Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙ! (Δολοφονία Κατσίφα 28/10/2018

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ!

*Μ’αφορμή τη Δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα
ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, 28 Οκτωβρίου 2018!
Δολοφονήθηκε από ειδικές δυνάμεις Αλβανών
και της Αστυνομίας, μ’αφορμή την ανάρτηση μιας
Ελληνικής Σημαίας, απ’ότι λέγεται, στο Νεκροταφείο
Πεσόντων Ελλήνων Ηρώων!

Αξιότιμε Κε Έντι Ράμα
προσβολή αντί «Δόξα σοι Ελλάδα!»

   Η απαράδεκτη ανακοίνωση του Αλβανού Πρωθυπουργού!
«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε ως απαράδεκτη την απώλεια ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, καλύτερα να ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό που σήμερα δεν χάθηκε καμία αθώα ζωή από μια εξτρεμιστική τρέλα».

   Περισσότερη Φειδώ και Σύνεση!
   Προσωπικά, από κάθε άνθρωπο στη θέση σας, αξιότιμε Κε Έντι Ράμα, θα περίμενα, περισσότερη σύνεση στην εγκράτεια, περισσότερη φειδώ στη διατύπωση και περισσότερο χρόνο στην ανακοίνωση!
   Ίσως και για μένα, έναν τυχαίο κοινό θνητό, χωρίς τίτλους και θέσεις περιωπής, να είναι νωρίς για διατύπωση απόψεων επί του θέματος, όμως απ’τη ψυχή μου αδηρίτως εκπηγάζουν κάποιες εσωτερικές μου ανάγκες, στις οποίες δε μπορώ ν’αντισταθώ!
   Καταρχάς δε νομίζω να υπάρχει σώφρων άνθρωπος, που να
ενθαρρύνει σήμερα, μετά τα τόσα σχετικά μαθήματα της Ιστορίας, κατ’ελάχιστον δύο πράγματα, τον «Ακραίο, βεβιασμένο και πριν την ώρα του Εθνικισμό» και τον «Διαρκή και ανελέητο, των Ταγών, Λαϊκισμό, κυρίως πάνω στον Εθνικισμό!»
   Επειδή παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τα Γεωπολιτικά και όχι μόνο τεκταινόμενα, σας θεωρώ απ’τους μεγάλους πρωταγωνιστές του είδους, εκεί αναγάγω και τις σχετικές δηλώσεις για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου! Θάνατο που θα μπορούσε και έπρεπε, πάση θυσία, ν’αποφευχθεί, γι’αυτό και αντιδρώ!

   Αμείλικτα τα Εάν!
   Αν προκλητικά ανέβασε τη «Σημαία» μας ο Νεαρός ένθερμος Νεοέλληνας, παραβιάζοντας νόμους και διατάξεις, ακόμα
κανόνες καλής συμπεριφοράς, έπρεπε, άμεσα να συλληφθεί και νόμιμα ν’αντιμετωπιστεί!

    Εκτός αν έχετε τόσα κοινά με τους Τούρκους, γιατί αυτή η
δολοφονία, εκτιμώ πως έχει πολλά κοινά με τη δολοφονία του Κύπριου Σολωμού Σολωμού! Πάμε όμως παρακάτω.
   Αν ασύστολα προκλήθηκε και ταπεινώθηκε, μία από τις δύο
μέγιστες ημέρες εθνικής έπαρσης του γένους του, με προσβολή απ’ ότι λέγεται του ύψιστου εμβλήματος της Χώρας του, τότε κακώς έγινε, ότι έγινε,  από τους βασιλικότερους του Βασιλέως, που πάντα υφίστανται σε οποιαδήποτε Χώρα!
 Εν πάση περιπτώσει, από τη στιγμή, που πήρε τα βουνά, κυνηγημένος από ομάδες ειδικών, εξοπλισμένους με
υπερσύγχρονα όπλα, ελεύθερων σκοπευτών και εμβέλεια ακριβείας 1000 τουλάχιστον μέτρων, δεν συζητείται το ότι έπρεπε, πάση θυσία, ζων να συλληφθεί!  Να συλληφθεί ή να βληθεί σε μέρη του σώματός του, που θα τον εξουδετέρωναν και όχι με δύο σφαίρες!
 Δυο σφαίρες στην καρδιά εξ αποστάσεως, όπως απεδείχθη, που σημαίνει ότι πασιδήλως και αδιαμφισβητήτως, ήταν στοχοποιημένος!
 Από δε τη στιγμή που εκείνος είχε 
 πενήντα, εβδομήντα στόχους, χωρίς κανέναν να βρει και'σεις είχατε έναν και τον βρήκατε, εκεί που τον βρήκατε καταρρίπτεται κάθε δικαιολογία σας και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, Ήρωας στο μυαλό μας, θα λογίζεται  θα μνημονεύεται και στ'απωθημένα μας θ'αποταμιεύεται!

   Έτσι κάπως βαθμολογούνται ανυπερθέτως με μηδέν όλες οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας, που συμμετείχαν! Της Αλβανίας  μιας χώρας, που η συνδρομή της Ελλάδος, συνιστά το άλφα και το ωμέγα, για την ανόρθωση της και την ένταξή
της στη σύγχρονη κοινωνία (ΝΑΤΟ – ΕΟΚ κτλ).
   Γι’αυτό οι βεβιασμένες δηλώσεις σας Κε Ράμα συνιστούν αν μη τι άλλο αγνωμοσύνη, αντί ευγνωμοσύνης, προς την  κατ’ουσία Σωτήρα σας! Την Αμερική, που για σας άκουγε στο όνομα Ελλάδα και ήταν δίπλα σας, απλώνοντας το χέρι της, να σας βγάλει, από το τέλμα, που χρόνια ζούσατε!
   Γιατί μη ξεχνάτε ότι ήσασταν σ’ένα πολυδιάστατο ναδίρ και χάριν της Ελλάδος και μόνον της Ελλάδος, σε χρόνο μηδέν βρεθήκατε σ’ένα, κατ’ελάχιστον, τρισδιάστατο Ζενίθ! 
   Και σεις αντί να πείτε «Δόξα σοι Ελλάδα κι’αμήν» κάνετε απρέπειες και λέτε αηδίες σ’επίπεδο Πρωθυπουργού, τουτέστι «απαράδεκτου Ταγού!»

   Όμως τι να σας κάνω!
   Όμως τι να σας κάνω, ας έχετε χάρη, που έχετε γείτονες τους «Νεοέλληνες» και όχι τους Ισραηλίτες! Τους «Νεοέλληνες» που έχουν σχετικά υποβαθμίσει τις Αρετές των ψυχών τους, όπως αυτές θέλει και απαιτεί το ακατάλυτο DNA της Φυλής τους!


Μα μην ξεχνάτε ότι αυτό το DNA, ατόφια ελλοχεύει στις ίδιες ψυχές και αλίμονο αν θιγεί, πληχθεί κι’εγερθεί, από μια κουβέντα, ενός χαρισματικού μας Ηγέτη ή μια προσβολή!


   ΄Οσο για σένα καλό μου παλικάρι!
   Αν μ'ακούς, εμένα, έναν απλό και απέριττο στοχαστή, εκεί ψηλά στους στους Ουρανούς, που πλέον είσαι, να θυμάσαι για
την άλλη σου ζωή: "Του Ήρωα το τέλος πάντα έχει προδιαγραφή, γι'αυτό και ο Ήρωας ποτέ δεν πρέπει να βιαστεί! Γιατί σαν θα σημάνει η ώρα του, η Μοίρα θα'ρθει να του το πει!" 
 Και κάτι ακόμα, δεν ξέρουμε βασικά στοιχεία της περίπτωσης , ούτε και  πρόκειται, εκτιμάται, να μάθουμε για ν'αποφανθούμε αν οι στερνές σου πράξεις, εμπίπτουν απολύτως στις περιπτώσεις Ηρωισμού!
 Εκείνο όμως στο οποίο μπορούμε αβίαστα  να σταθούμε και να ορκιστούμε είναι, ότι η περίπτωσή σου Κωνσταντίνε Κατσίφα, συμπίπτει απόλυτα, με την περίπτωση του καλοπροαίρετου, αυθόρμητου και ίσως παρορμητικού Πατριωτισμού!

 Το Επιμύθιο!
 Και δυο κουβέντες ακόμα έτσι σαν επιμύθιο:
 "Τους γεννημένους για Ήρωες - και'συ Κωνσταντίνε  ήσουν γεννημένος για Ήρωας - η Ελλάδα μας τώρα τους χρειάζεται, όσο ίσως ποτέ! 
 Η Γενναιότητα λοιπόν, εκεί που πρέπει, όταν πρέπει, όπως πρέπει και όσο πρέπει, μέχρι τελευταίας ρανίδος δηλαδή, έτσι όπως σ’ολόκληρη την ιστορία μας, τόσες φορές έχει καταγραφεί!"
   Γιατί λοιπόν παιδί μου, τόσο πρόωρα, δάκρυα για σένα να χύσουμε, τη στιγμή, που η Ελλάδα για παν ενδεχόμενο, όλους μας χρειάζεται, ειδικά όμως ανθρώπους σαν και σένα, που την Ελλάδα διακαώς επιθυμούν μεγάλη και Παρθένα!
   Αιωνία η Μνήμη σου Γενναίε μου!
                                                                                                                                                                                      Με Τιμή
                                                                   Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας