Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ (ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ)

 C:\Users\Spiros\Desktop\970533_776138842453449_8952494811847460785_n.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ!
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/spain.1.10.10.jpg
  Ώρα Ελλάδος 10:00, οι κάλπες ανοίγουν, για να κλείσουν στις 21:00, προκειμένου να διεξαχθεί, το απαγορευμένο, από το ανώτατο Ισπανικό Δικαστήριο, απαγορευμένο δημοψήφισμα των Καταλανών!
C:\Users\Spiros\Desktop\καταλανία\img75533_43c638eebf894b5383db2812061b4bea.jpg
  Ας ελπίσουμε ότι οι ασκοί του Αιόλου, δεν θ’ανοίξουν την ίδια με τις κάλπες στιγμή, αν και πολύ το φοβάμαι! Ίδομεν, γιατί κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον, αν επαναληφθεί για μία ακόμα φορά το παρελθόν, γνωστό!
  Διδάσκει η άμοιρη Ιστορία, διδάσκει! Όμως ποιος την ακούει, ποιος τη μελετάει, ποιος την κατέχει; Αυτοί, που πάντως επιβάλλεται, δε νομίζω! Αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες κι’ενδιαφέροντα!
  Αυτοί συνηθέστατα υποτίθεται, ότι ενδιαφέρονται για τα κοινά, όμως η άποψή μου είναι ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα προσωπικά, που δόλια και θρασύτατα πολλές φορές αποκαλούν «ιδανικά!»
C:\Users\Spiros\Desktop\divide-and-rule-the-policy-is-best-when-people-barely-know-it-exists.jpg
  Όποιος είπε, πως το διαίρει και βασίλευε τέλειωσε, ψεύδεται κι’όποιος το πίστεψε αυταπατάται οικτρά! Ν’αρχίσουμε την αναφορά, εξαφανισμένων χρόνια και χρόνια Κρατών, που σαν μανιτάρια κάποιες φορές αναφύονται, αναδυόμενα θαρρείς, από τις τέφρες σαν άλλοι «Φοίνικες;» Εκτιμώ πως δεν θα είχε κανένα νόημα, μια τέτοια αναφορά, δεδομένου ότι η επανεμφάνισή τους είναι σχετικά πρόσφατη! Το διαίρει και βασίλευε, ζει και βασιλεύει, λοιπόν κι’υποστηρικτές του λαίμαργα γυρεύει!
Αποτέλεσμα εικόνας για νατο χωρες
  Για να δούμε το γιατί. Είναι μήπως η ανθρώπινη φύση και ιδιοσυστασία «διαιρετικής» δομής, ανεξαρτήτως κριτηρίων, παραμέτρων και προϋποθέσεων Ασφαλείας; Κάθε άλλο, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Άνθρωπος από τη φύση του, αισθάνεται συνειδητά πως αυξάνει το αίσθημα ασφαλείας του, συναινετικά, κάτω από εντάξεις, ενσωματώσεις, εξομοιώσεις και αφομοιώσεις, σε ευρύτερους κοινωνικούς σχηματισμούς, κοινοτήτων, πολιτειών, κοινοπολιτειών, συμμαχιών!
  Προσωπικά είμαι θιασώτης της Ενιαίας Κοινωνίας των Εθνών του πλανήτη μας και του Γήινου Έθνους! Όμως, για να μη θεωρηθώ αιθεροβάμων και εξωγήινος, οφείλω να διευκρινίσω, ότι η άποψή μου, ανάγεται σε άλλη χρονική σφαίρα και διάσταση! Ας μην το αναλύσουμε στην παρούσα φάση, γιατί το θέμα είναι τεράστιο!
  Η ουτοπία των Ηγετών, που πάντα προβάλλεται σαν Εθνική Φιλοδοξία, αποτελεί τη βασική αιτία, σωρείας ιστορικών ανωμαλιών, με όλες τις συνέπειες, που συνηθέστατα είναι τραγικές, μ’αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνονται τα αυγά μαζί με τα καλάθια!
  Θα μπορούσα ν’αναφέρω άπειρα παραδείγματα, όμως τ’αντιπαρέρχομαι και προχωρώ, γιατί ο καθένας, μ’ελάχιστη σκέψη, μπορεί να τα βρει!
  Οι Εθνικοί ύμνοι, τα Εθνικά λάβαρα, τα εμβατήρια και όλα τα συναφή, λέξεις και έννοιες όπως, ανεξαρτησία, κι’ελευθερία, δε ξέρω αν έχουν κάνει περισσότερο καλό ή κακό! Εκείνο που ξέρω είναι ότι συνιστούν «Ντόπες Εθνικιστικές» ανυπολόγιστης ισχύος και πατήματα ειδημόνων, για αιτήσεις και διεκδικήσεις!
Σχετική εικόναΣχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιονικες ελληνες
  Βλέπω το ρίγος των Πρωταθλητών, στους μεγάλους αγώνες, την έξαρση και το γυάλισμα των ματιών τους, πίσω απ’το δάκρυ τους και δε ξέρω, εδώ που σήμερα βρίσκομαι, αν το συμμερίζομαι, ή το ξεσυνερίζομαι, έστω αν και’γώ θα έκανα το ίδιο στη θέση τους!
  Είναι ακαταμάχητη και ανεξάλειπτη η επιρροή τους, γιατί αυτά έχουν υπεισέλθει στα DNA των ανθρώπων, κατά περίπτωση και μάλιστα χωρίς επιστροφή! Εκείνο που σίγουρα ξέρω και όλοι μας ξέρουμε είναι ότι όλα τούτα στο διαίρει και βασίλευε, έπαιξαν και παίζουν ρόλο σημαντικό!
   Εκείθεν οι άνθρωποι έρμαια στα χέρια επιτήδειων και οι πλέον επιτήδειοι στο χειρισμό των μαζών, κατά περίπτωση, είναι οι πολιτικοί, αναλόγως των βουλήσεών τους!
  Οι άνθρωποι όμως, καθώς η ψυχολογία λέει κι’αποδεικνύει, εκλαμβάνουν τον κόσμο σαν ένα κύκλο με κέντρο τον εαυτό του, ο καθένας! Εκείθεν εκπορεύονται ιδιοτέλειες και εγωισμοί, ακατανίκητοι μαγνήτες, κατά περίπτωση, δηλαδή!
Σχετική εικόνα
  Καταλονία, μια Ισπανική επαρχία, που ισούται σε έκταση με το 6% του Ισπανικού εδάφους και πληθυσμό, που συνιστά το 4.3% του συνόλου των Ισπανών!
Αποτέλεσμα εικόνας για καταλονία δημοψήφισμα
  Μια επαρχία με αυτοδιοίκητο καθεστώς αυτονομίας από το 2006, με τρεις επίσημες γλώσσες Καταλανικά, Ισπανικά, Αρανικά και κοινοβούλιο 63 ατόμων, με πρόεδρο τον Κάρλες Παντζδεμόν, δημοσιογράφο, 55 ετών!
  Δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στον δημοσιογραφικό κλάδο εν γένει, ίσως γιατί το υπόψη επάγγελμα, το θεωρώ λειτούργημα, κάτι από το οποίο πολύ απέχει! Δημοσιογράφος και πολιτικός, είναι κακός, κατά την άποψή μου, συνδυασμός!
Αποτέλεσμα εικόνας για καταλονία
  Πολλά μείζονα θέματα έχουν ξεκινήσει, από μια κουβέντα, ένα μύθο, ένα σλόγκαν, μια ομάδα, μια χρυσή ασπίδα που κάποιος άφησε πάνω της τέσσερες γραμμές από τα ματωμένα του δάχτυλα κι’έγινε σημαία, μια φιλοδοξία ενός ή κάποιων! Θέματα που ωρίμασαν στο χρόνο κι’οργίασαν στο διάβα τους! Κι’ύστερα μόλις ο κουρνιαχτός καταλάγιασε ήρθαν σώφρονες μελετητές κι’ιστορικοί μεγέθους ν’αποφανθούν, για σημεία και τέρατα στις αιτίες και αφορμές, επαναλαμβανόμενα!
Σχετική εικόνα
  Τι μέλλει γενέσθαι; Φοβάμαι να το πω! Απλά την Ιστορία στο κεφάλαιο «Καταλονία» κοιτώ και ξανακοιτώ, βρίσκοντας τεράστιο το κενό στη γνώση αυτής, από τους Ηγέτες της! Κι’αναρωτιέμαι;
  Δε διάβασαν, δεν άκουσαν ποτέ για Αρχαίους Έλληνες, για Ρωμαίους και εκρωμαϊσμό; Για Γότθους Βησιγότθους, Μαυριτανούς, Αλ – Ανταλού, Βουρβώνους, Αψβούργους, Φράγκους, Αραγώνους, Δουκάτο Αθηνών; Ούτε για τον Καταλανικό εμφύλιο άκουσαν, που δέκα χρόνια κράτησε; Την Ισπανική Μοναρχία, τον πόλεμο των θεριστών, τον διαμελισμό από τη Γαλλία; Τη Ναπολεόντειο κατοχή; Τους Καρλικούς πολέμους; Τον τρομερό Ισπανικό εμφύλιο; Το λεγεωνάριο Φρανθίσκο Φράνκο Μπααμόντε με τη Δικτατορία του;  Την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Βασιλείας το 1975;  Τίποτα δεν ακούσατε, τίποτα δε σας είπανε, τίποτα δε διαβάσατε, τίποτα δε θυμάστε;
  Τί ειλικρινά ζητάτε, ομολογώ πως δεν το κατανοώ! Μια χαρά χώρα είστε, γιατί θέλετε να την κάνετε μικρή; Τί θα καταλάβετε εσείς οι τολμηροί; Σας είπε μήπως κανείς ότι η Ιστορία δεν παλινδρομεί, ή οπισθοδρομεί; Σας είπε κανείς ότι το διαίρει και βασίλευε είναι μια πετυχημένη συνταγή;
  Φοβάμαι για σας ειλικρινά! Φοβάμαι γιατί μερικά πράγματα, φαίνονται απλά κι’αστεία, μα κάθε άλλο, παρά είναι! Φοβάμαι πως κάποιοι από σήμερα θα πληρώσουν ήδη ακριβά και έτσι κάπως το μεγάλο δράμα αρχινά ιστορικά! Τύχη καλή σας εύχομαι και ότι σκέφτομαι αντεύχομαι!
                                                                                       Με Τιμή

                                                                                   Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας