Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

  C:\Users\Spiros\Desktop\970533_776138842453449_8952494811847460785_n.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΛΙ ΒΑΡΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ!
(Σγος (Ι) Στ. Γιαννικάκης Ανθσγος (Ι) Παν. Πετρούτσος!)

«Επετειακό!»
(3/10/1977)

"Θύματα Ειρήνης 
Ανεμοδαρμένα!
Πλήγματα της μνήμης
κύματ'αφρισμένα"

Εις Μνήμη Σμηναγού Σταύρου Γιαννικάκη, ετών 29
και Ανθυποσμηναγού Παναγιώτη Πετρούτσου, ετών 24!!
Δυο Παλικάρια χάθηκαν
Δευτέρα στο Αιγαίο
κι’ήταν τα πρωτ’ανάθεμα
σε πέλαγος Παρθένο!
  Οι λεβέντες μας χάθηκαν σε μία Νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο (Display Determination) και ήταν αυτοί οι πρώτοι μας νεκροί στο Αρχιπέλαγος, απογευματινές ώρες ημέρας Δευτέρας 3 Οκτωβρίου του 1977!
  Ναι τους χάσαμε και τους δυο, σε αποστολή αναγνώρισης άγνωστων ιχνών στο Αιγαίο, με Αεροσκάφος PHANDOM F4 της 117 ΠΜ/ 339 Μ Α Π/Κ!
C:\Users\Spiros\Desktop\ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ.jpg
  Τα ίχνη ήταν από Αεροσκάφη (Α/Φ) των ΗΠΑ, που είχαν απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο «Σαρατόγκα!» Ήταν δύο Σχηματισμοί Α-7 και F14 Tomcat καθώς ένα σχετικά αργό Α/Φ ανθυποβρυχιακής έρευνας S-3, που αποτέλεσε και την αιτία του ατυχήματος!
  Οι δύο πιλότοι μας εγκατέλειψαν σε πολύ χαμηλό ύψος και ενώ το Α/Φ τους ήταν σ’ανάστροφη θέση! Φριχτός και Οικτρός ο θάνατός τους!
    Το τί έχουμε βιώσει στη ζωή μας; Μόνο ένας θεός το ξέρει! Και όταν, κάποια κύτη και κτήνη, σε χαρακτηρίζουν, αντιπαραγωγικό, πώς να μη γίνεσαι θεριό!

C:\Users\Spiros\hqdefault.jpg
  Το όνομα του Σμηναγού Γιαννικάκη, τιμής ένεκεν, δόθηκε σ’ένα «Ιερό» Επιχειρησιακό σχέδιο της Πολεμικής μας Αεροπορίας! Με το Σταύρο συνδεθήκαμε απολύτως λόγω του ότι διαφέραμε μία σειρά 42α σειρά Ικάρων εκείνος, 41η εγώ!
Υπήρξε αξιόλογος σε όλους τους τομείς και οφείλω να ομολογήσω ότι με τη σειρά του είχαν εισέλθει έντεκα (11) συνολικά Κρήτες, από τους οποίους μόνον ο Σταύρος κατόρθωσε να περάσει επιτυχώς, όλες τις δοκιμασίες της Σχολής Ικάρων!
Αιωνία σου η Μνήμη, αγαπημένε Σταύρο! Αιωνία σας η μνήμη Ηρωικοί συνάδελφοι!

                                                                                    Με Τιμή
                                                                               Σπύρος Κίκερης