Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ


Ο ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ!

*Μ’αφορμή τον Τραγικό Θάνατο
του Ήρωα Επισμηναγού Ιπταμένου
Νικόλαου Βασιλείου
κι’αιτία τα πικρόχολα σχόλια
ενός Ιερόσυλου!

   Πριν ασχοληθώ με τον «Ιερόσυλο», ας κάνω το χρέος μου, έναντι του Ηρωικού Συναδέλφου, όπως άλλωστε κάνω, σε κάθε σχετική περίπτωση!
Σ’έταξε η Μοίρα σου Ψηλά!
«Σ’έταξε η Μοίρα σου ψηλά, ψηλά σε κόσμο άλλο!

Σου’πε τον φόβο ν’αρνηθείς, στον πόνο να μην κλάψεις!
Να’χεις κουράγιο Θεϊκό, στον Ουρανό επάνω
κι’αν απ’το χάρο προκληθείς, ρότα να μην αλλάξεις!

   Το τραγικό δυστύχημα (28/8/2018/08:50), πληροφορήθηκα τρεις ώρες αργότερα, από το στόμα ενός ταξιτζή, που έτυχε να με μεταφέρει, μετά από ένα δεκαήμερο ταξίδι στη γενέτειρά μου Πρέβεζα!

   Οι Τραγικές Αναμνήσεις σαν Ξυπνούν!
   Οι τραγικές αναμνήσεις σαν ξυπνούν και πάντα τέτοιες ώρες ξυπνούν, σαν έχεις ζήσει καταστάσεις και καταστάσεις, στην πολυετή σου υπηρέτηση, στο υπερήφανο όπλο της Πολεμικής μας Αεροπορίας (ΠΑ)!
   Ο χορός των συναισθημάτων μέσα σου είναι άγριος! Λύπη, θυμός, αγανάκτηση, υπερηφάνεια, πλήγμα στο κορμί, σχίσμα στη ψυχή, κρίμα στο παιδί, μολύβι και χαρτί!
   Ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω αλλιώς, πάντα το ίδιο έκανα σε παρόμοιες περιπτώσεις, περιπτώσεις τραγικότατες, που επανειλημμένα έχω βιώσει, μέσα από τη μακρά, στενή και σκληρή ενασχόλησή μου, με την Ασφάλεια Πτήσεων, που έτυχε η Μοίρα να μου επιφυλάσσει!

   Η Ανάρτησή μου στο Διαδίκτυο!
   Spyros Kikeris 28 Αυγούστου 10:31 μ.μ!
   Στους ΗΡΩΕΣ!
   Στους Ήρωες, υποθέσεις δε χωρούν, - έγραψα για να προλάβω τους όποιους ανόητους και πολύξερους – και δε χωρούν, γιατί σ’αυτούς, μόνον οι προϋποθέσεις μετρούν! Γιατί γι'αυτούς δεν υπάρχουν, ούτε τι, ούτε γιατί, ούτε Main, ούτε Both, ούτε Spreader gun, ούτε Robot! - Το main, both και spreader gun αναφέρονται για γνωρίζοντες, όμως περισσότερα γι’αυτά, η επιτροπή διερεύνησης! Το Robot, απλά υποδηλώνει τον άνθρωπο με όλα του τα συν και τα πλην - !
   Γι’αυτούς, λοιπόν, υπάρχουν μόνον διαθέσεις. Διαθέσεις προς επαύξηση δυνατοτήτων των Μαχητών και προδιαθέσεις για υπερβάσεις των Ουρανίων Γητευτών!
   Και κάτι ακόμα, που ίσως κάποιοι ξεχνούν και οι περισσότεροι, εύλογα, αγνοούν: «Η Formula 1 (Grand Prix), μπρος στη Formula του Αέρα, ωχριά σημαντικά, σε αδρεναλίνη, κίνδυνο, κι’ενδεχόμενο ατυχήματος!»
   Άλλωστε κανείς μη ξεχνά, ότι οι γητευτές της ταχύτητας, οδηγοί της Formula1, το όνομά τους δανείστηκαν από τους πιλότους των Αεροσκαφών, ακριβώς λόγου του κινδύνου, που διατρέχουν, σε κάθε μεγάλο αγώνα και όχι κάθε μέρα!
   Την ανάρτηση έκλεισα, μετά το «Κουράγιο Παιδιά» μνημονεύοντας δύο βαθιά και πλατιά σλόγκαν της Πολεμικής μας Αεροπορίας, συνοδεύοντας τον Ήρωα Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου, ετών τριάντα εννέα (39) πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, με μια ευχή για το στερνό του γήινο κατευόδιο, με προορισμό τον απόμακρο Ουρανό και τα Θεϊκά, Παραδείσια μυστικά:
Το, των Λακεδαιμονίων Παίδων, προς τους Παλαιότερους,
Το «Αμμες δε γ'εσσόμεθα πολλώ κάρρονες!»
Που σημαίνει «εμείς θα γίνουμε καλύτεροί σας»
και διακοσμεί το Έμβλημα της Σχολής Ικάρων!
Και το
«Αιέν Υψικρατείν!»
Που σημαίνει «Πάντοτε Κυρίαρχοι στα Ύψη»
και διακοσμεί το Έμβλημα
της Πολεμικής μας Αεροπορίας!
   Στο καλό Σταυραϊτέ μου! Με γεια τα καινούργια Φτερά! Χαιρετισμούς στους Αγγέλους, τους Λατρεμένους μας Συναδέλφους!

   Κι’ενώ το δάκρυ δεν είχε στεγνώσει στο Χαρτί!
   Και ενώ το δάκρυ δεν είχε στεγνώσει στο χαρτί και ενώ οι κοινοποιήσεις, τα Like, τα συλλυπητήρια, καθώς τα περί αθανασίας, παραδείσου, Αρχαγγέλων, Ουρανού και ηρωισμού έπεφταν βροχή!
   Ήρθε ο «ΙΕΡΟΣΥΛΟΣ» σαν εν αιθρία κεραυνός και άστραψε και βρόντηξε, εναντίον ίσως του πλέον εύλογου και ενός εκ των ων ουκ άνευ δικαίου!

   Ήρθε, σαν εκ του τάγματος Εωσφόρου, πλέοντας ενάντια σ’ένα κατακλυσμιαίο τσουνάμι, συγκίνησης, υπερηφάνειας και επαίνων, μάταια να κρατηθεί, χωρίς να πνιγεί!
   Τα γραφόμενά του και τις φράσεις του, μεταφέρω ακριβώς, όπως διατυπώθηκαν, πλην όμως λοξά (Italic) και υπογραμμισμένα, για να είναι εναρμονισμένα με τις θλιβερές του απόψεις:
   Το "Ηρωας" σε ατυχημα εν καιρω ειρηνης πως εξηγειται...?
   Η πρώτη αντίδραση ήρθε άμεσα από κάποιον φίλο ονόματι Γιάννη Θ. Λιάρο: «Είμαστε εν ειρήνη..... Στον Ελληνικό ουρανό έχουμε ειρήνη;;;;;»
   Η δεύτερη από κάποια Κυρία, Αναστασία Κ.Σ: «Και ανόητη η ερώτηση και βάρβαρη!!!! Εξηγείστε οι ειδικοί στον άνθρωπο τι γίνεται, όταν βρίσκονται οι αεροπόροι "εκεί πάνω"!!! Εξηγείστε πως "εκεί" επικρατούν άλλες συνθήκες κι "άλλος" Θεός... Ισως καταλάβει... η ώρα όμως για μια τέτοια ερώτηση ήταν η πλέον σκληρή και ακατάλληλη! Μήπως να προσέχουμε τί και πότε το λέμε...???»

   Οι προσπάθειές μου, προς κατευνασμό!
   Οι προσπάθειές μου, προς κατευνασμό τόσο του «Ιερόσυλου» όσο και των εξαγριωμένων φίλων μου, κάθε άλλο παρά είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τόσο για τον ίδιο τον «Ιερόσυλο» όσο και τους λοιπούς! Με τη λέξη λυπάμαι, άρχισα την πρώτη μου αντίδραση:
   «Λυπάμαι, η θέση σου είναι ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη, ιερόσυλη! Όταν δεν γνωρίζουμε κάτι, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!
   Άκου λοιπόν, η άσκηση είναι τρομακτική! Αρχίζει από τα 23.000 πόδια και το
αεροσκάφος (Α/Φ) εισέρχεται σε φάση απολύτως ανεξέλεγκτης σπειροειδούς βύθισης, με πρωτοβουλία των πιλότων!
   Οι ταχύτητες παίζουν από μηδέν μέχρι 130 ΚΝΤΣ (230 Χλμ)! Οι καταπονήσεις του σώματος είναι ιδιαίτερα σκληρές, οι επιταχύνσεις, από μείον δύο (-2G's) μέχρι συν (+7 G's)! Στα +7Gs για παράδειγμα, ένας άνθρωπος 100 κιλών, ζυγίζει 700 κιλά!
   Ο εγκέφαλος κυριολεκτικά τρελαίνεται και το κορμί πάλλεται σ’όλες τις κατευθύνσεις και βάλλεται από δυνάμεις όλων των διευθύνσεων!
   Η έξοδος από τον ακραίο ελιγμό, αρχίζει στα 15.000 πόδια και ο κατασκευαστής, σαφώς ορίζει, ότι αν ο έλεγχος του Αεροσκάφους, δεν επανακτηθεί μέχρι τα 7.000 πόδια, ανυπερθέτως, εγκατάλειψη!
   Καλά αυτά δεν τα ξέρεις! Ότι η γενέτειρα των γονιών σου, αυτή καθαυτή, έβγαλε 9 πιλότους, απ'αυτούς ό ένας σκοτώθηκε (Ευάγγελος Παππάς, αδελφός του φίλου μου και τραγουδιστή Λάκη Παππά)! Ότι άλλοι τέσσερες (4) εγκατέλειψαν (Α/Φ) και ένας απ’αυτούς, λόγω της εγκατάλειψης, άλλαξε ειδικότητα (Απόστολος Ξανθουδάκης)! Ότι όλοι μας το χάρο είδαμε, ουκ ολίγες φορές, παίζοντας άγριο κυνηγητό μαζί του, φυσικά και δεν τα ξέρεις!
   Όμως, πως ο Εξάδελφός σου, που υπηρετούσε στον Άραξο (116 ΠΜ), δεν ξέρεις, ότι γλύτωσε ως εκ θαύματος, μετά από εγκατάλειψη Αεροσκάφους F-104, άγρια νύχτα και τι τράβηξε μεσ'τα σκοτάδια και τα κύματα μέχρι να διασωθεί; Το ξέρεις δε μπορεί!
   Σταθμίζοντας, λοιπόν όλες τις παραμέτρους γύρω σου, από τη μόρφωσή σου και όχι μόνο, υπογραμμίζω, ότι από άλλον θα δεχόμουνα το σχόλιο, από σένα όχι! Παρακαλώ θερμά να αφαιρεθεί!

   Κατακλυσμός Διαμαρτυριών!
   Ακολούθησαν κι’άλλες κι’άλλες εντονότατες αντιδράσεις, ειδικών και μη κι’ανάμεσα, ενός τέως μαθητού μου και νυν Ιπταμένου Σμηνάρχου, του Νεκτάριου Σαμάρα, που είναι σε θέση κλειδί!
   Οι απόψεις του μεταφέρονται αυτολεξεί, γραμμένες με κεφαλαία γράμματα! Και για όσους δεν γνωρίζουν, διευκρινίζω, ότι η γραφή με κεφαλαία στο διαδίκτυο, υποδηλώνει έντονο θυμό και στεντόρεια φωνή:
   Νεκτάριος Σαμάρας: «ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ “Α”ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥ (ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟ) ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΑ SPIN, ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΣ ΑΦΩΝ, ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΗΤΙΚΗ
ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΤΟ SPIN EINAI Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΠΤΗΤΙΚΟΣ ΕΛΙΓΜΟΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ! ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ!»
   Παραθέτω και ένα ακόμα σχόλιο του Συναδέλφου Ιπταμένου Πτεράρχου Evangelos Xinogalas, προς το Σμήναρχο Νεκτάριο Σαμάρα:
   «Νεκτάριε αν και δεν σε γνωρίζω, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με την αντίδρασή σου στην ανάρτηση που έκανες. Είχα και εγώ ακριβώς τα ίδια προσόντα με σένα! Έχω περάσει από Εκπαιδευτής στην 362ΜΠΕ και 363ΜΕΕ τα έτη 1976-1979 με νεόφερτα τότε τα Τ2-Ε .Αν ανατρέξεις στα βιβλία πτήσεων θα δείς πόσες Εξόδους σε περιδινήσεις είχα κάνει!»
   Τα σχόλια εις βάρος του Ιερόσυλου αμείωτα και μερικές φορές βαριά! Κάποια Κα Φιλίνα Νικήτα από τη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενη κι’εκείνη στο Σμήναρχο Σαμάρα, έγραψε:
   FiLina Nikita. «Σας συγχαίρω !!!!!! Τα σέβη μου !!!! Έτσι πάντα απτοεπής !!!!! Να μην αφήνετε κανέναν αναπάντητο, να λέει ότι θέλει κατά το δοκούν, αφήνοντας σκιές να πλανώνται!»

   Το δικό μου σχόλιο στον τέως μαθητή μου, Νεκτάριο Σαμάρα!
   Σ’απάντηση των σχολίων του τέως μαθητή μου, έγραψα το ακόλουθο σχόλιο: «Νεκτάριε, ο Κύριος λάθεψε, οι λανθάνοντες πρέπει να συγχωρούνται, εσύ παιδί του Θεού – τυγχάνει πράγματι γιος Ιερέα - το ξέρεις καλύτερα από μένα! Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του!»

   Ο Ιερόσυλος Απτόητος!
   «Πρωτη και βασικη προϋποθεση "Ηρωα" ειναι ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.
Οσοι επελεξαν για διαφορους λογους επικινδυνο επαγγελμα δεν γινονται αυτοματως ηρωες .
Στρατευμενος ΔΕΑ ων εβαζα ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ χωρις να εχω υποχρεωση 150 φουρνελλα την ημερα...Κινδυνεψα 2 φορες...Ημουνα ηρωας ..?? ΟΧΙ βεβαια...
Μιας και ο αγαπητος Spyros Kikeris αναφερθηκε στον πατερα μου θα του πω οτι το '80 τυχαια σε ατυχημα λογω ακτινογραφιας αποκαλυφθηκε παλιο τραυμα στην σπονδ.στηλη.Δεν ηξερα τιποτε...Τον ρωτησε ο γιατρος και ΤΟΤΕ εμαθα οτι τραυματιστηκε στον πολεμο...Μετα απο αυτο ρωτησα συμπολεμιστες του (απο Πρεβεζα κ.α) και εμαθα τα πεπραγμενα του...Στην συνεχεια εμαθα οτι ακομα υπηρχαν( και υπαρχουν) παρασημα του στο ΥΠΕΞ...Τον ρωτησα γιατι δεν τα πηρε.Μου ειπε ηταν στρατιωτικος κι εκανε την δουλεια του...Προς τί τα παρασημα...!!
Και επειδη πολλα ειπαμε ...
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ :
Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που ζουν ή πεθαίνουν κάνοντας συγκλονιστικές πράξεις, που αποτελούν πρότυπα αυταπάρνησης, θυσίας, που εμπνέουν, που η δουλειά τους είναι να σώσουν τη ζωή σου, τη ζωή μου, που κάνουν κάποιο επάγγελμα με κινδύνους που εμείς δεν θα αντέχαμε ούτε δευτερόλεπτο κτλ. Υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι γύρω μας, αξιοθαύμαστοι, δεν είναι όμως απαραίτητα και ήρωες. Και αυτό δεν τους μειώνει στο παραμικρό.
Και αυτη ειναι η αληθεια γυμνή.»
   Τις παρατηρήσεις μου στα ανεπίτρεπτα θα παραθέσω, προς το τέλος τούτης της γραφής. Όμως, αλήθεια άκουσε κανείς, ν’αναφέρω τον Πατέρα του; Όσο για τον εθελοντισμό; Εδώ υπάρχει η μεγαλύτερη, απρέπεια, ιεροσυλία, ασέβεια …..
   Αν δεν θεωρείται ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ο Ιπτάμενος της ΠΑ, ποιος θεωρείται «Ιερόσυλε;» Ασελγείς ασύστολα και δεν το αντιλαμβάνεσαι, δεν ξέρω πόσα σύνδρομα ελλοχεύουν μέσα σου, χωρίς να το ξέρεις, ειλικρινά δεν ξέρω!
   Ο Ιπτάμενος πετά γιατί θέλει και πετά και γιατί το θέλει και η ψυχή του και η καρδιά του! Ο Ιπτάμενος πετά κι’ας ξέρει, κάποιες φορές τι τον καρτερά! Ο Ιπτάμενος, αν κάποια μέρα - οποιαδήποτε μέρα - σηκώσει στο Briefing το χέρι του και πει δεν πετώ, δεν δικαιολογεί την άρνησή του! Κι’αν πει δεν ξαναπετώ, ουδείς θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει, βέβηλε!
   Δεν μπαίνω στον κόπο να σου αναφέρω στατιστικά, πόσοι ονειρεύτηκαν να ασκήσουν αυτό το ακραίο λειτούργημα, πόσοι κατάφεραν να το σαρκώσουν και πόσοι καταξιώθηκαν από τη Μοίρα και το Θεό, απολύτως να το ολοκληρώσουν!
   Αρκεί να σου πω, ότι τούτοι οι εθελοντές υφίστανται τα μαρτύρια του Ιησού Χριστού, μέχρι να τελειώσουν τη Σχολή τους, εσώκλειστοι όντες, όχι μόνον χωρίς να γογγύζουν, αλλά με την ορκωμοσία τους, να δακρύζουν και να πανηγυρίζουν, για την ετοιμότητα ανάληψης της ιεραποστολής τους, γνωρίζοντας απέξω κι’ανακατωτά, τι ενδεχομένως, τους καρτερά!
   Κι’αυτό γιατί Ιερόσυλε, υπάρχει σειρά Ικάρων, που όλα τα μέλη πέρασαν στο Πάνθεο των Ηρώων, χωρίς πόλεμο!
    Δες και μόνο αυτή τη φωτογραφία Ιερόσυλε, είναι από την Ορκωμοσία των Νέων Ανθυποσμηναγών στη Σχολή Ικάρων του 1950! Ο Ανθυποσμηναγός
Παναγιώτης Αναγνώστου, παραδίδει τη Σημαία της Σχολής στο νέο Αρχηγό των Ικάρων Ίκαρο Πέτρο Μαρίνο!
  25 Μαρτίου του 1964, ένα χρόνο πριν μπω στη Σχολή, παρακολουθούσα την παρέλαση στο σύνταγμα! Άξαφνα ο κόσμος κατατρόμαξε! Ένα αεροπλάνο δίκην Πυραύλου, πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα κι'εκκωφαντικό θόρυβο, από τον Άγνωστο Στρατιώτη και σε κατακόρυφη άνοδο, χάνεται στα ύψη!
  Ο κόσμος μετά το πρώτο σοκ άρχισε ν'αλαλάζει από ενθουσιασμό στις άλλες τρεις παρόμοιες διελέυσεις! Ήταν το Α/Φ F-104 TF- 104G -62 - 12272/FG 272 της 335 Μοίρας Κρούσεως!
  Το Α/Φ πριν 10 μέρες είχε έλθει στο φάληρο,  ομού με άλλα, με διασκευασμένο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, με μαούνες μεταφέρθηκαν έξω και με γερανούς μεταφέρονταν στο Ελληνικό όπου το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων, για να επιθεωρηθούν και εν πτήσει να πάνε στο Αεροδρόμιο της Τανάγρας!
   Αυτοί λοιπόν οι δύο τύποι ο Αναγνώστου και ο Μαρίνος,  με καθήκοντα Διοικητού και Υποδιοικητού της Νεοσύστατης Μοίρας, έκπαιδευθέντες αμφότεροι στις ΗΠΑ, μετά από 45 μέρες (8/5/1964)  έπεφταν υπέρ Πατρίδος, εν ώρα καθήκοντος, με το ίδιο αεροπλάνο της 25ης Μαρτίου, αφήνοντας πρόωρα τη ζωή τους, χήρες και ορφανά! Πώς Ιερόσυλε θα τους ονόμαζες αυτούς, κοινούς θνητούς ή τουλάχιστον τιμής ένεκεν Ήρωες; Ας επανέλθουμε όμως στη ροή της γραφής.

  Οι Αντιδράσεις Βροχή!
  Δεν είναι δυνατόν όλες να αναφερθούν, όμως κάποιες πρέπει να καταγραφούν και να υπογραμμισθούν! Μία απ’αυτές ήταν του Πιλότου Manuel Zaro  - το όνομα μεταφέρεται, όπως ακριβώς έχει στο λογαριασμό του, στο διαδίκτυο -:
   «Ο ηρωισμός είναι πράξη δεν είναι συνθήκη... Υπάρχει στην καθημερινότητά μας με ποικίλες εκφάνσεις. Όμως από μόνη της η μη εγκατάλειψη το ταχύτερο
και ασφαλέστερο δυνατό και η εμμονή στην προσπάθεια να σωθεί το αεροπλάνο (βέβαιος ότι αδυνατείτε κύριε να καταλάβετε τη διαφορά του πολεμιστή αεροπόρου που γίνεται ένα με τα άρματά του... που νιώθει τ' ατσάλι του σκελετού να πονά όταν το ζορίζει στον αέρα) είναι ηρωισμός!
   Ο πρωταθλητής μας της ενόργανης γυμναστικής κύριε δεν αγωνίζεται μόνο σε παγκόσμιους τελικούς... αγωνίζεται καθημερινά στη σκληρή προπόνηση... If i have to further explain, you wouldn't understand!»

   Στα πρόθυρα του βρασμού ψυχής!
   Μη μπορώντας διαφορετικά να κάνω, σεβόμενος τους συναδέλφους μου, τους φίλους μου στο διαδίκτυο και τους αναγνώστες μου εν γένει, ανήρτησα το παρακάτω σχόλιο, απευθυνόμενος στον ιερόσυλο:
   «Απαράδεκτος, σκληρόγνωμος, εγωπαθής, τυφλός, αμετανόητος, ασεβής, αδαής! Έχω χιλιάδες φίλους στο διαδίκτυο! Διατηρώ χρόνια την ιστοσελίδα μου. Από 55 χώρες του εξωτερικού, παρακολουθούν τα γραφόμενά μου. Αρκετές φορές έχω δεχτεί αρνητικούς σχολιασμούς, έχω ζητήσει συγνώμες κι'έχω αλλάξει γνώμες!
   Πρώτη φορά έτσι αντιδρώ! Λυπάμαι Κύριε, λυπάμαι που σε γνώρισα κάποτε!»

   Κι’εκείνος το χαβά του!
   Κι’εκείνος απευθυνόμενος μαζικά και ονομαστικά στους μη αποδεχόμενους τις απόψεις του, προχωρεί βαθύτερα στην ιεροσυλία του: « Αν βρειτε χρονο μεσα σ
ολα αυτα που ειστε.........Διαβαστε και τι εγραψα ..!! Θυμιζω δε οτι οταν διαβαζονται σε τελετες μνημης τα ονοματα πεσοντων σε πολεμο "Αξιος" ή "αθανατος" νομιζω ειναι το τυπικο να φωναζουμε....Οχι "Ηρωας" ...»

   Η Απάντηση Σκληρή, από Συνάδελφο!
John Tsatsakos: Φίλε (σε εισαγωγικά ) – παραλείπεται το όνομα -ένα πράγμα θα σου πω, ΕΙΣΑΙ ΑΜΠΑΛΟΣ αν κατάλαβες μην ξαναασχοληθείς με το θέμα !!!!!!!!!!!
   Και φυσικά δεν ήταν ο μόνος, μέχρι τη στιγμή που γράφω, 312 θετικότατα σχόλια (Τέλειο, Like κτλ), 23 κοινοποιήσεις της δημοσίευσης και 24 λεπτομερή σχόλια, μέχρι τώρα, δεν κατάφεραν τον ιερόσυλο να ανακόψουν, απ’το ανοσιούργημά του!

   Κι’όσο η Ώρα της Τελετουργίας του Ήρωα ζύγωνε …
   Κι’όσο η ώρα της τελετουργίας ζύγωνε (30/8/2018/13:00) τόσο ο θυμός μέσα μου
οργίαζε κι’η σκέψη μου γύρω απ’τα βιώματά μου στριφογύριζε, νιώθοντας σε Vertigo και περιδίνηση, ανάμεσα από:
   Σάρκες που’χω Ηρώων μαζέψει, παλεύοντας απ’τα σιδερικά να ξεχωρίσω και να ξεκολλήσω!
   Επικήδειους που’χω διαβάσει, απαγορεύοντας έστω σ’ένα μου δάκρυ να στάξει κι’επιτρέποντας στη ψυχή μου, όσο θέλει να κλάψει!
   Από το τελευταίο σκάφος -φέρετρο - που ίχνη της Ηρωικής Ύλης περιείχε, αντισταθμίζοντας το βάρος του, από την ιδιοσυστασία κατασκευής του!
   Από τη Χήρα του, τα ανήλικα παιδιά του! Τη μητέρα του, τον Πατέρα του, αυτούς, που είχαν το σθένος και τους δυο δίδυμους κι’απαράλλαχτους λεβέντες τους στην Πατρίδα να παραδώσουν, αδιαφορώντας, για το  ριψοκίνδυνο εναέριο πεπρωμένο τους!
  
Από το δίδυμο αδελφό του και ομοιόβαθμό του, που ήταν ο μόνος που ήξερε ίσως το κάθε τι και το κάθε γιατί, σφίγγοντας τα χείλη του λέξη να μην πει!
   Και από τους υπερβατικούς μου διαλογισμούς, περί Αναλήψεως, Αθανασίας, Παραδείσιας Ευτυχίας και Δευτέρας παρουσίας!

   Κι’ανάμεσα σ’όλα τούτα η κυρίαρχη μορφή εκείνου!
   Κι’ανάμεσα σ’όλα τούτα, η κυρίαρχη μορφή εκείνου, που από συνομήλικο παιδάκι γνώριζα! Κι’ήταν ο δύστυχος απόφοιτος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κι’απ’ότι γνωρίζω θαμώνας του Κολωνακίου και το ατυχέστερο για κείνον κι’εμένα μοναχοπαίδι και γιος Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού!

   Και η Εξιλέωση, μέσω Αναγκαστικής Κάθαρσης!
   Και η εξιλέωση μέσω αναγκαστικής κάθαρσης, που όφειλα στους 730 αναληφθέντες συναδέλφους, εν ώρα καθήκοντος! Στους λοιπούς συναδέλφους, που άναυδοι έμειναν, τους πολυπληθείς φίλους του διαδικτύου και τους αναγνώστες μου εν γένει:
   «Κύριοι και Κυρίες τον " Ιερόσυλο", λυπάμαι που τον γνώρισα κάποτε, όμως κάθε άλλο παρά λυπάμαι που σήμερα τον διέγραψα, ολοκληρωτικά και αμετάκλητα, από όλα τα αρχεία μου!
   Του δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβει αν όχι το "ιερόσυλο" τουλάχιστον το ανεπίτρεπτο! Την αντιπαρήλθε εμμένοντας στις αδιανόητες, για την περίπτωση απόψεις του!
   Μου θύμισε ο δύστυχος, μια κάκιστη σύνθεση χαρακτήρα, από Βαρουφάκη, Βενιζέλο και Πάγκαλο! Και απορώ, πως ένας πράγματι μορφωμένος άνθρωπος, αγνοεί τον ορισμό της Φυσιολογικής Συμπεριφοράς, κατά την ψυχολογία, που ορίζεται ως ακολούθως: «Σαν φυσιολογική συμπεριφορά ορίζεται αυτή που η πλειονότητα των ανθρώπων τηρεί, κάτω από τις ίδιες συνθήκες!»
   Όσοι καλά με ξέρουν, πολύ καλά γνωρίζουν ότι κάθε άλλο παρά άδικος υπήρξα και εκδικητικός στην μέχρι τώρα ζωή μου και διαδρομή μου, αντίθετα πάντοτε ήμουν, είμαι και θα είμαι, ακέραιος, δίκαιος και προπαντός αντικειμενικός Κε Ιερόσυλε!

   Όσο για σένα Ήρωα Επισμηναγέ Ν.Βασιλείου!
   Όσο για σένα Ήρωα, αναληφθέντα συνάδελφε, όλοι εμείς που ψηλά πήγαμε και στο ύψος μας σταθήκαμε, καλύτερα απ’τον καθένα ξέρουμε, ότι το δέντρο της περηφάνιας μας στο όπλο μας, με κόπους, πόνους, ιδρώτα και αίμα ποτίζεται κι’ακόμα ότι στο όπλο μας δεν χάνονται από την επίγεια ζωή, οι λιγότερο ικανοί, αλλά οι λιγότερο τυχεροί!
   Κι’ακόμα ξέρουμε ότι σε περίπτωση εγκατάλειψης, μία ενέργεια απαιτείται, το τράβηγμα μιας χειρολαβής, που ούτως ή άλλως έγινε κι’εκείθεν αυτοματισμοί, απόλυτοι αυτοματισμοί!
   Η παρηγοριά για σένα, το όνειρό σου, το όνειρο που σάρκωσες, και σ’άγγελο ενσάρκωσες! Ναι, γιατί εσύ:
Ποτέ δεν ονειρεύτηκες, να κάνεις κάτι άλλο!
Το μόνο π’ονειρεύτηκες, ήτανε να πετάξεις
Αϊτός εσύ να γεννηθείς, αϊτός και να πεθάνεις!
Αϊτός να ξαναγεννηθείς, όσες ζωές και να’χεις
κι’όταν στ’αστέρια θ’ανεβείς, μόνο φτερά ν’αλλάξεις!

Καλό κατευόδιο!
                   Με Τιμή και Υπερηφάνεια!

                                 Σπύρος Κίκερης.
                                                                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας