Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΣΙΠΡΑ - ΔΕΘ!

Σπύρου Κίκερη



ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
ΤΣΙΠΡΑ – ΔΕΘ!

«Απτόητος! Ανεκδιήγητος! Αμετανόητος!

Με ψέματα ήρθε, εν πλήρη συνειδήσει
με ψέματα απέρχεται, με ψέματα θα φύγει
και μ'άτακτη φυγή θα εξαφανιστεί!
Και ένα να μου θυμάστε, σε λίγο δεν θα υπάρχει
Έλληνας ούτε ένας, να μην τον σιχαθεί
και μέρος στην Ελλάδα να’βρει για να κρυφτεί!

   Άφιξη σαν τον Κλέφτη!
   Έτσι σαν τον Κλέφτη, ο ερχομός του στη Θεσσαλονίκη! Ζόρικο το Ινκόγκνιτο μια και αφίχθηκε, Πέμπτη Βράδυ 6/9/2018/23:30, μισή ώρα πριν την ώρα εξόδου των βρικολάκων!
   Μέσα σ'αγριο σκοτάδι, συνοδευόμενος από δέκα (10) αυτοκίνητα της
ασφάλειας! Έτσι σαν τη Νυχτερίδα, σαν τη Κουκουβάγια, εκεί που θα τον περίμεναν με Δάφνες και με Βάγια! Έτσι σαν τα φαντάσματα μέσα απ'τα χαλάσματα!

   Πού κατάντησες; Πού;
   Εσύ που την κατάργηση των ΜΑΤ και τον απόλυτο αφοπλισμό των
Αστυνομικών κάποτε ζητούσες! Εσύ, που όταν ανέλαβες την εξουσία, την Αστυνομία θα καταργούσες! Πού έφτασες ανεκδιήγητε; Πού; Στο να βάζεις :
   Εφτά χιλιάδες (7.000) μέλη των δυνάμεων ασφαλείας;
   Δεκάδες Αμερικανούς Πράκτορες της CIA και του FBI;
   Τη Ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου;
   Το Σκάφος Διοίκησης USS Mount Whitney, προς έλεγχο όλων των τηλεπικοινωνιών της περιοχής, με τα πλεον προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (ECM -ESM);
   Εξήντα εφτά (67) Διμοιρίες ΜΑΤ, όταν η Αστυνομική Δνση Θεσσαλονίκης διαθέτει μόλις 18;
  Ελικόπτερα και UAN MQ - 9 από την Αμερικανική Βάση της Λάρισας;
   Και όλα αυτά, ναι όλα αυτά να σε φυλάνε; Ούτε ο Τραμπ να’σουνα!
   Πού κατάντησες; Πού; Εσύ ο Κομουνιστής που στα δέκα εφτά (17) σου έκαιγες την Αθήνα στις 18/7/1991 στην επίσκεψη Μπους;
   Πού κατάντησες, εσύ ο Ιδεαλιστής, που στις 19/11/1999 ξανάκαιγες την Αθήνα στην Επίσκεψη Κλίντον;
   Πού κατάντησες, εσύ, που δεκάξι (16) χρόνια αργότερα 28/9/2015 στα σαράντα ένα (41) σου ζήταγες, με ύφος ικέτη, τη συνδρομή του Κλίντον στο ίδρυμά του, γιατί δεν ήξερες πού πάνε τα τέσσερα, σε μια από τις μεγαλύτερες ξευτίλες Πρωθυπουργού!
   Εσύ που ντύθηκες Τραμπ στις απόκριες, ξεχνώντας πόσες στολές στο παρελθόν φόρεσες!
   Εγώ ταπεινά, δεν έχω τίποτα άλλο να πω, εκτός απ'το ότι για την κατάντια σου ντρέπομαι! Και κάτι ακόμα, σε λίγο φύλακες πού θα βρεις να σε φυλάνε, που Θεοί και διάβολοι θα σε κυνηγάνε;

   Όσο για τη Συνέντευξη!
   Κι’αυτή στην Ιστορία θα μείνει σαν τις άλλες κι’όταν αποτολμήσεις κάποτε να
τις ξαναδείς, πάντα θα λες, να μου το θυμηθείς κάθε πέρσι και καλύτερα!
   Όμως κακά τα ψέματα, κακά! Τι άνεση! Τι χάρη! Τι αισιοδοξία! Τι ευδαιμονία! Ποτέ γνώση δεν είχαν οι επιβήτορες της εξουσίας! Ποτέ επίγνωση της πραγματικότητας δεν είχαν οι ανώριμοι της εξουσίας, πάντοτε, ο περίγυρος των αυλοκολάκων στο λαιμό του, τους έπαιρνε!
   Τους έπαιρνε και τους σήκωνε, σχεδόν πάντα, εκτός τόπου και χρόνου, τους πήγαινε σε μια χαμένη Ατλαντίδα και μια πλάνης ουτοπία, πνιγμένη σε μια δήθεν Ευτυχία!

   Η πρώτη ερώτηση και η απάντηση περιοπής, περί του Συλλαλητηρίου!
   Εδώ θα σταθούμε λίγο παραπάνω, γιατί τα διδάγματα είναι πάρα πολλά! «Έλλειψη μαζικότητας είδε, στο συλλαλητήριο, καμία σχέση με το αντίστοιχο του Φεβρουαρίου», είπεν ο «Κύριος!»
   Απ’τις 19:00 άρχισε ο φοβερός πόλεμος, το μακελειό!
Οι εισβολείς εισέβαλαν και με το «μεγάλο τους εχθρό» τα έβαλαν, ήταν «Άναρχοι» είπαν!
   Παιδάκια έκλαιγαν, γεροντάκια έτρεχαν, μανάδες τα παιδιά τους έχαναν, τραυματίες τα οχήματα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία μετέφεραν!
   Σκοπός επετεύχθη, η μεγάλη ειρηνική διαδήλωση απεφεύχθη! Η Δημοκρατία θανάσιμα επλήγη, για μια ακόμα φορά σ’έναν «εμφύλιο» υπέστη!

   Ποιος μάχονταν ποιον;
   Δύσκολο το ερώτημα, δύσκολο πολύ, δύσκολο χωρίς ρίσκα ν’απαντηθεί! Με
καλυμμένα τα πρόσωπα και ένας μόνο με τον κώλο έξω, πώς ποιοι είναι να βρεις;
   Πάντως Έλληνες ήταν, Ελληνικές σημαίες κρατούσαν, αντιασφυξιογόνες, μάσκες φορούσαν, με
τα κοντάρια βαρούσαν, πυρπολούσαν, βόμβες μολότοφ και πέτρες πετούσαν, τους θεσμούς «λοιδορούσαν!» Άναρχους, λέει τους αποκαλούσαν, άλλοι πιο επίσημοι, «Φασίστες» με βεβαιότητα μεγάλη τους Θεωρούσαν!
   Τάγματα εφόδου θύμιζαν, για φασίστες, επρόκειτο, πάλι κάποιοι ωρύονταν κι’αμέσως αδιάφορα σφύριζαν και τη μαϊμού ψείριζαν!
   Αλήθεια ποιοι πράγματι πάλευαν, για ποιο σκοπό αμφότεροι πάσχιζαν; Θαρρείτε όλοι, όλα τα’ξεραν; Μην είστε αφελείς, πότε ο όχλος ήξερε το τί και το γιατί; Ποτέ, μόνο οι μπροστάρηδες ξέρουν τα μεγάλα μυστικά, τα προβοκατόρικα! Μόνον αυτοί! Μόνον αυτοί κι’ο όχλος ακολουθεί!

   Κράτος και Παρακράτος μάχονται αγώνα ζωής και θανάτου!
   Και οι δυο έχουν κατάλληλα προετοιμαστεί, εκεί στο πεδίο Βολής, στις οδούς
Στουρνάρη, Τοσίτσα, Πατησίων και σία, εκεί πλάι στο Μαυσωλείο, το ιερό μνημείο του Πολυτεχνείου, που σε άντρο άβατου ορμητηρίου, έχει προ πολλού μετατραπεί!
   Εκεί, ναι εκεί, πολύ πλησίον του οπλοστασίου της Πλατείας Εξαρχείων, δηλαδή!
   Εκεί, που κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έχει προπόνηση εξαντλητική, που συνήθως κρατά
μέχρι το πρωί! Και για κοίτα σύμπτωση, ετούτη τη βδομάδα, το πεδίο βολής να αργεί και Παρασκευή και Σάββατο και Κυριακή! Γιατί οι Στρατοί ίσως είχαν άλλη αποστολή, πιο σοβαρή!
   Μα Κράτος και Παρακράτος, μπορεί να αντιμάχονται; Την έννοια του Κράτους, εκτιμώ πως δε χρειάζεται να την αναλύσουμε. Του παρακράτους όμως, αν και το’χω ξανακάνει, εκτιμώ πως μια ακόμα ανάλυση κάθε άλλο παρά βλάπτει!
   Το Κράτος λοιπόν απ’το Παρακράτος, από ένα «Παρά» χωρίζεται, ένα «παρά», που λέει πολλά! Ένα «παρά», που πέραν των άλλων ερμηνειών σύμφωνα με όλα τα λεξικά, σημαίνει:  Κοντά, Πλησίον κι’ακόμα κάτω από τη δικαιοδοσία ή αρμοδιότητα κάποιου!
   Κράτος και Παρακράτος το λένε σήμερα, Imperium in Imperio το’λεγαν οι Ρωμαίοι και Status in Statu οι πιο νέοι! Σε όλες τις περιπτώσεις οι φράσεις ένα σημαίνουν «Το Κράτος εν Κράτει!»
   Κράτος εν κράτει, που με τη σειρά του σημαίνει: «Σύνολο παράνομων, κρυφών μηχανισμών, που στέκουν – παραστέκουν – δίπλα – παρά – στο Κράτος! Ναι δίπλα στο Κράτος, εκτελώντας, ακολουθώντας εντολές ή και ανεξάρτητα, προς χειραγώγηση της πολιτικής ζωής ενός τόπου!
   Μια ακόμα συναφής λέξη στην περίπτωση είναι η «Τρομοκρατία», μια σύνθετη
λέξη από τον Τρόμο και το Κράτος, πάλι! Και μια ακόμα για να κλείσουμε η «Προβοκάτσια», αυτή δεν έχει το Κράτος μέσα της, αυτή έχει το «Διάβολο» μέσα της, μισθωμένο δημόσιο! Πόθεν η λέξη; Από το Λατινικό Provoco, που σημαίνει «Προκαλώ!» Και ήταν τόσο προκλητικοί οι εισβολείς, τόσο αυτή τη φορά, αφού τα κρατικά χημικά, που αναλώθηκαν σε ποιότητα και ποσότητα, δεν είχαν σχέση με καμιά άλλη φορά!
   Όμως κακά τα ψέματα, ο ανεκδιήγητος, έλεγε την αλήθεια αυτή τη φορά: Από το Βήμα της συνέντευξης της 83ης ΔΕΘ, που στην Ιστορία για πάμπολλους λόγους θα μείνει! Για να θυμίζει πέραν των άλλων ότι τούτοι οι μασκοφόροι και
ξεβράκωτοι πήγαν για να διαδηλώσουν κι’ευθέως να δηλώσουν τον πατριωτισμό τους και τον καημό τους! Ποιος ήταν ο καημός τους; Απλά με το ίδιο πρόσημο, όπως ο σκοπός τους, που στο ακέραιο επετεύχθη!
   Που επετεύχθη, με σχέδιο Αστυνομικοαναρχοστρατηγικό, που ήθελε απ’τη μια τη φάλαγγα την περιφρακτική των Κρατικών οχημάτων, απ’την άλλη τους
εισβολείς κρατικούς και παρακρατικούς και στη μέση ένα πλήθος Ελλήνων να βάλλεται ανηλεώς, από τις 19:00 μέχρι τις 23:00!
   Έγιναν 28 προσαγωγές, από αυτές 8 συλλήψεις, όσο για τους συλληφθέντες, μην το ψάχνετε, γιατί το έργο το’χετε δει τόσες φορές!
   Δεν απομένει, λοιπόν, παρά την πρώτη απάντηση να χειροκροτήσω, και με τη λέξη «ντροπή» να κλείσω, γιατί το ξέρω πως πρέπει να προχωρήσω, αφού πω δυο σημαντικότατα πράγματα για την περίπτωση Κράτους και Παρακράτους!
   Πρώτον ότι η σχέση τους είναι αντιστρόφως ανάλογος, όσο δηλαδή χειροτερεύει το κράτος, τόσο καλυτερεύει το παρακράτος! Και δεύτερον όταν ανθεί το παρακράτος τότε μαραίνεται το Κράτος! Ακόμα δε ότι σε καθεστωτικά σχήματα η ζεύξη των δύο εννοιών, γίνεται τόσο ισχυρή όσο ο κόμπος χιλίων μαζί Γόρδιων
Δεσμών!
Δείτε την φωτογραφία πλάι που τυχαία έπεσε στα χέρια μου, σστοχαστείτε για λίγο πάνω σ'αυτή, κι'αποφανθείτε, τέλος στον εαυτό σας γι'αυτή! Γιατί προσωπικά ούτε στα χειρότερα καθεστωτικά σχήματα, παρόμοια δεν έχω δει!
   Όσο για σένα Κε Πρωθυπουργέ είναι βέβαιον ότι κάποτε στον καθρέφτη δεν θα μπορείς να κοιταχτείς, γιατί πίσω απ’τη ρυτιδιασμένη φάτσα σου θα βλέπεις τις στρατιές άναρχων και αριστεριστών, που στο διάβα σου εξέθρεψες, ενέπνευσες και εν τέλει   ενέπαιξες και έμπλεξες, σ’ένα δρόμο χωρίς πισωγυρίσματα! Σ’ένα δρόμο πνιγμένο στα ουτοπικά όνειρα και ιδανικά, προς ίδιον όφελος, σε ρόλο του χειρότερου Ιούδα, που αυτή η Γη γέννησε, ανέδειξε, έγδυσε έφτυσε, και να μου το θυμηθείς, «Κρέμασε!»

   Ν’ασχοληθούμε με το τρίωρο ρεσιτάλ του συνεντευξιακού εκθεσιακού show;
   Αλήθεια τί νόημα θα είχε; Να πω για τους τρύπιους κουβάδες, που τώρα φέρατε
ή να θυμίσω τους κουβάδες, που βαρέλια ξεπατωμένα ήτανε, τότε, εκεί, δηλαδή εδώ, στο ίδιο ακριβώς σημείο, του σωτήριου έτους 2014;
   Παλιά ξινά σταφύλια, κάποιος σύντροφός σου είπε, όμως τα δικά σου σταφύλια πάντα ξινά ήταν και πικρά μαζί και η όποια προσφορά σου απ’τη μύτη μας έβγαινε κάθε φορά!
   «Η δική μας οικονομία πάει καλά» μας είπες, «η Διεθνής αγορά δεν πάει καλά» τόνισες! Χρειάζεται πολύ θράσος τέτοιας ποιότητας σανό να φτιάξεις Κε Τσίπρα!
   «Η δική μας οικονομία δεν έχει πρόβλημα, για δυόμιση χρόνια, γιατί έχουμε το μαξιλάρι των τριάντα δις ευρώ…» Χρειάζεται πολύ αναλγησία και αναισθησία μαζί, τέτοια επιχειρήματα να επικαλεστείς, για να πιστευτείς! Εγώ απλά σου εύχομαι «καλό ύπνο Κε Τσίπρα και όνειρα γλυκά!»
   Χρειάζεται όχι απλά να’σαι απρεπής, αλλά ιδιαίτερα αναιδής, για να πεις «ότι τους στόχους τους πιάνουμε στην ανάπτυξη!» Γιατί; Γιατί πέρυσι η πρόβλεψη ήταν για 2.6% και πετύχαμε μόλις 1.4%! Φέτος είναι για 2.5% και αισίως είμαστε αν και περάσαμε το πρώτο εξάμηνο του 2018 στο 1.8% με καθοδική πορεία!
   Όσο για το χρέος, άστο να πάει το έρμο, που σήμερα είναι στα 345 δις! Όχι λοιπόν, προσωπικά δε μπορώ να συνεχίσω! Σιχαίνομαι ειλικρινά άλλα θέματα να θίξω κι’επείγομαι να κλείσω, γιατί απ’το παράπονο πνίγομαι και την πίκρα μου δεν μπορώ να την κρύψω!
   Μα όσο Ελλάδα και να θέλω, τι άραγε μπορώ να κάνω, εκτός απ’το να κλάψω,
που στα εβδομήντα τέσσερά (74) μου πια είμαι, κι’εκείνος, παρ’όλα αυτά, μ’έθιξε, ομού με όλους της τρίτης ηλικίας, εκεί που μέσα στα πολλά ψέματα μπερδεύτηκε, αναφερόμενος στους συνταξιούχους, που «άλλωστε οι περισσότεροι» όπως παρήγορα, αλλά μ’απόλυτη σαφήνεια, είπε «είναι άνω των εβδομήντα ετών!»
   Όχι, όχι να κλείσω πρέπει επειγόντως, και θα κλείσω όπως άρχισα κι’έτσι απλά να του πω εκ βάθους καρδίας και πικρίας:
«Με ψέματα ήρθες, με ψέματα φεύγεις
κι’όταν τους πατεράδες σου αδιάντροπα θίγεις,
περίτρανα, αδιάντροπε αποδεικνύεις,
ότι ούτε ίχνος φιλότιμου, πάνω σου δεν έχεις!»

   Το επιμύθιο!
   Πολυδιάστατο αυτή τη φορά!
   Όποιος βρει, με το χέρι στην καρδιά, να μου πει, έναν τομέα, φορέα, κλάδο, που πάει καλά εντός του Κράτους, εκτός φυσικά του «παρακράτους» και των φόρων
το στάτους, να με φτύσει δημόσια!
   Όσο για τον αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό, απεδείχθη για μια ακόμα φορά ότι ζει, όχι απλά σε άλλη Χώρα, αλλά σε άλλον Κόσμο, όπου πέραν των άλλων και ο κυνισμός ευδοκιμεί!
   Όσο για σας περιστασιακοί, υποστηριχτές εκείνου, εσάς τους παρασυρμένους, εξαπατημένους και προδομένους ιδεαλιστές της αριστεράς, σταθείτε με περίσκεψη σε μια σημαντική διαφορά δύο ομόηχων λέξεων, γιατί απόλυτα φρονώ, ότι άλλο «Ιδεαλιστής» και άλλο «Ιδεαληστής!»
   Όσο τέλος, για σας του μεγάλου περιστασιακού ποσοστού εκείνου, αναλογιστείτε το σύνολο των «Ιούδων» της σοσιαλιστικής προδοσίας, στη μάταια προσπάθεια ξεκαθαρίσματος της ευάλωτής σας ιδεολογίας, που εύκολα εμβολίζεται, κατά περίπτωση εκ της καιροσκοπίας!
   Όσο για σας επαγγελματίες καιροσκόποι, εκτιμώ πως είναι ήδη πολύ αργά για οτιδήποτε, ο πολιτικός θάνατος εν πρώτοις ομού με τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιφρόνηση καθώς ο Ουράνιος ανηλεής κατατρεγμός, για τη στάση σας, θα είναι τις ώρες του δικαίου και της κρίσης, ιδιαίτερα σκληρός, για μια καλύτερη στάση σας στη «Δευτέρα Παρουσία!»
   Όσο για την άμοιρη ΔΕΘ, ας σταματήσει επιτέλους, ο δημόσιος Σεπτεμβριανός
βιασμός της και ο διασυρμός της, από τους πρώτους, υποτίθεται, πολίτες τούτης της απεχθούς πλέον Χώρας! Της Χώρας, που χάρη στην πάλαι ποτέ Ιστορία της, γίνεται ακόμα σήμερα αποδεκτή και ανεκτή, από τη διεθνή κοινότητα!


                                                                                       Με Τιμή
                                                                                  Σπύρος Κίκερης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας