Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΓΥΜΝΟΣ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ



Ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΓΥΜΝΟΣ!

Ολομέλεια Βουλής 8/2/2019
ομιλία Κου ΥΕΘΑ
Ναυάρχου Κου Ευάγγελου Αποστολάκη!

«Έμεινα με το στόμα ανοιχτό
να τον ακούω και να τον κοιτώ!
Κι’αυτό που έβλεπα, ν’αδυνατώ
να τ’ανεχτώ, έστω ένα λεπτό!»

   Με το στόμα ανοιχτό!
   Η γύμνια πίσω από φρου φρου κι αρώματα δεν κρύβεται κι’όταν αφ’εαυτής o υποτιθέμενος υψηλά ιστάμενος οπλαρχηγός γυμνός
αποκαλύπτεται, θα πρέπει να αισχύνεται! Χωρίς το όπλο του λόγου, Ταγός ψηλά δε στέκεται! 
   Ναι έμεινα με το στόμα ανοιχτό βλέποντας και ακούγοντας την κατάντια του ΥΕΘΑ Κου Αποστολάκη, σαν ομιλητή χθες στη Βουλή!
   Μίλησε λιγότερο από δέκα (10) λεπτά, δημιουργώντας χείριστες εντυπώσεις, στον όποιον τον είδε, τόσο για το περιεχόμενο, όσο κυρίως για την παρουσίαση της ομιλίας του!
   Ντρέπομαι για λογαριασμό του, διότι αυτός ο άνθρωπος συνιστά σήμερα τη σύνοψη, όλων των Στρατιωτικών, όλων των κατηγοριών, όλων των εποχών! 
   Κι’αναρωτιέμαι εύλογα, τί γνώμη αποκόμισε ο Έλλην πολίτης, βλέποντας αυτή την παρουσίαση ομιλίας στη Βουλή; Ασφαλώς τη χείριστη! Τη στιγμή που υπάρχουν αμόρφωτοι μέσα στους τριακόσιους (300) και άξεστοι και άναρχοι και στέκουν καλύτερα, τουλάχιστον στην ανάγνωση!

   Το όπλο του λόγου!
   Ακούστε Κε Αποστολάκη κανένας Στρατιωτικός Ταγός, δεν στάθηκε στο ρόλο του ψηλά και στις επάλξεις, χωρίς λόγο μεστό, ρητορικό εμψυχωτικό, λόγο γενναίο!
   Όλοι οι μεγάλοι Ηγέτες απασών των εποχών και γενεών, από το λόγο άρχιζαν! Να μην πάω στην αναφορά παραδειγμάτων, γιατί δεν θα τελειώσω! 
   Απλά θα θυμίσω ότι οι μεγαλύτεροι των μεγάλων ήταν και
Στρατιωτικοί και πολιτικοί! Ας θυμίσω τον Πατέρα και Δημιουργό του Χρυσού αιώνα και ας σταματήσω στο Ναπολέοντα, που έλεγε: «Ένας λόγος, μπορεί να ισοδυναμεί με τρεις στρατιές» και να σκεφτεί κανείς σήμερα, ότι εμείς Κε Αποστολάκη, έχουμε μία στρατιά!
   Δεν θα επεκταθώ πολύ για να μην κουράσω! Απλά οφείλω να πω, προς αποκατάσταση της ηθικής και ψυχολογικής ζημιάς που υπέστημεν χθες όλοι εμείς, που περάσαμε από το Στράτευμα! 
   Εμείς, που ούτε κατά διάνοια φτάσαμε εκεί που εσείς φτάσατε, ότι δεν είναι αυτό το επίπεδο των Ελλήνων Αξιωματικών, επ’ ουδενί! Γιατί αν αυτό είναι, τότε ζήτω που καήκαμε!

   Πλούσιο το Βιογραφικό σας!
   Όμως είδα το βιογραφικό σας και απόρησα από τα σχολεία επιμόρφωσης και ειλικρινά αναρωτήθηκα! Αξιολογηθήκατε όντως στα επιτελικά σχολεία, που περάσατε; Το λέω, γιατί σ’αυτά δυο
πράγματα αξιολογούνται κατά βάση, ο γραπτός και ο προφορικός λόγος!
   Πώς λοιπόν αποφάνθηκαν οι αξιολογητές σας πάνω σ’αυτά, τα βασικά προσόντα, προϋποθέσεις, για την προώθησή σας στα ανώτατα επίπεδα της Ιεραρχίας; 
   Το λέω γιατί, αν ήμουν αξιολογητής σας σε Σχολή κατωτέρων Επιτελών και κάνατε παρουσίαση δεκάλεπτης πειστικής ομιλίας, σαν την ομιλία σας στη Βουλή, θα σας έβαζα ένα μεγάλο μηδενικό!
   Γιατί ομιλία ανάγνωσης, με τα μάτια χαμηλά, σχεδόν σε θέση ύπνου, χωρίς καμία απολύτως επαφή με το ακροατήριο και με άρρηκτο δέσιμο με το χειρόγραφο, συνιστά αδιαμφισβήτητα, αν μη τι άλλο, «λόγον κοιμίζων!»
   Υπογραμμίζεται δε ότι ο κοιμίζων λόγος σε πειστικές ομιλίες, είναι για κλάματ,α! Ναι για κλάματα και όταν ο ομιλητής είναι πολιτικοστρατιωτικός ηγέτης πρώτης βαθμίδας, για κλάματα και δράματα!
   Κύριε Υπουργέ, το μεγάλο οχυρό της Βουλής, είναι αυτό το βήμα, που χθες ανεβήκατε, όμως με σας πάνω, λυπάμαι αλλά το είδα σαν χαράκωμα αμύνης δειλιάζοντος και μη αξιόμαχου μαχητή!

   Δισυπόστατοι οι Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί!
   Στο σημείο αυτό θεωρώ άκρως αναγκαία την έκφραση των απόψεών μου, για τους επιχειρησιακούς Αξιωματικούς κρίσιμων ειδικοτήτων! 
  Ναι αυτούς τους θεωρώ δισυπόστατους, τη μια τους υπόσταση συνιστά η επιχειρησιακή τους δεινότητα, την δε άλλη η Επιτελική τους δεινότητα! Ποτέ ένας Ηγέτης ύψιστης βαθμίδας, δεν μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του, αν δεν υπήρξε άριστος στην πρώτη και υπεράριστος  διαρκείας στη δεύτερη, που σαν κύρια όπλα απαιτεί τον προφορικό και γραπτό λόγο!
   Και για να μην αποθαρρύνετε ολότελα ο Κόσμος, από το ποιόν των Αξιωματικών, εγώ θυμάμαι αξιωματικούς, που σε σχολεία κατωτέρων επιτελών, όχι μόνο περίγραμμα ομιλιών δεν χρησιμοποιούσαν, αλλά και σε «απαράσκευες» ομιλίες – ομιλίες με θέματα από κλήρωση-  να τους σταματήσουν οι αξιολογητές αδυνατούσαν! 
   Για το περιεχόμενο της ομιλίας σας δεν θ’αποφανθώ, γιατί απαξιώ, μ’αυτό ν’ασχοληθώ! Απλά οφείλω να σας πω ότι με την Τακτική, που χρόνια ακολουθείται, τους Τούρκους στο Αιγαίο από σπίνους τους κάναμε ξεφτέρια, για να μας δέσουν και τα πόδια και τα χέρια, σαν ευκαιρία τους δοθεί! Τώρα απ’ότι είπατε θα εκπαιδεύσουμε τους Σκοπιανούς, για να τους κάνουμε κι’αυτούς άξιους μαχητές!
   Ναι γιατί εσείς και κάτι άλλοι σαν εσάς, έχετε προεξοφλήσει όλα τα μελλούμενα, γιατί είστε ανιστόρητοι, αγνοώντας το πιο βασικό διαχρονικό δίδαγμα της ζωής «ότι η Ιστορία, αενάως, επαναλαμβάνεται!»

   Επειδή λυπάμαι και φοβάμαι για τη Μοίρα της Χώρας μου.
   Απλά επειδή λυπάμαι και φοβάμαι για τη Μοίρα της Χώρας μου, σαν επιμύθιο θ’αφήσω τη σκιαγράφησή σας, όπως αυτή έχει καταγραφή στη συνείδησή μου, από τη μελέτη σας! 
  Απλά συνιστάται ένα αδιαμφισβήτητο δείγμα της αναξιοκρατίας,που χρόνια τώρα, αμείωτα επιδεινούμενο, βασιλεύει στη Χώρα μας!
   Υπήρξατε ένας κλασσικός καιροσκοπικός καριερίστας, που σχετικά νωρίς επιδείξατε τις αρετές του είδους σας! Αλίμονο, πως αλλιώς θα μπορούσατε να υπάρξετε στο στενότατο περιβάλλον, του αποδεδειγμένου, απατεώνα, καταχραστή ΥΕΘΑ Γιάννου Παπαντωνίου; Υπήρξατε Υπασπιστής του ναι ή όχι; Μυρουδιά δεν πήρατε από τις αταξίες και τις ατασθαλίες του; Βρωμοκοπάνε οι δουλειές αυτές και σεις σκιά του ήσασταν!
   Μετά γιατί σας αποστράτευσαν; Για να φέρουν οι άλλοι τους δικούς τους! Και μετά γιατί σας επανέφεραν; Γιατί ξαναγύρισαν οι «δικοί» σας και μετά και μετά, πως φτάσατε να γίνετε ένα, με βασικό στέλεχος – απ‘ότι λέει – της σκληρής δεξιάς και σήμερα βασικό στέλεχος, κυβέρνησης Αριστεράς, υπεραμυνόμενος σθεναρώς, ανεπίτρεπτα για τη Χώρα μας και το μέλλον της;
   Το ερώτημα, σκληρό, βαρύ και αμείλικτο, πώς κατορθώσατε Κε Αποστολάκη και φτάσατε τόσο ψηλά, που σπάνια φτάνουν άνθρωποι και καθώς πρέπει Αξιωματικοί;
   Φεύγοντας, Κε Αποστολάκη, γράψτε πέντε λόγια, έστω σαν εξομολόγηση, κι’αφήστε τα σαν παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενεές Ηγετών, σαν ύψιστη προς την Πατρίδα σας προσφορά.
                                                                    Με Τιμή
                                                                Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας