Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΑ ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ


ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ

ΜΙΑ ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΠΕΡΙ  ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!



Κωνσταντίνος Δασκαλάκης
ο Διαπρεπής, ιδιοφυής,  πολυβραβευμένος Έλληνας
καθηγητής του ΜΙΤ, ετών τριάκοντα και οχτώ (38!)

Μια συνέντευξη που φέρνει δάκρυ και άχτι!
(Καθημερινή 27/1/2019)

   Μου λείπει η Ελλάδα, όμως αν  ...
   «Μου λείπει η Ελλάδα, όμως αν επέστρεφα, ξέρω ότι θα έπρεπε να θυσιάσω το επιστημονικό μου όνειρο, ίσως και τη ψυχική μου ισορροπία!
   Δε μπορώ ν’ακούω πράγματα πως η αριστεία είναι ρετσινιά! Μια χώρα πάει μπροστά, μόνο με την αριστεία! Ε, λοιπόν η Χώρα μας δε μπορεί να προοδεύσει, όσο δε βρίσκουμε τον άριστο σε κάθε τομέα! Στη χώρα μας η αριστεία έχει δαιμονοποιηθεί από πολιτική ιδεοληψία!»

   Ο Ξενιτεμός των Ελλήνων Επιστημόνων!
   Αναφερόμενος στη διαρροή των Ελλήνων Επιστημόνων στο εξωτερικό (Brain Drain) – αυτή την αστείρευτη πληγή – είπε: «Οι χώρες που δεν θα συμμετάσχουν στην εξωστρέφεια και την
καινοτομία δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν! Εξωστρέφεια χωρίς καλά Πανεπιστήμια δε γίνεται, γιατί δε μπορείς να κρατήσεις τα ταλέντα σου, εντός των συνόρων!»

   Αγαπητέ Κε Δασκαλάκη.
   Αγαπητέ Κύριε Δασκαλάκη σας ευχαριστούμε για τα καλά, σοφά σας λόγια! Όμως εδώ εμείς έχουμε άλλο Θεό, πονόψυχο, ευσπλαχνικό κι’απ’ότι λέγετα «αριστερό!»
   Γιατί; Γιατί: Σαν εκκολαπτόμενος για το μεγάλο του έργο, έμαθε
από δεκαπενταμελή και συνδικαλιστική φοιτητική, κάθισε υπερδιπλάσιο χρόνο στη Σχολή του για να πτυχιοθεί! 
   Εκεί, εξασκήθηκε δεόντως στο να πυρπολεί, να λεηλατεί να συνωμοτεί κι’αυτά γιατί ήταν θιασώτης της αταξίας! Φαίνεται ότι από το Θείο του πνεύμα, απέρρεε ίσως η ιδέα ότι για να γίνεις φορέας «ευταξίας», έπρεπε να περάσει από το στάδιο της «Αταξίας» και κατ’άλλους της «Αναρχίας!»  Φυσικά για να γίνει τέτοιου είδους συντέλεια στον οποιονδήποτε, πρέπει, εκτιμώ, να περάσει απαραιτήτως, από το στάδιο του Ιούδα του Ισκαριώτη, με απλά λόγια του «προδότη!» 
   Στη συνέχεια για να δοκιμαστεί, στην κρίση του ποιμνίου απευθύνθηκε, παίρνοντας αρχικά 10% σε υποψηφιότητα δημοτική, έκανε κόμμα του 4% αρχικά και σε χρόνο μηδενικό άρχισε να επιδίδεται μ’επιτυχία στα θαυματουργικά. Βοηθούμενος προφανώς εκ του Αγίου Πνεύματος! 
   Και ω του θαύματος, γίνεται Πρωθυπουργός στη Χώρα του,  με κυβερνητική πείρα,  μηδενική, επιδιδόμενος εκείθεν αποκλειστικά σε υπερθαύματα !
   Ας μην τα αναφέρουμε αναλυτικά Κε Δασκαλάκη μου, γιατί είναι πολλά, ας πούμε κάποια συνοπτικά,  κάποια απ'αυτά, που σχετίζονται, μ’αυτά τα λιγοστά και σοφά, που  εσείς μας είπατε!
   Παίρνει τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα και τη σούμα κάνει χειροκροτητές και βολευτές με καμιά δεκαριά χιλιάρικα το μήνα, Κύριε Δασκαλάκη μου!
   Απ'αυτούς, επιλέγει έναν άθεο, απόφοιτο μέσης εκπαίδευσης και τον κάνει Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων! Έναν Καφετζή και τον κάνει Υπουργό κι'έναν τιτλούχο ψυχασθενή και τον κάνει ουάου!
   Έφτασε στο σημείο  να πάρει μια ελκυστική κυρία, που αρχικά προσλαμβάνεται στον τομέα καθαριότητας Δήμου και σε χρόνο dt
να την κάνει Διευθύντρια του Πρωθυπουργικού - Θεϊκού -  Γραφείου, ακολούθως Υπουργό κι’έχει ο Θεός!
 Τηρεί την «Αριστεία» και τα πρωτεία Θεϊκά, δηλαδή Πρωθυπουργικά απ’ότι καταλάβατε Κύριε Δασκαλάκη μου! Ας το κάνω λίγο πιο σαφές αυτό, ας το πω δηλαδή λιγάκι πιο λιανά, γιατί τα πράγματα εδώ είναι εξόχως σοβαρά! 
   Εδώ διορίζονται σωρηδόν, Θεόθεν όμως  και πανταχόθεν, άτομα με μόνο προσόν ότι κατάφεραν ν'αντισταθούν σθεναρά, έναντι της μάθησης και της καριέρας, που αμφότερες  εκλαμβάνονται σαν συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους νόσου, δηλαδή  χολέρας!     Αυτός Κύριε Δασκαλάκη μου είναι και ένας των βασικών λόγων, που αλληθωρίζουμε στα σωστά για να τα μπλέκουμε με λάθη τρομερά και να περνάμε από ανύπαρκτα κενά, με την Ελλάδα μας , ακριβώς γι'αυτό, να πηγαίνει πίσω  σταθερά, αντί μπροστά!

   Τι θα σας πρότεινα Κε Δασκαλάκη.
   Να προσέξετε τα λόγια σας, να μην μας ξινίζετε τις σούπες, γιατί εδώ λεμόνια κι'αν έχουμε, δεν τα χρειαζόμαστε, μόνο λεμονόκουπες, σκούπες και βούρτσες, εδώ έχουμε ανάγκη, Κύριε Δασκαλάκη!
   Εδώ τα καλύτερα μέτρα, Κε Καθηγητά, είναι ημίμετρα, εδώ έχουμε πνιγεί στους Ιπτάμενους και τους αιθεροβάμονες, εδώ κι’ο Γάιδαρος πετάει Κύριε Δασκαλάκη μου, εδώ δεν έχουμε πια ούτε όσιο, ούτε ιερό εδώ έχουμε μόνο «Πρωθυπουργό» με κάποιους ιερομάντεις στο πλευρό του!
   Όπως για παράδειγμα τον διαστημάνθρωπο Παππά, που προσγείωσε ανώμαλα τον διακεκριμένο παγκοσμίως Ακαδημαϊκό,
Διαστημικό και πρωτοπόρο της NASA ερευνητή, Κο Σταμάτη Κριμιζή, εντός μηνός από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Διευθυντή  στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ!)
   Γι’αυτό το μόνο που σας συνιστώ είναι, καθίστε εκεί που είστε, γιατί εδώ οι μέρες μας είναι μαύρες και δεν πρόκειται, αν δεν
αλλάξουμε μυαλά άσπρη μέρα να δούμε ποτέ ξανά!
   Γι’αυτό καθίστε εκεί που είστε, τουλάχιστον να ξέρουν κάποιοι, ότι κι’αν δεν υπάρχει σήμερα Ελλάδα, τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι Έλληνες, που το ένδοξο παρελθόν της θυμίζουν, όχι μόνο χωρίς να το θίγουν, αλλά και να το αναβαθμίζουν!
                                                                            Με Τιμή
                                                                     Σπύρος Κίκερης.

2 σχόλια:

  1. Το αδιέξοδο του μέλλοντος μας..... Εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί φταίμε... Τα παιδιά μας όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αδιέξοδο του μέλλοντός μας διέξοδος στον αφελληνισμό μας και τον αφανισμό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας