Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ



Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ!

«Η Κατάρρευση των Ιδεολογιών
και η Ανάδειξη της Πεμπτουσίας 
απασών των Εξουσιών!»

*Μ’αφορμή τον Τραγέλαφο
του Δημοψηφίσματος
της ΠΓΔΜ!

 Η Εξουσία είναι πάντα μία!
«Η Εξουσία είναι πάντα μία, αυτή που έχει την πρωτοκαθεδρία
με τη λεγόμενη Κυβερνητική Κυριαρχία
από την Εκλογική – Λαϊκή -  Ετυμηγορία!
Ετυμηγορία που δίνει προνόμια και δικαιώματα χίλια
προπαντός το ακαταμάχητο όπλο, που καλείται Νομοθεσία, κάτω από το μανδύα, που λέγεται "ιδεολογία", ένα ιδιοτελές εν γένει συνονθύλευμα, που κάποιοι δυστυχώς αφελείς και σήμερα, επιμένουν να το αποκαλούν Δημοκρατία!»

   Αρκετοί το ξέρω κι’αν δεν με λοιδορούν, ήδη με παρεξηγούν!
   Ναι, πολλοί το ξέρω ότι κι’αν δε με λοιδορούν ήδη με παρεξηγούν! Όμως εγώ δεν φταίω, που η συνείδησή μου, απ’τα δείγματα, αναπόφευκτα μ’οδηγεί, σε πρωτόγνωρα επίπεδα δυσπιστίας, ως προς την καλοπροαίρεση, ανιδιοτέλεια και καθαρότητα των σύγχρονων Ηγετών, σε θέματα, αμεροληψίας, Φιλοπατρίας και Ιδεολογίας!
   Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους, να δούμε αν στο επιμύθιο, που ήδη γράφτηκε, αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε!

   Το Πολυαναμενόμενο Δημοψήφισμα.
   Έγινε επιτέλους στις 30/9/2018, το πολυαναμενόμενο δημοψήφισμα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της
Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), προς έγκριση του Λαού της για είσοδο στο ΝΑΤΟ και ΕΟΚ, καθώς έγκριση της λεγόμενης συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ των Πρωθυπουργών των δύο Χωρών, Τσίπρα και Ζάεφ! 
   Πράγματι έγινε και είχε τόσα διδάγματα, που σπάνια περιέχονται σε ένα γεγονός, όσο σπουδαίο, αυτό και να είναι!

   Η Διατύπωση του Ερωτήματος!
  «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της
Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;»
   Από τη σχετική ενημέρωση των πολιτικών παραγόντων από τον Ζάεφ, Πρωθυπουργό και Αρχηγό του κεντροαριστερού κόμματος SDSM (Σοσιαλιστική Δημοκρατική Ένωση Μακεδονίας), είχαμε αποχώρηση του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Κρίστο Μιτσκόσκι αρχηγό του δεξιού κόμματος VMRO –DPMNE (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα)
   Η αποχώρηση αυτή του Μιτσκόσκι, χαρακτηρίστηκε σαν επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς, από τον Ζάεφ!

   Εντυπωσιακά και Εκκωφαντικά τ’αποτελέσματα!
   Η συμμετοχή κάλυψε μόνο το 36.91% των ψηφοφόρων, ανερχόμενο μόλις στους 666.743, έναντι 1.800.000, που συνιστά το σύνολο των ψηφοφόρων!
   Εξ’αυτών, το 91.46 % ήτοι 609.813 άτομα ψήφισαν «Ναι» και το 5.66%, ήτοι 37.700 άτομα ψήφισαν «Όχι!» Το ποσοστό αποχής εκκωφαντικό 63.09%!
  Το αξιοπερίεργο ότι αυτό το 91.46% του ναι, αντιπροσωπεύει όπως ήδη είπαμε 609.813 άτομα! Αξιοσημείωτο το νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς, ότι ουδέποτε ψηφίστηκε κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ, με περισσότερους των 460 000 ψήφων! 
   Αυτό  σημαίνει ότι εάν ο Ζάεφ καταλήξει να προσφύγει σε
εκλογές, θα τις κερδίσει προφανώς συντριπτικά, εξασφαλίζοντας και το μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών, των 2/3 της βουλής των 120, προκειμένου να περάσει νομοθετικά την όποια του θέληση!
   Υπογραμμίζεται ότι σήμερα διαθέτει 49 βουλευτές και 20 από το κόμμα των Αλβανόφωνων ήτοι σύνολο 69, υπολειπόμενο κατά 11, για τα 2/3! 

   Σχισματικό το Αποτέλεσμα!
   Πρόκειται, πράγματι  για σχίσμα! Πρόκειται για εγκεφαλικό, γαι κουφό! Πρόκειται για κωμικοτραγικό, παράδοξο γεγονός, κάτι σαν τραγέλαφο ας πούμε κι’έτσι εκτιμώ στην Ιστορία θα μείνει! 
   Προσπάθησα τα αίτια να βρω! Τελικά δεν μπόρεσα να τα αναγάγω παρά μόνον σε ιδεοληπτικούς μηχανισμούς, που έχουν ακούσια εισχωρήσει στις συνειδήσεις, των Σκοπιανών, από την
πολυετή πλύση εγκεφάλου, που έχουν μακροχρονίως υποστεί!
   Ναι που έχουν δικαιολογημένα ίσως υποστεί, αλλά όχι μόνον αυτοί, γιατί και με κάποιους άλλους Λαούς, που ούτε το φαντάζονται, κάτι παρόμοιο έχει συμβεί, χωρίς ούτε κατά διάνοια να συνειδητοποιηθεί!
   Ναι γιατί η προπαγάνδα, αυτό που λέμε επικοινωνία σήμερα, έχει σε απόλυτη επιστήμη πλέον αναδειχθεί! Και αυτό γιατί δεν υφίσταται πλέον καμία αμφιβολία, για το ότι όλες οι σημερινές Κυβερνήσεις, όλων των ειδών και όλων των αποχρώσεων, περισσότερη σημασία δίνουν στην επικοινωνία, παρά σε άλλους παράγοντες, συντελεστές και παραμέτρους της εξουσίας! Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω.

   Κομουνιστική Διεθνής – Σερβία – και ΠΓΔΜ.
   Η Κομουνιστική Διεθνής είχε επενδύσει πολλά στο κρατίδιο
αυτό αρκετά πριν το ΄ΒΠΠ (1934)! Καλλιεργώντας έναν ουτοπικό Μακεδονικό Υπερεθνικισμό σε συνδυασμό με έναν Υπερκομουνιστικό Κομματισμό!
   Τα λυσσακά τους έφαγαν οι Σκοπιανοί, για τον προσεταιρισμό της Χώρας μας στον ίδιο παρανομαστή! Όλη η προπαγάνδα και όλη η αρωγή, μέσω των Σκοπίων πέρναγε!
  Θυμάμαι παιδάκι, την ανελέητη προπαγάνδα από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό των Σκοπίων στην Ελληνική! Σε όλη την Ήπειρο λόγω γειτνίασης, ακούγονταν καμπάνα! Και να σημειωθεί, ότι τότε στην Ελλάδα είχαμε στην ουσία ένα ραδιοφωνικό σταθμό και κανά δυο ακόμα στα βραχέα!

    Λόγω Αδράνειας!
   Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν συνηθίσει, το μεν ΝΑΤΟ να το βλέπουν σαν "ΣΚΙΑΧΤΡΟ", χωρίς να το συνειδητοποιούν, τη
δε ΕΟΚ, λόγω ακριβώς της σχέσης της με το ΝΑΤΟ, σαν "Ημισκιάχτρο!"
   Οι άνθρωποι αυτοί το «πρόσθετο» του «Βόρειου» στο όνομα της Πατρίδας τους, το νιώθουν σαν «υπόθετο», που δε μπορούν να το ανεχθούν, ούτε και να το χωνέψουν!

    Αλλιώς τα πράγματα για τους Αλβανούς!
   Για τους Αλβανούς δε συμβαίνει αυτό, γιατί είδαν το
χειρότερο πρόσωπο του κομουνισμού, από το βάναυσο Χότζα και δεύτερον γιατί είδαν την Ελλάδα, που τους άνοιξε, εν τέλει, διάπλατα την πόρτα, σαν την Αμερική, πλάι τους! 
   Η διαφορά των Λαϊκών επιπέδων - Ελλάδας και Αλβανίας - σε συνδυασμό με την πλήρη αποδοχή τους, συντέλεσαν τα μέγιστα στη ραγδαία αποβολή της Κομουνιστοπάθειας και κάθε σχετικής ιδεοληψίας!
   Εδώ ανάγονται και οι λόγοι προσχώρησης στο ΝΑΤΟ με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς και η υποψηφιότητά τους για
την ένταξη στην ΕΟΚ! Εδώ φυσικά και οι λόγοι, που μαζικά ψήφισαν υπέρ του ναι, στο υπόψη δημοψήφισμα!

   Τί μέλλει γενέσθαι;
   Τώρα τί μέλλει γενέσθαι με τους "Βόρειομακεδόνες;" Η ίασή τους απαιτεί χρόνο! Ωστόσο εύχομαι να μην υποστούν τις συνέπειες ενός διχασμού με αίτια, που ανάγονται στο χώρο του ασυνειδήτου!
   Ένας χώρος, που δυστυχώς το ρόλο του παίζει και στην
Ελληνική μεταπολιτευτική πραγματικότητα! Ρόλο που καπηλεύονται, δημαγωγοί και πονηροί «Ηγετίσκοι»,  κατά περίπτωση, άκρως επιζήμιοι, εν τέλει, τόσο για τη Δημοκρατία, όσο κυρίως για τη νοοτροπία!
   Εκείνοι μόνο για την εξουσία νοιάζονται και την πρωτοκαθεδρία, που τους δίνει τα κλειδιά, μέσω της Λαϊκής ετυμηγορίας, κυρίαρχης γνώμης επί παντός επιστητού! Ναι επί παντός επιστητού, με το εύλογο  πρόσχημα της πλειοψηφίας και το σχήμα της επικοινωνίας, προς έντεχνο πέρασμα στην κοινωνία ακόμα και της πιο βαριάς αλχημείας!

   Κάποτε θα ήταν αδιανόητο!
   Κάποτε θα ήταν αδιανόητο κεντροδεξιά κόμματα να αντιμάχονται λαϊκά ΝΑΤΟ και ΕΟΚ! Όπως αδιανόητο κεντροαριστερά ή ακόμα και αριστερά κόμματα να υπεραμύνονται του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ! 
  Κι’όμως σήμερα βρισκόμαστε αυτόπτες μάρτυρες και στα δυο! Παραδείγματα χίλια, ας αρχίσουμε από τους Ζάεφ και Μιτσκόσκι, Τσίπρα και το Μητσοτάκη , προχωρώντας ανοδικά στην πολιτική παγκόσμια Ιεραρχία!
  Ζάεφ και Μιτσκόσκι λοιπόν, δυο Ηγέτες, που μάχονται μέχρις εσχάτων σε μια μέχρι θανάτου «κυνομαχία», κάτω από ένα
Δημοκρατικό Μανδύα, προκειμένου να «υπερασπιστούν» την Πατρίδα, αλληθωρίζοντας και οι δυο για να περνά ο καθένας απ’το δικό του ανύπαρκτο «κενό», εξαπατώντας ασύστολα το Λαό!
   Και γιατί όχι τους δικούς μας, Τσίπρα και Μητσοτάκη, που μάχονται αντιστοίχως σε μια ανένδοτη «Κοκορομαχία» ενώπιον ενός κοινού, αφιονισμένου, που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, σ’έναν αγώνα κάθε άλλο παρά σικέ, κάτω από το διαχρονικό και διχαστικό σύνθημα «Νυν Υπέρ Πάντων ο Αγών» υπέρ βωμών και Εστιών!
   Για να μην πάμε και στον Υπερταγό Πούτιν, που ευτελίζει τον Προεδρικό Δημοκρατικό θεσμό, χάριν της Εξουσίας,
συμπεριφερόμενος σαν τον χειρότερο «Τσάρο» όλων των Εποχών, με ύπουλη δολοφονική διάσταση, εξολόθρευσης αντιφρονούντων και αντιπάλων του, με πρωτόγνωρους στην Ιστορία τρόπους!
   Ή ακόμη και σ’αυτόν τον άξεστο Τραμπ, που κάτω από τη σκιά του Αγάλματος της Ελευθερίας, στην πεμπτουσία της Δημοκρατίας Χώρα, εποφθαλμιά,
ερωτοτροπώντας ασύστολα με τάσεις «δικτατορικές!»
   Τάσεις, που η Αμερικανική κοινωνία αντιμάχεται, καλυμμένη απολύτως πίσω από μία Εθνική, Συνταγματική Κατοχύρωση, που εν τέλει θα κυριαρχήσει!
   Το αξιοσημείωτο είναι, ότι είναι πολύ πιθανόν, τώρα που οι ενδείξεις,
μεταλλάσσονται σε αποδείξεις, ο άνθρωπος αυτός, ν’αποδειχθεί μειοδότης των βασικών αρχών και αξιών της Γης της Ελευθερίας, αποδεχόμενος σκοτεινές υπηρεσίες, του υποτιθέμενου μεγάλου εχθρού, χάριν της εξουσίας! Εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει τη Θητεία του!
   Να λοιπόν το σημείο παρεξήγησης, που έλεγα στην αρχή και για να μην ξαναγράφω για τα επίπεδα της δυσπιστίας μου σήμερα, όποιος επιθυμεί, ας ξαναπάει στην αρχή, να τα ξαναδιαβάσει, ώστε καλύτερα να καταλάβει, τα περί αλαλούμ των ιδεολογιών!
 Των ιδεολογιών, που πάλι καλά κάπου έχουν αντικατασταθεί υπό των «Ιδεοληψιών», δεδομένου ότι δεν είναι λίγες οι φορές. που σε πολλούς η «αριστερά» τους δε γνωρίζει, τι ποιεί η «δεξιά» τους! 

   Ιδεολογίες και Ιδεοληψίες!  
   Κρίσιμο το θέμα και χρήζει αποσαφήνισης! Η έννοια της ιδεολογίας αυτονόητη κι'απόλυτα δεν την κατανοεί κάποιος τη συναισθάνεται! 
  Με τις ιδεοληψίες τα πράγματα αρκετά μπλεγμένα! "Ιδεοληψίες" λοιπόν  είναι αθέλητες ή έντεχνα, από ειδικούς
στο είδος, επιβολές στις συνειδήσεις μας, επίμονων και σκοπίμως διαστρεβλομένων ιδεών - συναισθημάτων - εντυπώσεων, ενοχλητικών και κυρίως βλαπτικών, για τους εαυτούς μας και τους γύρω μας!
   Οι Ιδεολογίες, έχουν πάψει προ πολλού να υπάρχουν! Οι "Ιδεοληψίες" τώρα άρχουν και οι "Ιδεολογίες" μονάζουν! Οι "ιδεοληψίες"τώρα άρχουν, οι πννιγμένες στην ιδιοτέλεια και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, που κάνουν τα "μιάσματα" να μοιάζουν "μ'αγιάσματα!

   Μεταστροφή μετά την εξαπάτηση του Ποιμνίου!
   Μην κοιτάτε, που οι βασικοί ινστρούχτορες του χώρου, μετά
την εξαπάτηση του ποιμνίου τους, μεταστρέφονται, εν πλήρη επιγνώσει, διολισθαίνοντας σ’αντίθετη φορά, αδιαφορώντας παντελώς για την «ιδεολογία» με την οποία εξέθρεψαν το ποίμνιό τους, αρκούμενοι στην έντεχνη σίτιση αυτού δια «σανού», του λοιπού!

   Η συνέχεια του Δημοψηφίσματος.
   Και για να κλείσουμε το θέμα του Δημοψηφίσματος και τα ευτράπελά του! Η δισυπόστατη επιλογή συμμαχιών (ΝΑΤΟ – ΕΟΚ) και η ονομασία, για την ΠΓΔΜ,  βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, εκτιμάται, ότι παρά τα εμπόδια όπως και να’χει,
θα περάσουν! Γιατί το λόγο στις Κυβερνήσεις του σήμερα δεν έχει η ιδεολογία, αλλά η εξουσία και προπαντός η επικοινωνία!
   Το μόνο, λοιπόν, που μας απομένει είναι να ευχηθούμε όπως στο μέλλον να μη βρεθεί κάποιος  Βόρειομακεδόνας Ηγέτης, υπέρμαχος του Αλυτρωτισμού, να παίξει στα χαρτιά, με τους "Άσσους", που εύκολα  εμείς τους δώσαμε!
                                                                    Με Τιμή
                                                                Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας