Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΙΜΗ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ


Ο ΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΙΜΗ
 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΛΌΓΩΣ!

«Ο Λόγος έχει πάντοτε τιμή και όχι αναλόγως 
γι’αυτό κι’αν άτιμη η τιμή, άτιμος και ο Λόγος!»

«Συντεταγμένος και συνεπής λόγος, λόγος τιμής δηλαδή
ή επί τω ευχερέστερω στην κατανόηση λόγος τιμής
συνεπάγεται υπεύθυνο, συνταγματικό και νομιμόφρονα,
στην άσκηση των καθηκόντων του Ταγό!
Αλλιώς άσχημα μπλέκεται ο λάθος και ο σωστός
έστω και αν είναι ο Ταγός είναι Πρωθυπουργός!»

   Ας το Κατανοήσουμε άπαξ δια παντός!
   Ας το κατανοήσουμε όλοι μας, άπαξ δια παντός, ούτε η τιμή είναι αλά καρτ, ούτε ο λόγος και φυσικότατα ούτε ο λόγος τιμής, που πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ, τουλάχιστον σε Ταγούς πρώτου μεγέθους, όπως για παράδειγμα Πρωθυπουργούς!
   Ταγούς που πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στην Κοινωνία που άρχουν και πάντα, κατ’ελαχιστον, ένα θετικό πρόσημο ώστε αυτή να προάγουν!

   Αντισυνταγματικός ο Πρωθυπουργός;
Βαρύ το ερώτημα, βαρύ και ασήκωτο! Όμως αλήθεια εγώ φταίω που το διατυπώνω;
   Ο αξιότιμος Κος Πρωθυπουργός Πριν τις Ευρωπαϊκές, Περιφερειακές και Αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε ή δεν δήλωσε: «ότι το αποτέλεσμά τους το θεωρώ ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησή μου;»
   Μόνο τα δικά μου αυτιά το άκουσαν; Όχι φυσικά, τ’άκουσε ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός!
   Αργά το βράδυ των αποτελεσμάτων και αφού ολόκληρη η Ελλάδα είχε φορέσει τα Εθνικά της χρώματα, εκείνος μίλησε ή δεν μίλησε και μήπως θυμάστε τί ακριβώς είπε; Για να θυμηθούμε: «Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτά τα μέτρα και να μην μπορούν όσοι καιροφυλακτούν να τα πάρουν πίσω.
   Το εκλογικό αποτέλεσμα εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή, αλλά δεν είναι αντάξιο των φιλοδοξιών μας.
   Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει το ιστορικό μας εγχείρημα. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει στον λαό, σε όλους εσάς.
   Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τη μάχη …
   Μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών για να αποφασίσει ο Λαός …»
   Από τα λόγια του Κου Πρωθυπουργού συνάγεται αναμφίβολα και αδιαμφισβήτητα, δεδομένης και της πρωτοφανούς διαφοράς του 9.37% των δύο κομμάτων, ότι η κυβέρνηση απώλεσε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και βρίσκεται πλέον σε πλήρη δυσαρμονία με αυτό!
   Άρα, σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη, τα περί λόγων οικονομίας, που προβλήθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
από τον Πρωθυπουργό συνιστούν λόγο χωρίς τιμή και αξιοπιστία, χωρίς να είναι και η πρώτη φορά, που ο συγκεκριμένος Ταγός, συλλαμβάνεται ασυστόλως και προσχηματικά ψευδόμενος!


   Γιατί το έκανε;
   Γιατί το έκανε; Το θέμα απλό, για να μην παραιτηθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και αναλάβει Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, προς διενέργεια εκλογών, όπως τόσες και τόσες φορές συνέβη!
   Δεν το έπραξε ως όφειλε, σύμφωνα με τα δηλωμένα του, για να μείνει μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του στις επάλξεις, αποδεικνύοντας το πόσο δύσκολο είναι την εξουσία να αποτάξεις!
   Αποκομίζοντας τί; Τα όποια εκλογικά οφέλη, από τις όποιες απρέπειες είχε κατά νου να κάνει κι’ακόμα από όποιον αφελή λέει ότι «αντί ο άνθρωπος απερίσπαστος να μείνει, στον προεκλογικό του αγώνα, πιστός παρέμεινε ασκώντας μέχρι τελευταία στιγμή, τα βαριά καθήκοντα του Πρωθυπουργού, μέσα σε βαθύτατη πολυδιάστατη κρίση, παραβλέποντας άθελα ή ηθελημένα ότι αυτός είναι ο κατ’ουσία βασικός δημιουργός της!
   Θα μου πείτε γιατί τον ανέχθηκε ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν τον ξεμπρόστιασε; Αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα και δεν είναι το μόνο, που βαραίνει τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
   Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρώτο Πολίτη αυτής της Χώρας! Το Συνταγματικό Άρχοντα των Ενόπλων μας Δυνάμεων και τον Φύλακα Άγγελο του Διάτρητου Συντάγματός μας, που τον θέλει ευνουχισμένο σε τεράστιο βαθμό, με αλώβητο και ατόφιο όμως το Ηθικό του δικαίωμα, επί παντός επιστητού, απτομένου του Χρέους και του Έθνους!
   Ένα μόνον θα πω και προτίθεμαι επί του θέματος λεπτομερέστερα, στο άμεσο μέλλον ν’αναφερθώ! Είναι δυνατόν απαθώς να παρακολουθεί τα τελευταία επαίσχυντα δρώμενα, της πνέουσας τα λοίσθια Κυβέρνησης, με τον κατακλυσμό των «ντροπιαστικών τροπολογιών» και να ανέχεται αυτόν τον κύριο, θρασύτατα να λέει, ότι «δεν τις ήξερε;» 
   Την ίδια ώρα που το έργο κατάλυσης αμείωτα συνεχίζεται, με εισαγωγές και διορισμούς, από πόρτες, παράθυρα και φινιστρίνια και όχι μόνο;
   Αλήθεια πώς είναι δυνατόν να βλέπει την ολοκληρωτική διάλυση της Χώρας και να παραμένει, άβουλος, άπρακτος, σιωπηλός, χωρίς ν’αντιλαμβάνεται ότι η ανοχή και η σιωπή σημαίνουν και ενοχή και συνενοχή; Έλεος! Έλεος κι’ελέησον! Ελέησον ω Πάτερ τους βιαιοπραγώντες και τους σιωπώντες! 
   Θα μου πείτε ότι ο αξιότιμος κύριος Πρωθυπουργός δεν παρέλαβε τα καθήκοντά του ορκιζόμενος με θρησκευτικό Όρκο, αλλά με «Πολιτική Διαβεβαίωση, καθόσον «Άθεος» κατά δική του δήλωση! 
   Διαβεβαίωση που έδωσε στον Ανώτατο Άρχοντα, τον εκπροσωπούντα την ίδια ώρα, που συνειδήσεις πάλλονται, ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, λέγοντας επί λέξει: «Διαβεβαιώνω
στην Τιμή και τη Συνείδησή μου, ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του Ελληνικού Λαού!»
   Ο απόλυτος ευτελισμός του Όρκου, του Λόγου και της Τιμής! Γι’αυτό και είπα στην αρχή και σαν επικεφαλίδα έθεσα το: «Ο Λόγος οφείλει να’χει και Τιμή και όχι αναλόγως γι’αυτό κι’αν άτιμη η Τιμή, άτιμος και ο Λόγος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας