Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ (9/9/2017 - 9/10/2017!)

C:\Users\Spiros\Desktop\970533_776138842453449_8952494811847460785_n.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΩΝ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΣ!
«Σαρωνικός Κόλπος
ένα Μήνα μετά!»
(9/9/2017 – 9/10/2017)
C:\Users\Spiros\Desktop\mazout.jpg
Ένα ολόκληρο μήνα
από το τραγικό συμβάν του Σαρωνικού
η μεν ευθύνη ανομολόγητη
οι δε υπεύθυνοι, αλώβητοι!

Απ’ του Σαρωνικού το *Πατατράκ
καθώς της υπαιτιότητας και ανευθυνότητας το ρεσιτάλ
στην «Κολυμβήθρα» του «Σιλωάμ!»
*Πατατρακ: Αποτυχία, που προκαλεί «Σοκ!»

  Η Όαση, που έγινε Κόλαση!
  Πως καταντήσαμε ή μας κατάντησαν, δεν έχει τόση σημασία το αποτέλεσμα μετράει! Πήγα εκεί που κάνω μπάνιο, ολόκληρο το χρόνο (παραλία Αλίμου), πάλι χθες Κυριακή, ύστερα από ένα μήνα και με ξαναπόνεσε η ψυχή, η κατάσταση ίδια και ίσως χειρότερη!
  Τι κρίμα, ένιωθα τη θάλασσα και’γω και τόσοι, μα τόσοι άλλοι, σαν «όαση», ανεξαρτήτως συνθηκών! Τώρα πώς να την ανεχθούμε, Θεέ μου; Πώς; Που σαν «κόλαση» τη νιώθουμε και είναι!
C:\Users\Spiros\Desktop\images.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\2.limionas_18-9.jpg
  Τριάντα, σαράντα άτομα, άλλα μισθωμένα, άλλα εθελοντικά, να μαζεύουν, τον αμάζευτο και σε απόσταση πενήντα μέτρων από την ακτή, εκείνο το απαίσιο κολάρο, απροσδιόριστου πλέον χρώματος από τη ρύπανση!
C:\Users\Spiros\Desktop\KOYROYBLHS-KAI-SANTORINIOS.png
  Εικόνα φρίκης, που σου κλονίζει το νευρικό σύστημα και σε κάνει, να κολλάς εκεί στους σιχαμένους! Στους σιχαμένους, που από λαλίλαστοι τις πρώτες μέρες, όταν και μας πέθαιναν στα ψέματα και τις ανακρίβειες, έχουν απόλυτα λουφάξει, κρυμμένοι πίσω απ’την απόλυτη σιωπή! Τη σιωπή, προς εφαρμογή μιας παλιάς ωφέλιμης συνταγής, που τη θέλει, «χρυσό» στην περίπτωση!
C:\Users\Spiros\Desktop\239349-18483977.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\2279357.jpg
  Και δε φτάνει η αηδία της εικόνας, βλέπεις και κάποιους αφελείς σακουλιασμένους, για την προστασία των ποδιών τους, καθώς κάποιους εγκάθετους «αβανταδόρους» να «κολυμπάνε!»
  Για αβανταδόρους μιλώ, γιατί ακούς κάποιους «Κουρουμπλιακούς» να υπεραμύνονται των δικαίων του!!! Ναι, παρά τις εικόνες φρίκης, παρά τις αναρτημένες απαγορευτικές πινακίδες των Δήμων και παρά τους σωρούς της πίσσας, παρ’όλ’αυτά, κάποιοι δυστυχώς αχαρακτήριστοι, επιμένουν να κολυμπούν και αντιστασιακά!
  Είναι δε τόσο αστείο να τους βλέπεις, μετά τον εξαγνισμό τους, άλλους μάταια να προσπαθούν να καθαριστούν, και άλλους προμηθευμένους με πετρέλαιο να καθαρίζονται με σχετική ευχέρεια!
  Τώρα αν κάποιον ρωτήσεις για εκείνα, που σίγουρα υπάρχουν στη θαλάσσια σύνθεση και δεν φαίνονται, εκείνα που μόνο η χημική ανάλυση τα εντοπίζει, το πιο πιθανό είναι να σε κοιτάξει, όπως η αγελάδα το τρένο ή ακόμα και να σου πει ότι λες βλακείες, μ’αγνωστες, ενδεχομένως, συνέπειες!
  Η ανευθυνότητα εδώ, ασφαλώς και είναι, δίχως τέλος και έλεος! Ανυπολόγιστη η ζημιά στο Σαρωνικό, μ’άγνωστο πότε ο κόλπος θα συνέλθει και στη φιλοξενία του θα επανέλθει! Λύπη, αηδία, θυμός!
C:\Users\Spiros\Desktop\20170912135602-img-7770150521755759435.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\22007595_1568816636518995_6369431371642057132_n.jpg
  Ο κόλπος σ’άθλια κατάσταση από ολιγωρία και πλημμέλεια στην εκτέλεση καθηκόντων των υπευθύνων και την ίδια περίοδο να κυκλοφορεί, μια φοβερή Ζεϊμπεκιά του, Κου Υπουργού στο διαδίκτυο, που όχι μόνα άφωνο σ’άφηνε, αλλά και που σ’εξανάγκαζε, ν’αναρωτιέσαι δέκα φορές « είναι όντως ΑΜΕΑ ο άνθρωπος αυτός ή μήπως;» Πού χόρευε; Σε πάρτι Πλοιοκτητών, μεταξύ των οποίων και ο πλοιοκτήτης  του «Αγία Ζώνη! Πώς Θεέ μου, πώς να το ανεχθείς αυτό, χωρίς συνέπειες, για το νευρικό σου σύστημα!
  Ένα μήνα μετά και το θέμα ακόμα στις ειδήσεις παίζει, σπάζοντας ίσως όλα τα ρεκόρ, αποδεικνύοντας τη σοβαρότητά του! Γιατί, σημειώστε, καμία είδηση, μα καμιά, όσο μεγάλη και να είναι, πάνω από τρεις, τέσσερις μέρες δεν κρατά!
Αποτέλεσμα εικόνας για κουρουμπλής σαντορινιός
  Οι Βασικοί Αρμόδιοι την Ημέρα του Συμβάντος, απόντες και διπλοαμειβόμενοι!!
  Όμως εδώ η ανευθυνότητα και η διάλυση, τα κόκκινα ξεπέρασαν του κερατά! Ο Υπουργός ταξιδάκια Θεσσαλονίκη - Λονδίνο, ημέρες εκτός έδρας πέντε (5) (8 - 12/9/2017!)
  Ημέρες αδρά πληρωμένες, τόσον αυτού όσο και της κουστωδίας του! Τί νομίζετε μόνοι τους πάνε, κοτζάμ Υπουργοί; Έχουν και την ουρά γλοιωδίας τους, τη δικαιούνται άλλωστε και μάλιστα μακρόσυρτη! Όλοι τους πληρωμένοι, αδρά πληρωμένοι, μέχρι και ο Καρανίκας στην ομιλία του Κου Πρωθυπουργού μας στη ΔΕΘ! Ας είναι καλά ο «Χορηγός!»
  Πώς είπατε; Ποιος είναι ο «Χορηγός;» Αστεία πράγματα, στους ταγούς ένας είναι ο Χορηγός, ο ηλίθιος Ελληνικός Λαός, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών, κι’αποκλειστικός, αυτών, χορηγός!!!
  Αλήθεια ποιος ξέρει, που φτάνει το κονδύλιο των εκτός έδρας αμοιβών των μελών της Ελληνικής Βουλής και των Κουστωδιών τους! Υφίσταται σχετικός νόμος βέβαιαμ αλλά απ’ότι είδα με πάρα πολλά παράθυρα ανοιχτά!
  Ζούμε σε περίοδο, αυστηρής Λιτότητας, εδώ και οχτώ χρόνια και ερωτώ: «Μήπως άκουσε ποτέ κανείς, κάποιον από τους σωτήρες του Έθνους, που κόπτονται για το καλό του, να θίγουν τέτοια θέματα;» Αστεία πράγματα! Και σεις οι αντιπολιτευόμενοι, μούγκα;
  Ναι το ξέρω, ότι είμαι εκτός θέματος, γιατί το θέμα μας είναι η κατάντια του Σαρωνικού και οι Ευθύνες γι’αυτή! Ζητώ συχώρεση για την παρέκκλιση κι’επανέρχομαι, αμέσως στο ίχνος μου.
  Ο Υφυπουργός με τον Αρχηγό του Λιμενικού, την ημέρα του συμβάντος Σάββατο και Κυριακή (8 - 9/9/2017) ήταν στις Σπέτσες, μ'επιστροφή προφανώς Δευτέρα, προς παρακολούθηση του υπερθεάματος ανατίναξης της Τουρκικής Αρμάτας και όχι μόνο!
  Τα Ασύστολα Ψέματα, αμέσως μετά.
  Ναι, ψέματα, ψέματα! Ασύστολα ψέματα, ψέματα κατά συρροή και εξακολούθηση! Ψέματα μέχρι ρεζιλέματος και πλήρους διασυρμού, Διεθνούς διασυρμού!
  Ακούσαμε για κάποια EMSA! Τί λέτε ήξεραν οι κεφαλές του Υπουργείου, άραγε τι είναι; Θα μου πείτε οι σύμβουλοι τι κάνουν; Ποιοι σύμβουλοι Χριστιανοί μου; Τα μετακλητά ανίψια και ξαδέρφια του κάθε κυρίου Κουρουμπλή;
Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για λάμπρου σύμβουλος
  Μα οι αρμόδιοι; Ποιοι αρμόδιοι αδελφοί μου; Προηγούνται άλλοι και μάλιστα αρκετοί πριν απ’αυτούς! Άλλοι της Σχολής Καρανίκα και Λάμπρου!
Σχετική εικόνα
  Όμως δεν πειράζει, για μάθηση ποτέ δεν είναι αργά! EMSA, κύριε Κουρουμπλή και λοιποί, σημαίνει European Maritime Safety Agency, δηλαδή Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Θαλάσσιας Ασφάλειας! Έχει έδρα τη Λισαβόνα και ιδρύθηκε το 2002 για την παροχή τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Κρατών της Κοινότητας, κατά περίπτωση! Βασική της μέριμνα είναι η Πετρελαϊκή ρύπανση, έχοντας στην κατοχή της για το σκοπό αυτό δέκα έξη (16!), ναι 16 καλά διαβάσατε, υπέρσύγχρονα πλοία!
  Το ναυάγιο του Αγία Ζώνη έγινε το βράδυ της Κυριακής 9ης Σεπτεμβρίου 02:41! Η βοήθεια ζητήθηκε στις 13/9/2017 με άμεση ανταπόκριση! Όλα τα υπόλοιπα «κουρουμπλήδικα» άπτονται της οικτρής Ελληνικής νοοτροπίας, που ούτως ή άλλως ήταν στραβή, αλλά τη δάγκωσαν και οι «Συριζανελίτες» και αποστράβωσε!
C:\Users\Spiros\Desktop\maxresdefault.jpg
  Αυτός, ο Κος Κουρουμπλής εννοώ, δεν είναι Υπουργός, αυτός είναι Θεός! Απεδείχθη σ’εκείνη την περιβόητη συνέντευξη στη Κα Κοσιώνη του Σκάι! Εκεί βέβαια ήταν σε ρόλο «Κομπογιαννίτη Γιατρού» πασχίζοντας ν'αποδείξει σχετικά με τη ρύπανση ότι «Η Εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο Ασθενής απεβίωσε!»
Σχετική εικόνα
  Κάποιος σοφός μίλησε για τον χρυσό της σιωπής! Εκείνος άργησε να το καταλάβει και εκτέθηκε ακόμα περισσότερο! «Ξέρετε το πλοίο είναι δύσκολο να στεγανοποιηθεί» δήλωσε την πέμπτη θρασύτατα!, Προφανώς ξέχασε, στα πολλά που έλεγε, ότι τη Δευτέρα είχε δηλώσει, προφανώς εκ Μ. Βρετανίας, ότι το πλοίο έχει στεγανοποιηθεί στο 95%, ποσοστό, που ο ΓΓ του Υπουργείου επέκτεινε στο 100% την Τετάρτη;
  Βρε μαλωμένοι με την αλήθεια είστε όλοι σας, εκεί στο συνονθύλευμα; Σταματήστε βρε... Βουλώστε, τουλάχιστον, τα στόματά σας αχρείοι!
  Περί Ανέμων και Υδάτων!
  «Μας φάγανε τα ψέματα, γι’ανέμους και για ρεύματα, που έμοιαζαν ανέκδοτα και πλάκας αποφθέγματα!» Έφταιξε ο καιρός!» Μας το’πατε κι’αυτό! Ποιος καιρός «άσχετοι;» Έφταιξαν τα ρεύματα!  Τ’ακούσαμε κι’αυτό! Ποια ρεύματα «πανάσχετοι;» Τα ρεύματα είναι άσχετα απ'τους ανέμους! Τα ρεύματα είναι στάνταρ, ωρολογιακά, σεληνιακά και εποχιακά, αγράμματοι, χώρια που ο Σαρωνικός στερείται ρευμάτων!
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΝΙΟ ΒΟΥΛΑ
  Είπατε να κάνουν μπάνιο οι άνθρωποι! Είσαστε επικίνδυνα άσχετοι! Σας συνέδραμε σ’αυτό και ο Ανελίτης Παπαχριστόπουλος, σαν καλός «αβανταδόρος», γιατρός όντας, ντροπή!
  Βρε άνθρωπε, του Θεού, κύριε Κουρουμπλή, δε διστάσατε στα ψέματά σας, να ταπεινώσετε ακόμα και αυτό τούτο το πλέον εκλεκτό σώμα της Χώρας μας, το σώμα των ΟΫΚΑΔΩΝ (ΜΥΚ - ΔΥΚ), το σώμα των Βατραχανθρώπων εννοώ, που «δε μπορούν να επιχειρούν το βράδυ», όπως αθεόφοβε είπατε!
Σχετική εικόνα
  Έλεος κύριοι, έλεος, σας ακούει κι'ό εχθρός! Σας ακούει να υποτιμάτε το μακράν καλύτερο επιχειρησιακό σώμα, που διαθέτει η χώρα μας!
  Η κατάντια μας απερίγραπτη μέχρι και στο πλοίο απάντλησης (Λασσαία), πάνω στη διαδικασία, έληξε η πλοϊμότητά του και με όλο το Λιμενικό σώμα από πάνω του, βρέθηκε με λαθραίο πετρέλαιο!!!
Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοφωρο πλοιάρχου λασσαία
  Ο πλοίαρχος και ο πρώτος Μηχανικός συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο! Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε από «Νομικό!» Τελικά καθάρισαν – και ποιος δεν καθαρίζει στο Ελλαδιστάν – Τρία χρονάκια φυλακή στον Πλοίαρχο με τρία χρόνια αναστολή, δηλαδή ελεύθερος, όπως και ο πρώτος μηχανικός, που κρίθηκε αθώος! Για τον πλοιοκτήτη Κουβέντα! Άμοιρη Ελλάδα!
  Τι σημαίνει Υπευθυνότης!
  Ας μην το συνεχίσω, γιατί ειλικρινά δεν αντέχω! Ακούστε κύριοι για ν'αντιληφθείτε τί σημαίνει υπευθυνότητα και συναίσθηση ευθύνης!
C:\Users\Spiros\Downloads\20171009_073658.jpg
  Ήμουν Διοικητής δύο χρόνια στην 135 Σμηναρχία Μάχης, στο Αιγαίο (Σκύρο!) Είκοσι πέντε (25) χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα, πλάι στη θάλασσα, καταμεσής του Αιγαίου! Εκεί στην ερημιά, στο πουθενά, με πληρώματα επιφυλακής ολόκληρο το 24 ωρο, 365 μέρες το χρόνο, φυλάσσοντας Θερμοπύλες με άλλους τετρακόσιους σε γαλανά στενά!
  Για να βγω έξω στην πόλη έπρεπε να πάρω τηλέφωνο τον Αντιπτέραρχο Αρχηγό του ΑΤΑ! Ευνόητο είναι ότι ποτέ δεν τον έπαιρνα! Μου ήταν αρκετές τρεις (3) ημέρες το μήνα, να δω την οικογένειά μου, με αναπλήρωση από τον Υποδιοικητή μου! Και όλα αυτά έχοντας στη Σκύρο μεταβεί, από το «μετερίζι» της Λήμνου!
   Αυτά Κύριοι και συνέλθετε, πάνω σ'αυτό που υπευθυνότητα και σοβαρότητα λέγεται, έχετε ευθύνες έναντι της Ελλάδος και των Ελλήνων! Δεν ήρθατε για να περάσετε καλά, όπως άλλοι προγενέστεροί σας, ήρθατε για να ισιώσετε τα στραβά, με την πρώτη φορά αριστερά κι'όχι να μας πνίξετε στα ρηχά!
  Θέλετε να προσφέρετε υπηρεσία στην άμοιρη Πατρίδα σας; Ξεκουμπιστείτε Αχρείοι! Ξεκουμπιστείτε, μια ώρα αρχύτερα!
C:\Users\Spiros\tsipras-hania1.jpg
  Το Κερασάκι στην Τούρτα!
  Και το κερασάκι στην Τούρτα, για να κλείσουμε, το’βαλε, ποιος άλλος, ο αξιότιμος Κος Πρωθυπουργός! Ενώ ο χαμός, για την κόλαση του Σαρωνικού, στα media και όχι μόνο, είχε φτάσει στο «Αμήν!»
  Εκείνος, όχι μόνο δεν τόλμησε μία επίσκεψη να κάνει στις πληγείσες παραλίες, που στο κάτω κάτω, τόσοι επαγγελματίες βρίσκονταν στα πρόθυρα της απόγνωσης, πήρε την κουστωδία του (20/9/2017), αποτελούμενη κατά βάση από 14 Υπουργούς και μετέβη στην Κρήτη, προς παρακολούθηση των εργασιών του 3ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση!
  Έχοντας, σχεδόν πάντα στο πλευρό του, κατά την υπόψη επίσκεψη, τον Αξιότιμο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Κο Π.Πολάκη, δίκην «Υπασπιστή!»!
  Απ’ότι έμαθα στην Κρήτη έγινε χαμός, γιατί δεν υπήρχε ξενοδοχείο να διαμείνουν οι κουστωδίες! Στην Κρήτη επισκέφθηκαν το Ηράκλειο και τα Χανιά, πέρασαν μια χαρά και στον έρμο το Σαρωνικό, ούτε μια ματιά!
  Ας μην το τραβήξουμε, άλλο γιατί κι’ αν άλλοι δεν πονάνε εμένα καίγεται και η ψυχή μου και η καρδιά μου! Ας φτάσουμε στο επιμύθιο έστω ένα μήνα μετά!
  Το επιμύθιο θα το όριζα, μέσα στις φράσεις, που είπα και στην εισαγωγή και τις επαναλαμβάνω, με επικεφαλίδα «Ελλάς το Μεγαλείο σου!»:
  Ελλάς το Μεγαλείο σου!
  Απ’του Σαρωνικού το «Πατατράκ και της ανευθυνότητας το «Ρεσιτάλ», στην «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ!»
  Τουτέστι:
  Ο Κουρουμπλής στη Θέση του! Ο Σαντορινιός στη θέση του! Ο Αρχηγός του Λιμενικού στη θέση του! Ο Λιμενάρχης Πειραιά, στη θέση του!
  Ο Πλοιοκτήτης στη θέση του! Ο Πλοίαρχος και ο πρώτος Μηχανικός του Βυθισθέντος στη Θέση τους! Ο Πλοίαρχος και ο Πρώτος Μηχανικός του πλοίου απάντλησης, που βρέθηκε και με λαθραίο καύσιμο, στη Θέση τους!
C:\Users\Spiros\Desktop\pnigmos_7_3.jpg
  Συνοψίζοντας, παρά τα κακουργήματα, κανείς τους δεν πλήρωσε, ο καθένας με τον τρόπο του τη γλύτωσε, που αν κάποιοι είχαν τσίπα και ίχνος φιλότιμου, θα’πρεπε το χέρι τους να είναι όπως το εικονιζόμενο παραπάνω!
C:\Users\Spiros\Desktop\Lassea-Δίκη.jpg
  Γιατί εν τέλει, μόνο ο καημένος ο Σαρωνικός, δε γλύτωσε, ακριβά την πλήρωσε και μαζί του όλοι εμείς, που τον λατρεύουμε και προπαντός αυτοί που ζουν απ’αυτόν και τις ομορφιές του!

                                                                            Με Τιμή

                                                                    Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας