Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

HOMO NEANDERTHALENSIS ( Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ!



ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ!

"ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  
ΒΩΜΟΛΟΧΙΑΣ!"

   Θέση Αναπληρωτή Πρωθυπουργού;
   Υπάρχει μήπως κανείς, που μπορεί να ορκιστεί, πως τέτοια θέση δεν υπάρχει, στον παράγοντα Βωμολοχίας; Ασφαλώς κανείς!
Κι’όποιος έχει αντίρρηση, στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, λίγο με τη σκέψη του ας στραφεί!
   Όμως πριν προχωρήσουμε, οφείλω μια αναγκαία ετυμολογική ερμηνεία στον όρο της Βωμολοχίας: Σύνθετη η λέξη από το Βωμό και το Λοχία! 
   Το Βωμό λέμε και Θυσιαστήριο! Τώρα, τί θυσιάζεται εις τον «Πολάκηον Βωμόν;» Μα ασφαλώς το αυτονόητο, η «Δημοκρατία!» 
   Για να πάμε λίγο στην ετέρα των δύο λέξεων της Βωμολοχίας: Λοχίας στην καθομιλουμένη "αυτός που νομίζει ότι μπορεί να διατάζει τους πάντες με προσοχές και ημιαναπαύσεις, χωρίς παύσεις!"
   Φυσικά ο τίτλος του Λοχία είναι τόσο ισχυρός στην κοινή γνώμη,
που στα προεόρτια της 21ης Απριλίου του 1967 και αρκετά πριν, πολλοί μονολογούσαν κι’αλλοι βροντοφωνούσαν «Μωρέ ένας Λοχίας δεν θα βρεθεί;» Φράση που και σήμερα ακούμε κάποιες φορές! Λέτε να μοιάζουν οι δύο εποχές; Δεν το φαντάζομαι!

   Η Επιτομή Εκχυδαϊσμού και Τραμπουκισμού!
   Δεν πρόκειται ν’ασχοληθώ λεπτομερώς με τα τρομερά εκστομίσματα του Κυρίου, που τα θεωρώ περιττώματα, εκβαλλόμενα εκ  στόματος «Δημοσίου Ανδρός!» Και δεν θα το κάνω γιατί διαισθάνομαι πως κινδυνεύω να πάθω οξεία κρίση παλινδρόμησης και ειλεού, από την αηδία! 
   Άλλωστε γνωστά είναι στο πανελλήνιο, τόσο το ήθος όσο και το
ύφος αυτού του Πολιτικού, για τον οποίο και εκτιμώ ότι από τους ζώντες Έλληνες, δεν έχει καταγραφεί ποτέ παρόμοιο φαινόμενο! Το ίδιο δε εκτιμώ συμβαίνει, χωρίς και σίγουρος να είμαι, σ’ολόκληρη την Πολιτική Ελληνική Ιστορία, παρά τις ιδεολογικές της διακυμάνσεις!
   Σε ένα θα σταθώ, που δεν μπορώ επ’ ουδενί να ανεχθώ! Το να πάρει καταναλωτικό Δάνειο καταχρηστικά 100.000 ευρώ, από μια καταταλαιπωρημένη τράπεζα – Attica Bank -  με όλη τη νεώτερη Ιστορία της, το αντιπαρέρχομαι!
   Το να λέει, εν ενεργεία Υπουργός θρασύτατα, ότι δεν του επαρκούν οι αμοιβές του και λόγω αναγκών δανειοδοτείται, όπως δανειοδοτείται, επικαλούμενος την περίπτωση συναδέλφων του, προς ελάφρυνση της θέσης του, εκτιμώ πως συνιστά ανυπόστατη ευθεία ύβρη, προς το μέσο Έλληνα! Το μέσο Έλληνα, που με νύχια και δόντια, τη σημερινή εποχή, παλεύει ν’ανταποκριθεί αξιοπρεπώς στις πολλαπλές του υποχρεώσεις!
   Κι’αυτό γιατί έχω την αίσθηση ότι ο σκεπτόμενος κι’ανιδιοτελής Έλληνας φρονεί, ότι εν ενεργεία Υπουργός μιας ολόκληρης Κυβερνητικής Θητείας, κατά πάσα πιθανότητα, επιλύει τα οικονομικά του προβλήματα άπαξ δια παντός! Ακούγεται σαν υπερβολή, όμως πολύ φοβάμαι πως είναι ισχυρή!
   Επίσης δε μπορώ να δεχτώ το αντριλίκι και το νταηλίκι του εν λόγω κυρίου, προς τον Γενικό Τραπεζίτη και όχι μόνο, που θυμίζει χείριστο Νταβατζηλίκι και Παπατζηλίκι!
   Ο Άνθρωπος αυτός απλά συνιστά την επιτομή του Εκχυδαϊσμού, του Τραμπουκισμού και του Φασισμού! Το τελευταίο είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των απολύτως ακραίων σ’όλες τις περιπτώσεις!

   Χαρακτηρισμούς, που επισύρει η Συμπεριφορά του!
   Για να κατανοηθούν, θα τους παραθέσω συγκριτικά, αντιπαραθετικά και τοπικιστικά αξιότιμε Κύριε βρωμύλε, με τη βαριά καταγωγή, μπας και καταλάβεις!
   Άλλο λόγος κι'άλλο βόθρος! Άλλο Υποκείμενο και άλλο Αντικείμενο κι'αμέσως στο προκείμενο:
   ΄Αλλο Άντρας κι'άλλο ανδρείκελο, φαιδρότατε! Άλλο Μάγκας κι'άλλο ρεντίκολο αναιδέστατε! Άλλο Ασίκης κι 'άλλο Αλήτης, θρασύτατε!

 Ντροπή σου σχίσμα της Λεβεντογέννας Κρήτης! Ντροπή σου αέναο στίγμα της Μνήμης των Ελλήνων! Ντροπή σου μίασμα της Χώρας των Σφακίων, μίασμα χιλίων καρατίων!
   Ο κόσμος ξέρει ότι οι Κρητικοί είναι παλικαράδες! Παλικαράδες λόγου τιμής και όχι μασκαράδες λόγου ντροπής, κρυμμένοι πίσω από ασυλίες, για δήθεν ανδραγαθίες!
   Ο κόσμος ξέρει ότι οι Κρητικοί είναι Μπεσαλήδες και όχι πολιτικοί αγύρτες και αλήτες! Κι’ακόμα ότι οι Κρητικοί πολιτικοί, συνιστούν πρότυπα παραδειγμάτων προς μίμηση και όχι προς αποφυγή!


   Αρκουδιάρης και Homo Neanderthalensis (Sapiens Idaltu!)
   Τον είπε «Αρκουδιάρη» ο Σαββόπουλος, τον υπερτίμησε εκτιμώ και άφησε ένα μεγάλο κενό, δεν αποσαφήνισε την άμοιρη
αρκούδα, με τον περασμένο χαλκά στα ρουθούνια της, για να υπακούει τις εντολές, του Αρκουδιάρη, στα τραβήγματα και το αίμα να ρέει! Αγαπητέ Διονύση η αρκούδα είναι η Δημοκρατία! Έτσι τη βλέπει ο αρκουδιάρης, έτσι και της φέρεται!

   Όμως Κε Νιόνιο μου συγνώμη, αλλά τον υπερτιμήσατε! Ο άνθρωπος αυτός είναι κλασσικός Cannibal, άνθρωπος προέλευσης,
εκ του παρελθόντος της ανθρώπινης εξέλιξης, έτσι ας πούμε για να κατανοηθούμε, κάτι σαν Homo Neanderthalensis - Άνθρωπος του Νεάντερταλ -  είδος που υπήρξε πριν 200.000 - 250.000  και εξαφανίστηκε πριν από 40.000 χρόνια περίπου!

   Αν μου ζήταγαν να σκιαγραφήσω!
   Και για να κλείσουμε, αν μου ζήταγαν να σκιαγραφήσω τον άγνωστο αρχηγό μιας από τις χειρότερες αναρχικές ομάδες ή αν ακόμα με ρωτούσαν πως θα φανταζόμουν τον «Ηγέτη του Εξαρχειστάν» εκτιμώ πως δεν θα εύρισκα αντιπροσωπευτικότερο τύπο να προβάλλω!
   Ντροπή λοιπόν τόσο σ'εσένα μιασματικό, τραγελαφικό αντικείμενο, όσο και στο Ελεεινό, ανεκτικό σου αφεντικό, αυτό το τεράστιο πολιτικό και βλαπτικό μηδενικό!
   Ντροπή λοιπόν τόσο σ'εσένα μιασματικό, τραγελαφικό αντικείμενο, όσο και στο Ελεεινό, ανεκτικό σου αφεντικό
 Γιατί αν ελάχιστα διέφερες  από κείνον, και μόνο για το διεθνή διασυρμό της χώρας μας, από τις πράξεις σου και τα λεγόμενά σου, δεν θα σ’εκανε αποδεκτό, ούτε ένα λεπτό! Εδώ πρόκειται για έρωτα μεγάλο και δυνατό, δεμένο άρρηκτα με γόρδιο δεσμό!
  Όμως ντροπή σας, για το κατάντημά σας και προπαντός, για το κατάντημα της άμοιρης Ελλάδας, στα δόλια και αδέξια χέρια σας, καθώς τα  απαίσια και χυδαία  στόματά σας!
   Να λοιπόν γιατί σε είπα Κε Τάδε, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό
της Βωμολοχίας, κι’αν δεν το κατάλαβες, μετά απ’όλα αυτά, ευθέως το λέω, μιλάς επί του ασφαλούς γιατί μιλάς εξ’ονόματος εκείνου, αντ’αυτού δηλαδή!
  Κι’αυτό προς καλύτερη γεύση του «σανού», που κατά βάση κατασκευάζεται από κοινού, ο ένας με το δήθεν μειλίχιο χαμόγελο της υποκρισίας κι’ο άλλος με τον απύθμενο βόθρο της Βωμολοχίας! 
                                                                          Με Τιμή
                                                                    Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας