Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΚΑΚΟ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ!


Σπύρου Κίκερη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ
ΤΟ ΚΑΚΟ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ!

«Η κάθε κίνησή του σπασμωδική
χωρίς τουλάχιστον λίγη ντροπή!
Από τα ίδια του τα λόγια και τις πράξεις του
ολότελα θα καεί και θα αφανιστεί!»

   Προχθές για ’κείνον έγραφα!
   Προχθές για ’κείνον έγραφα, τη μοίρα του προέλεγα και μόνο που δεν έκλαιγα! Ναι για τα χάλια του τον έψελνα και στον έξω από ’δω τον έστελνα! Γιατί τον έψεγα; Ξαναθυμίζω αν και πολύ πρόσφατα τα γραφόμενά μου!
«Ο Λόγος έχει πάντοτε τιμή και όχι αναλόγως, γι’αυτό κι’αν άτιμη η τιμή, άτιμος και ο Λόγος! 
   Ο Συντεταγμένος και συνεπής λόγος, ο λόγος τιμής δηλαδή, συνεπάγεται αναπόφευκτα υπεύθυνο, συνταγματικό και νομιμόφρονα, στην άσκηση των καθηκόντων του Ταγό! Αλλιώς άσχημα μπλέκεται ο λάθος και ο σωστός, έστω κι’αν είναι Πρωθυπουργός!
   Ας το κατανοήσουμε άπαξ δια παντός, ούτε η τιμή είναι αλά καρτ, ούτε ο λόγος και φυσικότατα ούτε ο λόγος τιμής, που πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ, τουλάχιστον σε Ταγούς πρώτου μεγέθους, όπως για παράδειγμα Πρωθυπουργούς!»
   Αυτά και άλλα σχετικά έγραφα περί λόγου, τιμής και προσώπου, στα ίσια και παλικαρίσια, φέρνοντας αδιάσειστα τεκμήρια με παραδείγματα!

   Αμείωτος ο Ξεπεσμός!
   Όμως ο ξεπεσμός του Θεσμού αμείωτος κι’όσο το τέλος του συνειδητοποιεί πως αναπόφευκτα έρχεται τόσο και οι σπασμοί αυξάνουν σ’ένταση και συχνότητα! Όμως αλήθεια δεν περίμενα και μέχρι εκεί! Ειλικρινά δεν το περίμενα! 

   Να φτάσει μέχρι του σημείου να άρει μόνος του, το εμπάργκο που ο ίδιος είχε επιβάλλει στον ΣΚΑΙ, πριν έντεκα (11)ολόκληρους μήνες για τη φωτιά στο μάτι και τους 102 συνολικά καμένους, επικαλούμενος λόγους αστείους, λόγους φαιδρούς, λόγους φτηνούς; Ειλικρινά δεν το περίμενα!
   Ο ΣΚΑΙ ήταν στο μάτι του «Κυκλώνα Τσίπρα» που σάρωνε τη Χώρα μοιάζοντας μ’αρμαγεδδώνα! Και ήταν άδικο, τουλάχιστον όπως εξαγγέλθηκε το εμπάργκο, μ’αφορμή την έκφραση τη
ς φράσης του Δημοσιογράφου Τάκη Χατζή «ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να καρατομήσει τους Αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας! Πληροφορία που επιβεβαιώθηκε σ’ελάχιστο χρόνο! Φυσικά για δικαιολογία έψαχνε και άστοχα τη βρήκε! Όμως το άστοχο και το εύστοχο, μήπως θα’ταν η πρώτη φορά που αποδεδειγμένα δεν θα τον απασχολούσε; Άσχετος ήρθε, άσχετος έμεινε, άσχετος θα φύγει και σαν άσχετος θα μείνει! Η ασχετοσύνη του απόλυτη! Ας μην αρχίσω να αιτιολογώ το τι και το γιατί, ένεκα του ότι θ’αργήσω πολύ!
   Η πληροφορία του Δημοσιογράφου, δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, οι Αρχηγοί απομακρύνθηκαν το ίδιο και ο ανεκδιήγητος αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός – μας μάραναν οι τίτλοι – Νίκος Τόσκας!
  Εκείνοι έφυγαν το Εμπάργκο όμως έμεινε, για να στοιχειώσει κι’απ’ότι αποδεικνύεται να γίνει ο φόβος και ο τρόμος τόσον του πρώτου, όσο των συντρόφων του και των συνακόλουθων σανοφάγων του!
   Το τραγικό είναι ότι εκείνος πριν ελάχιστο χρόνο εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση, μ’αφορμή τους βουλευτές του Παπαδόπουλο και Σεβαστάκη, που έσπασαν το εμπάργκο, απειλώντας ότι όποιος το κάνει, δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στις λίστες υποψηφίων του Κόμματος! Λέτε να αυτοδιαγραφεί και να αυτοχειριαστεί;
   Γιατί το λέω; Γιατί τώρα έρχεται ο ίδιος ν’αθετήσει τον εαυτό του, εξαγγέλοντας από μόνος του την πρόσκλησή του στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη! 
   Έλεος Θεέ μου, έλεος με τη «συνέπεια» του Ανθρώπου αυτού, που δε ξέρω από ποιον πλανήτη προέρχεται, γιατί το να προέρχεται από τον πλανήτη Γη, το αποκλείω απολύτως! 
   Το μεγαλείο του Ξεπεσμού και της Φαιδρότητας, ακούστε το! Κάποιος «σανοφάγος» λέει του σύστησε την πρόταση στην Τρίπολη! Του’πε λέει να πάει να παίξει, χωρίς να φοβηθεί στο Γήπεδο του Αντιπάλου! Μα αλήθεια με στρατηγικούς συμβούλους σαν τον Καρανίκα, ξεπέφτουμε σε σύμβουλους του δρόμου; Έτσι θα φτάσουμε στο "Εν τούτω Νίκα;"
   Πάμε λοιπόν, τα εισιτήρια εκδίδονται, κλείστε θέσεις, τέτοιο
Show δεν θα’χετε ξαναδεί! Όλα τα είδη κωμωδίας και δραματουργίας εκεί θα παιχθούν! Θυμηθείτε λοιπόν Τρίτη Βράδυ, το μαύρο χάλι και η απόλυτη ξεφτίλα για την εξουσία!

   Πώς θα'θελε τον ΣΚΑΙ;
   Πώς θα΄θελε τον ΣΚΑΙ; Θα σας το πω εγώ, που χθες (30/6/2019) παρακολούθησα το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 15:00! Είδα λοιπόν ότι το σύστημα μετάδοσης των προεκλογικών, δεν είναι σύστημα απλής αναλογικής, που τόσο κόπτεται και υπεραμύνεται αυτός! Ούτε φυσικά της ενισχυμένης αναλογικής, αλλά της απόλυτης και καθεστωτικής πλειοψηφικής! 
   Και επειδή οι αριθμοί μιλούν καλύτερα οι Προεκλογικές μεταδόσεις είχαν χρονικά τα εξής αποτελέσματα! Έλαβαν λοιπόν:
Τσίπρας εννιακόσια (900‘’) δευτερόλεπτα, ακριβώς 15΄λεπτά! Μητσοτάκης ενενήντα (90’’) δευτερόλεπτα ή 1’λεπτό και 30’’δεύτερα! Γεννηματά δέκα πέντε (15’’) δευτερόλεπτα και Κουτσούμπας δέκα (10’’) δευτερόλεπτα!
   Έτσι κάπως θα ήθελε και τον ΣΚΑΙ, μετά από τόσα που προσπάθησε ο αξιότιμος Κος Παππάς, στα τηλεοπτικά, με το «καλογρίτσας σήριαλ», άνευ αποτελέσματος! 

   Αντικείμενο Ψυχολογικής Ηγετικής Ερεύνης!
   Ναι θα ήταν σημαντικό το παραπάνω, για διδαχή σε εκκολαπτόμενους ηγέτες, προκειμένου ν’αποφεύγονται τα κακότροπα, τα τραγελαφικά και τα κακότοπα!
   Πρέπει ο άνθρωπος να μην είναι καλά, όχι δηλαδή ότι απλά έχει ταρακουνηθεί μπρος το χάσιμο της εξουσίας, αλλά εκτιμάται ότι πρέπει να έχει κυριολεκτικά «τρελαθεί» μια και που να το φανταστεί ότι και Πρωθυπουργός θα μπορούσε να καταστεί, με τέτοια προδιαγραφή!

   Όσο για το κακό, ας έχει υπόψη του ότι
«Το κακό και ξορκίζεται και αφορίζεται και εξοστρακίζεται
κι’ακόμα ότι και πέφτει και τσακίζεται και χίλια κομμάτια γίνεται
Από ποιον; Αυτό ελπίζω να το ξέρει, και να έχει μάθει ήδη
τι πραγματικά αξίζει, σ’όποιον το Λαό προδίδει!»

   Τώρα ας του κάνουμε μία μικρή αφιέρωση, τιμής ένεκεν, πριν του πούμε καλό κατευόδιο, μια και το κακό εκείνος έτεκεν, σε μια επαίσχυντη συνουσία, καθιστώντας αναίσχυντη την εξουσία!

Άρον άρον!
«Άρον άρον, σας το λέω, το Εμπάργκο θα το πάψω 
και στο ΣΚΑΙ ναι θα πάω, έτσι για να σας τη σπάσω!
Την εξουσία κι’αν τη χάσω, σας το λέω δεν θα σκάσω
στο Μαδούρο μου θα πάω, κι’ότι θα καλοπεράσω!»

«Πάντα το λόγο κράτησε, ποτέ λόγια δε μάσησε,
ούτε ποτέ του έγλυψε, όπου εκείνος έφτυσε!
Αυτός είναι Ταγός κι’ο λόγος του δεσμός!
Αυτός είναι Θεσμός και όχι ξεπεσμός!»

   Θα κλείσω με κάποιες Ευχές, λόγω Ημερών!
   Καλό Μήνα, καλοί μου φίλοι, καλές μου φίλες κι’εύχομαι τούτο
το Μήνα να φύγει η «Παντομίμα» και η «Τσίπα να συνθλίψει την ομόηχη σε όνομα!
   Επίσης εύχομαι ομοίως τη σύνθλιψη όλων των κάκιστων συνημμένων της λέξης – ονόματος –που άρχονται από το στερητικό «Α», όπως: Ανθελληνισμός! Ανασφάλεια! Αφελληνισμός! Αναρχία! Αθεϊσμός! Αλαζονεία! Αμοραλισμός! Ακολασία! Ανασκολοπισμός …..
   Όλες δε αυτές οι ευχές για την αφαίρεση, από τους εντός των τειχών εχθρούς της Ελλάδος, κάθε δικαιώματος και κουράγιου ενθάρρυνσης, ν’ανορθωθούν προς συνέχιση των ιδεοληπτικών, υστερικών, κομπλεξικών και καταλυτικών τους σχεδίων!
                                                                                      Με Τιμή
                                                                                Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας