Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ (MEDIA!)

C:\Users\Spiros\Desktop\unnamed (1).jpg
Σπύρου Κίκερη
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ MEDIA!
(ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΑΓΝΟΙΑΣ!)
  Επειδή έχουμε πνιγεί στους μετεωρολογικούς μάγους και τις προφητικές τους μαγείες! Σαν γνώστες του θέματος - ΄Ιπτάμενοι γαρ -  που λόγω ειδικότητας και πόνου, διδαχθήκαμε το μάθημα της Μετεωρολογίας σε 1.700 ώρες, οφείλουμε κάποιες συνειδησιακές εξηγήσεις για το ευρύ τουλάχιστον κοινό!
Επί του προκειμένου, απαιτούνται εκτιμώ μερικές διευκρινιστικές επεξηγήσεις. Κάποιοι σε τούτο τον έρμο τόπο, δεν σπούδασαν σε στάβλους! Κάποιοι είχαν άγρια έγερση στις έξι (06:00) το πρωί, αρχίζοντας από γυμναστική, για να επενδύουν στον εαυτό τους, αδιάλειπτα, μέχρι τις δέκα (22:00) το βράδυ, με την προϋπόθεση, ότι δεν θα είχε "Πιτζάμ Πάρτυ" το βράδυ! Τί είναι αυτό; Επαγγελματικό μυστικό, που δεχθείτε το, σαν υπερωριακή απασχόληση!
Κάποιοι ήταν και είναι εσώκλειστοι, βγαίνοντας έξω κατά μέσο όρο κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο κι'έπαιρναν άδεια μια βδομάδα τα Χριστούγεννα, μια το Πάσχα και δέκα μέρες το καλοκαίρι, εφόσον το πρόγραμμα δεν είχε μείνει πίσω!
Έτσι κάπως, τόσο απλά, αποκτήσαμε μια επαγγελματική κατάρτιση σπάνια για τα Ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα κι'έτσι κάπως, τόσο απλά, ήμασταν και είμαστε οι καλύτεροι του είδους παγκοσμίως, συνιστώντας τη μέγιστη υπερηφάνεια και ελπίδα του ταλαίπωρου Έθνους μας!
Επί του θέματος όμως, επί του θέματος, ενός ακόμα αναθέματος κι'έχω τους λόγους μου που έτσι εκφράζομαι! Λόγους, που σε λίγο πιστεύω να γίνουν αντιληπτοί!
C:\Users\Spiros\Desktop\225px-EMY_shield.svg.png
  Οι προγνώσεις στη Χώρα μας είναι αποκλειστικό θέμα της ΕΜΥ (Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας) που ανήκει στο ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας).
  Η ΕΜΥ διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό λήψης πληροφοριών δορυφόρων, έξι μετεωρολογικά Ραντάρ εγκατεστημένα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ανδραβίδα, Υμηττό, Σούδα και Πρέβεζα, καθώς Μετεωρολογικά γραφεία σε όλες τις Πτέρυγες και Σμηναρχίες Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας!
  Επίσης διαθέτει μετεωρολογικά γραφεία στους Αερολιμένες και τους Λιμένες! Τέλος διαθέτει δύο οργανωμένα περιφερειακά μετεωρολογικά κέντρα στη Λάρισα (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας) και Θεσσαλονίκη καθώς και 110 Μετεωρολογικούς Σταθμούς διάσπαρτους σε ολόκληρη τη Χώρα!
  Εκείθεν εκπορεύονται όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις και ο κομπασμός, ο εγωισμός το «υφάκι» και μερικές φορές ο διαχωρισμός κάποιων «μετεωρολόγων παρουσιαστών» με φράσεις «εγώ λέω έτσι… Η δικά μου άποψη είναι…κτλ κτλ» είναι αστειότατος!
Σχετική εικόνα
  Σήμερα (4/1/2017) άκουσα για παράδειγμα σε πρώτης ακροαματικότητας τηλεοπτικά κανάλια και είδα στον ημερήσιο τύπο, σχετικά με την επικείμενη κακοκαιρία: «περιμένουμε εισβολή του Σιβηρικού Αντικυκλώνα!»
Αποτέλεσμα εικόνας για αντικυκλώνας
  Αστεία πράγματα κύριοι! Αστειότατα! Γιατί και ο πιο αδαής και ο πιο ερασιτέχνης ασχολούμενος με τη Μετεωρολογία, οφείλει να γνωρίζει ότι «ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ» ίσον υψηλές βαρομετρικές πιέσεις και καλοκαιρία, με ήπιους ανέμους κτλ!
  Το άλλο κουφό που ειπώθηκε στον αέρα, παραμονές εορτών, από κουνάμενη και λεγάμενη, παρουσιάστρια μετεωρολογικών προγνώσεων, σαν απάντηση σε ερώτηση του δημοσιογράφου παρουσιαστή «γιατί οι καιροί έρχονται από δυτικά;»
Αποτέλεσμα εικόνας για σουζη μετεωρολογος σκαι
  Εκείνη σε χρόνο μηδέν και χωρίς προφανώς να σκεφτεί, απαντά, με την ανεκδιήγητη φράση «Γιατί η Γη κινείται εκ δεξιών, προς τα αριστερά!» Να λοιπόν γιατί μιλάω για «Μάντεις και Μάντισσες» καθώς για «Μάγους και Μάγισσες!» Ούτε η Πυθία, δεν θα’δινε τέτοιους «Χρησμούς» Κυρία Σούζη!
  Και μια και ο λόγος για την κυρία, ας δούμε μια περιγραφή των σπουδών της και των επιλογών της, από συνέντευξή της: «Έχω τελειώσει μαθηματικό στην Πάτρα! Δεν είχα ουδεμία σχέση με τον κλάδο! Στο τρίτο έτος υπήρχε επιλογή μαθήματος και καθηγητές, που μοίραζαν δεκάρια αβέρτα – κουβέρτα! Εγώ πήρα Μετεωρολογία επειδή ο καθηγητής ήταν εύκολος! Μόνο που τελικά κόλλησα!»
C:\Users\Spiros\Desktop\images.jpg
  Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, ούτε και αστεία! Απλά αυτά, συνεπικουρούμενα και με το βαθμό σοβαρότητας ορισμένων παρουσιαστών, είναι τραγικά! Υπήρξαν και άλλοι Μετεωρολόγοι παρουσιαστές, στο παρελθόν, όμως στα σημερινά «νούμερα» δεν υπήρξαν «προηγούμενα!
C:\Users\Spiros\Desktop\Στιγμιότυπο-2015-01-23-12.20.18-μ.μ..png
  Είναι σαν εκείνα τα «περί ψεκασμού», με βάση την εικόνα των άσπρων γραμμών των αεριωθουμένων, που από τις εμμονές, έγιναν σλόγκαν, αδιάσειστου κύρους και σοβαρότητας, ενώ στην πραγματικότητα είναι μετεωρολογικά φαινόμενα, ευκόλως εξηγούμενα!
Αποτέλεσμα εικόνας για αεροδρόμιο θεσσαλονίκης
  Ή ακόμα, ακόμα σαν την περιβόητη ονομασία, που παγίως δίνουν επώνυμοι και έγκριτοι παρουσιαστές, στους διαδρόμους προσγειώσεων, απογειώσεων, αποκαλώντας αυτούς «ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΌΜΟΥΣ!»
Αποτέλεσμα εικόνας για Αεροπορικοί χάρτεςΑποτέλεσμα εικόνας για χάρτης αεροδιαδρόμων αιγαίου
  Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι το λάθος είναι τεράστιο, δεδομένου ότι οι «ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΙ» είναι στον «ΑΕΡΑ» (παραπάνω Φώτο) και μάλιστα σε μεγάλα ύψη και όχι στην επιφάνεια της Γης και ότι αυτό το μακρύ, που υπάρχει στ’αεροδρόμια δε λέγεται «μαρκούτσι» αλλά «ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΓΕΙΏΣΕΩΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΩΝ» και ο μικρότερος και στενότερος πλάι του λέγεται «ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΣ!»
  Ας σταματήσει, λοιπόν, αυτό το ανελέητο σφυροκόπημα άγνοιας! Λίγη φειδώ στα λεγόμενα και στα συμφραζόμενα και λίγη σοβαρότητα εκτιμώ, πως δεν θα έβλαπτε!
                                                                                             Με Τιμή

                                                                                         Σπύρος Κίκερης

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας