Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ !

C:\Users\Spiros\Desktop\unnamed (1).jpg
Σπύρου Κίκερη
Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ!
«Περί της Έκδοσης των Τούρκων!»
C:\Users\Spiros\Desktop\images (5).jpg
Και να που ο κόμπος στο χτένι έφτασε
κι’ ο Ρωμιός, εύλογα αναρωτιέται
μήπως και ήδη το έσπασε!


  Ας μην πνιγούμε στις λεπτομέρειες, ας δούμε το θέμα επί της ουσίας και στις βασικές του πτυχές! Όποιος επιθυμεί λεπτομέρειες τόσο για τη "Δημοκρατική ανέλιξη" του Νεοσουλτάνου Ερντογάν, όσο και για το περιβόητο «πραξικόπημα» της 15ης Ιουλίου του 2016, στο Site μου μπορεί απολύτως να ενημερωθεί!
  Τώρα ας πούμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, αφού ωστόσο γίναμε διεθνώς ρεζίλι στην πρωτοβάθμια εξέταση του θέματος από τη Θεά Θέμιδα…! Πώς, γιατί ρεζιλευτήκαμε; Απλά γιατί επί του ιδίου ακριβώς θέματος, έγιναν «άλλ’αντ’άλλων!»
  Μα είναι δυνατόν, για ένα θέμα οχτώ (8) ατόμων, με κοινές απολύτως παραμέτρους, άλλοι να δικαιώνονται και άλλοι μη, χωρίς να εκλείπουν και οι υπαναχωρήσεις των δικαστικών Αρχών! Είναι δυνατόν μια Θεά να σφάλλει και εν τέλει να φτάνουμε στον ύψιστο των Θεών το «Δία» ας πούμε, φυσικά και τον Άρειο Πάγο εννοώ, ν’αποφανθεί;
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (1).jpg
  Αναρωτιέται κανείς, εύλογα, πρώτον, «είναι ανεξάρτητη η Ελληνική Δικαιοσύνη;» Και αν ναι! Πού είναι η διάκριση των εξουσιών, τη στιγμή που υπάρχει ο ομφάλιος Λώρος της Μαμάς εξουσίας και των χορηγών και πάροχων, απασών των εξουσιών στους δικαστικούς, Αξιότιμων Υπουργών Δικαιοσύνης;
  Ας μην αυταπατώμεθα, λοιπόν, το ανεξάρτητο των εξουσιών είναι ουτοπία, στη Χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία! Άρα η όποια απόφαση ληφθεί δεν θα είναι δικαστική, θα είναι Κυβερνητική!
  Τί αναμένουν οι Έλληνες; Απλά εκτιμώ μια επανάληψη, ενός έργου που έχουν δει, σε βελτιωμένη ελαφρώς έκδοση! Προσωπικά θα ρισκάρω την πρόβλεψή μου, γιατί κάθε άλλο, παρά μου αρέσουν οι μετά Χριστόν Προφήτες!
Σχετική εικόνα
  Ναι σε ένα θέμα τόσο ξεκάθαρο, θα επιλεχθεί η «Σολομώντεια Λύση!» Το παιδί θα κοπεί, γιατί ο Λαός κι’ο Ταγός - ίσως αμφότεροι -  αγνοούν, ότι η κοπή του παιδιού από το σοφό Σολομώντα, ήταν προσχηματική και διλημματική, για να σωθεί το παιδί και η δικαιοσύνη μαζί, στις διαπληκτιζόμενες μητέρες ν’αποδοθεί!
  Εκείθεν έμεινε σε όλους τους δόλιους του κόσμου «Η Σολομώντεια» λύση σαν η πιο ενδεδειγμένη περίπτωση, εκτρέφοντας αδικίες και αδικίες σε όλο τον κόσμο, εξαπατώντας, βιάζοντας και παραβιάζοντας ασύστολα το δίκαιο!
  Ο Φόβος των Ελλήνων Ταγών έναντι των Τούρκων Ηγετών και των απειλών τους, είναι καταλύτης της φρόνησης του Λαού μας, παράγοντας αποσταθεροποίησης και αποκαθήλωσης των Ιερών και Οσίων της Φυλής μας! Και δεν επιτυγχάνεται τίποτα άλλο από αυτόν, εκτός από την ενθάρρυνση της Τουρκικής αδιαλλαξίας και θρασυδειλίας!
  Φάγαμε την ταπείνωση παράδοσης του Οτσαλάν, που θα βαραίνει το στομάχι μας στο διηνεκές! Ήπιαμε την πίκρα από το θέμα των Ιμίων και γίναμε στουπί, για να θολώσουμε τον εγκέφαλό μας προκειμένου να ξεχάσουμε, αυτό που στο λαιμό μας στάθηκε, «μια ικέτευση και το πιο ταπεινωτικό ευχαριστώ από Έλληνα πρωθυπουργό…!» Ας μου επιτραπεί όμως να σταματήσω εδώ, γιατί τον οχετό, που πρέπει να εκβάλλω, για να περιλούσω αυτούς που πρέπει και τις πράξεις τους, δεν τον μπορώ!
  Δείτε Μωρέ τις ελάχιστες φορές, που επιδείχθηκε σθεναρή στάση, απέναντι στους Τούρκους και τα αποτελέσματά της μετά το β΄ππ  εννοώ! Να τις εξιστορήσω μία προς μία, τι νόημα θα είχε, μήπως δεν τις έχω καταγράψει κατ’επανάληψη; Σταματήστε επιτέλους την κατρακύλα στην ξεφτίλα! Η θρασύτης με θρασύτητα αντιμετωπίζεται!
  Δεν πρέπει να ξεφύγω από το θέμα το ξέρω, όμως δεν αντέχω τον Έλληνα Πρωθυπουργό να κάθεται καραούλι, για το αν θα πάει ο Ερντογάν για το θέμα του Κυπριακού στη Γενεύη, για ν’ακολουθήσει σαν το «γιουσουφάκι! Μη γίνεστε «Δορυφοράκια» της Τουρκίας στην Εξωτερική Πολιτική, βρε «Ταγάκια!» Χαράξτε βρε μια Εθνική γραμμή κι’ακολουθείστε τη!
Σχετική εικόνα
  Επί του θέματος όμως, επί του θέματος του αναθέματος Κύριοι! Θα είναι θανάσιμο αμάρτημα και μέγιστο ανάθεμα, η λήψη απόφασης περί έκδοσης των Τούρκων Στρατιωτικών στο Δήμιο Ερντογάν!
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (3).jpg
  Ας αναλογιστούν τούτοι οι νεόκοποι Ιδεολήπτες Νεοδημοκράτες, ότι ούτε ο πατερούλης τους Στάλιν δεν φυλάκισε τόσους όσους ο Ερντογάν, που ακονίζει «Συνταγματικά» τα μαχαίρια του, για τις μεγάλες του σφαγές! Ας συνετισθούν και ας ορκισθούν επιτέλους στο όνομα της Δημοκρατίας και των Ατομικών ελευθεριών!
  Η κατακραυγή θα είναι ανελέητη, αν παραδοθούν οι οχτώ (8) Τούρκοι σαν πρόβατα για σφαγή! Δε ζήτησαν βοήθεια από καμιά τυχαία Χώρα! Ζήτησαν βοήθεια από τη Μητέρα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και μάλιστα με τρόπο και προϋποθέσεις, που απόλυτα συνηγορούν τόσο το Ευρωπαϊκό, όσο και το Διεθνές δίκαιο επί του θέματος, αποκλείοντας, ουσιαστικά, την περίπτωση «αναθέματος», με την έκδοση των υπόψη ατόμων!
  Σύμβαση Γενεύης του 1951.
  Για να δούμε, λοιπόν , τι προβλέπει η σχετική σύμβαση της Γενεύης του 1951, για τα άτομα που ζητούν διεθνή προστασία και χορήγηση πολιτικού ασύλου, δηλώνοντας φόβο παραμονής στη Χώρα τους!
  Υπογραμμίζεται ότι η σύμβαση, που είναι επικυρωμένη σήμερα από 145 Έθνη, βασίζεται στο άρθρο 14 της Οικουμενικής διακήρυξης  των δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του 1948!
  Σύμφωνα λοιπόν με τη συνθήκη, αίτηση για άσυλο μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε έχει φύγει από την Πατρίδα του και δε μπορεί να γυρίσει επειδή φοβάται βάσιμα, ότι θα υποστεί διώξεις για λόγους: Φυλής! Θρησκείας! Εθνικότητας! Συμμετοχής σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες! Πολιτικών Πεποιθήσεων!
  Προκειμένου να χορηγηθεί άσυλο, λοιπόν σε έναν αιτούντα, θα πρέπει να πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις και ένας τουλάχιστον λόγος δίωξης! Στην περίπτωση των Τούρκων Αξιωματικών, είναι πασιφανές ότι συντρέχει ο τελευταίος τουλάχιστον λόγος!
Αποτέλεσμα εικόνας για οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί
  Ειδικά γι’αυτούς τους Αξιωματικούς συντρέχουν και επιπρόσθετοι λόγοι, χορήγησης ασύλου «Επικουρικής Προστασίας» που χορηγείται σε πρόσωπα, που κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές βλάβες, στη χώρα καταγωγής τους!
Αποτέλεσμα εικόνας για κακομεταχείριση κρατούμενων στην ΤουρκίαΑποτέλεσμα εικόνας για κακομεταχείριση κρατούμενων στην Τουρκία
   Σαν σοβαρή βλάβη σύμφωνα με το νόμο συνίσταται: Η θανατική Ποινή, η Εκτέλεση, τα Βασανιστήρια, η Τιμωρία, η Απάνθρωπη Μεταχείριση, η Εξευτελιστική Μεταχείριση και τέλος η Σοβαρή Προσωπική Απειλή κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας αμάχου λόγω βίας ασκούμενης αδιακρίτως σε καταστάσεις διεθνούς ή εσωτερικής ένοπλης σύρραξη! Φαινόμενα που όλοι έχουμε δει ότι συμβαίνουν αφειδώς στην Τουρκία σήμερα!
  Συνοψίζοντας η χορήγηση ασύλου δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας, αλλά υποχρέωση της Χώρας, με βάση τις διεθνείς συνθήκες και την Ελληνική Νομοθεσία! Αυτό αναγράφεται, άλλωστε στα σχετικά φυλλάδια, που αφειδώς διανέμονται, στους κατά συρροή προσερχόμενους στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια!
  Επί του προκειμένου θα πρέπει να επισημανθεί ότι η επιτροπή ασύλου της χώρας μας εξετάζει 27.000 αιτήσεις ασύλου, κατά μέσο όρο το χρόνο, μέχρι σήμερα, από τις οποίες έχουν απορριφθεί μόνον τρεις!
  Ένα επιπρόσθετο, άκρως αποδεικτικό σχετικό στοιχείο, συνιστούν οι περιπτώσεις αιτήσεως ασύλου Ελλήνων Αξιωματικών, από τρίτες Χώρες! Για να τις δούμε λοιπόν, μία, προς μία:
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (4).jpgC:\Users\Spiros\Desktop\neakriti-news-image.jpg
  Nο1 Περίπτωση Άσυλο Υποσμηναγού Μ. Μανιαδάκη από πρώην Σοβιετική Ένωση (U.S.S.R)
  Ας αρχίσουμε από το πρώτο περιστατικό του φίλου και συναδέλφου τότε υποσμηναγού Μιχάλη Μανιαδάκη! Πήρε ένα Ντακότα (C-47), αργά το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου του 1970, ακολουθώντας την πτήση της Ολυμπιακής, απογειούμενος μόνος του από το Αεροδρόμιο Σούδας (115 ΠΜ)!
  Διέσχισε όλόκληρη την Τουρκία βράδυ και πρωινές ώρες της άλλης ημέρας αναχαιτίσθηκε από αεροσκάφος SU-15 και προσγειώθηκε στη Σεβαστούπολη! Είπε ότι επιθυμεί να πάει στη Σουηδία! Του δόθηκε πολιτικό άσυλο και παρέμεινε αρκετά χρόνια στην τότε Σοβιετική Ένωση!
  Έχω προσωπική γνώμη για το Μανιαδάκη και τις απόψεις του, αφενός γιατί συνυπηρετήσαμε σε πολεμική Μοίρα! Αφετέρου γιατί είχα μία περιπετειώδη πτήση μαζί του στην Τουρκία, συνεπεία της οποίας, κλήθηκα να καταθέσω σα μάρτυρας, στην προανάκριση, που είχε διαταχθεί, με τη φυγή του! Στις διάφορες δημοσιεύσεις μου έχω αναφερθεί σχετικά!
  Αξιοσημείωτα, στην περίπτωση, τυγχάνουν δύο γεγονότα, πρώτον ότι οι Τούρκοι δεν κατέρριψαν το Μανιαδάκη, παρά του ότι τους ζητήθηκε επίμονα από την τότε στρατιωτική κυβέρνηση! Δεύτερον ότι το άσυλο του δόθηκε και το Αεροπλάνο επιστράφηκε στη χώρα μας!
C:\Users\Spiros\Desktop\kinima-naytikou.jpg
  Νο2 Περίπτωση Άσυλο Πληρώματος Αντιτορπιλικού Βέλους, με πλοίαρχο τον τότε Αντιπλοίαρχο Ν.Παππά, από Ιταλική Κυβέρνηση!
  Στις 18 Μάιου του 1973 αποπλέει από τη Σαλαμίνα το Αντιτορπιλικό βέλος, με πλοίαρχο τον Αντιπλοίαρχο Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει στη Νατοϊκή Άσκηση (Deterrent Force). Η αποκάλυψη του ανατρεπτικού κινήματος «Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού» είναι σε εξέλιξη και οι συλλήψεις έχουν αρχίσει! 21 Μαΐου το βέλος είναι στο Ηράκλειο και 24 Μαΐου είναι στο Ιταλικό λιμάνι Φιουμιτσίνο!
  Ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα του Πλοίου, που αριθμούσε 31 άτομα ζητούν άσυλο, από τις Ιταλικές αρχές! Το άσυλο χορηγείται με συνοπτικές διαδικασίες! Παρά του ότι επρόκειτο για σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ! Το πλοίο με άλλο πλήρωμα, επανήλθε σε μηδενικό χρόνο στη χώρα μας!
  Ολόκληρο σχεδόν το πλήρωμα επέστρεψε εθελοντικά στη χώρα μας, με την κρίση του Κυπριακού το 1974! Ο Πλοίαρχος Παππάς και άλλοι Αξιωματικοί είχαν μεγάλη εξέλιξη στα χρόνια της μεταπολίτευσης!
C:\Users\Spiros\Desktop\72132947-01f2-4259-9e5d-af9a56bed8fe.jpg
ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΕΙΡΑΣ Ο ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΣ Δ. ΖΕΛΙΟΣ
  Νο 3 Περίπτωση. Άσυλο Αντισμηνάρχου Δ. Ζέλιου, από Ιταλική Κυβέρνηση!
  25 Νοεμβρίου του 1973, ο Αντισμήναρχος Δ, Ζέλιος Διοικητής μου στην 348 ΜΤΑ, διατάχθηκε για εκτέλεση αποστολής επιδείξεως ισχύος – χαμηλών διελεύσεων – πάνω από πόλεις της Βορείου Ελλάδος!
  Ήταν η ημέρα της ανατροπής Παπαδόπουλου, από τον Ιωαννίδη! Έζησα από κοντά το άγχος και τη υπέρμετρη ψυχική καταπόνηση του Κου Ζέλιου, σχετικά με την υπόψη αποστολή και τα συμβαίνοντα!
  Στις 10:00 απογειώθηκε ηγούμενος τετράδας αεροσκαφών RF-84F! Μετά την απογείωση είπε στους σχηματιζόμενους :«Παιδιά ο Μοίραρχος φεύγει δε μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί όπως θέλει τα τανκς και τα αεροπλάνα, για να καταλαμβάνει την εξουσία…… Κανένα δεν πιέζω…»
  Στη συνέχεια έδωσε εντολή στον συγχωρεμένο Υποσμηναγό Θ. Τσίρκα ν’αναλάβει την αρχηγία του σχηματισμού κι’εκείνος, λίγο αργότερα, προσγειώθηκε στο Μπρίντιζι της Ιταλίας, κάνοντας δηλώσεις για τα συμβαίνοντα στη χώρα μας και ζητώντας άσυλο, που του χορηγήθηκε άμεσα! Το αεροπλάνο παρελήφθη από άλλο χειριστή την επομένη επιστρέφοντας στη βάση του!
  Δε έχει κανένα νόημα να πω, με λεπτομέρειες τη συνέχεια του θέματος, απλά ο Κος Ζέλιος δεν άντεξε για πολύ τον αποχωρισμό της γυναίκας του και της μονάκριβης κόρης του! Επέστρεψε λίγο αργότερα υφιστάμενος όλες τις συνέπειες! Ενώ αν είχε παραμείνει για λίγο ακόμα θα ήταν ο καταξιωμένος μεταπολιτευτικός Ήρωας, όμοιος του Αντιπλοιάρχου Παππά!
  Αυτές ήταν οι περιβόητες περιπτώσεις ασύλων από Έλληνες Αξιωματικούς, αυτές και οι στάσεις των κρατών υποδοχής, με δύο των περιπτώσεων χορήγησης ασύλου, από Σύμμαχη και Φίλη χώρα, ανήκουσα στον ίδιο Στρατιωτικό Συνασπισμό (ΝΑΤΟ)!
  Συνοψίζοντας οι συνεδριάσεις των σχετικών τμημάτων του Αρείου Πάγου, προς οριστική λήψη απόφασης, περί της τύχης του Ασύλου των οχτώ (8) Τούρκων Στρατιωτικών άρχισαν στις 11/1/2017 και θα περατωθούν στις 13/1/2017 ημέρα Παρασκευή!
  Για τους προληπτικούς, Παρασκευή και Δεκατρείς λένε πολλά! Για μένα λένε ακόμα περισσότερα! Δεν προκαταλαμβάνω κανένα, όμως έντονα διαισθάνομαι ότι η απόφαση, κάθε άλλο παρά, η ενδεδειγμένη θα είναι!
  Το Θεό, τη Θέμιδα, τον Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, παρακαλώ και προσεύχομαι να εισακουσθώ, για το κύρος, την αξιοπρέπεια και την περιφρούρηση των εθνικών μας συμφερόντων, υπογραμμίζοντας, για μια ακόμα φορά ότι, όσο πιο πολύ ενδίδεις στις τουρκικές αξιώσεις, τόσο πιο πολύ συντελείς στην επαύξηση αυτών!
  Κλείνω με την υπογράμμιση, ότι κατά την ταπεινή μου άποψη, τυχούσα έκδοση των υπόψη, έστω και δια της «Σολομώντειας» λύσης» στον αλαφιασμένο από τη Μέθη της Εξουσίας Ερντογάν, θα πρόκειται για ενός των χειρότερων ανοσιουργημάτων της Ελληνικής πολιτικής Σκηνής!
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (6).jpgC:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (1).jpg
  Όσο για τους εμπλεκόμενους, σίγουρος είμαι ότι θα χρεωθούν ισοβίως έναντι της Ιστορίας, με το βαρύτατο τούτο ατόπημα!


                                                                                       Με Τιμή
                                                                                 Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας