Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ελάχιστα πριν τη Στέψη

 C:\Users\Spiros\Desktop\unnamed (1).jpg
Σπύρου Κίκερη
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΤΕΨΗ!
«Ελάχιστα πριν τη στέψη»

  Πριν λίγες ημέρες έγραψα στο διαδίκτυο (FB) κάποιες απόψεις μου, για τη θητεία Ομπάμα, κρίνοντας αρνητικούς σχολιαστές, καθώς και του Τραμπ θαυμαστές!
Σήμερα
«Ελάχιστα πριν τη στέψη
και πριν η αυλαία πέσει
η πένα παίρνει θέση
μ’ανήσυχη τη Σκέψη!»
  Τώρα για να δώσω μια συνέχεια στο θέμα, όπως από τα ενδόψυχά μου εκπηγάζει οφείλω να θίξω κάποια ακόμα πράγματα:
Αποτέλεσμα εικόνας για ομπάμα νόμπελ ειρήνης
  Πρώτον αισθάνομαι έντονα την ανάγκη, να υποκλιθώ με σεβασμό και αναγνώριση στο μεγαλείο της τεράστιας προσωπικότητας, που φέρει το όνομα Μπαράκ Ομπάμα!
  Μιας προσωπικότητας στην οποία θα πρέπει, πέραν των άλλων, να αναγνωρίσω την ειρηνική διάσταση και προσφορά του ατόμου, όχι γιατί πήρε το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, αλλά γιατί συνετέλεσε πρωτευόντως στην εξάλειψη δύο σοβαρότατων περιπτώσεων, που εγκυμονούσαν το ενδεχόμενο ανάφλεξης, του τρίτου παγκόσμιου πολέμου!
Αποτέλεσμα εικόνας για επέμβαση ρώσων ουκρανίας
  Μία των περιπτώσεων, είναι αυτή της Ουκρανίας και της Κριμαίας, με την αυθαίρετη και βίαια εισβολή των Ρώσων και η άλλη η περίπτωση της Συρίας!
  Σ’αμφότερες τις περιπτώσεις διακυβεύθηκε, εκτιμώ, στο μέγιστο βαθμό, η παγκόσμια Ειρήνη και το κακό αποφεύχθηκε, κατά την ταπεινή μου άποψη, γιατί ο Ομπάμα ήταν φύσει και θέσει Ηγέτης Ειρηνικών προδιαγραφών!
  Μόνο στο χαρακτήρα του μεγάλου Ανδρός, μπορώ να αποδώσω την αποφυγή μεγίστης κρίσεως και ανάφλεξης! Ναι αυτός ο χαρακτήρας και μόνον αυτός, παίζοντας εκ φύσεως το ρόλο του, δεν του επέτρεψε να αντιπαρατεθεί, ως όφειλε, σύμφωνα με την Αμερικανική, Πλανηταρχική, συνήθεια και παράδοση – ίδε Κλίντον και Μπους -!
  Αυτή του η μέγιστη προσφορά πέρασε στα ψιλά ή στα καθόλου, της ανθρώπινης αφέλειας σε όλους τους τομείς «Πολιτικούς, Ιστορικούς, Δημοσιογραφικούς, Συγγραφικούς, Γεωπολιτικούς…..!»
  Συνοψίζοντας η αξία της παρακαταθήκης, που αφήνει ο Άνθρωπος αυτός είναι ανυπολόγιστη, σε πλείστους όσους τομείς!
Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ 2.000.000 ψήφοι λιγότεροι από κλιντον
  Αύριο ο «ακόλουθος» της υψηλής Θέσης του Μπαράκ Ομπάμα αξιότιμος Κος Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει τον παρακάτω Όρκο:
“I do solemnly swear or affirm, that I will faithfully execute the office of President of the United States and will to the best of my ability, preserve, protect, and defend the Constitution of the United States”
“Ορκίζομαι ή βεβαιώνω να υπηρετήσω πιστά το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και, με το μέγιστο των ικανοτήτων μου θα διατηρώ, προστατεύω και υπερασπίζομαι το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών”
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (3).jpg
  Τα Πρώτα Δείγματα
  Τα πρώτα δείγματα του Ανδρός κάθε άλλο παρά καλά είναι και οφείλω να πω αυτό, που διαισθητικά λαμβάνω «Τα πρώτα δείγματα δεν είναι καλά γι’αυτό και καμπάνες ακούω διαισθητικά να κρούονται λυπητερά!»
  Ναι, για λόγους συνειδησιακούς και προαισθητικούς, οφείλω να υπογραμμίσω ότι από τα μέχρι τούδε δείγματα του Ανδρός, ξεχωρίζουν, το απαράδεκτο του κομπασμού του, του δογματισμού του, του απολυταρχισμού του και του ειρμού του, από τα δηλωθέντα, περί ΝΑΤΟ, BREXIT, ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ!
  Άξιον απορίας τυγχάνει και το γεγονός, ότι για πρώτη φορά Πρόεδρος ΗΠΑ δύο ημέρες προ της ορκωμοσίας του έχει δημοτικότητα της τάξεως του 40%!
  Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα της περίπτωσης υπογραμμίζεται ότι η Δημοτικότητα του Ομπάμα την ίδια ημέρα, πριν την ορκωμοσία της πρώτης του θητείας, ήταν της τάξεως του 84%, των δε Μπους και Κλίντον 61% και 67% αντίστοιχα!
  Ένα σημείο, που θέλω να επισημάνω, στους αξιοκρατικούς αρμόδιους των ΗΠΑ, τους εντεταλμένους με την περιφρούρηση και την βελτίωση του ανυπέρβλητου Συντάγματός τους είναι, μια «ασχήμια», που εμένα μ’ενόχλησε αρκετά!
Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ κλιντον ψήφοι
  Είναι η δεύτερη φορά, που τα τελευταία χρόνια, επιλέγεται Πρόεδρος χωρίς απόλυτη πλειοψηφία ψήφων! Καθόσον τον μεν Τραμπ ψήφισαν δύο (2) εκατομμύρια Αμερικανοί λιγότεροι, απ’ότι την Κλίντον τον δε Μπους 544.000 λιγότεροι, απ’ότι τον Γκορ το 2000!
  Κλείνοντας, εύχομαι στις ΗΠΑ και την Ανθρωπότητα ολόκληρη να’χουν την Θεία Εύνοια προκειμένου να κυβερνηθούν, στο μέλλον, από Ηγέτες τύπου Ομπάμα! Αυτό το λέω, έχοντας βαθιά την επίγνωση, για το ότι, κάποιοι Ηγέτες σήμερα, μου μοιάζουν ήδη «Καβαλημένα Καλάμια» κι’αυτό το θέμα με λυπεί και με τρομάζει!
  Θα κλείσω με ένα ημιαισιόδοξο ποιητικό, όπως αυτό μου βγήκε!
Αποτέλεσμα εικόνας για ορκωμοσία προέδρου ΗΠΑ
Μεγάλη αύριο Γιορτή, μεγάλο το Χαμπέρι
Αλλάζουν χέρι δυο Ταγοί κι’άγνωστο τι μας μέλλει!
Στην άκρα τώρα σιωπή! Ο Τραμπ το λόγο έχει
στον Όρκο κάνουμε Ευχή και Προσευχή στη Στέψη!
Ειρήνη θέλουμε στη Γη! Ειρήνη από χέρι
ας τον βλογάνε οι Θεοί, να μη μας διαψεύσει!

  Στο σημείο αυτό και πριν οριστικά κλείσω, ευελπιστώ, για το καλό της Ανθρωπότητας, ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες των ΗΠΑ, καλά κρατούν και εκτιμώ πως θα ενεργοποιηθούν, εφόσον κάποιοι εκτροχιαστούν ή τρελαθούν!

                                                                       Με Τιμή
                                                                 Σπύρος Κίκερης.