Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ

ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!

*Παραίτηση βόμβα του επικεφαλούς της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Αμύνης και Δημοσίων Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ)
Αντιστρατήγου ε.α Κου Νίκου Ζαχαριάδη!

Τύφλα να έχουν οι Ταγοί!
Σαν εν αιθρία Αστραπή

αυτοθυσία με φυγή!
Σαν Ιφιγένειας σφαγή
τύφλα να έχουν οι ταγοί!

Τύφλα να έχουν οι Ταγοί
της απαξίας η Τιμή
σαν σ’αναγκάζουν σε φυγή
προτού σε σφάξουν σαν αρνί!

   Ο υπόψη Στρατηγός προήδρευε της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, που συζητούσε με την αντίστοιχη Τουρκική, για τη δυνατότητα μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, προς αποκλιμάκωση της έντασης του Αιγαίου!
   Ο λόγος της παραίτησης, τυπικά τουλάχιστον, η επικείμενη επίσκεψη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Άγκυρα, προς συνέχιση των συνομιλιών με την 18η Ιουνίου! Συνομιλίες, που έγιναν στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες!
   Ο Στρατηγός πρότεινε την αναβολή των συνομιλιών λόγω των
επικείμενων εκλογών, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ και προφανώς των θεωρούμενων προϊσταμένων του!
   Αμέσως μετά την υποβολή της παραίτησης ο Στρατηγός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όταν διαφωνείς με τον προϊστάμενό σου σ’ένα κρίσιμο Εθνικά θέμα μόνο μία λύση υπάρχει, η παραίτηση! Αυτό και έπραξα!»
   Και’γω Στρατηγέ μου προχωρώ σ’ένα σλόγκαν λαϊκό, γνωστό και στον έσχατο Ρωμιό, που προσωπικά το ασπάζομαι, παρά του ότι κάθε άλλο παρά σύμφωνο με βρίσκει – βλέπετε έχω τις δικές μου αρχές – για το όλο σύστημα - : «Όπου Αρχίζει ο Στρατός, - λέει ο Λαός -  σταματά η Λογική! Κι’αν τύχουν και φαιδροί Ταγοί, - λέω εγώ -  αλί, αλί και τρις αλί!
   Ας κλείσουμε λοιπόν, πάνω στο βωμό της αυτοθυσίας -  θυσία θα την έλεγα και θα'κλαιγα -  με μία ικεσία στο Θεό, μια και βλέπω το μέλλον ζοφερό και το Αιγαίο μας στα δυο!

Με το μαχαίρι στο λαιμό!
 Το Στρατηγό πάνε σπρωχτό
για του Ζαλόγγου το χορό
και του Αιγαίου το χαμό!"

   Το Θέμα του Αιγαίου το ξέρω καλά!
   Το Θέμα του Αιγαίου, το κατέχω τόσο καλά, όσο εκτιμώ, λίγοι! Σκεφτείτε ότι το θέμα ανέπτυξα για πρώτη φορά σε όλο το Ελληνικό Στρατιωτικό στοιχείο και των τριών όπλων, που υπηρετούσε στο ΝΑΤΟ/AFSOUTH /NAVSOUTH/ AIRSOUTH/
NAPLES/ITALY το 1986, μ’εντολή του τότε ΑΕΑ (Ανώτερου Έλληνα Διοικητή) και νυν Πτεράρχου Ε.α Κου Νικολάου Νόκα, Προέδρου ΑΑΚΕ (Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος!)
   Στο σχόλιό του μετά την ομιλία μου, ορίστε τι είπε: «Τι μας έκανες άνθρωπέ μου, μετά απ’αυτή την ομιλία, πώς θ’αποτολμήσει άλλος άνθρωπος ν’ανέβει σ’αυτή την έδρα για να μιλήσει!

   Το Αιγαίο το Πονώ!
   Το Αιγαίο το πονώ, γιατί το υπηρέτησα σαν χειριστής και με κάποιες επιχειρησιακές αποστολές φωτιά, που ο τότε Αρχηγός ΑΤΑ πτέραρχος Οικονόμου, διέταξε κάνοντάς μου ο ίδιος την ενημέρωση! Τις αποστολές φωτιά του Ιουλίου 1974, γνωρίζουν καλά η τότε  Διοίκηση της Μονάδας και της Μοίρας 110 ΠΜ/348 ΜΤΑ, καθώς και οι τότε χειριστές της!
   Το Αιγαίο το πονώ, το συμμερίζομαι και τ’αγαπώ, γιατί το υπηρέτησα επιχειρησιακά σαν Υποδιοικητής της 132 Σμηναρχίας Μάχης (Λήμνο) και σαν Διοικητής της 135 Σμηναρχίας Μάχης (Σκύρο), για διάστημα τριών περείπου (3) ετών!
   Το Αιγαίο το πονώ και θα το υπερασπιστώ, μ’όποιον τρόπο μπορώ, όσο θα υπάρχω και θα ζω και ίσως μετά την ανάληψή μου στον Ουρανό!

   Για να μην είμαι Απόλυτος!
   Το θέμα στην έκταση που σήμερα γνωρίζουμε, υφίσταται από σωρεία Λαθών υποτιθέμενων Ταγών μας! Όσο για τα υπό συζήτηση θέματα, η όρεξη των Τούρκων θα’πρεπε από καιρού να κοπεί, με μια απάντηση. «Δεν υφίσταται Θέμα προς συζήτηση, όμως εφόσον εμμένετε βάρβαροι, άπλυτοι, άπληστοι, προσφυγή στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!» 
      Όμως για να μην είμαι απόλυτος, θα έλεγα ότι το Θέμα του Αιγαίου ημιυφίσταται, με αμοιβαία συμφέροντα για τις δύο χώρες.

   Και για να μην οτοπούν και πελαγοδρομούν οι περισσότεροι τα θέματα αυτά τα συνοψίζω και τα κατατάσσω ως εξής: 
   *1. Επέκταση χωρικών υδάτων Ελλάδος στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 Ναυτικά Μίλια (Ν.Μ) (Κεκτημένο δικαίωμα της Χώρας μας, λόγω διεθνών Συνθηκών Δικαίου Θαλάσσης!)
   *2. Άρση του Casus Belli, για τον παραπάνω λόγο της Τουρκίας!
  *3. Επέκταση του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τα 10 στα 12 Ν.Μ (Εδώ ομολογώ πως ήταν λάθος η επέκταση του Εθνικού μας εναέριου χώρου, με νόμο του 1936, από τα 6 στα 10 Ν.Μ κι’αυτό γιατί η διεθνής πρακτική απαιτεί, τα δύο όρια - Εθνικός Εναέριος χώρος και Εθνικά χωρικά ύδατα - να συμπίπτουν!)
 *4. Απόλυτο σεβασμό του ορισθέντος από τον ICAO χώρου (περιοχή) ελέγχου πτήσεων (FIR) στη χώρα μας, όπως αυτός υφίσταται στους διεθνείς Αεροναυτικούς Χάρτες και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τη Διεθνή Πρακτική! Τέλος
   *5. Ακριβή Καθορισμό της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας!

   Είναι ήδη αργά!
   Για τα παραπάνω εκτιμώ πως ήδη είναι αργά και τα κακά που προμηνύονται, λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι πολλά, πολύ δε φοβάμαι και οδυνηρά!
   Κι’αυτό το επαναλαμβάνω και κλείνω, λόγω της αδιανόητης, αμείωτα συνεχιζόμενης έμπρακτης Ελληνικής υποχωρητικότητας, έναντι της θρασύτατης εμμονικής Τουρκικής αδιαλλαξίας, και θρασύτητας! Σαν βασικό λόγο θεωρώ την "άγνοια" και αυτό από τη στιγμή που περίτρανα αποδείχθηκε ότι ο Πρωθυπουργός της  άμοιρης τούτης Χώρας, που εκ των καθηκόντων του εξαναγκάζεται σε τετ α τετ  δύωρες σχετικές συνομιλίες με  τον Ερντογάν, Αξιότιμος Κος Αλέξιος Τσίπρας, αγνοούσε την ύπαρξη συνόρων στη θάλασσα του Αιγαίου και όχι μόνο!
   Η θρασύτητα των Τούρκων, οι εμμονές τους και η μη δυνατότητα συνεννόησης με τους ημετέρους, κατά την ταπεινή μου άποψη, συνιστούν τους ουσιαστικούς λόγους παραίτησης του Στρατηγού Ζαχαριάδη, τέως  πλέον Διευθυντή  της ΓΔΠΕΑΔΣ!
                                                                  Με Τιμή
                                                           Σπύρος Κίκερης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας