Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!

"Σαν σήμερα και χτες
για να μη λες δε φταις!"

«Σε λίγες μέρες καλείσαι να ψηφίσεις
 καλά  λοιπόν σκέψου πριν αποφασίσεις!»

   Ήταν Παρασκευή βράδυ, το ημερολόγιο έγραφε 26/6/2015, δεν είχαν παρέλθει παρά λίγες μήνες από τότε που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανέλαβε τις τύχες μας και η μολότοφ μεγατόνων έσκασε στ’αφτιά μας δια στόματος αξιότιμου Κου Τσίπρα, εκλεκτού μας Πρωθυπουργού!
   Τα σκάγια δεν άφησαν κανέναν απολύτως ανέπαφο! Έτσι εξαγγέλθηκε από τον εκλεκτό μας το περιβόητο «Δημοψήφισμα», που μου είναι αδύνατον ν'αναλύσω, για να μην ολόκληρο το είναι μου διαλύσω!
    Το ίδιο βράδυ το  «αριστερό χέρι» του Κου Τσίπρα και εκλεκτός του, αξιότιμος Κος Νίκος Παππάς, δήλωνε στους Δημοσιογράφους,
που είχαν στεγνώσει από την αγωνία τους έξω από το Μαξίμου, πέραν των άλλων την περιβόητη φράση: «Αυτή είναι μία καλή νύχτα!»
   Τί ακολούθησε; Πανικός! Σαν σε αναγγελία κήρυξης πολέμου! Χαμός στα ATM, τα Βενζινάδικα, τα σούπερ μάρκετ …..! Το απόγευμα της επομένης 27ης Ιουνίου 2015 το 50% των 5.000 ΑΤΜ της Χώρας είχαν στερέψει! Οι αναλήψεις ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο (1.000.000.000) ευρώ!
   Το βράδυ της Κυριακής (28/6/2019) επιβλήθηκαν τα περιβόητα Capital Controls που στα Ελληνικά σημαίνουν «Επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων!» Ενώ ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Κος Προβόπουλος δήλωνε: "Τα Capital Controls θα τα πληρώνουμε για πολλά χρόνια!"
   Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε το κλείσιμο τραπεζών μέχρι 20 Ιουλίου του 2015 και το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου μέχρι τις 3 Αυγούστου του 2015!
   Οι όποιες αποταμιεύσεις του Κοσμάκη δεσμεύτηκαν και έμεινε ένα εξηντάρι (60) ευρώ να παίρνει ο καθένας, ανά ημέρα,  με σύνολο 420 το μήνα, χωρίς να έχει δικαίωμα αν δεν το’παιρνε τη
μία μέρα, να το διπλασιάσει την επομένη! Κι’αυτό για να το πάρει έφτυνε αίμα, αναμένοντας ώρες στις φιδίσιες ατέλειωτες ουρές των ΑΤΜ!
   Τί άλλο συνέβη; Απαγορεύτηκε η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, με κραυγές απελπισίας γονιών και φοιτητών του εξωτερικού! Επίσης η αγορά μετοχών, αμοιβαίων και λοιπών συναλλαγών κι’ας σταματήσουμε εδώ, γιατί κινδυνεύω να παρασυρθώ στο σχολιασμό!
   Μάλιστα Κύριοι δεν επρόκειτο περί διαχειριστών των τυχών μας, αλλά περί αγυρτών, βιαστών και σαδιστών!
   Την εσπέρα του κλεισίματος των Τραπεζών, κατά ομολογία του ιδίου, ο ανεκδιήγητος «Μπαρουφάκης», που σε όλα θέλει να ξεχωρίζει ο βλαξ, μέχρι και το ένα "ν" στο "Γιάνης!" Το ίδιο βράδυ
λοιπόν με την επιστροφή στην οικία του είπε στην Αγάπη του, κομπάζοντας, προφανώς για την ισχύ του την περιβόητη φράση «Δανάη απόψε έκλεισα τις Τράπεζες!» 
  Μια φράση αποδεικτική του αδιανόητου και πρωτοφανούς χαρακτήρα του! Ενός αηδιαστικού εγωπαθούς χαρακτήρα, πρωτόγνωρου ναρκισσιστικού επιπέδου, προφανώς άλλου πλανήτη!!
   Λίγο αργότερα είναι ο ίδιος που δήλωσε σαρκαστικά ότι «εγώ και η γυναίκα μου προφανώς δεν πάμε σε ΑΤΜ!»
   Και λίγο μετά το άνευ προηγουμένου: «Υπέγραψα το πιστοποιητικό θανάτου, αλλά δεν έκανα τη δολοφονία!» Αφού λίγους μήνες πριν μας είχε τρελάνει με τις διαβεβαιώσεις του για το ότι: "Δεν πρόκειται ποτέ να επιβληθούν τραπεζικοί περιορισμοί!"
   Αυτός ο άνθρωπος, αποκλειστικά υπεύθυνος από κοινού με το φυσικό του προϊστάμενο, Κο Τσίπρα, είναι οι αποκλειστικοί υπαίτιοι για την οικονομική κατάντια αυτής της Χώρας, όχι γιατί τη ζημίωσαν μόνον το πρώτο εξάμηνο, με περισσότερα των 100 δισεκατομμυρίων, όχι γιατί εκβίασαν ασύστολα για την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, στο παρά ένα της οριστικής παύσης των βασάνων μας, αλλά προπαντός γιατί έβαλαν ενέχυρο ολόκληρη τη Δημόσια περιουσία μέχρι, που ο εγγονός μου ηλικίας σήμερα 9 ετών, φτάσει την ηλικία των 50!
   Και φυσικά ο μεγάλος ψεύτης στο όργιο των επανειλημμένων δηλώσεων περί παύσης των Capital Controls το 2016, το 2017 και ούτω καθεξής μέχρι σήμερα!
   Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουνίου του 2019, τα Capital Controls ακόμα ισχύουν φυσικά με πιο χαλαρούς κανόνες, όμως ισχύουν κι’απλά μελετώνται τρόποι περαιτέρω χαλάρωσης αυτών, παρά τις τυμπανοκρουσίες και τους πανηγυρισμούς, για την έξοδο, τυπική φυσικά και όχι ουσιαστική, από τα μνημόνια!
   «Έξοδο» με το σκιάχτρο της επιτήρησης και τη σπάθη της αέναης θεσμοθετημένης αυστηρότατης εποπτείας των δρώμενων της Ελληνικής οικονομίας, με τακτές και προγραμματισμένες επισκέψεις – επιθεωρήσεις, των λεγόμενων θεσμών και όχι Τροϊκανών, για επικοινωνιακούς λόγους της Σανοποιίας ΑΕ, με κεντρικά γραφεία τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου!
   Όμως αξίζει ν'αναφέρουμε ότι σε καθεστώς Capital Controls μπήκαν μόνον η Ελλάδα και η Κύπρος, από τις οχτώ συνολικά χώρες μνημονίων, που ήταν οι εξής: Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λετονία, Ουγγαρία, Ρουμανία ! Με πιο σημαντικό ότι όλες βγήκαν ουσιαστικά από την κρίση σε διάστημα τριών ετών, μηδέ εξαιρουμένης της Κύπρου, ενώ εμείς ταλαιπωρούμεθα επί μία δεκαετία μ'αυτό το θέμα, που εκτιμάται ότι θα τραβήξει τουλάχιστον μέχρι το 2059! Ναι μην τρομάζετε, τουλάχιστον μέχρι
το 2059! Και σ'αυτό φέρουν τεράστια ευθύνη ο Κος Τσίπρας και ο Κος Βαρουφάκης οι Κύριοι των Νταουλιών και των Ουάου, που αν ακολουθηθούν από ομοίους τους, αλίμονό μας!
   Δε συνεχίζω επί του θέματος γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι για όποιον καλοπροαίρετο με κοινό νου άνθρωπο, είναι πλέον τα πάντα γνωστά, χωρίς κανενός είδους κενά!
   Εκείνο που μου είναι απολύτως ακατανόητο είναι το γεγονός ότι αρκετοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ερωτοτροπούν για λόγους απογοήτευσης και εκδίκησης με το κόμμα του «Μπαρουφάκη», αυτού του σάχλα και του σάλια, αυτού του μοντέρνου κομουνιστή
της High Society, που συνιστά ειδικότατη περίπτωση παγκόσμιου ψυχολογικού σεμιναρίου! Φυσικά άλλος τον λέει Rock Star και άλλος Pop, εγώ τον λέω απλά «νούμερο», μια και πλασάρεται σαν μέγας οικονομολόγος!
   Ελπίζω ο Έλληνας την τελευταία ώρα να λογικευτεί και να ισολογιστεί, έστω για δύο λεπτά, εκεί πίσω από το παραβάν, που κανείς δεν τον βλέπει ειμή μόνον ο εαυτός του, η συνείδησή του και ο Θεός!
                                                                    
                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας