Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ!


ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ!

Η σκέψη διεγέρθηκε κι’ας δούμε τι κατέγραψε!
   Όταν είδα την παραπάνω απεικόνιση!
   Η οποία δείχνει όλο τον κόσμο κόκκινο – προσβεβλημένο από τον Κορονοϊό - και την Τουρκία «Πράσινη», δεν άντεξα, τα'παιξα και το μυαλό μου «άρμεξα»: «Χουντοκρατία και Παγκόσμια Επιδημία, ως προς τη γνωστοποίηση αντιστρόφως ανάλογες έννοιες! Και ο Νοών Νοήτω Τουρκία! Σε λίγο θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι, τ'άκούς "Καθίκι;"»


   Θέλοντας τους Τούρκους να συμβουλεύσω!
   Αργότερα θέλοντας τους αξιολύπητους Τούρκους να συμβουλεύσω και βλέποντας το γκράφιτι σε τούρκικο σκουπιδοτενεκέ έγραψα: «Αδελφοί ο δικός σας Ιός λέγεται ερντογανισμός όχι Κορονοϊός το αντίδοτο στο χέρι σας είναι. Όχι φυσικά η συνταγή του χαμούρα με το πετιμέζι από μούρα ούτε η κολόνια από λεμόνι που’χετε πέσει με τα μούτρα όλοι! Το ψάρι απ’το κεφάλι βρωμάει κι’η βλακεία όσο ο ιός κολλάει!»

   Θρησκευτικές Εμμονές!
   Πιο ύστερα τις Θρησκευτικές εμμονές κάποιων πάλι δεν άντεξα κι’αντέδρασα στα παράξενα: «Καλή μου Θρησκεία δε σ’αντιμάχεται η Επιστήμη, σε βοηθά καλύτερα να δεις και να πορευτείς! Τα προαισθήματα να κάνεις αισθήματα! Τους δογματισμούς ορθολογισμούς! Τις προκαταλήψεις αντιλήψεις, εξηγήσιμα τα παρεξηγήσιμα  κι’εύλογα τ’άλογα και τα παράλογα! Στους Άγιους τόπους πήγαμε Χριστιανοί και τον Κορονοϊό Κολλήσαμε αδελφοί! Στη Μέκκα πήγαν οι Μωαμεθανοί κι’οι Τούρκοι μαζί και γύρισαν με δώρο τον Κορονοϊό απ’την Υψίστη Γιορτή!»
   Βλέποντας τον Υπουργό μας Υγείας στο ΠΓΝΠ!
   Αν και το μπλουζάκι του στην κορμάρα του μ’άρεσε, είπα τρομάρα μου: «Κε Κικίλια, μου’μοιαζε πως πηγαίνατε με χίλια … πιο αργά και πιο σεμνά Κε Υπουργέ! Πιο κόσμιες, ευπρεπείς και προσήκουσες στη θέση σας και τις περιστάσεις εμφανίσεις! Αν ήμουν προϊστάμενός σας, σήμερα στο ΠΓΝΠ θα παίρνατε δεύτερη "κίτρινη κάρτα" και η δεύτερη κάρτα ως γνωστόν και’σεις ξέρετε από αθλητικά, είναι "κόκκινη!"
   Αυτά, καλή σας εβδομάδα και υπομονή!
                                                                         Με Τιμή
                                                                  Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας