Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ο ΙΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΚΙ'Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ!

Ο  ΙΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΚΙ’Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ!

   Λάτρης της Ιεράρχησης όντας, δεν θα μπορούσα να μην παρατηρήσω και τούτα τα παράξενα ανατροπής της λογικής στη σειρά ειδησεογραφικής προτεραιότητας!
   Πρώτα ο ιός και μετά ο Θεσμός, ο ύψιστος Θεσμός! Και με πόση διαφορά λέτε; Με πάνω από μία ώρα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της 13ης /3/2020, Παρασκευής και Δεκατρείς!
   Βεβαίως σημαντικό πράγμα η υγεία δε λέω! Η υγεία για όλους μας κι’ακόμα γι’αυτούς της «φούμας» και της «μαστούρας», αυτούς της «κούπας» και της «κρούπας», τους «μπαρόβιους», τους «νυχτόβιους», τους «σκυλάδες», τις «σκυλούδες», τις «αλανιάρες», τα «αλάνια», το «τσογλάνια», τα «λαμόγια», τα «σοκόλια», τα «κλεφτρόνια», τα, τα, ….
   Θα μου πείτε μειονότητες, οι πιο πολλοί ανήκουμε σε άλλη τάξη, σε άλλη κατηγορία, σε άλλη συνομοταξία, ομοταξία, οικογένεια! Οι πιο πολλοί είμαστε νοικοκυραίοι, άνθρωποι που μας αρέσει, η τάξη, η πειθαρχία, η τυπολατρεία, η Δημοκρατία, η ιεραρχία!
   Να το δεχθώ; Ας το δεχθώ! Πόσοι όμως εξ ημών πρόσεξαν σήμερα, ημέρα της ορκωμοσίας της πρώτης πολίτη της Χώρας, της
Αρχιστρατήγου των Ενόπλων μας δυνάμεων, αυτής που με διάγγελμα πρώτη θα μας αναγγείλει την κήρυξη πολέμου κτλ κτλ, ότι η είδηση μεταδόθηκε στα κύρια δελτία ειδήσεων, μετά από μία τουλάχιστον ώρα, για δίλεπτο ή τρίλεπτο;
   Βεβαίως δε λέω το κανάλι της Βουλής σε απευθείας μετάδοση ήταν! Όμως αλήθεια τα ποσοστά τηλεθέασης ανύπαρκτα, από καταβολής, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, στις οποίες φυσικά δε συγκαταλέγεται η Ορκωμοσία της Ανωτάτης Αρχής, απασών των εξουσιών και Θεσμών, Πολιτικών και Πολιτειακών, άμοιρη Ελλάδα μου!
   Θα μου πείτε η υγεία, ο άτιμος ο «Κορονοϊός» τί να κάνουμε; Προέχει ρε αδελφέ! Ε καλά δηλαδή, τι θα γίνονταν, αν αντί στις 19:50, αρχίζαμε τα πάρε δώσε του στις 19:52, έτσι για τα μάτια ρε γαμώτο, για τα προσχήματα μωρέ!
   Όχι, ο λόγος δεν είναι αυτός, ο λόγος είναι ότι μας έχουν μάθει στην υποτίμηση των Θεσμών, από καιρό τώρα, πολύ καιρό και αυτό είναι ότι χειρότερο για ένα Κράτος και ένα Έθνος, μακράν το ότι χειρότερο!
   Ποιος το άρχισε; Αυτός που ευνούχισε ασύστολα τούτο το θεσμό, αυτός που ευτέλισε κάθε Ιερό και Όσιο σε τούτο τον έρμο
τόπο και φέρνει ακεραία την ευθύνη, για ότι σάπιο φαιδρό και βλαπτικό βλέπουμε και βιώνουμε! Στους μέγιστους τον έχεις συγκαταλέξει «Αφελέστατε Έλληνα!» Όχι δεν θα στον ξαναπώ, βαρέθηκα να τον αναφέρω, βρες τον μόνο σου, αν θες κάποτε κάποια κάκιστα πράγματα να συνειδητοποιήσεις για τον τόπο σου!
   Αναλογίζεστε, αλήθεια σήμερα να ήταν ημέρα Ορκωμοσίας του
Νέου Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και να προηγείτο ο Ιός και όχι ο Θεσμός στην ειδησεογραφία; Σεισμός θα γίνονταν, σεισμός Ιαπωνικός!
   Στο άλλο που επιβάλλεται για λίγο εκτιμώ να σταθούμε είναι η φυσιογνωμική πλευρά, του κάθε Ανώτατου Άρχοντα! Το «γόητρο» είναι μία εκ των ων ουκ άνευ ιδιοτήτων του Ηγέτη και γι’αυτό έχουν αποφανθεί πάνσοφοι, σοφοί, αλλά και στην πλειονότητά τους οι κοινοί θνητοί!
   Εμείς εξαίρεση και σ’αυτό, πρώτα εκμηδενίσαμε την ουσία και ύστερα τη φυσιογνωμία! Δεν θίγω κανέναν, απλά λέω όπως πάντα τα πράγματα με τ’όνομά τους! 
   Θα μου πείτε ο Μέγας Ναπολέων ήταν κάτω από ένα μέτρο και Εβδομήντα εκατοστά, ο Φίλιππος ο ΄Β  ήταν ένα μέτρο και εξήντα  εκατοστά (1,60) κι’ο  Μέγας Αλέξανδρος κάτω από το ύψος του πατέρα του, όμως ας σοβαρευτούμε λιγάκι! Το λέω για μένα τον άνθρωπο του ενός μέτρου και εξήντα πέντε εκατοστών (1,65), που με τα σημερινά κριτήρια, δεν
θα μπορούσα να γίνω πιλότος λόγω ύψους (προβλέπεται σαν ελάχιστο το 1,70)!
   Όμως ας κλείσουμε, εδώ κι’ας μην πούμε τίποτα άλλο, από μία διττή ευχή: « Στην υγειά μας ο Ιός και με γεια μας ο Θεσμός!»
         

                                                                Με Τιμή
                                                           Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας