Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!

«Κόκκινες γραμμές, Ήττες και ντροπές!
Είναι να μας κλαις, τίποτα μη λες!»

"Όχι άλλο κάρβουνο, όχι Κράτος άβουλο!"

   Προχθές Τούρκικη ακταιωρός, πήρε στο κοντό σκάφος Ελληνικό κι’ετρεχε εκείνο σαν τρελό ν’αποφύγει το κακό!

   Σήμερα 11/3/2020/ 05:45 το πρωί σκάφος Τουρκικό έγινε καμικάζι και με φουλ το γκάζι, εμβόλισε Ελληνικό
, που κι’αυτό έτρεχε σαν τρελό!
   Και καλά όλα αυτά, αν είχαν συμβεί σε τουρκικά χωρικά ύδατα ή έστω σε διεθνή! Όμως εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, λίγο πιο έξω από την Κω, δεν το χωράει κανένας φυσιολογικός νους, κανένα μυαλό, όσο υποδεέστερο να είναι σε δείκτη νοημοσύνης, απανταχού της Ρωμιοσύνης!
   Λίγο αργότερα, ο θρασύτατος μέθυσος, που έχει το διάβολο μέσα του και χρειάζεται επειγόντως εκτός από γιατρό και «εξορκισμό»
δήλωνε στα «γιουσουφάκια» του, αφού μας χαρακτήρισε χειρότερους από τους «Ναζί» για τα διαδραματισμένα στον Έβρο, ότι η τακτική των σκαφών του στη θάλασσα θα είναι ο εμβολισμός, όπως συνέβη σήμερα!
   Και δε μας φτάνει η στενοχώρια για όλα τούτα, πρέπει να μας προσφερθεί και το «χάπι το χρυσό», από το ΥΠΕΞ, με δήλωση χρυσωμένη, από παλιά συνταγή, που μιλά για όρια και περιθώρια, υπονοώντας και πάλι μια κόκκινη γραμμή, που στη φαντασία του καλά κρατεί: «Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα!»
   Κάποιες στιγμές αγαπητοί μου, στιγμές –ντροπές – σαν αυτές είναι προτιμότερες οι σιωπές! Σαφέστατα μακράν προτιμότερες από το να υπενθυμίζουμε τις κατά περίπτωση, « Κόκκινες Γραμμές!»
   Γιατί πιστεύω να πληροφορηθήκατε, ότι σήμερα, ναι σήμερα
είχαμε παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου από δύο τούρκικα
 F-16, που το ένα ξύρισε κυριολεκτικά τα κεφάλια των φρουρών μας στον Έβρο σε ύψος 180 ποδών ήτοι 55 μέτρων, παρενοχλώντας Ελικόπτερο (Ε/Π) του Στρατού μας!
   Σε μία λίαν επικίνδυνη παρενόχληση, με προσπάθεια να θέσει το Ε/Π όπισθεν των καυσαερίων του, προκειμένου να χάσει τη στήριξή του και να το καταρρίψει! Εξωφρενική και τραγική περίπτωση, δεδομένου ότι το σύγχρονο Α/Φ F-16, θα μπορούσε να καταρριφθεί πανεύκολα, λόγω του ύψους του, ακόμη και από τυφέκιο G3!
   Θα συνιστούσε, εκτιμώ, σοβαρή παράλειψη να μην πούμε, ότι την ίδια μέρα το κακό τρίτωσε με βολές από τουρκικό όχημα, ελάχιστα πάνω από Ελληνικό!
   Λυπάμαι για το ύφος γραφής, όμως εμένα το σημερινό περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό, μου’φερε στο νου, μαύρη ώρα και στιγμή, του Ήρωα Κώστα Ηλιάκη τον εμβολισμό και τον
άδικο χαμό, εκεί λίγο πιο έξω απ’της Καρπάθου το γιαλό!
    Κι'ακόμα της Ναυαρχίδας Γαύδου του Λιμενικού μας εμβολισμό, από τούρκικη ακταιωρό στις 12/2/2018/22:39:24! Όμως   στο σημείο αυτό θα μου επιτραπεί να μην επεκταθώ! 
                                                                                  Με Τιμή
                                                                            Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας