Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΥ!


ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ
ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ
ΤΟΥΡΚΟΥ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΥ!

   Δυο ερωτήσεις εύλογα έχουν προκύψει τελευταία και μάλιστα από κάποιους, μου απευθύνθηκαν ήδη προς απάντηση, η μία μάλιστα μου έγινε με το πέρας της επετείου της 25ης Μαρτίου!

   Η πρώτη (1η) ερώτηση : «Υπάρχει όφελος, από τη σύλληψη και την αδιανόητη κράτηση την συμπατριωτών μας Στρατιωτικών;»
  Και η Απάντηση : Φυσικά και υπάρχει! Η αγανάκτηση των Ελλήνων για το άδικο, βαθμιαία αυξάνει και βρασμό ψυχής ραγδαία παράγει!
   Αφύπνιση Ενστίκτων και Αρετών Φυλής!
Η ψυχολογική αυτή, φυσιολογική αντίδραση, έχει σαν αποτέλεσμα την αφύπνιση των ενστίκτων καθώς τη συνέγερση και εγρήγορη των Αρετών της Ελληνικής Φυλής! 
   Αν ληφθούν δε υπόψη και τα λοιπά απαράδεκτα και προκλητικά των Τούρκων, που θύμησες και βαριές μνήμες ξυπνούν, αυτή η αφύπνιση των ενστίκτων και των συνακόλουθων, επαυξάνεται έτι περαιτέρω, εναρμονιζόμενη και προσαρμοζόμενη με τα τεκταινόμενα και προετοιμαζόμενη ασφαλώς, για παν ενδεχόμενο! Η συνειδητοποίηση των μεγάλων δυνάμεων, συνεπεία των Τουρκικών πράξεων, έχει τη σημασία της, την οποία καθόλου μην υποτιμούμε! Ας μη την υποτιμουμε, γιατί το 1920, 22 και 23, εάν εκείνες ήθελαν, τη χαριστική βολή στην Τουρκία έδιναν και όχι της ζωής το φιλί!  

   Το Ηθικό και ο Ρόλος του!   
   Το πλέον σημαντικό της περίπτωσης είναι,
ότι η αφύπνιση αυτή, συντελεί κατακλυσμιαία, στη ραγδαία αύξηση του Ηθικού, τόσο του Στρατού μας, όσο και του Λαού μας!
  Στο σημείο αυτό επισημαίνω, ότι με την απελευθέρωση των Στρατιωτικών, εκτιμώ ότι η αλήθεια της σύλληψής τους θα βγεί στον αέρα και ο θυμός των Ελλήνων και τα συναφή, στην κυριολεξία θα εκτοξευτεί! Ναι σε δυσθεόρατα ύψη θα εκτοξευτεί, εκτός και αν η νεκρική σιγή, για μια ακόμα φορά επιλεγεί σαν η προσφορότερη τακτική , από δειλούς και ανόητους "Ηγετίσκους!"
   Όσο για το «ηθικό» και το ρόλο του, υπενθυμίζεται ότι: Ηθικό είναι το σύνολο των ψυχικών δυνάμεων - θάρρους, πίστης, ενθουσιασμού, μαχητικότητας, ανδρείας, ηρωισμού κτλ, που ωθούν ένα άτομο, ομάδα ή Έθνος, προς δράση!
   Και κάτι ακόμα, ηθικό είναι η πεμπτουσία της ισχύος ενός Έθνους και η θαυματουργή εκείνη παράμετρος, που κάνει το αδύνατο δυνατό και το ανυπέρβλητο υπερβατικό, τουτέστι θαυματουργό!

   Σχέση Πολεμικής Ισχύος και Ηθικού!
   Χαρακτηριστικός ο ακόλουθος τύπος, που ακόμα διδάσκεται σε σχολές πολέμου, Πολεμική Ισχύς = Ηθικό Χ Σύνολο Δυνάμεων!
Παράδειγμα, εάν το ηθικό πέσει στο μηδέν η ισχύς ενός Έθνους είναι μηδέν (0). Πολλά τα παραδείγματα από την Ιστορία, με χαρακτηριστικότερο την Ήττα των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ!
   Το Ηθικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκτιμάται σήμερα, ότι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα! Μια και η Τουρκία καθοδηγείται σε απρόβλεπτους δρόμους, από ένα μέθυσο της εξουσίας αντιδημοκρατικό και εξωπραγματικό «ταγό!».Έναν
περίγελο, σε όλο τον κόσμο «Ηγεμόνα» του 21ου Αιώνα, που δηλώνει αδιάντροπα «ότι την Τουρκία θα κάνει μεγάλη κι’αν χρειαστεί θα πάρει ζωές!» Χωρίς να διανοείται, ότι το όραμά του και εφόσον εμμείνει σ'αυτό, υπάρχουν πολλές πιθανότητες, στον «ξύπνιο» του να δει, σαν το χειρότερο «Αρμαγεδδώνα», στη Γη!
   Ωστόσο εύχομαι να μην επαληθευθούν τα λεγόμενά μου, έστω με την πρυτάνευση της λογικής στο εγκέφαλο, ενός μέθυσου της εξουσίας «Ηγέτη!»
     Ενός μασκοφόρου Ηγέτη, που στη Βάρνα (σύνοδο ΕΟΚ - Τουρκίας) άνοιξε το "σκονάκι" του και διάβασε, ότι
του είχαν γράψει, μη τυχόν  ξεφύγει, παρεξηγηθεί και δεν πάει καλά η επαιτεία! Όλα τα ξέχασε, σανό και παλικαριές, που τους χαχόλους του ασύστολα ταίζει! 

  
 Η Δεύτερη (2η) Ερώτηση : «Οι Παρελάσεις φέτος, γιατί ήταν Άψογες;!»
   Και η Απάντηση : Ναι, γιατί η ωρίμανση στη χώρα μας, έρχεται αργά, γιατί ούτε τα μαθήματα, ούτε τα παθήματα διδάσκουν!
   Η ωρίμανση στη χώρα μας έρχεται πολύ αργά και αφού, κατά κανόνα, πληρωθεί ακριβά!
   Γοργά και βίαια έρχεται, εξαιρετικά, σαν οι συνθήκες και οι συγκυρίες την επιταχύνουν και την επιβάλλουν! Για ποιες συνθήκες και συγκυρίες μιλάμε σήμερα, δεν έχει νόημα, νομίζω να μιλήσουμε, γιατί όλοι μας πλέον απόλυτα τις έχουμε συνειδητοποιήσει!

Απλά, ας πάμε πίσω καλύτερα, σχετικά με τις παρελάσεις, να θυμηθούμε τι γίνονταν το 2011, το 2012, το 13, το 14! Εκεί ας
σταθούμε στο φτηνό, δόλιο και ακριβοπληρωμένο «γιατί» να στοχαστούμε για λίγο σφίγγοντας χείλη και τη ψυχή και
χωρίς λέξη να βγει, ας μείνουμε εκεί, σ’αυτό το απογοητευτικό, πικρό «γιατί!
   Και τότε ίσως κάτι καλύτερο, κάτι θετικότερο, κάτι ωφελιμότερο, για την έρμη Ελλάδα μας και μας τους αφελείς και παρορμητικούς Έλληνες, προκύψει και βγει! 
                                                                           Με Τιμή
                                                                       Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας