Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΛΟΙΜΟΣ - SOS!

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ –ΛΟΙΜΟΣ – ΟΣ ΟΣ ΟΣ ….SOS!
«Εκείνο που ανησυχεί και τρομοκρατεί είναι
ότι σε μια χώρα που ακόμα τα σύνδρομα μυστικοπάθειας αυστηρότητας μέχρι καταπίεσης και ανελευθερίας καλά κρατούν
το βαρύ περιστατικό, που άπτεται της διεθνούς ολότητας
δε μπόρεσε να κρατηθεί, ούτε κατ’ελάχιστον μυστικό!»

   Αξιοσημείωτη η περίπτωση του Ιατρού Li Wenliang!
   Ο 34χρονος Li Wenliang, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 είχε δημοσιεύσει μια σχετική προειδοποίηση στα κοινωνικά μέσα
ενημέρωσης, αναφέροντας εφτά κρούσματα ασθένειας που μοιάζουν με γρίπη και αντιμετωπίστηκαν στο νοσοκομείο του, με τους ασθενείς σε καραντίνα! Ο γιατρός κάλεσε τους συναδέλφους του να φορούν προστατευτικά ρούχα στη δουλειά τους
   Όμως η δημοσίευση τον έβαλε στο στόχαστρο της κινεζικής αστυνομίας για τη "διάδοση φημών" σχετικά με την υγεία! Τέσσερις μέρες αργότερα, κλήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, κατηγορούμενος για "ψευδή σχόλια" και για διατάραξη της κοινωνικής τάξης. 
   Τον άφησαν ελεύθερο αφού τον προειδοποίησαν αυστηρά για το ότι αν συνεχίσει να μιλάει για την ασθένεια, θα «προσαχθεί στη δικαιοσύνη, για τα περαιτέρω και αφού τον εξανάγκασαν να υπογράψει δήλωση πλημμελήματος!» Την ίδια τύχη είχαν και άλλοι εφτά (7) γιατροί της Κίνας!
   Τελικά ο γιατρός προσβλήθηκε από τον ιό την 1η/2/2020, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε για να υποκύψει στον κορονοϊό στις 6/2/2020, συγκινώντας στο έπακρο τον Κινεζικό Λαό και όχι μόνο, για να
ηρωοποιηθεί απολύτως σε χρόνο dt και η είδηση να καταστεί viral, ξεπερνώντας το 1.5 δισεκατομμύριο την πρώτη ημέρα!
   Πριν πεθάνει, ο 34χρονος γιατρός είχε σπάσει τη σιωπή του για να δώσει συνεντεύξεις από το κρεβάτι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. "Εάν οι υπάλληλοι είχαν αποκαλύψει νωρίτερα πληροφορίες σχετικά με την επιδημία, νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα. Θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια", είχε δηλώσει στους New York Times.

   Κάποιοι έχουν προ πολλού αποφανθεί!
   Οι σοφοί έχουν προ πολλού αποφανθεί, σχετικά με την επιβίωση της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη, ότι η βασικότερη προϋπόθεση γι’αυτή είναι η διατήρηση μιας σχετικής Δημογραφικής ισορροπίας!
   Οι πλέον σοφότεροι αυτών προσδιόρισαν και καθόρισαν μάλιστα, πάλι προ πολλού, σαν αγόγγυστους φρουρούς της ανθρωπότητας, τρεις τον αριθμό, προσδιορίζοντας αυτούς: « Στο Λιμό, το Λοιμό και τον Πόλεμο!» Άλλοι τους είπαν «Προστάτες» κι’άλλοι «Σωτήρες!» Ας τους δούμε εν συντομία.
   Λιμός = Μεγάλη πείνα με συνέπεια το θάνατο! Συνώνυμα και παράγωγα: Λιμάζω – Λιμοκτονώ – Λιμασμένος - Λιμοκτονία - Λιμώδης! Επί της εποχής μας, θα λέγαμε μάλλον σε αποδρομή!
   Από τη μία η παγκοσμιοποίηση, από την άλλη η πάση θυσία μετανάστευση! Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο άνθρωπος μετατοπίζεται σαν τα ζώα τα μεταναστευτικά, με μόνη διαφορά προς μία φορά, χωρίς να σκέφτεται κόπους και θυσίες, έστω κι’αν γνωρίζει καλά, πως είναι και θα’ναι ανεπιθύμητος φυλετικά, ταξικά, κοινωνικά….!
   Λοιμός = Ευρείας εξάπλωση επιδημικής νόσου βαριάς μορφής, με συνέπεια το θάνατο! Συνώνυμα και παράγωγα: Λοίμωξη – Λοιμογόνος – Λοιμώδης! 
   Εκ του αποτελέσματος, παρά τον τρόμο και μόνο από την αναφορά των ονομάτων των επιδημιών – Ιών – Ασθενειών, αναποτελεσματικός: Πανώλη – Χολέρα – Φυματίωση – Έμπολα – Ελονοσία – Κίτρινος Πυρετός –  Γρίπη - HIV/AIDS – SARS - Καρκίνος … Ναι ο λοιμός εκ του αποτελέσματος αναποτελεσματικός, απόδειξη ο πληθυσμιακός καλπασμός του πλανήτη μας!

   Ο Καλπασμός του Δημογραφικού Προβλήματος της Γης!
   Το έτος γέννησης του Χριστού, το 1 δηλαδή ο πληθυσμός της Γης υπολογίζονταν περίπου στα 200 – 250 εκατομμύρια! Το 1650 στα 500 εκ. Το 1970 στα 3 δισεκατομμύρια. Το 1980 στα 4,9 δισ. Το 2000 στα 7.5 δις!
   Το 2050 ο πληθυσμός της Γης, με βάση τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 10 δισ και το 2100 τα 11,5 δισ! Σα
βασική αιτία δεν θεωρούνται οι γεννήσεις, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, λόγω της ιατρικής περίθαλψης και των σχετικών μελετών!
   Λέτε να επαληθευθεί ο Μάλθους που πρόβλεψε ότι το 3.500 μΧ η επιφάνεια της Γης και η ανθρώπινη μάζα θα ενσωματωθούν; Πολλοί τον αμφισβητούν, ίσως από διαίσθηση, γιατί οι αριθμοί μέχρι σήμερα τον επιβεβαιώνουν!
   Οι απαντήσεις ανήκουν σε άλλη σφαίρα διαλογισμού, που δύσκολα κανείς μπορεί να προσεγγίσει! Προσωπικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος θα μετοικήσει, όχι στον άλλο κόσμο, αλλά σε άλλους κόσμους κι’ανώτερους πολιτισμούς! 
   Μέχρι τότε η «Θεία Μέριμνα» θα προνοήσει σχετικά, όπως περίπου μέχρι σήμερα, βάζοντας τα δυνατά της όταν χρειαστεί κι’ο άνθρωπος εκτρέπεται από τα προκαθορισμένα!
   Για να μην παιδεύω ίσως τούτος ο ιός ν’αποδειχθεί μακράν ο ισχυρότερος πάντων! Ίσως είναι επιτακτική ανάγκη αυτό να συμβεί και τις επιτακτικές ανάγκες δυστυχώς ή ευτυχώς δεν τις καθορίζει ο άνθρωπος!
   Ναι, ούτε καν τους μεγάλους πολέμους, αν κρίνουμε από τους μονολόγους του Μεγάλου Ναπολέοντα, που μέμφονταν τον εαυτό του και δεν πίστευε ότι αυτός ήταν ο δημιουργός των καταστροφών, που με τα μάτια του έβλεπε κι’εκείνος επέφερε!

   Η Φύση σαν σκοπεύει δεν αστοχεί!
   Λέτε να είναι τυχαίο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ιός εμφανίστηκε στη Χώρα με το μακράν μεγαλύτερο πληθυσμό στη Γη; Προσωπικά πιστεύω ότι η φύση σαν σκοπεύει δεν αστοχεί, γιατί τη σκόπευσή της η Μοίρα την καθοδηγεί κι’εκείνη θαρρώ Θεόθεν προβαίνει στην επιλογή!

   Εύχομαι να λαθεύω!
   Εύχομαι να λαθεύω και έξω απολύτως να πέφτω, όμως κάθε άλλο παρά αποκλείω τούτος ο ιός να είναι ο χειρότερος πάντων και η καταπολέμησή του ν’αργήσει σημαντικά μέχρι αυτός να εκτελέσει απολύτως ίσως την Θεόθεν αποστολή του!
   Το προηγούμενο λέω, κι’ελπίζω να μην κληθώ σαν το Μοιραίο Γιατρό, και’γω ν’απολογηθώ! Στην άποψή μου, αν και πιστός φίλος της Ειρήνης, με κατευθύνει, κατά την ταπεινή μου αντίληψη και η ιδέα ότι "Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» που αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα’ρθεί, άργησε πολύ!"

   Και κάτι ενδοοικογενειακό δηλαδή «Ελληνικό!»
   Τρομάζω στην ιδέα ότι στη χώρα μας θα προέκυπτε μια αναγκαιότητα αντίστοιχη της Κίνας, όπου από την αστυνομία θα
ήταν αναγκαίο το απευκταίο της βιαίας προσαγωγής πολιτών στα Νοσοκομεία, για λόγους Δημόσιας υγείας!
   Εκτιμώ ότι η περίπτωση θα ήταν λόγος «επανάστασης», από λόγους προκατάληψης, γιατί εδώ για λόγους αντιπολιτευτικούς και μόνον, παγίως έχουμε συνηθίσει το άσπρο μαύρο να βλέπουμε, το λογικό παράλογο και το απολύτως αναγκαίο, καταραμένο κι’απευκταίο!
   Κι’αυτό γιατί εδώ απέχουμε παρασάγγες από τη συνειδητοποίηση ότι η μόνη «νόμιμη βία», συνηγορούντων των αιτίων και συνθηκών, μπορεί και επιβάλλεται να ασκείται από την Αστυνομία! 
   Όταν τούτο συνειδητοποιήσουμε και στο μυαλό μας ξεκαθαρίσουμε, ίσως τότε καταλάβουμε το πραγματικό νόημα της Δημοκρατίας, κι’εκείνη ύστερα από Αιώνες επανακτήσουμε και Παρθενώνες ξανακτίσουμε!

   Και για την κάλυψη του τελευταίου κενού περί του Ιού!
   Ουδόλως μπορεί ν'αποκλειστεί από ένα σύγχρονο ανήσυχο  και ευρέως σκεπτόμενο νου, η περίπτωση δόλιας δημιουργίας και διασποράς του Ιού, από ανθρώπινους διαστροφικούς στην απληστία της ύλης και του πλούτου νόες! 
   Κι'αυτό διότι η πνευματική κατάπτωση, φθορά  και κατολίσθηση των ανθρώπων επί τα χείρω,  στην εποχή μας, δεν έχει προηγούμενο, δεδομένου ότι η ηθική του παλινόστηση, εναπόκειται μόνον στην οδυνηρότητα του μεγάλου πολέμου με όλα τα τραγικά του συναφή!


                                                                        Με Τιμή
                                                                 Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας