Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΕΟΣ - ΕΡΕΒΟΣ! (Καποδίστριας - Φύσσας!)

Σπύρου Κίκερη

ΕΛΕΟΣ -ΕΡΕΒΟΣ!
(Καποδίστριας και Φύσσας!)
   *Προσοχή!
  *Το Παρόν θέμα είναι αδημοσίευτο! Το'γραψα πέρυσι, χωρίς να το αναρτήσω στο Site μου, χωρίς να θυμάμαι το γιατί! Ξαναδιαβάζοντάς το σήμερα, ημέρα θανάτου και Αγιοποίησης Φύσσα, έκρινα ότι η Δημοσίευσή του, θα ήταν πολυπλεύρως επωφελής!

   *Μ’αφορμή δυο μου αναρτήσεις
   στο διαδίκτυο, με κοινωνικά κοινά
   χαοτική όμως αξιολογική διαφορά!

«Χάσαμε το μέτρο
χάσαμε τα σταθμά
και πλέον Όρκο παίρνω
δεν είμαστε καλά!»

   Στις 9/10/2018 έγραψα για τη δολοφονία του Καποδίστρια,
επετειακά (9/10/1831), με άφθονα Ιστορικά – διδακτικά - στοιχεία και άφθονη φαιά ουσία!
   Συνοπτικά παραθέτω ένα μικρό τμήμα της ανάρτησης παρακάτω:
   Ιωάννης Καποδιστριας, μακράν ο Πρώτος! 
   "Ήταν μακράν ο Πρώτος κι'ίσως ο Μόνος!" Ήταν ο πιο Μεγάλος, ήταν ο πιο Τρανός! Ήταν ο πιο Σπουδαίος και Άξιος Ταγός! Τον ζήλεψαν αξίες και παραεξουσίες! τον ζήλεψαν οι Μοίρες και οι Συνωμοσίες! Στο Πρόσωπό του, ατυχήσαμε, γιατ'ήμασταν μικροί, φτηνοί, ανώριμοι, σφόδρα διχαστικοί ….
   Η Ελλάδα και μόνον απ'αυτόν τον Άνθρωπο, θα μπορούσε να'ναι αλλιώς! Ίσως σ’αυτή τη δολοφονία υπογράψαμε την ισόβια καταδίκη, που λέγεται διχασμός, με χέρια οικτρών δολοφόνων και μεγάλων μας Ηρώων, δυστυχώς! Στο "Πτώμα" του μεγάλου αυτού Ανδρός, βλέπω τη Χώρα και στην Εικόνα του, τη μαύρη ώρα! …»

   Η Ανταπόκριση του Σπουδαίου Θέματος στο Κοινό!
   Μετά την παρέλευση δώδεκα (12) ωρών από την ανάρτηση, έκπληκτος παρατήρησα ότι, την είχαν επισκεφθεί μόνον εφτά (7) αναγνώστες, άνευ σχολίων και κοινοποιήσεων! Κάτι που ελάχιστες φορές συμβαίνει στις αναρτήσεις μου!

   Η Επόμενη Ανάρτησή μου την ίδια ημέρα!

   Την ίδια ημέρα και αρκετά αργότερα, έγραψα για το Θάνατο του Φύσσα, μ’αφορμή ένα βίντεο, που προβλήθηκε την ημέρα της

δολοφονίας του, δίνοντας βάρος στην εν γένει στάση της μητέρας του, τόσο προ του θανάτου του, όσο και μετά απ’αυτόν!
   Κατάπληκτος είδα, μετά από παρέλευση τριών (3) μόλις ωρών, την ανάρτηση να φτάνει τα εβδομήντα πέντε (75) άτομα επισκεπτών, συνοδευόμενη από εννέα (9) εκτενή σχόλια και μία (1) κοινοποίηση!
   Προτού, προβώ στην παράθεση του επιμύθιου – διδάγματος -  μεταφέρω επακριβώς κατωτέρω τη σχετική ανάρτηση:

   Στο Μάθημα της Ανατροφής!
   «Κυρία Φύσσα τα παιδιά μας σώζονται, στο μάθημα, που εσείς οικτρά αποτύχατε! Στο μάθημα της ανατροφής δηλαδή! Το
μάθημα, που εσείς μετατρέψατε σε μάθημα "αναρχικής εκτροφής" και "κοινωνικής εκτροπής!" 
   Κα Φύσσα, θα’πρεπε να ξέρετε από τότε, που ήταν μικρός ο γιος σας, ποιους είχε παρέα, τι έγραφε και τι εν γένει έκανε! Ίσως έτσι θα μπορούσατε, εκτιμώ, να προλάβετε, ώστε να μη φτάσει εκεί που έφτασε και να έχει την κατάληξη, που είχε!
  Τώρα για όλα είναι αργά, εκτός από μεταμέλεια! Γιατί για μεταμέλεια, ποτέ δεν είναι αργά!
   Όσο για το Βίντεο, εκτιμώ ότι το Βίντεο της ανατροφής του, θα είναι πολύ πιο ευδιάκριτο! Δείτε το λοιπόν, ίσως σας κάνει καλό! Και θα σας κάνει καλό, γιατί στην περίπτωσή σας, "λίγη παραπάνω σεμνότητα και επίγνωση" θα ήταν ότι καλύτερο, να σας συστήσω!
   Σας τις συνιστώ λοιπόν γιατί εκτιμώ, ότι με τη στάση σας είναι βέβαιο, ότι παρασέρνετε κι'άλλους νέους σ'αγριότητα και ζημιογόνα τακτική, πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους εαυτούς τους!
   Αν ωστόσο Κα Φύσσα αδυνατείτε να σκεφτείτε, αυτά που συνιστώ, τουλάχιστον σκεφτείτε τη ψυχή του γιου σας, όπου αυτή κι'αν βρίσκεται!
   Και επειδή αρκετοί θα παρεξηγήσουν υπογραμμίζω ότι το καλλιτεχνικό όνομα του Φύσσα ήταν "Kill ah Past" που θα πει "Δολοφόνος Παρελθόντος," οι δε στίχοι του κάπου περίπου σαν αυτούς: "Γάμα τους! Πάτα τους! Γάμα τους! Κατούρα τους στα μούτρα και γάμα τους τη φάρα τους" .....
   ΄Όποιος ενδιαφέρεται για σχηματισμό πληρέστερης γνώμης στο spyrkikeris.blogspot.com.» στην ανάρτηση με θέμα "Μ'αφορμή  την επέτειο Θανάτου Φύσσα!" Και ημερομηνία 20/9/2017!
   Παρακάτω θεωρώ σκόπιμη, σαν απόλυτα διδακτική, την παράθεση, και αντιπαράθεση σχετικών σχολίων, σαν άκρως διδακτικών, δεδομένου ότι αδυνατούμε να καταλάβουμε, απλά πράγματα!
   Απλούστατα πράγματα, όχι γιατί δεν μπορούμε, αλλά γιατί δεν θέλουμε! Δεν θέλουμε, για παράδειγμα, ν’αντιληφθούμε, «ότι Θύμα και Θύτης» είχαν αμοιβαίως προηγούμενα και χρεωστούμενα, που αναπόφευκτα κάποτε θα κατέληγαν σε δραματικά μελλούμενα!
   Ναι δραματικότατα μελλούμενα, έστω κι’αν είχαν στην ουσία την ίδια δύσμοιρη Μάνα, που έτυχε ατυχώς να λέγεται Ελλάδα!
   Και΄δω αναπόφευκτα προκύπτει ένα αμείλικτα σκληρό ερώτημα:
   «Μήπως καλοί μου φίλοι, έχουμε χάσει το μέτρο; Μήπως μας συμβαίνει κάτι πάρα πολύ σοβαρό; Τα λόγια μου ειλικρινά χάνω και το μόνο, που μπορώ να πω, είναι ΕΛΕΟΣ! Όμως ας περάσουμε στις παραθέσεις και αντιπαραθέσεις των σχολίων, ένεκα του ότι, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι τόσο διδακτικές!

   Παραθέσεις κι’ αντιπαραθέσεις σχολίων!
   Γιάννης Μπακόπουλος: «Από τη στιγμή που το θύμα γίνεται κατηγορούμενος στην δίκη για τη δολοφονία, έχει χαθεί κάθε αίσθηση δικαίου.... Όταν η δολοφονία κάποιου δικαιολογείται από τη φερόμενη συμπεριφορά του, δυστυχώς περιμένω και χειρότερα.... Καληνύχτα σας..»
   Patsoules Dimitrios: «Φερόμενη συμπεριφορά αποδεδειγμένη! Επιθετικό άτομο, με ταξικό μίσος, βίαιο άτομο που προέτρεπε σε δολοφονίες και ξυλοδαρμούς και πέταγε μολότοφ να κάψει ανθρώπους και περιουσίες. Για τα ίδια οι Χρυσαυγίτες μπήκαν όλοι στην φυλακή (χωρίς αποδείξεις - γιατί άραγε δεν προχωρά η δίκη τους από την Αριστερή κυβέρνηση;;;) Ο Τσίπρας Τους έβγαλε!
  Όταν διδάσκεις και εφαρμόζεις τον Νόμο της Ζούγκλας, πρέπει να είσαι έτοιμος και να δεχτείς τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ... Πάντα υπάρχει ένα πιο αιμοβόρο ζώο από εσένα στην ζούγκλα.... Θέρισε το μίσος που έσπειρε!»
   Spyros Kikeris: Δημήτρη ας μη μιλάμε για σπορές και θερισμούς! Στην περίπτωση είναι ένας κύκλος, ένας φαύλος κύκλος, ο χειρότερος φαύλος κύκλος! 
  *Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί μια υπόμνηση: Ας μη ξεχνάμε ότι το εναρκτήριο λάκτισμα του τρομερού εμφύλιου, δόθηκε από μια επίθεση 33 Αριστερών στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, μ’αποτέλεσμα το θάνατο 13 Αστυνομικών, παραμονή εκλογών (30/3/1946!)
   Γιάννης Μπακόπουλος: «Το έγκλημα από την προτροπή για έγκλημα έχει μεγάλη διαφορά στο δίκαιο... Δυστυχώς όμως με την απάντησή σας επιβεβαιώνετε την εκτίμηση μου.... Δικαιολογείτε τη δολοφονία του.... Και για αυτό φοβάμαι για χειρότερα...
   Patsoules Dimitrios: «Υπέροχη διαστροφή των λεγομένων μου και επίμονη διαφυγή σε ευφυολογήματα. Κε Μπακόπουλε. Αλλά έχουμε συνηθίσει. Σφάξατε τους Έλληνες το 1944 1946-49 και βγήκατε θύματα... Σκοτώνετε μέχρι σήμερα με τις αναρίθμητες αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις, και τους βγάζετε ήρωες. Τώρα τον Φύσσα που απλώς προέτρεπε σε δολοφονίες, θα τον κάνετε άγαλμα. Αν δηλαδή προτρέψω σε δολοφονία σας, δεν θα με μαζέψει η Αστυνομία; Γιατί και η απειλή για σωματική βλάβη έγκλημα είναι κατά τον νόμο. Και αν κάποιος σας σκοτώσει, μετά την προτροπή μου, δεν θα μπω φυλακή σαν ηθικός αυτουργός; Ελάτε. Πείτε στα ίσα: κακή η δολοφονία του Φύσσα. Άγια η δολοφονία δύο Χρυσαυγιτών.... Ο καλός και ο κακός φόνος... Αυτοί είστε.
   Γιάννης Μπακόπουλος: «δεν καταλαβαίνω γιατί με συγχρονίζετε με απόψεις που ούτε έχω πει ούτε συμφωνώ. Ας σταματήσουμε επιτέλους τη νοοτροπία "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους άλλους". Δεν είμαι με κανέναν που δολοφονεί ούτε που προτρέπει σε δολοφονίες. Αν καταλάβατε καλώς, αλλιώς συνεχίστε το παραμύθι που διχάζει την Ελλάδα. Και μιλάω ένθεν κακείθεν.. Καληνύχτα σας.
   Spyros Kikeris: «Κε Μπακόπουλε, δε νομίζω ότι υπάρχει σώφρων άνθρωπος και ον υποτυπωδώς κοινωνικό, που επικροτεί δολοφονίες! Όμως η Ελληνική κοινωνία έχει εκτραχυνθεί απολύτως και γι'αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, φταίνε δύο, η Πολιτεία στην υψηλότατη βαθμίδα, που πάνε χρόνια πια, που ανέρχεται εκβιάζοντας και βιάζοντας ασύστολα την κοινωνική ευταξία και ο βασικός πυρήνας κοινωνικοποίησης του ανθρώπου, η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Σας ευχαριστώ πολύ, ας μη δώσουμε συνέχεια! Ακούστε όλες τις γνώμες, γιατί εν τέλει, όπως και να'χει, για τη διαμόρφωση του σωστού και του δικαίου, όλες χρειάζονται! Καληνύχτα σας!»
   Γιάννης Μπακόπουλος : «Συμφωνώ... Καλό σας βράδυ...»
   Ευστάθιος Φορλίδας: «Αριστερός είμαι. Όμως αρκεί να διαβάσετε στίχους του Φύσσα για να δείτε τι Κολοσσός της μουσικής ήταν...εμετός.. ! Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τη μάνα του. ελαφρό το χώμα που τον σκεπάζει να είναι, αλλά ας μην τον αγιοποιήσουμε. Είμαι κατά της αστικής τάξης και των ψευτονοικοκυρεων αλλά υπάρχουν οικογένειες με ήθος και αγάπη που μεγαλώνουν σωστά παιδιά με ήθος και ανθρωπιά. Ας μη μας διαφεύγει. Ότι λόγω του Φύσσα έκλεισαν και καταστράφηκαν δεκάδες επιχειρήσεις που κάποιοι άνθρωποι τάιζαν τα παιδιά τους.»
   Dimitri Katelouzos: «Σπύρο έτσι μεγάλωσε η γυναίκα, δεν θα αλλάξει τώρα! Πόσο μάλλον που τώρα μπορεί να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της λόγω της απώλειας...»
   Ted Antonopoulos: Spyros Kikeris πτέραρχε μία από τα ίδια και με τον Γρηγορόπουλο. Θα πρέπει να είναι κάποιος criminally insane να επικροτήσει τον θάνατό του, όμως αναπόφευκτα γεννάται το ερώτημα, τι είδους γονείς αφήνουν ένα δεκαπεντάχρονο αδέσποτο, να τσαμπουκαλεύεται στα Εξάρχεια στις 2 τα ξημερώματα με trigger happy τύπους? Το χέρι του Κορκονέα ήταν οπλισμένο, αλλά ποιός συνετέλεσε στην πίεση της σκανδάλης?
   Konstantinos Mategakis: «ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 800.000 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ...ΓΙΑΤΙ;;;;.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΙΣΩ. ΑΥΤΟΙ ΧΑΘΗΚΑΝ....»
   Kostas Borsis: «Δυστυχώς η αριστερά δημιουργεί ήρωες από το πουθενά, δημιουργώντας διχασμό χωρίς λόγο στον λαό με όχι καλά αποτελέσματα!! Σπύρο μου ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα και άλλοι γονείς έχασαν τα παιδιά τους από δολοφόνους αλλά η συμπεριφορά τους ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα ευπρέπειας!!!!»
   Βαγγέλης Δρουγκος: «Αυτοί είναι αριστεροί και οι αριστεροί έμαθαν μόνο να σκοτώνουν όχι να τους σκοτώνουν. Έχει διαφορά.»
   Γεώργιος Κασσαβέτης: « Τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία είναι τα εξής δύο. Ο θάνατος του Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου. Όλα τα άλλα ευτυχώς .......τα έχουμε λύσει!»
   Γιάννης Μανιός: «Ελεος Θεέ μας. Χάρισέ μας Ομόνοια, Αυτογνωσία, Αυτοσεβασμό... Σπύρο μου προσεύχομαι & Ελπίζω!!!»
   Spyros Kikeris: το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε όλοι Γιάννη, όμως η προσευχή δε φτάνει!

   Και για να κλείσουμε.
   Μέχρι να κλείσω τούτη τη γεμάτη απογοήτευση και παράπονο γραφή οι αναγνώστες της μεν ανάρτησης Φύσσα έφτασαν τις εκατόν είκοσι τέσσερις (124), από εβδομήντα πέντε (75), του δε Καποδίστρια από εφτά (7) στις οχτώ (8)!
   Φυσικά, από μέσα μου είπα Δόξα και Τιμή στον Ελληνικό Λαό, επαναλαμβάνοντας τη λέξη «ΕΛΕΟΣ» της αρχής ακολουθούμενη από τη λέξη «ΕΡΕΒΟΣ!» 
   Τί άλλο να πει κανείς και τι να μολογήσει; Όταν ο Φύσσας ξεσκίζει τον Καποδίστρια, σε ενδιαφέρον, τότε πάμε χαμένοι! Ναι πάμε χαμένοι, εκτός αν σταθούμε στο γεγονός και σκεφτούμε!
   Σκεφτούμε ότι αυτό καθαυτό το γεγονός συνιστά αδιαμφισβήτητα εκφυλισμό, εκμαυλισμό, ξεπεσμό, σκοταδισμό κι’ακόμα κατάντια, κατάρα, ανάθεμα ….
   Εκείθεν την άκρη παλεύοντας να βρεις, σαν τον Θησέα στο Λαβύρινθο, πιάνεις το μίτο της σχετικά πρόσφατης Ιστορίας και μέσα από βρωμιές και αηδίες, βρίσκεσαι εν τέλει σ’ένα τέμενος, σ’ένα μαυσωλείο, που επιγράφεται «Πολυτεχνείο!» 
   Εκεί περικυκλώνεσαι από ηρωικά φαντάσματα, τρωκτικά και σύγχρονα μιάσματα, με πρόσωπα αγριεμένα, αφηνιασμένα, αφιονισμένα, πωρωμένα νιώθοντας σαν στην κόλαση, μέσα σε φωτιές και μάχες διαβολικές, από σιλουέτες εξώτερα ανθρωπινές!
   Έντρομος ρωτάς: «Πού είμαι, πού βρίσκομαι, τι είναι εδώ;» Κι’ακούς αλαλάζουσες φωνές, να σου λένε:  «Στο πυρ το εξώτερον βρίσκεσαι! Εδώ στην Αττική, στην Αθήνα, στη Στουρνάρη, Τοσίτσα και Πατησίων αριθμός σαράντα δύο (42)! Εδώ σ’άναρχων στέκι, στο λημέρι του Νταβέλη, εδώ που αλιά στον π'αντιστέκει! 
   Εδώ στο Πολυτεχνείο, στην πύλη των παραδείσων, της περιοχής Εξαρχείων, μόνο που για να τη διαβείς πρέπει από μας να πάρεις άδεια! Άδεια από μας τους Ιδεαλιστές, τους αριστεριστές, τους τζιχαντιστές, κι’αν δεν κατάλαβες καλά, εμάς τους Έλληνες Κομουνιστές!
    Κατάλαβες θησέα και πρόσεξε να μη σε βρουν παθέντα και ταφέντα και μας ζητούν και ρέστα! Κατάλαβες ή όχι γιατί το στέκι δεν είναι ένα, είναι πολλά σ’ανώτατα ιδρύματα πενεπιστημιακά, μ’άσυλο καλυμμένα γι’ανώδυνη δουλειά!»
   Κι’ύστερα ξυπνάς, κλαις και σπαρταράς, αφόρητα πονάς κι’ακόμα παραμιλάς, γιατί τότε συνειδητοποιείς ότι επρόκειτο στην ουσία για αθώα παιδιά, που ακολουθούν χωρίς να ξέρουν το γιατί, πονηρούς, ψυχολογικά άρρωστους και αθεράπευτους ταγίσκους! 
 Οπότε μη έχοντας άλλη πλέον επιλογή, καταλήγεις να πεις : "Άμοιρε Καποδίστρια τι σου έμελλε να πάθεις, απ’τους Ρωμιούς να ξεχαστείς και απ’το Φύσσα να ηττηθείς, γιατί σου φύλαγε η Μοίρα Έλλην να γεννηθείς!"
                                                                           Με Τιμή
                                                                      Σπύρος Κίκερης

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας