αν στη θέση του Πατριάρχη ήμουνα.
   Το τι θα έκανα , αν στη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχου ήμουνα στην περίπτωση, με σαφήνεια το περιέγραψα σε άλλη μου σχετική ανάρτηση, βασικά της σημεία της οποίας και υπενθυμίζω:
 Στο κεφαλόσκαλο της Κυρίας Εισόδου της Αγιάς Σοφιάς θα τον περίμενα, ενώπιον Θεού και Ανθρώπων και αφού θα τον γύρναγα προς τα'κει που ο Ήλιος Δύει και ο Διάβολος αναδύει, θα του'λεγα, προκειμένου να εισέλθη:
   «Αποτάσση το Σατανά Αλέξιε και πάσι τοις έργοις αυτού και πάσι τη λατρεία αυτού και πάσι τοις Αγγέλοις αυτού και πάση τη πομπή αυτού; Απετάξω το Σατανά Αλέξιε και εμφύσησον και έμπτυσον
αυτώ; Συντάσση τω Χριστώ Αλέξιε; Συνετάξω τω Χριστώ Αλέξιε και πιστεύεις αυτώ;»
   Αν υπάκουος ήταν, θα του'λεγα: "Τώρα δύνασθε, αδελφέ Αλεξιε, Εισελεύσεται εν τω Οίκω Χριστώ και Θεώ, ίνα εμβαπτιστείτε εν πρώτοις!"
  Κάπου κάτι τέτοια έγραφα, παίρνοντας τη σκυτάλη, να προχωρήσω και να αιτιολογήσω περαιτέρω, τις θέσεις μου!
   Κατ'αρχάς οφείλω να πω για το ότι σκέτο "Τσίπρα" τον ανέγραψα, στην πρώτη αναφορά! Ναι δε μου ξέφυγε, ούτε περί λάθους πρόκειται. Απλά εκτιμώ συνειδητά, ότι βάσει των μέχρι τούδε πράξεις του,  το όνομά του δεν δικαιούται απολύτως, κατά την ταπεινή μου άποψη, να έχει πλάι του, ούτε τίτλο τιμής,  ούτε και τη λέξη "Κύριος!"
   Ε, δε  μπορώ ν'ανεχθώ ούτε κατά διάνοια, έναν απολύτως δηλωμένο, εθελούσια "Άθεο" "Με κεριά και με Λιβάνια στο Σανό για τα Χαϊβάνια!" Σαν στοχαζόμενος άνθρωπος, να λέω "Θεέ μου Έλεος, κι'από πάνω του να νιώθω πως τρέμει κι'ο πολυέλαιος!
  Όμως ας προχωρήσουμε για να κλείσουμε. Όσο για το εάν θα τον έγδυνα στο Μυστήριο του Βαπτίσματος, που θα εγένετο σε ομοίωμα της κολυμβήθρας του Σιλωάμ, εκτιμώ πως δεν θέλει ερώτημα!
  Σ'ενάντια περίπτωση θα προχωρούσα άμεσα στις σκληρές διαδικασίες του εξορκισμού, αν πάλι δεν έβλεπα αποτέλεσμα, θα προχωρούσα στις αντίστοιχες  πράξεις  και συντάξεις  του Αναθέματος  και του Μεγάλου Αφορισμού, με οριστική απόδοση αυτού στο τάγμα του Σατανά!
   Όρκο παίρνω στο Θεό ότι αυτό, που μόλις είπα θα το έκανα, έστω κι’αν την κεφαλή μου, απ’το σώμα μου  αίφνης θα έχανα!

   Μέγιστες Πράξεις!
   Και επειδή ίσως κάποιοι εκπλήσσονται, θεωρώντας ευφάνταστα τα παραπάνω, επισημαίνω ότι υπάρχουν καταχωρημένες μέγιστες πράξεις τόσο σε Ιστορικά, όσο και Θρησκευτικά βιβλία!
   Στην περίπτωση θα μπορούσε τα μέγιστα να βοηθήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σαν απόλυτος γνώστης των ιερών βιβλίων, επιβοηθώντας ίσως και τον ίδιο του τον εαυτό, στα κακότοπα της Ιεροσύνης του!
   Προσωπικά θ’αρκεστώ στην περίπτωση του Ιωάννη του
Χρυσόστομου, που εκθρονίστηκε και εξορίσθηκε, επειδή στους λόγους του ήταν ιδιαίτερα καυστικός, κατά της αυτοκράτειρας Ευδοξίας!
   Της ευδοξίας, συζύγου του Αυτοκράτορα Αρκάδιου και μητέρας του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου ΄Β, που τη χαρακτήριζε ασεβέστατη, λόγω των προκλητικών εμφανίσεών της, ασκώντας αυστηρή κριτική σ’αυτή, μη διστάζοντας να την αποκαλεί δημόσια «Ιεζάβελ» και «Ηρωδιάδα!» Ιδιαίτερα εθίγη ο Χρυσόστομος, όταν ανεγέρθηκε άγαλμά της, στον περίβολο της Αγιάς Σοφιάς!
  Σε ομιλία του δεν δίστασε ακόμα να πει: "Πάλιν η Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράσσεται, πάλιν αρχείται, πάλιν την κεφαλήν Ιωάννου, ζητεί λαβείν, επί πίνακι!"
   Διευκρινίζεται ότι η μεν Ιεζάβελ, εθεωρείτο ως η μεγάλη αποστάτισσα της Εκκλησίας, λόγω του βίου της! Η δε «Ηρωδιάδα» σαν η μεγάλη Μοιχαλίδα (Καινή Διαθήκη), που ήταν εγγονή του Ηρώδη του Μέγα και μητέρα της Σαλώμης!
   Η θρυαλλίδα της αυτοκρατορικής οργής άναψε, με τη βαριά κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, που είχε σαν αποτέλεσμα την τιμωρία της ισόβιας εξορίας και της κατ’ουσίαν Αθανασίας στον Χρυσόστομο!


   Για όσους εισέτι απορούν!

   Πως είναι δυνατόν να αντιπαραβάλλω έναν Πρωθυπουργό, με μια Αυτοκράτειρα. Απαντώ! Σαν τίτλοι ας πούμε κοντινοί, σαν υπότιτλοι ας πούμε συνομοταξιακοί! Γιατί τον Κο Τσίπρα τον θεωρώ, βάσει των πράξεών του: Αιμομίκτη – Μοιχό της Πατρίδας – κι’ακόμα ασελγό της Δημοκρατίας, της Ηθικής και της Κοινωνίας, από τη στιγμή που συμβιώνει με κανενός είδους Γάμου, έχοντας δύο τέκνα!

   Το επιμύθιο!
   Το επιμύθιο, όπως από τα παραπάνω απορρέει, και όπως ακολούθως περιγράφεται, ας αποτελέσει αφορμή, για καταχώρηση περισσότερων παραδειγμάτων σαν του Ιωάννη του Χρυσόστομου και της Αυτοκράτειρας Ευδοξίας, προς διδαχή ακόμα και σε κάθε Τσίπρα και κάθε Βαρθολομαίο! Και ας σημειωθεί ότι επρόκειτο για Μονάρχες, εννοώ την Ευδοξία και το σύζυγό της,  και όχι για "Δημοκράτες!"
   «Εκείνη μεν, αν και Αυτοκράτειρα, ουδείς τη γνωρίζει, εκτός εκείνων, που εις βάθος ασχολούνται με τα θρησκευτικά, λόγω του Ιωάννη του Χρυσόστομου αποκλειστικά!
   Εκείνον δε, αν και ταπεινός Ιερωμένος, εν εξορία τερματίσας τη Γήινη ζωή του, από τις κακουχίες σε ηλικία 58 ετών (434), οι πάντες γνωρίζουν και θα γνωρίζουν εις τους Αιώνας των Αιώνων Αμήν!

                                                                       Με Τιμή και Επίγνωση
                                                                              Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας