Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!
"Οι Καιροί ου Μενετοί! Απαιτείται Αλλαγή!"
   Τί ζητάς;  
 Ζητάς Δίκαιο και Δικαιοσύνη, Παιδεία και Υγεία, Ασφάλεια και
Αστυνομία, Κράτος και Πολιτεία … Πού, σήμερα εδώ; Μάταιο εκτιμώ, με τούτο τον καιρό!
   Αν υπήρχε Δίκαιο θα υπήρχε Δικαιοσύνη! Αν υπήρχε Δικαιοσύνη θα υπήρχαν συνέπειες! Αν υπήρχαν συνέπειες δεν θα υπήρχαν ασυνέπειες! Αν δεν υπήρχαν ασυνέπειες θα υπήρχαν επιβλέποντες! Αν υπήρχαν επιβλέποντες δεν θα υπήρχε ασυδοσία, που σημαίνει ότι θα υπήρχε Ιεραρχία, Κράτος, Πολιτεία, καθώς πρέπει Εξουσία 
   Μάταιο! 
   Ότι και να ζητάς λοιπόν στο "μπάχαλο" και το "χάρβαλο" είναι μάταιο, είναι ουτοπία! Αναφέρομαι φυσικά στο τραγικό σήμερα, το υ αναίσχυντου τίποτα, του μηδενός και του μείον, που στάζει πύον!
   Και είναι σήμερα η ημέρα του Αποστόλου και δύσπιστου Θωμά
που προσφέρεται για την αναφορά του «επί των τύπων των ήλων» και την απάντηση του Χριστού σ’αυτόν: «ότι εώρακάς με, πεπίστευκας, μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες» (Ιωάν. 20,26)! Την αναφορά κάνω γιατί εμείς σήμερα και βλέπουμε και δεν πιστεύουμε!
    Η Επιβεβαίωση!
   Με την επιβεβαίωση να έρχεται συγκυριακά, καθόσον σήμερα είναι και η επέτειος του ολοκαυτώματος τη Μαρφίν (5/5/2010), με
τρεις ζωές και μια αγέννητη ψυχούλα καμένες! Μια ψυχούλα που σήμερα θα ήταν εννέα (9) ετών σε πείσμα των εμπρηστών και αλητών, που ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι, χάριν των «Χορηγών!»
   Το παρήγορο, ότι ελπίζω στο αύριο, πρώτον γιατί η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία και δεύτερον γιατί με
λένε Σπύρο, και Dum Spiro Spero! Θυμηθείτε λοιπόν το σοφό του Θουκυδίδου «Οι Καιροί ου Μενετοί» και το εύλογο, παρήγορο και τόσο επίκαιρο «Απαιτείται Αλλαγή!»
                                                                               Με Τιμή!
                                                                           Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας