Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΆΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤ'ΕΠΙΦΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑ!

Σπύρου Κίκερη

ΆΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤ’ΕΠΙΦΑΣΗ
ΚΑΙ ΚΑΤ’ΟΥΣΙΑΝ!

«Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας!»

Προσέξτε! Προσέξτε καλά!
Προσέξτε καλά, γιατί εν τέλει
πολύ φοβάμαι, ότι έστω ετεροχρονικά
θα χάσετε και τα καλάθια και τα αυγά
σε βιολογικό στίγμα, που δεν έχουν καμία αξία
ούτε τα «παλάτια», ούτε και τα «Χρυσά!»

   Τα Μπλέξατε Κε Πρόεδρε!
   Αυτά σας τα λέω γιατί εκτιμώ πως μπλέξατε τα τυπικά με τα ηθικά και τα «Συνταγματικά» με τα Ουσιαστικά!»
   Και θα σας το πω και πιο απλά, αν και εκτιμώ ότι είναι αρκετά
αργά. Τί θαρρείτε δηλαδή ο μέσος Έλληνας γνωρίζει από Συνταγματικά και Νομικά; Ιδέα δεν έχει σας διαβεβαιώ, εκείνο όμως που κατέχει και γνωρίζει απέξω κι’ανακατωτά, είναι το κεφάλαιο των «Ηθικών!»
   Μάλιστα Κε Πρόεδρε στα λεγόμενα «Ηθικά» δεν υπάρχουν κενά, στα μυαλά των Ελλήνων όλων των επιπέδων, καθόλου κενά, γιατί το κεφάλαιο αυτών είναι γεμάτο από αυτονόητα και εξυπακουόμενα της απλής λογικής!
   Επιτρέψτε μου να επιμείνω λίγο ακόμα σ’αυτό! Εσείς ξέρετε ότι ένα νόμιμο, μπορεί να μην είναι και ηθικό! Τόσους δόλιους και υστερόβουλους Ηγέτες έχει γνωρίσει τούτος ο τόπος! Εσείς ξέρετε ότι μία Συνταγματική Διάταξη μπορεί να είναι δολιότατη, βλαπτικότατη και ιδιοτελέστατη! Ή μήπως κάνω λάθος;
   Αν νομίζετε πως λάθος κάνω, φύγετε για λίγο από το μεθυστικό, παραπλανητικό καπνό της εξουσίας, αναλογιστείτε την καθηκοντολογία σας, τον «εμπνευστή» της, κουνήστε λίγο το κεφάλι σας δεξιά κι’αριστερά και θα θυμηθείτε!
   Ο Λαός μένει στα χοντρά και τα χοντρά τον θέλουν να σας εκλαμβάνει συνειδητά σαν τον στυλοβάτη του Συντάγματος, της Ευρυθμίας του Κράτους και της Δημοκρατίας μας!
   Ο Λαός σας νιώθει σαν τον Φύλακα Άγγελο πάσης νόσου και πάσης «μαλακίας», που θα’λεγε και ο Περικλής στον επιτάφιο, παραφράζοντας εκ των συγκυριών, τα παλαιότερα λόγια του, συμμεριζόμενος φυσικά τον οφθαλμοφανέστατο θάνατο, τον ήδη ανοιγμένο τάφο και τον επιτάφιο, αλίμονο της Πατρίδας όλων μας!

   Η Εξέλιξή  σας και ο Μέγας Όρκος!
   Υπηρετήσατε σε διάφορες Διοικητικές και Κυβερνητικές θέσεις, όχι με τόση επιτυχία, χωρίς εκτιμώ να σας αδικώ, χωρίς και ν’αναγκαστώ σε λεπτομέρειες να προχωρήσω!
   Επιλεγήκατε από τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κο Τσίπρα για τον Προεδρικό θώκο του κατ’επίφαση λεγομένου «Ανωτάτου Άρχοντα», για τον οποίον τόσος θόρυβος έγινε πριν! Με την αναγκαστική κι’εκβιαστική πτώση μιας Κυβέρνησης, στο παραπέντε εξόδου μας από την κρίση, κατά γενική ομολογία!
   Ψηφιστήκατε από τη Βουλή με ψήφους 233 (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ)! Ορκιστήκατε στις 13/3/2015 με κακούς οιωνούς, γιατί η ημερομηνία περιείχε δύο τριάρια, εκ των οποίων το ένα στο χειρότερο αριθμό (13) και ημέρα Παρασκευή – κακή ημέρα - ας μη προχωρήσω στο γιατί.
   Εν πάση περιπτώσει ενώπιος ενωπίω, Θεοσεβούμενων, Θεοφοβούμενων, Άθεων και Άναρχων, - τα πάντα φαίνονται – στην φωτογραφία, που επισυνάπτεται, ακουμπώντας το χέρι σας στο Ιερό Ευαγγέλιο είπατε σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 2 του Συντάγματος τα εξής λόγια του Ιερού σας Όρκου:

   «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδος να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού!»
   Πριν προχωρήσω, οφείλω να σας ρωτήσω αισθάνεστε, αλήθεια, εφησυχασμένος σήμερα, ότι τηρήσατε τον Όρκο σας ή τον αθετήσατε και που;
   Αν και δεν είναι ρητορική η ερώτηση, μην απαντήσετε, σας παρακαλώ! Απαντήστε στη συνείδησή σας αν θέλετε και εξομολογηθείτε στα απομνημονεύματά σας, έστω λίγο πριν τα πνεύματά σας αναληφθούν και προς την Αιωνιότητα πορευτούν!

Τί λοιπόν Κε Πρόεδρε δεν καταλαβαίνετε;
Συνείδηση και Συναίσθηση ασφαλώς και έχετε!
Επίγνωση, κρίση, αντίληψη;
εν ενεργεία αισθήσεις, ακοή, όραση, όσφρηση;

   Τίποτα δεν ακούτε, τίποτα δεν οσμίζεστε, τίποτα δεν βλέπετε; Πρόθεσή μου να σας κακολογήσω δεν είναι. Να σας αφυπνίσω, ασφαλώς ναι. Να σας συνεγείρω και να σας προειδοποιήσω, ασφαλέστατα ναι, αν και είναι ήδη αργά, αν όχι για όλα, για τα πιο πολλά!

   Κε Πρόεδρε Προσέξτε καλά!
   Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσέξτε, προσέξτε καλά, γιατί επιδίδεστε στο λόγο κατ'επιλογήν! Τα τυπικά σας προβλήματα, τα ξέρω καλά, ήδη μιλήσαμε γι’αυτά. Τούτο λέω γιατί κάπου μου δίνετε με βεβαιότητα την εντύπωση ότι μπερδευτήκατε, στην άσκηση των καθηκόντων σας!
   Τον «ευνουχισμό» του ύψιστου Θεσμού, από τον «Ηγεμόνα βιαστή» αυτής της Χώρας, τον παρακολούθησα, σε κάθε λεπτομέρεια, με το αίσχος της επιλογής στην Προεδρία του Σαρτζετάκη, με μία ψήφο και με έγχρωμα ψηφοδέλτια σε μυστική ψηφοφορία και όχι μόνο!
   Για όσους ψάχνονται, ευθέως το λέω ο Βιαστής και ευνουχιστής
αυτής της Χώρας και των Θεσμών, είναι πρωτευόντως και διαχρονικώς ένας, που ακούει στο όνομα Ανδρέας Παπανδρέου, εκκολαπτόμενος δε συνεχιστής του κάποιος άλλος, γνωστός πλέον και στα μυρμήγκια και τους ψίλους!
   Όμως αξιότιμε Κε Πρόεδρε σας εκλιπαρώ, σταθείτε καθώς πρέπει στα ουσιαστικά και όχι στα τυπικά, στα ηθικά και όχι στα γραφειοκρατικά, που πολλοί κάκιστα τα θεωρούν συνώνυμα με τα Θεσμικά, σας το λέω γι’ακόμα μια φορά!
   Σταθείτε επαξίως στα ουσιαστικά, γιατί κινδυνεύετε ειλικρινά, να μείνετε στην Ιστορία, σαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής "Δεινοκρατίας" και "Οπισθοδρομίας!" Στην πιο άθλια ενοχή –
συνενοχή -, ever, σε μια από κοινού συμμετοχή μ’έναν των χειρότερων και δολιότερων Ταγών αυτής της Χώρας! Αυτό το λέω γιατί και η σιωπή είναι πολλές φορές ενοχή και η συνειδητή ή μη συμμετοχή σε ασέλγειες, συνενοχή!
   Κύριε Πρόεδρε συμβαίνουν πράγματα και θάματα στην Ελληνική Κοινωνία, που άπτονται της Δημοκρατίας, της Αξιοκρατίας, της Οικονομίας, της Ιθαγενείας, της Ασφαλείας, της Κοινωνίας, της Παιδείας, της αξιοπρεπείας και της πορείας εν γένει του Έθνους!
   Εσείς έχετε επιλέξει τα απολύτως εννοούμενα Εθνικά, δηλαδή τα Ελληνοτουρκικά και ασχολείστε σχεδόν αποκλειστικά μ’αυτά!
   Όμως για υψώστε το επιστημονικό σας ανάστημα, παραλληλίστε το με το Θεσμικά ουσιαστικό και ηθικό και φέρετε το λόγο σας στο ύψος, που αναλογεί στις περιστάσεις, όπως θ’άρμοζε σ’έναν μορφωμένο, καλλιεργημένο και προσγειωμένο άνθρωπο, που αντιλαμβάνεται, τι συντελείται στον τόπο του!
   Έχετε λόγο Κε Πρόεδρε και όχι μόνο! Το λόγο κανείς δε μπορεί να σας τον αφαιρέσει, το αξίωμα μπορεί, το ξέρω! Όμως αποφασίστε μεταξύ λόγου και αξιώματος, μεταξύ τυπικού και ηθικού, μεταξύ θεσμικού και λογικού, αποφασίστε τι θα διαλέξετε, γιατί σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, τα δυο, στην κρατούσα κατάσταση, δε συνάδουν!
   Είστε έγκριτος Νομικός, δάσκαλος καλός και γνώστης των εν γένει κρατούντων, δικαίων και αδίκων! Πρόεδρος αξιοσύνης είστε; Δεν ήρθε η ώρα της τελικής κρίσης και της απόφανσης του Ελληνικού Λαού, περί τούτου!

   Τελευταία πράξη του Έργου της Θητείας σας!
   Όμως θυμηθείτε, είστε στην τελευταία πράξη του έργου της θητείας σας, εννέα (9) μήνες απομένουν ακόμα κι’έχει ο Θεός! Είστε, το πιο βασικό, στην κρισιμότερη φάση της Προεδρικής σας πορείας!
   Αυτός είναι και ο λόγος και ο πόνος, που σας κρούω τον «Κώδωνα του κινδύνου, Κε Πρόεδρε για την Ελλάδα μας, για τους Έλληνες, για την Ελευθερία μας, για την ευημερία μας, για την ανεξαρτησία μας, την ύπαρξή μας και τη Δημοκρατία μας, αν και επαναλαμβάνω, αρκούντως αργά, αν και δεν είμαι υπέρμαχος του «ποτέ αργά!»
   Υπάρχει ένα διάχυτο σήμα κινδύνου, που διατρέχει τη Χώρα, αντανακλώμενο από κοινωνία σε κοινωνία, πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά κι’ακόμα από λαγκάδια, θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, βάλτους βουνά ….
   Παντού υπάρχει μια βουή, ενός υπόκωφου και εκκωφαντικού SOS, Κύριε Πρόεδρε και SOS σημαίνει “Save Our Souls” στα Ελληνικά «Σώσον τας Ψυχάς μας!» Σώσον τας ψυχάς και τας ζωάς ημών και προστάτεψον την κληρονομίαν μας, Κε Πρόεδρε!
   Έχετε πολλαπλό χρέος, Ηθικό και Θεσμικό, πρώτον να αφουγκρασθείτε αυτό το SOS,  ακούστε το, αν δεν το’χετε ακούσει, αν και σίγουρος είμαι ότι πρέπει να’ναι κανείς κουφός για να μην το ακούσει, τυφλός για να μην το δει και αναίσθητος για να μην το αισθανθεί!
   Αυτό το SOS, πιστέψτε με θ’ακούγεται και μετά τις εκλογές, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτών! Και θυμηθείτε, όπως κάποιος ελεεινός και τρισάθλιος ξεσήκωσε τον Ελληνικό Λαό μέσω των Συνδικαλιστών, μην αφήνοντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήσυχο ούτε μια μέρα να κυβερνήσει, το ίδιο εκτιμώ μηχανεύονται και κάποιοι μίμοι του σήμερα!
   Αν και βλέπω τους Έλληνες αποφασισμένους αυτή τη φορά, όσο ίσως καμιά άλλη φορά! Όμως, φοβάμαι, φοβάμαι για την Ελλάδα και λυπάμαι, λυπάμαι για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου! Όχι δεν πρέπει να ζήσουν αυτά που εγώ, γεννημένος το 1945 έζησα! Είναι κρίμα είναι αμαρτία!

   Αδρανήσατε Κε Πρόεδρε!
   Γιατί τα λέω όλα αυτά, γιατί αδρανήσατε Κε Πρόεδρε, δεν καταγγείλατε τους εξαπατητές των Ελλήνων και τις μεθοδεύσεις τους, που αποσκοπούσαν και αποσκοπούν ασύστολα πλέον στην καταβαράθρωση όλων των Θεσμών, Ιερών και Οσίων του Έθνους καθώς όλων των δομών Διοίκησης και στήριξης του Κράτους μας! Κι’αυτό έγινε από την αρχή από το πρώτο εξάμηνο της μακράν απεχθέστερης μεταπολιτευτικής Κυβέρνησης του τόπου!
   Έχουμε καταπιεί πολλά, σφραγίσαμε τα στόματά μας, κλείσαμε τ’αφτιά μας, αλληθωρίσαμε κι’από ανύπαρκτα κενά περάσαμε, κάνοντας πως δεν βλέπουμε, φτάνοντας στο αμήν, υπομένοντας για πολλούς και διάφορους λόγους!
   Ξέρετε, βλέπετε, σκέπτεστε, εκτός αν η περίοπτη θέση σας, έχει συντελέσει σε υποξυγοναιμιακά συμπτώματα και αποστερήσεις αισθητηρίων! Όμως ο Λαός δεν σας έχει κατηγοριοποιήσει στην τάξη των «Μέθυσων της Εξουσίας!»
   Και’γω που σας ξέρω προσωπικά, από τη συνυπηρέτησή μας στον Μεγάλο Ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή, την ίδια γνώμη έχω, γι’αυτό και ευθέως απευθύνομαι δημόσια σε σας!
   Τώρα ν’αρχίσω να σας απαριθμώ Δημοκρατικές ατασθαλίες και παραλειπόμενα, νομικές και οικονομικές παρατυπίες, ανήθικες παρεμβατικές διαδικασίες καταστρατήγησης αρχών δικαίου, λογικής και αξιοκρατίας, θα ήταν μάταιο γιατί η απαρίθμηση θα ήταν χωρίς τέλος!
   Δυο πράγματα μόνον θα σας πω, γιατί αποδεχθήκατε την
αδιανόητη και αντισυνταγματική στάση του Πρωθυπουργού, περί προκήρυξης εκλογών για άσχετο λόγο – Οικονομία - ; Λόγο μακράν πέραν των δηλώσεων εκείνου πριν τις ευρωεκλογές – τις χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης – καθώς το βράδυ των αποτελεσμάτων μετά τη συντριβή του, που μίλησε για δυσαρμονία Κυβέρνησης και εκλογικού σώματος, συγχρόνως με τη δήλωση περί επίσκεψης σε σας, με αίτημα την προκήρυξη εκλογών, προκειμένου ν’αποφανθεί εν τέλει ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός;
   Γιατί κύριε Πρόεδρε; Για να δούμε όσα πρωτόγνωρα είδαμε; Για να πνιγούμε στις ρουσφετολογικές ακατάσχετες τροπολογίες και ν’ακούμε αυτόν τον ανεύθυνο άντρα να δηλώνει θρασύτατα, ότι δεν τις ήξερε;
   Για να κάνει αλλαγή στην Ιεραρχία του Αρείου Πάγου, εξασφαλίζοντας την «ευθυκρισία» και «αμεροληψία» της ανωτάτης Δικαστικής Αρχής, στα μελλούμενα, που προβλέπονται τραγικά κι’επώδυνα σίγουρα για κάποιους των συντρόφων του και ίσως για τον ίδιο; Κι'εδώ απαιτείται βασική διευκρίνιση. Μη θεωρείτε λοιπόν ότι, με τη μη υπογραφή του σχετικού ΠΔ και την υπογραφή του μετά τις εκλογές και τις νέες επιλογές, εξιλεώνεστε! Άν έτσι νομίζετε λαθεύετε, γιατί είστε βαριά χρεωμένος με τις κατά συρροή σιωπές σας καθώς τις κατά συρροή κι'εξακολούθηση απαράδεκτες αποδοχές και επικυρώσεων υπογραφές!
   Για να ψηφιστεί άρον άρον ο νέος ποινικός κώδικας και να πνιγούμε στους ληστές και τους φονιάδες και ν’αυξηθεί το τρομερό αίσθημα ανασφάλειας του Λαού μας ή το χειρότερο ν’αυξηθούν οι Στρατιές των άναρχων, που τρομοκρατούν τη Χώρα, τα όργανα της τάξεως και τη συνταγματική έννομη τάξη, σ’εφαρμογή ενδεχομένως Plan B και C, προς εκβιαστική ανακατάληψη της εξουσίας;
   Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα, πάρα πολλά, δεν θα το κάνω, θα σταθώ στο ύψος του χαρακτήρα μου, απλά θα σας δηλώσω ευθέως ότι επιφυλάσσομαι για το σεβασμό!
   Επιφυλάσσομαι γιατί δεν επιθυμώ να σας δω στην Ιστορία να μένετε σαν το «Μεγάλο Συνεργό!» Και ξέρετε γιατί; Γιατί τότε τρομοκρατούμαι στην Ιδέα, του τι θα πείτε, αν η ψυχή σας επιπληχθεί από τη ψυχή ενός Μεγάλου Ηγέτη, εκεί στον Ουρανό, που σας είχε κάποτε Βοηθό;
                                                       Με απόλυτη Τιμή Επίγνωσης
                                                                   Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας