Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΔΕΙΛΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΡΕΤΙΝΩΝ;

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΔΕΙΛΩΝ
ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΡΕΤΙΝΩΝ;


   Άκουσαν καλά τα αφτιά μου; «Το μέτωπο λέει έσπασε στον Έβρο, όμως αυτοί που πέρασαν συνελήφθησαν, δικάστηκαν, τιμωρήθηκαν, καμιά διακοσαριά είναι δεν είναι πολλοί, ας το πάρει το ποτάμι! Οι άλλοι στη θάλασσα χίλιοι και! Ε και; Και τι να κάνουμε; Κάνουμε «αποτροπή» το είπε ο Κος Συρίγος,
διεθνολόγος και Βουλευτής στον Κο Οικονόμου (3/3/2020)!
    Είστε καλά; Τι είναι αυτά που λέτε ; Αναλάβετε τις ευθύνες σας μην αποδεικνύεστε εξουσιαστικά, πολιτικά και διαχειριστικά ανίκανοι, όμοιοι των προηγούμενων ή στα σημεία των λόγων υπέρτεροι εκείνων! Φτάνει πια, επιτέλους αυτή η Εθνική ολιγωρία, αυτή η δειλία, αυτή η μαζική βλακεία!
   Μην υποβιβάζετε άλλο την έννοια και την αποστολή του σκοπού! Μην την ταπεινώνετε, μην την ευτελίζετε! Πολυδιάστατη η έννοιά  βέβαια, όμως πρωταρχικώς μία, αυτή του «Σκοπού», του Φύλακα του περιφρουρητή, του εντεταλμένου να μένει εκεί, ακλόνητα πιστός στις παρακαταθήκες που του άφησαν οι προγονοί του: «Ω Ξειν Αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κεινων ρήμασι πειθόμενοι!»
   Όχι πλέον όμως με τα χέρια δεμένα, όπως των πιλότων μας στον αέρα, αλλά με τα χέρια λυμένα, απολύτως λυμένα και συνειδησιακά πλυμένα από το λεγόμενο ηθικό θάρρος, το επιβαλλόμενο από χίλιους λόγους, ανεξαρτήτως συνεπειών!
   Άκου πέρασαν, αλλά συνελήφθησαν! Άκου έπλευσαν και στα νησιά μας έφτασαν! Άκου τους ανέτρεψαν καλοθελητές ή εσκεμμένα κύματα και κάποιοι έσπευσαν!
    Πρόκειται για "πόλεμο", πόλεμο επιβίωσης και σε τέτοιο πόλεμο σενάρια κυνηγητού δεν υφίστανται!
      Ο πόλεμος έχει άλλες αρχές, άλλους κανόνες! Ο πόλεμος απαιτεί τον κάθε μη επιθυμητό εχθρό και τον κάθε εχθρό νε…! Τ’ακούτε αυτά Κε Συρίγο που σας ρωτά ο Κος Οικονόμου: «Στη θάλασσα τι γίνεται Κε Συρίγο, εκεί στη θάλασσα των Νησιών; Κι’απαντάτε «Αποτροπή!» Κι’όταν ο δημοσιογράφος σας λέει,
δηλαδή; Απαντάτε «εμποδίζουμε τις βάρκες να προσεγγίσουν!» Κι’όταν σας λέει κι’αν τις τουμπάρουν; Τότε λέτε ευθαρσώς, χωρίς να’χετε κανένα ενδοιασμό, ότι πρόκειται για ψυχρό εκβιασμό. Τότε λέτε «τους σώζουμε!»
    Αυτό δε λέγεται συναίσθηση καθήκοντος Κε Συρίγο, ούτε
επίγνωση πραγματικότητας, αυτό λέγεται παρέκκλιση καθήκοντος  άγνοια πραγματικότητας, παράδοση σ'εκβιασμό και εθελουσία επίκυψη σε βιασμό! 
   Γι'αυτό βουλώστε τ’αφτιά σας στις Σειρήνες, στις συνθήκες και στις δήθεν ερινύες! Είδατε τίποτα συνθήκες – συμφωνίες, να τηρούνται  από τους «Αλήτες;»
   Μόνον τη φωνή της Ελλάδος ακούστε, που σπαρακτικά εκλιπαρεί για βοήθεια, προκειμένου να μην εκφυλιστεί, απολύτως αλλοτριωθεί και σκιάχτρο του υπερήφανου εαυτού της, εν τέλει, καταστεί!
   Εάν προβληματίζεστε Κε Μητσοτάκη, Κε Παναγιωτόπουλε, Κε Χρυσοχοϊδη, Κε Πλακιωτάκη και σεις Κε ΑΓΕΕΘΑ, παραδειγματιστείτε, αν το θέλετε, από τη στάση των Σκοπιανών στην αντίστοιχη περίπτωση, ελέω Τσίπρα, στην Ειδομένη την 22α Φεβρουαρίου του 2016!
   Εάν απ'αυτό δεν πεισθήκατε, αναλογιστείτε πως οι Ισραηλινοί θα αντιδρούσαν σε αντίστοιχη περίπτωση για να προστατεύσουν τη Χώρα τους!
   Και άμεσα βάλτε ντουντούκες, μεγάφωνα, τηλεβόες, ηχεία και μηνύματα στο διαδίκτυο με τις εξής στερεότυπες φράσεις, στην Ελληνική, Αγγλική και Τουρκική: "Τα σύνορα της Ελλάδος είναι Κλειστά, απαγορεύεται η παράνομος είσοδος στο Ελληνικό έδαφος, όποιος παραβιάζει τα σύνορά μας αυστηρά προειδοποιείται, ότι θα πυροβολείται!" Το ίδια και στη στεριά και στη θάλασσα!"
   Όσοι εκπλήσσονται για τη θέση μου αυτή, ας σταθούν στο ακόλουθο. Όταν περνούσα τη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ) πήγαμε εκπαιδευτικό ταξίδι φτάνοντας στα σύνορα της Χώρας μας
στον Έβρο! Εκεί στα φυλάκια των Κήπων, που η απόσταση του Ελληνικού από του Τούρκικου δεν είναι 50 μέτρα, ο συνοδός Αξιωματικός του Στρατού μας είπε επί λέξει: "Στην ενδιάμεση ζώνη που περιέχεται μεταξύ των δύο άσπρων γραμμών μπορείτε να περπατήσετε, όμως προσοχή μην πατήσετε τη γραμμή των Τούρκων, γιατί θα σας πυροβολήσουν!"
   Βλέπετε έχω μία πανάθλια μνήμη, το ξέρω, για να με παιδεύει! Εγώ ούτε το λιντσάρισμα του Τάσου Ισαάκ ξεχνώ, ούτε την
ελεεινή δολοφονία εν ψυχρώ του  Σολωμού Σολωμού με διαφορά τριών ημερών (11-14/8/1996) στη νεκρή ζώνη της υπό κατοχή πατρίδας τους!

 Ούτε το θάνατο του Καραθανάση, του Βλαχάκη και του Γιαλοψού τη μαύρη νύχτα των ιμίων (31/1/1996)!
Ούτε τον εν ψυχρώ θάνατο του Κώστα Ηλιάκη εντός της Πατρίδας του, εκεί στη νήσο Κάρπαθο (24/4/2006)! Ούτε …. Ούτε…. Ούτε
   Και αν και ντρέπομαι θα το πω "Με πορ... αυγά δεν βάφονται και τέτοιες ροές παύονται, μόνον με ριπές!"
   Όσο για σας φίλοι Νησιώτες, την παλικαροσύνη σας όχι στους Έλληνες των 700 ευρώ, αλλά σ'αυτούς της μεγάλης υποδοχής και αποδοχής, ξέρετε ποιοι είναι! Και επειδή προβλέπεται χαμός τις επόμενες μέρες, πάρτε την κατάσταση πάνω σας  και υπεραμυνθείται του τόπου σας μόνοι σας μα όλοι σας και σεις Χιώτες και σεις Μυτιληνιοί και σεις Σαμιώτες! Την ωδή του
Κάλβου θυμηθείτε, που κάτι τέτοιες ώρες γράφτηκε:
   "Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία ...
   Ιδού και ο μέγας τρόμος της Ασίας γης, η Σάμος, πλέξε δι'αυτήν τον στέφανον υμνητικόν και αιώνιον λυρική κόρη ...
  Έρχονται, ω μακαρία νήσος, έρχονται πάλιν το προμηνύουσι τ'άντρα σου φλογώδη, εξ ων μυρίαι μάχαιραι εκβαίνουν...
  Ούτως εις τα παράλια ασιατικά, τα πλήθη αγαρηνά
αναρίθμητα βλέπω να επισωρεύονται, όμως ματαίως ...!"
   

                                                                               Με Τιμή
                                                                           Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας