Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Η ΑΓΝΟΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ!

Σπύρου Κίκερη.
Η ΑΓΝΟΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ!
   Όταν δεν ξέρουμε δε μιλάμε ή για να το πω καλύτερα, πριν μιλήσουμε για θέματα Εθνικά, πρέπει τη γλώσσα μας τουλάχιστον στο Ιερό ποτήριον της Θείας μετάληψης να βουτάμε!
   Η δίψα για ενημέρωση δέσμιους αναπόφευκτα μας κρατά στα πιο αξιόπιστα Media, λόγω της κρισιμότητας της εποχής μας, ένεκα των συμβαινόντων σ’αυτή!
   Ε, δε μπορεί να κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε κι’αυτά που γνωρίζουμε, από την άγνοια ή την ημιμάθεια των υποτιθέμενων πλέον έγκυρων, έγκριτων και κατά συνέπεια φερέγγυων ομιλητών και παρουσιαστών!
   Σήμερα (6/1/2020) την Άγια μέρα των Θεοφανείων, δε μπορούμε ν’ακούμε από Δημόσιο Αιρετό Άρχοντα, νήσου του Αιγαίου να λέει, σ’απάντηση έγκριτου δημοσιογράφου παρουσιαστή, αναφερόμενος στις παραβάσεις – παραβιάσεις των Τούρκων Πιλότων, «ότι δεν είναι η κατάσταση σαν εκείνη του έτους 1973 και πριν, που είχαμε πέντε (5) και έξι (6) παραβιάσεις στο Αιγαίο και σήμερα έχουμε εκατοντάδες! »
   Άστο Κε Δήμαρχε άστο, τί ζητάς εσύ στον Αέρα, μείνε εκεί στα περίχωρά σου, μέχρι τα ύδατα των Ιμίων, γιατί αν μιλάμε όλοι περί ανέμων και υδάτων, τότε τα κάνουμε θάλασσα κι'όσο κι'αν προσπαθούμε να σταθούμε ψηλά, πιάνουμε άπατα!
   Όμως παρίσταντο δύο σπουδαίοι έγκριτοι Διεθνολόγοι και ένας αξιόλογος Πτέραρχος, ουδείς έσπευσε να τον διορθώσει! Μπορεί από ευγένεια!
   Όμως αλήθεια χωρά η ευγένεια σε τέτοια θέματα; Επικαλούμαι λοιπόν και’γω την «ευγένεια» από ευγένεια, γιατί αν πρόκειται περί άγνοιας ή ημιμάθειας, πάμε χαμένοι, ολότελα χαμένοι!
   Ακούστε «Κύριοι» για πολλοστή φορά και βάλτε το στο νου σας βαθιά και καλά! Βάλτε το γιατί η «Άγνοια και η Ημιμάθεια» βλάπτουν σοβαρά και την Εθνική Πολιτική και την Άμυνα!» 
   Πριν το 1974 στο Αιγαίο και το FIR της χώρας μας δεν είχαμε καμία παράβαση ή παραβίαση είχαμε και για να είμαι πιο ακριβολόγος, καμία εκτός από μία! 
   Τον Ιανουάριο του 1964 οι Τούρκοι αποτόλμησαν για πρώτη φορά μαζική είσοδο στο νοτιοανατολικό τμήμα του Ελληνικού FIR, εκμεταλλευόμενοι διάταξη του ΝΑΤΟ, που σε περίπτωση πολέμου τους ανέθετε αυτή την περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή ελέγχου τους!
   Σε χρόνο μηδέν τα μαζέψανε και φύγανε από τη δυναμική αντίδραση των υπευθύνων της Χώρας μας, που ειδοποίησαν το ΝΑΤΟ, ότι την ευθύνη της υπόψη περιοχής και σε περίπτωση πολέμου την αναλαμβάνει αυτοδικαίως η Πολεμική μας Αεροπορία και όποια παραβίαση αυτής στο μέλλον θ’αντιμετωπισθεί δυναμικά, σύμφωνα με τα διεθνή κρατούντα! Έκτοτε ούτε κουνούπι δεν εισήλθε στην περιοχή ευθύνης της χώρας μας (FIR)!
   Έτσι φτάσαμε, αγαπητοί κύριοι στο Σωτήριο έτος – τρομάρα μας – 1974! Εκεί οι Τούρκοι ενθουσιασμένοι, αποθρασυνόμενοι και προφανέστατα ενθαρρυμένοι, από την επιτυχία της εισβολής τους στην Κύπρο, αποτόλμησαν για πρώτη φορά θρασύτατη, ευθεία παράβαση και παραβίαση του Ελληνικού Εναέριου χώρου, με την αποστολή ενός ζεύγους Αεροσκαφών (Α/Φ) αναχαίτισης τύπου F-102! 
   Η τύχη των τουρκικών Α/Φ ήταν μοιραία και φυσικά τελευταία! Το ένα κατερρίφθη σ’εμπλοκή στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, από ένα δικό μας F-5 και του άλλου ο Χειρισταράς, από πανικό έχασε τον προσανατολισμό του και πνίγηκε νότια της Χίου, μην έχοντας το σθένος ούτε να εγκαταλείψει!
   Άργησαν πολύ, πάρα πολύ να ξεμυτίσουν στο Αιγαίο έκτοτε οι Τούρκοι! Το σκέφτονταν καμιά δεκαετία και ποτέ δεν θα το αποτολμούσαν αν η στάση μας ήτα παγίως η ίδια επισήμως και όχι τυχαία!
   Τυχαία όπως τη δεύτερη φορά, που η εμπλοκή έγινε γιατί έτυχε, για καλή μας τύχη, ο Αρχηγός Σχηματισμού τότε Υποσμηναγός και Εθνικός Ήρωάς μας Ιωάννης Δινόπουλος, να μην έχει επαφή με σταθμούς εδάφους, λόγω βλάβης του ασυρμάτου του!
   Βαρέθηκα να θίγω την περίπτωση, καθώς το ανεπίδεκτο διδαχής απ’αυτή, των Ελλήνων Αρμοδίων που από ένα σημείο και μετά παγίωσαν την τακτική μας με ανεκτικότητα και πλεονάζουσα ανοχή, παραβλέποντας το γεγονός ότι «Ανεκτικότητα σε Εθνικά θέματα σημαίνει Ανεντιμότητα και Ανοχή σημαίνει  Ενοχή, ενοχή, ενοχήηηηηηηη!
                                                                      Με Τιμή
                                                                  Σπύρος Κίκερης.

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας