Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΉΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ!

Σπύρου Κίκερη

ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ!

"Η ώρα της Κάλπης 
κι’η ώρα της Πλάνης!"


Από σένα εξαρτάται και μόνον από σένα

χωρίς να εξαιρεί, απ’όλους μας κανένα!

Μπορεί να είναι ελπιδοφόρα για τη Χώρα
μπορεί και νεκροφόρα, σε δρόμο κατηφόρα!

   Μοιάζει με «παρτίδα» στα φύλλα που διαλέγεις να σώσεις την
Πατρίδα! Μοιάζει με Ελπίδα, μπορεί και με λεπίδα!
   Μην πλανάσαι από μύθους και παραμύθια, λαγούς και πετραχήλια, τάματα και καντήλια!
   Η μόνη Ιδεολογία λέγεται Δημοκρατία, σπανίζει στον Κόσμο, γι’αυτό και κόσμημα στον πλανήτη εξακολουθεί επί είκοσι πέντε Αιώνες να είναι η Αθήνα του Κλέους και του Περικλέους!
   Όλα τα λοιπά πολιτικοκοινωνικά ιδεολογήματα είναι ψευτοδιλήμματα, σε δόλια παραλλαγμένη και διαχρονική καιροσκοπική διασκευή, του δόγματος "Διαίρει Βασίλευε και τρέχα γύρευε!"
    Θυμήσου οι «Ιδεολογίες» στη θεωρία είναι επαγγελίες, ξεχωριστές, μοναχικές και εξωπραγματικές! Στην πράξη, στα σημερινά πολιτικοκοινωνικά συστήματα τις ιδεολογίες θα τις έβλεπα σαν συνιστώσες, μιας συνισταμένης, που εν τέλει καθορίζει πολλά κι’αν μη τι άλλο την επιτυχία ή μη, του κατά περίπτωση Ηγέτη!
   Το να προσπαθείς να βλέπεις τα πάντα με το αριστερό σου μάτι ή μόνο με το δεξί, δε γίνεται, δε βλέπεις καλά, κι’ο λαός σ’ανεβάζει τόσο ψηλά, όσο κανέναν, για να’χεις την πλέον περίοπτη θέση  και να μη σου ξεφεύγει τίποτα, τίποτα απολύτως! Με μία προϋπόθεση να’χεις προνοήσει νωρίτερα για την οπτική σου οξύτητα, με όσα αυτή συνεπάγεται!
  Οι Ιδεολογίες γεννήθηκαν και αλώβητες σχεδόν παραμένουν στο χρόνο, για να περνούν παγίως κάποιοι καλά, κάποιοι άλλοι λιγότεροι, αρκούντως καλύτερα και λίγοι, πολύ λίγοι, ζωή σαν παραμύθι! Η μέθοδος απλή, λέγεται επιρροή, πάντα συνάρτηση του πόσο η κάθε αλεπού είναι πονηρή, για να τη Θεοποιούν οι συνακόλουθοι «Τυφλοί Πιστοί!»
   Η Ιδεολογία είναι ουτοπία, είναι τέχνασμα και πονηρία, είναι ευρεσιτεχνία! Εκείνο που πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί και που επιβάλλεται να υπογραμμισθεί είναι το ότι η ιδεολογία δεν είναι «κληρονομία», όπως πολλοί λαθεμένα, κάκιστα και λατρεμένα πιστεύουμε!
   Για τον απλούστατο λόγο ότι, άλλη η εποχή του Παππού σου και του Πατέρα σου, άλλη η δική σου, άλλη των παιδιών σου και άλλη των εγγονών σου! Αυτή η σκέψη και μόνον σε θέλει να κοιτάς πάντα μπροστά και ει δυνατόν πέραν των οριζόντων, ποτέ πίσω! Πίσω κοιτάμε μόνο για να μελετάμε, για να διορθωνόμαστε και στη νοοτροπία μας να προαγόμαστε!
   Σκέψου τις συνεδριάσεις ολομέλειας της Βουλής κι’αναλογίσου πόσα τέρατα και σκουπίδια εκεί είδες, ξεκαθάρισε το πεδίο,
αναβάθμισε το επίπεδο, ξέρνα ότι σε χάλασε, κέρνα ότι σου άρεσε, κάντο δικό σου, νιώσε το δικό σου, αν καλύτερο το νομίζεις!
   Σκέψου πριν κάνεις τη βαριά Ιερή χειρονομία! Σκέψου την Οικογένειά σου, την Κοινωνία σου, την Πρόοδό σου, την Ασφάλειά σου, την Ευημερία σου και τη Δημοκρατία σου! Όλα εξαρτώνται από αυτή τη Χειρονομία!
   Θυμήσου ότι στης κρίσης την ώρα είσαι μόνος -η, δε σε βλέπει κανείς, μόνο η Συνείδησή σου και ο Θεός σου, που είναι παντού!
Αν ακούς Σειρήνες μη διστάσεις να τις διώξεις, αν δε μπορείς βούλωσε τ’αφτιά σου! Αν νιώθεις πως Κομματικές Ερινύες σε πολιορκούν, κυνήγησέ τες απ’τη σκέψη σου να εξαφανιστούν ή φτύσε με το σάλιο σου να πνιγούν!
   Θυμήσου ότι έχεις υποστεί ανελέητες επιρροές, που ίσως έχουν επηρεάσει τις εγκεφαλικές σου δομές και τις συνειδητές σου επιλογές! Θυμήσου ότι οι επικοινωνιακοί προπαγανδιστές, σ’όλους τους χώρους είναι εξειδικευμένοι σε λογής επικοινωνιακές  τεχνικές,  συνήθως  δε ότι είναι σκοταδιστές!
   Δεν θα σας κουράσω παραπάνω, απλά οφείλω να δηλώσω για μια ακόμα φορά ότι δεν είμαι πολιτευτής, δεν είμαι ιδιοτελής, δεν έχω κανενός είδους αξίωμα, ούτε και πρόκειται να έχω, γιατί δεν το θέλω και δεν το θέλω γιατί δε συνάδει απλά με το δικό μου χαρακτήρα, το δικό μου πιστεύω και την αναπόφευκτη συναλλαγή, που συνεπάγεται!
  Είμαι ένας άνθρωπος με ιδιαιτερότητα ναι, και ιδιορρυθμία αν θέλετε! Ένας άνθρωπος, που πάντα υπήρξα πηδαλιούχος του σκάφους το εαυτού μου, που ηθικά και αλώβητα το έφερα μέχρι το παραπέντε της βιολογικής μου διαδρομής!
   Τί άλλο είμαι; Δε χρειάζεται, πιστεύω να το πω, ναι είμαι
Έλληνας αντιεξτρεμιστής, που λατρεύω την καλύτερη Χώρα του κόσμου, την Πατρίδα μου, που μακράν είναι από εκεί που της πρέπει, τις αξίζει και'γω θα την ήθελα!
   Γι’αυτό το μόνο που λέω είναι, ότι ήγγικεν η ώρα, να βάλουμε τα χεράκια μας επί των τύπων των ήλων, εκεί που κανείς δε μας βλέπει και μια σχισμή την ιερή κίνησή μας αναμένει, καθορίζοντας επί παντός επιστητού το τι ανατέλλει!
   Έχει αδιαμφισβήτητα αποδειχθεί ότι τούτος ο Λαός στις Ευρωεκλογές συνηθέστατα «προειδοποιεί» και στις Εθνικές τιμωρεί, ανάλογα κυρίως με το τι, μετά την προειδοποίησή του, έχει δει!
   Πέρασαν σαράντα (40) μέρες, σαράντα (40) κύματα από την
προειδοποίηση, την Κυριακή θα είναι 42! Το πόση απήχηση είχε  αυτό το διάστημα κρίνε! Υπάρχει ένα εφτά (7%), οχτώ (8%) τοις εκατό, αναποφάσιστων!
   Το ποσοστό αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το λιγότερο φανατικό, το λιγότερο τυφλό, το περισσότερο σοφό! Είναι το ποσοστό των αντικειμενικότερων κριτών και των καθοριστών, των μελλούμενών μας!
   Και μια ύστατη συμβουλή, σαράντα (40) κόμματα στις Ευρωεκλογές, είκοσι τρία (23) στις Εθνικές εκλογές, το Ρεκόρ Γκίνες πάντα εμείς, ντροπή! Μην υποτιμάς τη σοβαρότητα του θέματος, τίμα την ψήφο σου, μην την πετάς! Το ξέρεις ότι τα κόμματα είναι πολλά είναι πάρα πολλά, άχρηστα και καταλυτικά, ακόμα και τα εφτά (7)!
   Και δε μπορώ θα το πω, βαρέθηκα σ'αυτό τον κόσμο το μη χείρον να επιλέγω, περιμένοντας μάταια κάθε φορά το μη χείρον βέλτιστο να δω! Ελπίζω μέχρι στον άλλο κόσμο να βρεθώ, να ευτυχήσω να δω έναν καθώς πρέπει Πρωθυπουργό κι'ομολογώ πως δεν απέχω και πολύ από το προσδόκιμο του τέρματος της βιολογικής μου διαδρομής!
          
    Παραμονή Εκλογών 6/7/2019 / 18:45 στο FB εκανα την παρακάτω ανάρτηση.
ΤΕΣΤΑΡΩ Και ΡΙΣΚΑΡΩ! 
Τι;
Τα βαθύτερα αισθητήριά μου, κρίση, αντίληψη και συναφή
δίνοντας τα προγνωστικά μου, μία ημέρα, πριν ο Λαός αποφανθεί!
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ: 39.0% + - 1% .ΣΥΡΙΖΑ: 25.5% +- 1% .
ΕΛΛΗΝ. ΛΥΣΗ: ΕΚΤΟΣ. ΜεΡΑ: ΕΚΤΟΣ.
                                                                                 

                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας