Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ!

 

Μην Αστειευόμαστε! Mην Παίζουμε με τις Φωτιές!

   «Οι φωτιές δεν είναι Τυφλές, αυτές ξέρουν έστω κι’αν σιωπηλές σαν σβηστές!»

   «Ας Σοβαρευτούμε Επιτέλους πριν την έλευση του Τέλους!»

   Αεροπυρόσβεση δεν έκανα, όμως έζησα κατά κόρον τις μεγάλες φωτιές, γιατί πήγαινα με το VIP E/Π την κατά περίπτωση Ηγεσία να δει την κατάσταση! Έστω για το «Θεαθήναι!»


   Το συμπέρασμά μου τραγικό χωρίς και να το συζητώ: «Ουδεμία φωτιά ελέγχεται με ανέμους της τάξεως 7,8,9 και 10 Μποφόρ, όσα μέσα και αν διατεθούν!

   Οι φωτιές θα κάνουν τα κέφια τους, θα χορεύουν δηλαδή στους ρυθμούς των ανέμων και στα κατά περίπτωση  Αιολικά γούστα!

   Μόνο εν τη γενέσει της μία φωτιά μπορεί να ελεγχθεί και φυσικά πριν την εκδήλωσή της!

   Όμως το τελευταίο δεν το κατανοούμε, γιατί πεισματικά αρνούμαστε το εύλογο και απολύτως αναγκαίο! Και επειδή δε μου αρέσει να αοριστολογώ ευθύς θ’αποσαφηνιστώ:


Πας αφελής ή κακόβουλος καπνιστής εκ προοιμίου εμπρηστής! Το τσιγάρο δε κόβεται, η αφέλεια και η πρόθεση κόβεται, κόβεται μαχαίρι!

   Ποινικό αδίκημα λοιπόν η ρίψη αποτσίγαρου και ισόβια! Ισόβια όχι αλά Ελληνικά, δηλαδή μαϊμού! Ωμά και ορθά κοφτά έτσι όταν λέμε ισόβια να εννοούμε Ισόβια!

   Αποδεδειγμένα Εμπρηστής, ισόβια ακόμα και στην άλλη ζωή, δέσμευση περιουσίας και χορηγία στην Πολιτεία, στέρηση πολιτικών Δικαιωμάτων ισοβίως σε όλους τους πρώτου βαθμού συγγενείς του!

   Και το κερασάκι της Τούρτας των πυρκαγιών! Με υλικά από τη μεταπολιτευτική μας


Ελλάδα! Το καλοκαίρι του 1981 γύριζα από το Άγιο όρος με Επιβαίνοντα τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Αξιότιμο Κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή και προορισμό το Κυβερνείο Θεσσαλονίκης.

   Στο ενδιάμεσο της Διαδρομής ο Διοικητής της Μονάδας Ραντάρ Χορτιάτη (TOPSY) Ταξίαρχος Αντώνιος Αναστασίου, με κάλεσε στον Ασύρματο και με ρώτησε αν υπάρχει δυνατότητα απευθείας συνομιλίας με τον Πρόεδρο, γιατί θέλει να του μεταφέρει ένα πάρα πολύ σοβαρό μήνυμα!

   Στην ερώτηση, απάντησα αρνητικά, όμως μεταβίβασα τα λεχθέντα στον Πρόεδρο! Εκείνος μου είπε ότι έχουν να μου πουν, να το πουν σε ανοιχτή Γλώσσα!

   Το άκουσμα ήταν τρομερό: «Καίγονται ανεξέλεγκτα ολόκληρη η Βόρεια πλευρά της Πεντέλης καθώς η Δυτική και η Νότιοδυτική!» Κι’άρχισε να αναφέρει τα προάστια χωρίς Σταματημό, Διόνυσος, Κοκκιναράς, Εκάλη, Πολιτεία, Κηφισιά, Μελίσσια ……….»!

   Το μεταβίβασα στον Πρόεδρο κι’εκείνος με δαγκωμένα χείλη είπε: «Ποτέ δε θα βάλλουν  αυτοί οι Νεοέλληνες μυαλό, ποτέ!»

       Ελάχιστα μετά στις 21/10/1991 το ΠΑΣΟΚ ανέρχονταν τροπαιοφόρα στην εξουσία, αναλαμβάνοντας από πρώτο χέρι τα ηνία στην Εξουσία ο Μεγάλος «Ηγεμών» ο Σταυρωτής κι’ Αρμαγεδδών με 48,07% και 172 έδρες!

   Ο Μέγιστος αυτός καταστροφέας, που την αντιπολιτευτική του τακτική της μέρας νύχτας και της νύχτας μέρας, καθώς παγίωσης της αρνητικής του ψήφου επί παντός νομοσχεδίου που κατέστησε θέσφατο, με αντιεξουσιαστικό κριό το Λαό, τον και εντέχνως πυροδοτούμενο Λαοπλανώς από ψεύδη ολκής και συνθήματα «περιωπής», για να φτάσει από το 11,8% και τους 22 κοπρίτες, στους 172!

   Μιλώ «άσχημα» το ξέρω, όμως λέω αλήθεια και η αλήθεια αυτή φτάνει η ώρα που απολύτως επιβάλλεται να συνειδητοποιηθεί από τον Ελληνικό Λαό και σαν λαίλαπα να ξεσπάσει τόσο στο Μίμο Παντομίμο αυτού, όσο και στους θλιβερούς επιγόνους του, που το φάντασμά του προσπαθούν να αναστήσουν!   Το φάντασμα που ακόμα και σήμερα «όποια πέτρα κι’αν σηκώσεις, από κάτω θα το βρεις!»

   Ας πάψουν πια οι ψευτιές και οι φωτιές σ’αυτό τον άμοιρο τόπο να θεωρούνται «παραδοσιακές» «Εθιμοτυπικές» και θα έλεγα «Διαχρονικές και Νομοτελειακές» με τους Έλληνες να μαλώνουν στο ποιοι είπαν και έβαλαν τις πιο πολλές!

   Συνοψίζοντας: «Μην παίζουμε με τις Φωτιές, ούτε με τις ψευτιές» τουτέστι μην «αστειευόμαστε» , ας σοβαρευτούμε επιτέλους πριν την έλευση του οριστικού τέλους, με τις υποθέσεις αυτές!

   Ελάχιστα μετά στις 21/10/1991 το ΠΑΣΟΚ ανέρχονταν τροπαιοφόρα στην εξουσία, αναλαμβάνοντας από πρώτο χέρι τα ηνία στην Εξουσία ο Μεγάλος «Ηγεμών» ο Σταυρωτής, που ακόμα και σήμερα «όποια πέτρα κι’αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις!»

    Εγώ πάντως για να θυμάμαι βλέποντας την Ακπόπολη κλαίγοντας έγραψα!

Τί έχει η Ακρόπολη και Κλαίει και τί στ’αναφιλητά της λέει ;
Κλαίει η Ακρόπολη, κλαίει, σαν βλέπει την Πεντέλη μας να καίει!
Κλαίει η Ακρόπολη όλο κλαίει και κάπου στ’αναφίλητά της λέει: «Καθίκια Νεοέλληνες» λέει «κι’ανίκανοι Νεοέλληνες» λέει!«Καθίκια Νεοέλληνες» λέει «κι’ανίκανοι Νεοέλληνες» λέει! «Καθίκια Νεοέλληνες» Λέει «κι’ανίκανοι Νεοέλληνες» λέει! Λέει, Λέει, Λέει κι’όλο κλαίει, κλαίει, κλαίει! Κλαίει και λέει, κλαίει και λέει, κλαίει και λέει "Καθίκια Νεοέλληνες λέει κι’ανίκανοι Νεοέλληνες λέει"! Λέει και Κλαίει ……..
Και ναι καλά θυμάμαι στις 17/7/2022 έγραφα στην Ιστορία μου στο FB:
"Οι Φωτιές Φέτος δεν θα'χουν προηγούμενο
κι'όσο για τις αιτίες Ρωτήστε τον Ηγούμενο!"

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας