Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ!

ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ!

 «Άσχετοι και σχετικοί η κρισιμότης απαιτεί
στο σιγάν και στο λαλείν άπαντες προσεκτικοί!»


   Ενίσταμαι και Εξίσταμαι Κε Μάζη!
   Ναι θα μου επιτραπεί μία διάσταση απόψεων, χωρίς να επιθυμώ
οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση με τον πολυδιάστατο διεθνολόγο Κο Ιωάννη Μάζη!
   Διάσταση απόψεων δε σημαίνει αντιπαράθεση ή αντιπολιτευτική διάθεση! Διάσταση απόψεων πολύ περισσότερο δεν σημαίνει μείωση ή αμφισβήτηση κύρους και γνώσεων της αξίας ειδικών, κατά περίπτωση.
   Προσωπικά έχω δεχθεί κρίσεις κι’επικρίσεις, επί αεροπορικής φύσεως θεμάτων, από μη ειδικούς, παρά τα πενήντα χρόνια της αεροπορικής μου εμπειρίας και τις έχω μερικές φορές αποδεχτεί!
   Εν πάση περιπτώσει, ευελπιστώ ότι ο αξιότιμος καθηγητής Κος Ιωάννης Μάζης να συμμερίζεται τούτη την αρχή, παρά τον όγκο των Σπουδών του, την ευρύτητα των σκέψεών του και των στοχασμών του!
 Υποκλίνομαι στην Πανεπιστημιακή του οντότητα και προσωπικότητα, όπως αυτή φαίνεται στο βιογραφικό του, όμως θα μου επιτρέψει να εκφράσω την αντίθεσή μου σε κάποιες απόψεις του, όπως από τον ίδιο διατυπώθηκαν, στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου!
   Η εκπομπή ήταν την 6η Ιανουαρίου του 2020 και το θέμα η
Αμερικανοϊρανική κρίση, συνεπεία της δολοφονίας του Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί!
   Είπε λοιπόν ο Κος Μάζης με ξέχωρα στομφώδες ύφος και βεβαιότητα μάγου παλαιάς κοπής και χώρας Αφρικανικής, αφού και πρώτος το λόγο έλαβε μεταξύ των τριών προσκεκλημένων ειδικών, αρχίζοντας από μία φλύαρη ιστορική αναδρομή!

      Ατέρμονη Περιττολογία.
   Είπε, λοιπόν, πολλά και διάφορα άσχετα, ανατρέχοντας σε παρελθούσα, προ 14 Αιώνων (680μΧ), εποχή αναφέροντας γάμους και κουμπαριές, με πληθώρα ονομάτων της γέννησης του Ισλαμισμού καθώς των επιγόνων, απογόνων και κληρονόμων του!
   Σκοπός του ήταν να εξηγήσει τον θρησκευτικό διαχωρισμό του Ισλάμ σε Σουνίτες και Σιίτες, επιφέροντας απόλυτη σύγχυση και ανία όχι μόνο στους τηλεθεατές, αλλά και τους παρουσιαστές!
   Ο ευγενέστατος παρουσιαστής Κος Οικονόμου, εξαναγκάσθηκε να τον διακόψει λέγοντας του «θα μας βάλετε στα Εθνικά;» Εννοώντας προφανώς τα τωρινά!
   Εκείνος αφού έκλεισε την περιττολογία του με τη φράση οι Έλληνες πρέπει να τα ξέρουν αυτά, έδωσε ρεσιτάλ κρίσης αντίληψης και επίγνωσης όταν είπε: "Η Περσία Κε Οικονόμου να λάβετε υπόψη σας ότι δεν είναι Ιράκ", φέρνοντας αστεία επιχειρήματα, περί ομοεθνίας και ομοθρησκείας….!» Και ύστερα σιώπησε.

   Αυτή είναι η εκτίμησή σας Κε Μάζη;
   Αυτή είναι η εκτίμησή σας Κε Μάζη, ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης μέχρις εσχάτων το Ιράν δεν είναι Ιράκ; Λάθος Κε Μάζη μου, μεγάλο λάθος!
   Δεν θα επεκταθώ σ’αυτό για να μην κουράσω εν συντομία θ’αναφερθώ και θα το καταλάβετε εκτιμώ!
   Εύχομαι ο κουρνιαχτός της κρίσης να καταλαγιάσει, αν όμως μερικοί «Θεοκράτες» επιθυμούν ν’ανάψει η φωτιά Κε Μάζη σε χρόνο dt θα τους κάψει! 
   Έχετε ποτέ συσχετίσει τους εξοπλισμούς και τις αναπόφευκτες
ριζικές μεταβολές που ο εκσυγχρονισμός επέφερε στα οπλοστάσια και τις πολεμικές επιχειρήσεις σε συμβατικό επίπεδο; Ή μήπως είστε ακόμα στην εποχή της Κορέας και του Βιετνάμ της δεκαετίας του 1950; Αλλάξανε τα «Μπαμ - Μπουμ» Κε Μάζη μου και αυτό το έχει αντιληφθεί μέχρι και ο «Κιμ Γιονγκ Ουν!» 
   Κάποτε μετράγαμε την πολεμική ισχύ με το γινόμενο των διαθέσιμων δυνάμεων επί ένα βασικότατο συντελεστή, που ονομάζαμε ηθικό κι’έπαιζε το βασικότερο ρόλο στα πολεμικά πεδία! Τώρα δεν υπεισέρχεται σχεδόν καθόλου ο παράγοντας αυτός, υπεισέρχεται μόνον σ’αυτούς που πρόκειται ν’αναληφθούν υπέρ πίστεως και Πατρίδος!
   Τί Ηθικό χρειάζεται Κε Καθηγητά μου ένας κατ’επίφαση «μαχητής» όταν το μόνο που κάνει είναι να πατά κάποια πλήκτρα ή μπουτόν σε μια κονσόλα από 2.000 και 3.000 χιλιόμετρα μακριά Κε Καθηγητά μου;
   Πώς να μην έχει ηθικό ένας «Αόρατος Μαχητής», που κανείς δεν
τον σκοπεύει γιατί δεν τον βλέπει Κε Διδάκτωρ μου; 
   Τα βάζετε Κε Μάζη με κάποιον, αν το μάκρος των χεριών του είναι δεκαπλάσιο του μάκρους των δικών σας χεριών;
   Εύχομαι Κε Μάζη μου να μην ξαναδούμε εκείνον τον πέραν κάθε φαντασίας «Αρμαγεδδώνα» στη Βαγδάτη σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση σ’ολόκληρο τον κόσμο! 
   Το ημερολόγιο έγραφε θυμάμαι 20 Μαρτίου του 2003, ημέρα Πέμπτη, εσείς ή δεν είδατε τον «Αρμαγεδδώνα» ή προφανώς τον ξεχάσατε!
   Μετά δύο εβδομάδες, από εκείνη τη βραδιά ο τέταρτος Στρατός
του Κόσμου γίνονταν στάχτη και σκόνη, ο δε ηγέτης του μετά από 24 χρόνια απόλυτης εξουσίας «λαγός!» Λαγός κρυμμένος σε λαγούμι και λίγο αργότερα επί ξύλου κρεμάμενος!
   Περιττό να σας αναφέρω τον οχταετή πόλεμο Ιράν - Ιράκ του 1980, με τους 1.000.000 και πλέον στρατευμένους νεκρούς, χωρίς
νικητή, με αμοιβαία αποδοχή του ψηφίσματος 598 του ΟΗΕ και τόσα άλλα και τόσα άλλα Κε Καθηγητά μου, που αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα την όχι και τόσο μεγάλη διαφορά των δύο κρατών!
   Τώρα αν επηρεαστήκατε από το πλήθος των πεντακοσίων- εφτακοσίων χιλιάδων κόσμου, που είδατε στους δρόμους για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, το γεγονός θεωρείται επουσιώδες, δεδομένου ότι δε συνιστά παρά ένα ποσοστό της τάξεως του 0,55 – 070% του συνολικού πληθυσμού της Περσίας!
   Αν μπορούσαν να διαδηλώσουν οι αντιφρονούντες Πέρσες αλλοδαπής και ημεδαπής στη Θεοκρατική Χούντα Κε Μάζη μου, θ’απορούσαν από κοινού αμφότεροι και ο τα πάντα γνωρίζων Θεός και ο προφήτης του! Ο δικός τους Θεός και ο δικός τους προφήτης, Κε Μάζη μου, που είναι οι ίδιοι και για το Ιράν και το Ιράκ!
   Έχουν πολλά κοινά τα δύο αυτά Κράτη Κε Καθηγητά μου και μικρές διαφορές τόσες όσες τα ονόματά τους! Να γιατί ο Σουλεϊμανί, είχε από μακρού κατοικοεδρεύσει στο Ιράκ και ήταν θέμα ημερών η εκδήλωση πραξικοπήματος για την ανάληψη της εξουσίας εκεί, μ’απώτερο σκοπό την ενσωμάτωση των δύο Κρατών!
   Υπογραμμίζεται ότι η σωρεία των διαδηλώσεων με τους εκατοντάδες νεκρούς το τελευταίο διάστημα στο Ιράκ, κυρίως δε στη Βαγδάτη ήταν αποκλειστικά έργο δικό του, με την ευλογία
φυσικά του μεγάλου Εθνάρχη και Ανώτατου πνευματικού ηγέτη απασών των Περσιών Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ και του Προέδρου Ροχανί!
   Αυτά Κε Καθηγητά μου, που τίποτα δεν μας είπατε και λάθος τα πράγματα, εν γένει, σε βασικά τους σημεία εκτιμήσατε!



                                                        Με Τιμή
                                                   Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας