Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Η ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΙΑ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ

ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ
ΚΙ’Η ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΙΑ!

   *Μ’αφορμή το χτύπημα της Μάνδρας, καιρικά
για δεύτερη φορά κι’ας πέρασαν μήνες εφτά!
   Να θυμίσουμε νεκρούς και συμφορά, δεν έχει νόημα, τα γεγονότα είναι νωπά κι’ακόμα ούτε φτυαριά! Ντροπής
πράγματα, ντροπής, απίστευτα, απίθανα, απύθμενα κι’όμως αληθινά!
   Αληθινά, ελληνικά και μεταπολιτευτικά κατακλυσμιαία πια γνωστά!

     Ποτέ δεν θα καταλάβεις Έλληνα το τι και το γιατί!
   Ποτέ δεν θα καταλάβεις Έλληνα το τι και το γιατί και σε διαβεβαιώνω, σε λόγο με τιμή και συνειδητή γραφή, ότι η απάντηση τόσο στο τι, όσο και στο γιατί, είναι τόσο απλή!

     Εδώ δεν υπάρχει Κράτος!
   Εδώ δεν υπάρχει πια Κράτος, υπάρχει μόνον χάος! Ένα
απέραντο χάος, σε μια πλήρη πλέον ωρίμανση χάους, αβυσσαλέου βάθους και πλάτους!
   Εύλογα θα πει κάποιος «Υπήρξε άραγε ποτέ, μετά την παλιγγενεσία, Ελληνικό Κράτος, υπό την έννοια της πλήρους οργάνωσης και δημόσιας Διοίκησης, όπως αυτές εννοούνται, για τα θεωρούμενα στον Δυτικό κόσμο, πολιτισμένα κι’εκσυγχρονισμένα Κράτη;
   Η απάντηση, δε χρειάζεται, εκτιμώ, πολύ σκέψη και ικανή ανάλωση φαιάς ουσίας! Με λίγη δόση «φαιδράς» ουσίας ίσως κάποιος τολμήσει θετικά ν’απαντήσει! Εδώ ας σταθούμε σ’αυτό το γεγονός, της Θετικής απάντησης κάποιου ή κάποιων σε τούτο το λεπτό, αλλά βαρύ και κρίσιμο ερώτημα.
   Το καλύτερο επίπεδο του Κράτους μας, ήταν αυτό της ημιοργάνωσης και του μετρίου! Εκείθεν παλινδρομήσεις εκατέρωθεν αυτών, και μεταπολιτευτικά, η κατιούσα του κερατά!
   Μα πάλι κάποιος θα μου πει, πως μεταπολιτευτικά είχαμε πλοηγό τον καλύτερο ίσως Έλληνα Πολιτικό ever! Δεν αντιλέγω, η άνοιξη ήρθε, όμως νωρίς παρήλθε, γιατί κάποιοι δεν την ήθελαν, την υπονόμευσαν, τη βίασαν, την εκβίασαν κι’εκείνη ατιμασμένη και προσβεβλημένη έφυγε κι’ούτε που ξαναγύρισε, το χρόνο μας μικραίνοντας, θαρρείς σημαντικά και όλο διολισθαίνοντας δήθεν «αριστερά!»

    Τα κάλπικα νομίσματα!
   Γεμάτο το μυαλό του Έλληνα με κάλπικα νομίσματα! Εμείς αυτό, εμείς εδώ, εμείς το παραπέρα και πρώτοι και καλύτεροι, μέσα σε Κράτος τέρας!
   Και για κάποιους η παραδοχή, ναι μεν αλλά, για όλους ανεξαίρετα, όμως χωρίς εμένα!

   Δεν θ’ασχοληθώ με τις Παθογένειες!
   Δεν θ’ασχοληθώ τουλάχιστον εδώ με όλες τις παθογένειες και
τις πληγές, το ξέρετε και το ξέρω, ότι είναι πολλές και βαθιές. Προτίθεμαι να το κάνω στο άμεσο μέλλον! 
   Ναι θα το κάνω χωρίς φόβο και πάθος, μήπως, επιτέλους, δυνηθώ, για τους σφάχτες του Ελληνισμού, τελεσίδικα ν’αποφανθώ και να εισακουσθώ! 
   Τους σφάχτες, που Έλληνες ήταν και μάλιστα επώνυμοι, περιώνυμοι και σπουδαίοι! Ταγοί περιωπής δήθεν, που πολλοί αφελείς, ακόμη στα εικονίσματα τους έχουν και σ’αυτούς προσεύχονται, γιατί ίσως ποτέ κανείς δεν τους απέδειξε, ότι επρόκειτο για τέρατα, αιμοβόρα τέρατα, που μόνο το αίμα της Ελλάδας έπιναν!

     Η Γραφειοκρατική Παθογένεια!
 Τώρα ας ασχοληθούμε λιγάκι με τη μεταπολιτευτική παθογένεια, που γραφειοκρατία λέγεται και συνιστά τη μόνιμη
τροχοπέδη σ’αυτή τη χώρα, κωλυσιεργώντας, ανακόπτοντας και οπισθοδρομώντας σ’αυτή, στο δρόμο της προόδου και της βελτίωσης.
   Θα δούμε δηλαδή πως, από ποιους και γιατί προήλθε, ετούτο το κακό, που η ρίζα του είναι μεν βαθιά, αλλά καλλιεργήθηκε δεόντως μεταπολιτευτικά, σκόπιμα, δόλια, πονηρά και βλαπτικά!

     Ένα των Μεγαλύτερων Τεράτων!
   Ένα των μεγαλύτερων τεράτων της Ελληνικής Πολιτικής Ιστορίας, αφίχθηκε στην Ελλάδα, με την κατάρρευση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας!
   Εγώ τον λέω «Ηγεμόνα Σταυρωτή» οι Έλληνες τον λένε
«Αντρέα!» Εμένα η προσφώνηση αυτή, για τον άνθρωπο αυτό, που είχα και την ατυχία να τον μεταφέρω, αρκετές φορές, στο Σμήνος VIP, που υπηρέτησα! Και λέω ατυχία γιατί εξ’επαφής είδα το βαθμό δημαγωγίας, δολιότητας, ηθοποιίας και υποκρισίας, που διέθετε αυτός ο άνθρωπος!

    Ο Βασικός υπεύθυνος, όλων των σημερινών και επερχόμενων κακών!
  Η Αρχή του κακού, η υποσχεσιολογία, τα «θα» του απαράμιλλα! Η εξαπάτησή του μοναδική! Η Ιδεολογία του δόλια και υποκριτική! Ήρθε σαν ο μέγας Σοσιαλιστής, παριστάμενος δολιότατα τον καινοτόμο Κομουνιστή!
   Προετοιμάστηκε για τα πάντα, Δημοκρατικά, Ανατρεπτικά, Δολοφονικά, Αναρχικά! Έκανε μόδα τα μαλλιά, τα γένια, τα ατημέλητα ντυσίματα και τις εξεζητημένες εμφανίσεις, για να δείχνει «Λαϊκός» και οι πιστοί του, αγριότεροι και λαϊκότεροι!
   Ονόμασε τους οπαδούς του «Πρασινοφρουρούς» και τους φρόντισε με πάθος, σκάβοντας μ’αυτούς και τους επιγόνους
τους, της Ελλάδος τον τάφο! Εξέθρεψε κηφήνες και κηφήνες, καταχραστές και καταχραστές, αφού τους πλάσαρε σαν
υπερήρωες, στο Ηρώο του «Πολυτεχνείου», που δημιούργημα δικό του ήταν, με την απόλυτη έννοια της δολιότητας!
   Για τα κακά που έκανε αυτός ο άνθρωπος, στην Ελληνική κοινωνία, τόμους μπορώ ακατάπαυστα να γράφω! Καταχρέωσε την Ελλάδα, δίνοντας συντάξεις, θέσεις και παροχές, σε ούτε κατά διάνοια δικαιούχους! 
   Έχω γράψει αρκετά, για ’κείνον μέχρι σήμερα και δεν θα σταματήσω να γράφω, μέχρι να πείσω τον έλληνα ότι είναι ευκολόπιστος, αφελής και πολύ λυπάμαι, που θα το πω, αδαής!
   Εκείνος ήρθε να περάσει καλά και πέρασε καλά, μα καλύτερα
απ’όλα τα μέλη του σώματός του, πέρασε το «πέος» του! Δώδεκα γραμματείς είχε, όλους γένους θηλυκού κι’όταν ο Ζολώτας ζήτησε τα αρχεία του, αυτές του δείξανε τ’@ρχίδι@ του! Συγνώμη που έτσι μιλώ, αλλά για το βασικό μεταπολιτευτικό φονιά της Χώρας μου, διαφορετικά να μιλώ, αδυνατώ!

   Ο γιος του Γεωργίου Παπανδρέου ο «Ιογενής!»
   Ουδεμία σχέση είχε με τον πατέρα, ο οποίος έγκαιρα πάνω του είδε τα «ιογενή» του κακά και αρκετές φορές εκφράστηκε καυστικά γι’αυτά!
   Ναι δεν ήταν μονογενής, γιατί είχε κι’ένα αδελφό, που παρά τον κρετινισμό του, τον κατάλαβε και δεν ήθελε ούτε να το δει! Είχε κι’έναν υιό, που προς στιγμή είδε τον Κηφισό ποταμό, σαν πακτωλό, θεωρώντας τον εαυτό του Κροίσο Πρωθυπουργό!
   Ας μην ασχοληθούμε με τον υιό του Πατρός, ας πούμε όμως δυο λόγια ακόμα, για τον πατέρα επουράνιο και το άγιο του πνεύμα!
   Αυτός έπνιξε την Ελλάδα στους ιούς! Τον ιό της Αναρχίας, της Δολοφονίας, της ασυδοσίας, της κατάχρησης της εξουσίας, της ηθικής και φυσικής αυτουργίας, της ρεμούλας, της λεηλασίας κτλ, κτλ, ων ουκ εσταί τέλος, ειμή μόνον αρχή! Και η Αρχή είναι αυτός και μόνον αυτός!
   Και μετά απ’αυτόν, ετούτος ο απόλυτος αντιγραφέας εκείνου και δολιότερος Αντρέας, που θα μείνει στην Ιστορία σαν ο Εφιάλτης Ενιπέας!


     1000% αύξηση της Δημόσιας Διοίκησης!
  Τις δύο πρώτες τετραετίες του, η Δημόσια Διοίκηση (Δημόσιοι Υπάλληλοι), αυξήθηκε σε ποσοστά άνω του 1000%! Και για όλους αρκούσε ένα απλό προφορικό διαπιστευτήριο, περί της κομματικής τους προτίμησης!
   Εδώ κατά βάση διαλύθηκε το Ελληνικό Κράτος, γιατί
Κράτος, που δεν διαθέτει υγιή δημόσια Διοίκηση, καταρρέει, καθιστάμενο μπάχαλο και χάος! 
   Η ύπαιθρος εγκαταλείφθηκε, σωρεία αμόρφωτων κατέλαβαν θέσεις, ανάλογα με την ιεραρχική κομματική πίστη και τον φανατισμό!
   Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα έχουν 35 και 40 χρόνια υπηρεσίας, βρίσκονται σε θέσεις υψηλόβαθμες, όσοι έχουν παραμείνει και δεν έχουν ιδέα, από προφορικό, γραπτό λόγο, οργάνωση και διαχείριση!
   Οι άνθρωποι αυτοί συνεπικουρούμενοι από τον λεηλάτη καταλύτη, συνδικαλίστηκαν μην αφήνοντας τίποτα όρθιο σ’αυτή τη Γη!
   Δεν θέλω να επεκταθώ στο πολυδιάστατο κακό, θέλω να μείνω εδώ, στο γραφειοκρατικό κακό, το αναχρονιστικό, που τη «Μάνδρα» ταλανίζει και όχι μόνο, στο ταλαίπωρο της Ελλάδας οδοιπορικό!

     Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι!
   Τι να καρτερείς από δαύτους; Τι να καρτερείς; Τι να καρτερείς, που οι «Γραμματείς» ήταν αγράμματοι και οι «Φαρισαίοι» «Αρουραίοι!»
   Δεν είναι ότι δεν ήθελαν! Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήξεραν! Το πρόβλημα φυσικά σήμερα, δεν είναι ότι δεν θέλουν, το
πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν! Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν τολμούν, το πρόβλημα είναι ότι δε μπορούν και δε μπορούν γιατί αδυνατούν!
  Αδυνατούν να χωρίσουν και να ξεχωρίσουν, ούτε καν τη ζωή απ’ το θάνατο, ούτε τη σωτηρία απ’την καταστροφή, ούτε την κόλαση απ’τον παράδεισο, ούτε και το σωστό απ’το παράλογο!

    Στης Ψωροκώσταινας τα Δρώμενα!
   Στης ψωροκώσταινας τα δρώμενα, πολλά τα εξαμβλώματα κι’ακόμα τα μπαλώματα, στα χαμηλά τα στρώματα, με τα πνιγμένα πτώματα, κι’αλλού φρουρού κι’αρώματα και δήθεν κατορθώματα!
   Στη Μάνδρα μετρούσαν πτώματα, στο Φάληρο αρώματα! Η συμφορά μαζί με τ’αναπλαστικά, λες και δε μπορούσε Κε
Τσίπρα, Κε Σπίρτζη και Κα Δούρου, ν’αλλάξει η σειρά, στα κατασκευαστικά και να πάρει πρώτα η Μάνδρα σειρά και μετά τα φαληρικά!

     Η Πελατειακή Νοοτροπία!
  Εύλογα κάποιος θ’αναρωτηθεί, για να βάλουμε και το δικηγόρο του διαβόλου στο θέμα: «Καλά μετά από 35 χρόνια, και είμαστε στον ίδιο παρανομαστή;» Η απάντηση απλή, δυστυχώς ναι!
   Δυστυχώς ναι, γιατί η πελατειακή καταλυτική πολιτική, έγινε
η πάγια αρχή, καθώς η ικανή και αναγκαία συνθήκη, όχι μόνο για να καταληφθεί η εξουσία, αλλά και να διατηρηθεί! 
   Με αυτή τη συνθήκη, να καθίσταται εν τέλει, ο βρόχος στης Ελλάδας το λαιμό, γόρδιος δεσμός, που ολοένα σφίγγει, απειλώντας τη με πνιγμό κι’αφανισμό!
   Άφησε πολλές και κακές παρακαταθήκες τούτος ο «Παλιάνθρωπος!» Παρακαταθήκες τρομερές, που οι θλιβεροί
επίγονοί του και μιμητές του, αμείωτα συντηρούν και επαυξανόμενα διαιωνίζουν, υποσκάπτοντας πολλαπλώς και έτι περαιτέρω, το αβέβαιο μέλλον μας!
   Ο άνθρωπος αυτός καταχράστηκε ασύστολα την εξουσία, υποπίπτοντας στο παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, κατά συρροή και εξακολούθηση, κατεξευτελίζοντας τον ουσιαστικότερο θεσμό της Πολιτείας μας, τον Πρωθυπουργικό!

   Εγκλήματα εκβιαστικά! (Σκάνδαλο Κοσκωτά!)
   Το σκάνδαλο Κοσκωτά, υπήρξε το μεγαλύτερο στην πολιτική Ιστορία του τόπου κι’εκείνος ο μέγας αποδεδειγμένα εμπνευστής! Το σενάριο αθώωσης περιείχε πανομοιότυπους θανάτους, τόσο του Αντιπροέδρου Μένιου Κουτσόγιωργα, όσο και του διερευνώντος την υπόθεση εισαγγελέα Καμάρα!
   Το αδίστακτο του εμπνευστού και των οργάνων του, αποδεικνύεται από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου
Μπακογιάννη, από την 17 Νοέμβρη και τον Κουφοντίνα, την παραμονή παραπομπής του, στο ειδικό Δικαστήριο κι’εδώ σταματώ, για τον όποιον έχει μυαλό!
   Ο Κύριος δεν προσήλθε στο Δικαστήριο, χωρίς να διαταχθεί η βίαια προσαγωγή του, όπως θα συνέβαινε, για οποιονδήποτε στη θέση του Έλληνα!
   Όμως, αλήθεια, τι λέτε απαθής έκατσε; Όχι φυσικά, διέταξε γενική επιστράτευση, σε  όλο του το «στράτευμα», που έγκλειστο στα γραφεία των τοπικών επιτροπών, παρέμεινε το βράδυ έκδοσης της απόφασης το δικαστηρίου, έτοιμο να ξαμοληθεί σε περίπτωση καταδίκης του, για έναν, αναπόφευκτα, δεύτερο εμφύλιο, τον οποίο και θα κέρδιζε!
   Έναν εμφύλιο, που απετράπη με μία ψήφο διαφορά! Μία ψήφο που έσωσε την Ελλάδα, από το αίμα, που ήταν έτοιμος να πιει, ο μεγαλύτερος και χειρότερος πολιτικός Δράκουλας, της άμοιρης αυτής χώρας!

   Σκέψου Ρωμιέ μου σοβαρά!
   Σκέψου Ρωμιέ μου σοβαρά, βάλε κι’εσένα μέσα, κρίνε μωρέ μου λογικά κι’άκου κάπου κι’εμένα! Πάμε παρέα ρε Ρωμιοί στη
σκέψη και στη λογική, μήπως και κάτι μας σταθεί, στην ασθενούσα μας ψυχή κι’εκείθεν επηρεαστεί, η βρωμερή μας διαγωγή κι’η αφελή μας τακτική, στην κάθε μας επιλογή!

   Ωστόσο κανείς μην καρτερεί!
   Ωστόσο κανείς μην καρτερεί, έστω και μια μας παθογένεια, ας πούμε για παράδειγμα, η γραφειοκρατική, ως δια μαγείας να θεραπευθεί και οποιοδήποτε πρόβλημά μας να λυθεί, γιατί σε όλα, μα σε όλα, όλοι μας συνεργοί κι’αν δεν το αντιληφθούμε, αλί, αλί και τρις αλί!
   Της κάθε Φυλής ο ΧΥΤΑ, ξανά θα πληρωθεί, θα κατακρημνισθεί και η κάθε «Μάντρα» εσαεί, θα κινδυνεύει να πνιγεί, χωρίς εν τέλει, το απευκταίο, ν’αποφευχθεί! 
 Ναι το απευκταίο ν'αποφευχθεί, γιατί προτεραιότητα και ιεράρχηση αναγκών αγνοούν, οι υποτιθέμενοι ιθύνοντες, τι θα πει!
                                                                     Με Τιμή
                                                               Σπύρος Κίκερης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας