Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ!

 *ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ! ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΑΧ!

*Εσένα που θα’πρεπε να σε σέβονται

Θεός, Βούδας κι’αλλάχ!

*Άλλο να υπολήπτεσαι κι’άλλο να υπολείπεσαι! 

*Άλλο να μπορείς κι’άλλο να μη θέλεις

είναι ν’απορείς και να υποφέρεις!


    *Ας το κάνουμε συνείδηση όλοι, αξιόλογοι και Χαχόλοι, η Χώρα μας υπολείπεται σε πολλά και σημαντικά στα χρόνια τα μεταπολιτευτικά!

    *Κάποιος Άθλιος ευθύνεται κατά βάση πρωτευόντως γι’αυτά και το δυστύχημα το Φάντασμά του ακόμα κυκλοφορεί και την κοινωνία μας και τη Χώρα μας καταλύει, διαλύει, λεηλατεί και οπισθοδρομεί!

   *Νόμοι υπάρχουν; Ναι και Όχι! Το «Ναι» Δημοκρατικό, έτσι όπως τη Δημοκρατία αισθάνονται οι «άχρηστοι» οι «μειωτές» και γιατί όχι οι αδιαμφισβήτητοι αυτής «Εχθροί», οι θεωρούμενοι «Όψιμοι Δημοκράτες – Ολιγάρχες – » και σύγχρονοι «κατσαπλιάδες – λεηλάτες - » με τους σουγιάδες σε θέση υπό μάλης, για αυτονόητους λόγους δηλαδή κάτω της μασχάλης και τις μολότοφ πάντα σε θέση μάχης!

   *Ζυγίζοντας τη Δημοκρατία μας στον ακριβοδίκαιο ζυγό της Δικονομίας και της Ιστορίας σήμερα, τη βρίσκω τόσο στο βάρος λειψή, όσο δεν είχα ποτέ φανταστεί!

   *Δεν είναι λίγες οι φορές που συνθλίβομαι ειλικρινά σαν βάζω εξαναγκασμένος από γεγονότα και περιστατικά βαθμό στη Δημοκρατικότητα, την Κοινωνικότητα και την Ελληνικότητα του Έλληνα, κατά περίπτωση,  μικρό βαθμό και γιατί όχι κάτω του μηδενός!

   *Εμένα, λυπάμαι ειλικρινά, αλλά η Χώρα μας μεταπολιτευτικά και κυρίως «μεταπασοκικά» μου θυμίζει Ελλάδα του 1827 – 1831 , εκεί που ένας απαράμιλλος πολιτικός, που οργάνωσε Συνταγματικά και Νομοθετικά ένα Κράτος Πρότυπο, που διατηρεί ατόφια πολλά των άρθρων του μέχρι σήμερα!


   *φυσικά και εννοώ τον Ιωάννη Καποδίστρια και την Ελβετία, που βρίθει Αγαλμάτων και προτομών του, ασφαλώς τον Καποδίστρια, πάνω στην Ιερή του προσπάθεια  να μεταμορφώσει και να οργανώσει ένα Χάος σε Κράτος! Κράτος Δικαίου καθώς μια αναρχούμενη Νταβέλικη  Κοινωνία, σε Θεία Κοινωνία, Κοινωνία ευρυθμίας, ευταξίας και Δημοκρατίας! Κι’αυτό πώς; Μετά από ομόφωνη έκκληση της ΄Γ Εθνοσυνέλευσης της Τροιζήνας!


   *Την Τραγική Συνέχεια του Έργου αυτού την αφήνω, εκεί έξω από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ναύπλιο όπου το σφαγιασθέν υπέρ Πατρίδος σώμα του Ιερού Νεκρού!


   *Κι’έρχομαι αναπόφευκτα ασθμαίνοντας στα σημερινά, όπου με δυο αδιαμφισβήτητου κύρους και φερεγγυότητας εκλογικές αναμετρήσεις ο Ελληνικός Λαός υπέδειξε αδιαμφισβήτητα τον εκλεγμένο- ενδεδειγμένο -  για την Σωτηρία του, που σημαίνει ευνομούμενη και χρηστή Κοινωνία, με Δημοκρατική ευαισθησία, ασφάλεια και ευημερία!

   *Εύλογα θα ρωτήσει κάποιος, αν σίγουρος είμαι για το προσδοκώμενο και εναγωνίως αναμενόμενο, προβάλλοντας ήδη εύλογα περί του αντίθετου επιχειρήματα!


   *Όπως το ότι αυτή συνιστούν 20 υπουργεία και 64 συνολικά μέλη, εκ των οποίων οι 23 είναι υπουργοί, οι 4  αναπληρωτές υπουργοί και οι 35  υφυπουργοί!

    *Όντως ιδιαίτερα μεγάλο αριθμητικά το Κυβερνητικό σχήμα! Όμως αν το συνδυάσουμε με το Κοινωνικό – Πειθαρχικό – Οργανωτικό – Δημοκρατικό επίπεδο της Χώρας, όπως αυτό περιγράφτηκε και συσχετίσθηκε προηγούμενα, εκτιμώ ότι συνάδει, αν δεν θέλουμε εύλογα να οδηγηθούμε σε περιπέτειες και πάλι!

   *Προσωπικά θα σταθώ στο ότι το αποτέλεσμα μετράει και για το επίπεδό μας το κυβερνητικό σχήμα γάντι του πάει! Επίσης θα σταθώ στα 18 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που είναι εξωκοινοβουλευτικά κι’αυτό για μένα λέει, επί των προθέσεων πολλά!

    *Ένα θα ήθελα να συστήσω στον Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό αφού συνειδητά, σαν πραγματικός Έλληνας, Καλή Επιτυχία του Ευχηθώ! Ένας μεγάλος από τη φύση του Ηγέτης - παρά το τέλος του , φαίνεται ότι είναι ίδιον των έξοχων Ηγετών  το της αχαριστίας τέλος -  ο Ιούλιος Καίσαρ είχε το έμφυτο χάρισμα του Ψυχολόγου με βάση τα εξωτερικά του προσώπου χαρακτηριστικά!

   *Ε ναι Κε Πρωθυπουργέ η θέση και η Φύση στη φυσιογνωμική έχουν, οφείλουν να έχουν θα’λεγα άμεση σχέση! Και για να γίνω απολύτως σαφής, αν ήμουν Πρωθυπουργός κι’υπήρχε Υπουργείο Θεολογίας, μακράν Υπουργό θα διάλεγα τον Κύριο Μυταράκη, στον οποίο και εύχομαι για το καλό όλων μας  στο δύσκολο ρόλο του επιτυχία να’χει!

   *Τελειώνοντας στο επιμύθιο θα κλείσω με μια ευχή: «Αχ Ελλάδα μου, Αχ Ελλάδα μου, θα ζήσω άραγε να σε δω, όπως η Ψυχή μου επιθυμεί;» Και για να το κάνουμε πιο επίκαιρο και ρεαλιστικό: «Αχ Ελλάδα μου, αχ Ελλάδα μου θα πάψω κάποτε εσένα τον μόνο επί της Γης Παράδεισο, παρά τις Στρατιές Αγγέλων, θα πάψω αλήθεια να σε βλέπω και με σπορές   Τριβόλων και τάγματα Διαβόλων;» Είθε, είθε Θεέ μου! Είθε!


   *Και η Γελοιογραφία των Ημερών, δεόντως σχολιασμένη και επικαιροποιημένη:

«Αχ Μητσοτάκη! Αχ Μητσοτάκη!

*Από ρευστό ξεμείναμε απ’οπλισμό ξεμείναμε

απ’το λιμό πληγήκαμε βαριά και πληγωθήκαμε!

Κι’ετσι που καταντήσαμε, αχ εξαναγκαστήκαμε

αφέντες αποποιηθήκαμε κι’επαίτες καταντήσαμε!

*Αχ Μητσοτάκη, Αχ Μητσοτάκη που’κανες το Τουρκάκι

να μοιάζει Γιουσουφάκι! Να μοιάζει Γιουσουφάκι

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας