Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Σπύρου Κίκερη

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

"Επί των Τύπων των Ήλων!"

      Το Ρίσκο το Πήρε!
  Πάντα οι Χουντοκράτες αρέσκονται περιστασιακά να παριστάνουν τους Δημοκράτες! Όταν δε έχουν καβαλήσει το
καλάμι, ως προς την «αγάπη του Λαού τους, εκεί αρχίζει και το ρεζίλι και το «πανηγύρι!»
   Το "ρίσκο" το πήρε, φυσικά ούτε του πέρασε από το μυαλό, ότι ενδέχεται να … ! Βλέπετε είναι και οι αυλοφύλακες που τους Αφέντες της περίπτωσης λιβανίζουν κι’ευλογούν κάνοντάς τους σε βαθιές ουτοπίες να ζουν!
   Με εβδομήντα τέσσερες (74) προεκλογικές ομιλίες και πενήντα τρία (53) χιλιάδες χιλιόμετρα που διήνυσε, βλέποντας τα αλαλάζοντα στίφη των εξαθλιωμένων στην εμφάνιση, τουλάχιστον, οπαδών του, να τρελαίνονται από ενθουσιασμό, η κακή γενίκευση εύκολα προσκολλάται στο μυαλό!

   Οι Εκλογές Διεξήχθησαν με Δόλια και Προσχηματική Ελευθερία!
   Ναι, έτσι σαν δειγματοληψία, μέσα σε μια άγρια Χουντοκρατία και μια απόλυτη Σουλτανική τρομοκρατία, που όποτε κρίνει το παίζει όπως γουστάρει, και τώρα γούσταρε να το παίξει αγωνιστικά και «Δημοκρατικά» υπερβεβαία για το καλύτερα από κάθε άλλη φορά!

   Παραμονές των Εκλογών έγραφα στο διαδικτυο!
   Δημοτικές Εκλογές στην Τουρκία! Μια ακόμα μαχαιριά στη Δημοκρατία! Θέμα επιβίωσης τις χαρακτήρισε ο Αχρείος! Θέμα
εξαθλίωσης της Δημοκρατίας, της Κοινωνίας, της Ιστορίας, της ευνομίας, τις χαρακτηρίζω κι'ας μοιάζω αστείος!
   Οι Δημοσκόποι αγωνιούν, οι Δημοσιογράφοι καρδιοχτυπούν, οι Ερντογανικοί αδημονούν και οι αφελείς αισιοδοξούν! Ίδιες αγωνίες, ίδιες ανησυχίες, όπως τις προηγούμενες φορές και μόνον κάποιων οι προβλέψεις καθησυχαστικές!
   Τα Προσχήματα σ'όλο τους το Μεγαλείο, η «Χούντα» στο Ανώτατο σημείο, τα πάντα δε γραμμένα και προδιαγεγραμμένα, στο αισχρό της Αιδοίο! 
   Ιδού και η αίσθηση Δικαίου της Χουντοκρατίας σε Χρόνους TV κατά την προεκλογική περίοδο: Πενήντα πέντε (55) ώρες στο κόμμα Ερντογάν! Δέκα (10) ώρες στην αντιπολίτευση και οχτώ (8) μόνον λεπτά στο κουρδικό κόμμα, του οποίου ο Ηγέτης κάνει από μακρού διακοπές στις τούρκικες φυλακές!

   Οι προβλέψεις μου επαληθεύτηκαν;
   Φαινομενικά δείχνουν όχι, ουσιαστικά κατά την ταπεινή μου άποψη δείχνουν ναι! Σε τέτοια καθεστώτα απολυταρχικά, κεκαλυμμένα με κοινοβουλευτικό μανδύα και μουσουλμανική μαντήλα, στους δύο ο ένας τουλάχιστον είναι ρουφιάνος και οι αποκαλύψεις θα’ναι κατακλυσμιαίες και οι διώξεις τσουναμικές!
   Για να ρίξουμε μία ματιά στον επεισοδιακό απολογισμό των
υπόψη εκλογών! Τέσσερες (4) νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, όσο για το ΥΠΕΣ (Υπουργείο Εσωτερικών) της Τουρκίας οι τραυματίες ανέρχονται σε εξήντα δύο (62!) Στις μάχες χρησιμοποιήθηκαν πιστόλια, μαχαίρια, ρόπαλα, πέτρες …., η σπίθα, αν μη τι άλλο, άναψε!
   Υπογραμμίζεται ότι για τη διαφύλαξη της τάξης, ήταν σε επιφυλακή 554.000 Αστυνομικοί και Στρατοχωροφύλακες!
   Έτσι κάπως επιλέχτηκαν οι τριάντα (30) Δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων και οι 1.359 Κοινοτάρχες για πενταετή θητεία!

   Τα Ακραία Παράδοξα!
   Ένα από τα παράδοξα των εκλογών, ότι δόθηκε εντολή για την παύση μετάδοσης των αποτελεσμάτων από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK), η άρση της  οποίας έγινε, μετά τις 21:00! 
  Και φυσικά το αλαλούμ με τ’αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη των δέκα εκατομμυρίων ψηφοφόρων, όπου τ’αποτελέσματα σταμάτησαν στο 98.8%, με 47.70 για τον Γιλντιρίμ (Κόμμα Ερντογάν) και 47.66% για τον Ιμάμογλου της αντιπολίτευσης!
   Ακολούθησαν πάνω από τριάντα (30) ώρες για να γνωστοποιηθεί η νίκη του Ιμάμογλου με 28.000 ψήφους διαφορά και με γενικές
προσφυγές του κόμματος του Ερντογάν!  
  Τί πρόκειται να γίνει στην Πόλη; «Άγνωστο!» Γιατί; Γιατί διατάχθηκε αρμοδίως η εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων! Μετά από διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης όμως σταμάτησε, για να ξαναρχίσει μετά από ένα χρονικό διάστημα της τάξεως των δύο ωρών περίπου!
   Ολονύχτιες και πολύωρες οι συσκέψεις Κυβερνητικών κυρίως μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και του πρώην Πρωθυπουργού και υποψήφιου Δημάρχου του κυβερνώντος Κόμματος Γκιλντιρίμ!    Εάν το Σουλτανικό φιρμάνι δόθηκε «Δώστε μου την Πόλη!» Η Πόλη δημαρχιακά θα Σουλτανέψει και  θα Εργοντανέψει! Εύχομαι ψεύτης να βγω, αλλά πολύ φοβάμαι, πως στην πρόβλεψή μου δεν θα διαψευστώ!
   Πώς είπατε, Αν θύμωσε ο Σουλτάνος; Λύκος θα γίνει στην κυριολεξία και θα δαγκώσει άγρια! Τώρα για το ποιος θα την πληρώσει, οψόμεθα!
 Οι μεγάλες πόλεις της Τουρκίας χάθηκαν, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, για πρώτη φορά! Στις πόλεις ξυπνά ο κόσμος πιο εύκολα, στην επαρχία πιο αργά και στα χωριά ακόμα πιο αργά!
   Όμως η πρώτη "δαγκωνιά" σαν είναι λαϊκιά, μοιάζει σα δαγκωματιά από οχιά ή σημάδι στο λαιμό από θηλιά!
   
   Τα Αίτια!
   Το πείραμα απέτυχε, η Δημοτικότητα αποδείχθηκε μαϊμού και να δούμε τί θα μηχανευθεί η «Αλεπού;» Επί της ουσίας δε χάθηκε
τίποτα, το δήλωσε άλλωστε και έτσι είναι, 51.81% τα ποσοστά της, ελάχιστα κάτω από τις Εθνικές – Προεδρικές εκλογές, έναντι 37.61% για την αντιπολίτευση!
   Όσο για τα αίτια οι πάντες τα απέδωσαν κυρίως στην κατάρρευση της Τουρκικής οικονομίας, την κατρακύλα της Τουρκικής Λίρας και τον άκρατο πληθωρισμό!
   Προσωπικά την αποδίδω στον Ερντογανικό Αντιαμερικανισμό και την ερωτοτροπία με τη Ρωσία! Τα πάντα μετρώνται έναντι του δολαρίου βλέπετε και όλοι οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, έχουν Αμερικανική υπηκοότητα!
   Όσο για την επίγνωση της πραγματικότητας στην Τουρκία, μειονότητα οι επιγνώστες, συντριπτική μειονότητα! Άλλωστε στον αναχρονισμό πόνταρε, ο δόλιος! Και είναι αισχρό να προβάλεις τον αναχρονισμό και την οπισθοδρόμηση για την εξουσία και να εκθέτεις και να προσβάλεις την Πατρίδα!

  Τι Μέλλει Γενέσθαι!
   Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι, απλά οι Τούρκοι θα νιώσουν και «Κερατάδες» και ζημιωμένοι, βάζοντας την ουρά, κάτω από τα σκέλη! Όμως ίσως ήδη είναι αργά, γιατί προμηνύονται πολλά, όχι μόνον για τον Ερντογάν γιατί για εκείνον τα μελλούμενα είναι γνωστά!
   Φυσικά και’δω έχει εφαρμογή το «τα πάντα ρει!» Όμως στις σκληρές Χούντες, όπως η Ερντογανική αυτό το "Πάντα," συνήθως αργεί! Απλά, η Χούντα τώρα θα γίνει εσωτερικά πιο σκληρή κι'όσο στο τέλος της θα φτάνει, ολοένα θα σκληραίνει και πιο πολύ, για να τρανώνει την οργή, μέχρι αυτή να σαρκωθεί! 
    Όσο για την εξωτερική πολιτική, ολοένα αυτή θα γίνεται όλο και πιο μαλακή και η αρχή της θα’ναι ακριβώς, η προβολή του τρόπου διεξαγωγής αυτών των εκλογών, σαν ένα τεράστιο άλμα προς τον εκδημοκρατισμό σ’ευρώπη κι’αμερική, χωρίς κανέναν να πείθει, όσο κι’αν αυτό εξωτερικά προβληθεί! Έστω κι’αν ακόμα και αυτή η προμήθεια των S-400 ματαιωθεί!
   Και για να κλείσουμε, «το κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον
αόρατον» φυσικά και ισχύει για όλους μας, όχι όμως για εκείνον, γιατί το μέλλον εκείνου και το πεπρωμένο, είναι με σαφήνεια και ακρίβεια προδιαγεγραμμένο κι’αυτό δεν είναι απλά κακό, αλλά είναι κάκιστο και ιδιαίτερα σκληρό!
                                                                                                                                          Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας