Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΎΝΤΑΣ!


Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΛΑΝΗ- ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ -

ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ!

"Τόλμησε και είπε την αλήθεια
κι'όρμησαν εκείνοι σαν αγρίμια!"
Τους άρεσε να ζουν με παραμύθια
και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια!

Και για κοιτάτε κάτι συμπτώσεις με συμπίπτουσες περιπτώσεις!

Σαν σήμερα, σαν σήμερα πέσαν βαριά τα σύννεφα

και σηκωθήκαν κύματα, από πραξικοπήματα!

Κι’αρχίσαν τα χτυπήματα και τα παραστρατήματα

αφήνοντας πίσω κρίματα και δάκρυα σε Μνήματα!

 

Ναι σαν σήμερα (15/7/1974) η Μέγιστη των Ελλήνων Ντροπή

πραξικόπημα Ιωαννίδη για Μακαρίου Ανατροπή μ’ότι ακολούθησε που ακόμα καλά κρατεί! Κι’αρκετούς από τους Έλληνες στη μη παραδοχή ότι η Χούντα έπεσε μ’αυτή την αφορμή!

   Ποιος τόλμησε και είπε την αλήθεια; Ο Υφυπουργός Παιδείας Κος Άγγελος Συρίγος χθες 14/7/2022, στο χαμαιτυπείο της Ελληνικής Βουλής, που κάποιοι το θέλουν, όχι οίκο της Δημοκρατίας, αλλά οίκο πορνείας και ανοχής!

   Ας δούμε το θέμα εν συνόψει, τι είπε δηλαδή ο Άνθρωπος και τι του είπαν, για να καταλήξουμε για μια ακόμα φορά στ’ανόητα τα αυτονόητα, για τέρατα ακατανόμαστα!

   Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε αναφορά του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, για τη δικτατορία και τους λόγους της πτώσης της, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

   Ο κ. Συρίγος, αν και αναφέρθηκε στη «φωτεινότητα» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είπε πως η χούντα δεν έπεσε στην ουσία από το Πολυτεχνείο, μα από την κυπριακή τραγωδία! Υπήρξαν μεμονωμένες ενέργειες από κάποιους γενναίους Έλληνες που αντιμετωπίζονταν με βάρβαρο τρόπο από την δικτατορία! Αυτό όμως που δεν έγινε από τον ελληνικό λαό όταν υπήρχε η χούντα έπρεπε να αναπληρωθεί μετά το 1974 με πορείες, λάβαρα κι’αντάρτικα σ’ένα ετεροχρονισμένα αντιστασιακό μας καθήκον!» Συνοψίζοντας με τη φράση «Απλά το Πολυτεχνείο πήρε «μυθικές διαστάσεις!»

   Αυτά είπε ο Άνθρωπος που ήταν όλα αλήθεια και του ορμήσανε σαν τ’άγρια θηρία! Με πρώτο τον υπερευαίσθητο Συριζαίο Βουλευτή Γιαννούλη να κάνει λόγο για «ιστορική προσβολή» και τον Νίκο Βούτση να κάνει λόγο για «στρατηγική αναθεώρησης του κοινωνικού και πολιτικού κεκτημένου της μεταπολίτευσης και για «απαράδεκτη απόπειρα» να ξαναγραφτεί η ιστορία της περιόδου».


   Από πλευράς του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «Κύριος» Πάνος Σκουρλέτης, έκανε λόγο για παρέμβαση

«πραγματικά προσβλητική για το ελληνικό κοινοβούλιο», προσθέτοντας πως «επειδή εσείς δεν έχετε συμφιλιωθεί με τις αξίες της Μεταπολίτευσης, δεν έχετε δικαίωμα να προσβάλετε εδώ μέσα, στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, τις μεγάλες αξίες που ακόμη εμπνέουν, όλο το φάσμα του δημοκρατικού κόσμου. Να ανασκευάσετε. Δεν σας αξίζει να κατέχετε αυτό τον θώκο».

   Ο υφυπουργός από πλευράς του είπε πως «είναι προφανές ότι ένας τέτοιος λόγος ενοχλεί την αντιπολίτευση», συμπληρώνοντας πως έγινε προσπάθεια διαστρέβλωσης των λεγομένων μου με στόχο να αλλάξει η συζήτηση από το νομοσχέδιο. «Με κάθε σεβασμό σε όλους τους γενναίους που αντιστάθηκαν κατά της δικτατορίας αλλά δεν έπεσε γι αυτό το λόγο η δικτατορία» είπε.

   Και ύστερα το λόγο ο Μέγας Αρχηγός, που με το γεγονός του πολυτεχνείου ήταν στις πρώτες ημέρες εγκυμοσύνης της μητρός του

και δεδομένου ότι γεννήθηκε στις 28/7/1974 ήταν έμβρυο 19 ημερών, τη δε ημέρα πτώσης της Χούντας (24/7/1974) μείον 4 ημερών!!!

   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν μια και τα έζησε καλά τα γεγονότα, μίλησε για «αναθεώρηση της ιστορίας», καλώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση, προσθέτοντας πως «ή ο κ. Συρίγος θα ανακαλέσει ή θα πρέπει να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση!».

   Στις δηλώσεις του κ. Συρίγου αντέδρασε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου,

λέγοντας: «πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τους αγώνες του λαού και του φοιτητικού κινήματος»

   Ενώ από τον «Κύριο» Παφίλη του ΚΚΕ, που κάθε του φράση είναι

για «σκαμπίλι» είπε: «Το να σας πω δεν ντρέπεστε είναι λίγο, τα είπατε συνειδητά!» Αυτά είπε, αυτά είπαν εν γένει! Απ’τη μια ο Κος Συρίγος, απ’την άλλη οι «ΚΚ» της αντιπολίτευσης και τι σύμπτωση όλοι «προοδευτικοί» δηλαδή αριστεροί κι’αριστερίζοντες!

   Ας δούμε το θέμα εμείς οι μεγαλύτεροι που βιώσαμε ενήλικες εκείνα τα συνταρακτικά γεγονότα, μπας και εμπεδώσουν την αδιαμφισβήτητη σειρά τους οι νεώτεροί μας, εν οις τουλάχιστον και ο Κος Τσίπρας!

   Επειδή τα’χω καταγράψει λεπτομερώς και κατά κόρον ας επαναλάβουμε τα πιο σημαντικά συνοπτικά! Το Πολυτεχνείο έγινε από 14/11/1973 έως 17/11/1973 οπότε και το άρμα μάχης γκρέμισε την είσοδο και μαζί τη Μοίρα της Ελλάδας, που άλλαξε από θυμό και πείσμα! Γιατί;

   Γιατί το Πολυτεχνείο δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ρίξει τον σε ρόλο εκδημοκρατισμού της χώρας τότε Παπαδόπουλο, δεδομένου ότι είχε αντικαταστήσει όλους τους στρατιωτικούς υπουργούς, με πολιτικούς, τοποθετώντας το Σπύρο Μαρκεζίνη Πρωθυπουργό, ορίζοντας και ημερομηνία εκλογών αρχές του νέου έτους!

   Ναι το πολυτεχνείο δεν έκανε τίποτε άλλο από το να ρίξει τον Παπαδόπουλο και ν’ανεβάσει το Τέρας με το όνομα Ιωαννίδης, για ν’ακολουθήσουν όσα τραγικά ακολούθησαν μ’αποκορύφωμα το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο!

   Πάνω λοιπόν σ’αυτό το σαθρό «εξάμβλωμα» στήθηκε της Κοινωνίας μας και της Πολιτείας μας το «Ξεχαρβάλωμα!»

   Η πλάνη αυτή κατέστη η κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου δόλιοι κι’αμαρωλοί, Τελώνες και Φαρισαίοι βαπτίστηκαν «Αντιστασιακοί και εξαγνίστηκαν!» Ενώ οι Αφελείς Έλληνες τους πίστεψαν, κι’εκείνοι για την πίστη τους, τους λήστεψαν και του αχρήστευσαν!

   Και μετά στο μαζοχισμό τους συνήθισαν να αυτομαστιγώνονται και να αυτοσταυρώνονται σαν τους Σιίτες Μουσουλμάνους και τους Εσταυρωμένους Ιησουίτες, ονομάζοντας όλο αυτό το μπάχαλο «Προοδευτισμό!»

   Τελικά πότε έπεσε η Χούντα Έλληνες; Απαντήστε, αφού Βάλετε το χέρι σας επί των τύπων των ήλων, σφυροδρεπάνων και «Ήλιων!»

   Έπεσε στις 17/11/1973 μ’αφορμή το Πολυτεχνείο ή στις 20/7/1974 μ’αφορμή το Κυπριακό;

   Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Δίλημμα, ιδού ο δόλος, ιδού και το παραλήρημα, ιδού και το δικό μου Ποίημα σαν δίδαγμα προς το Ρωμιό:

«Σ’έμαθαν να ζεις με παραμύθια

Ψέματα να βλέπεις την αλήθεια!

Σ’έμαθαν σε ψεύδους Μεγαλεία

και να προσκυνάς Πολυτεχεία!

Σ'έκαναν πιστό στην Ουτοπία

κι'απιστο σκληρό στην Ιστορία!»

   Τώρα για να βεβαιωθείτε περί της πλάνης, αποτολμήστε μόνοι σας ένα γκάλοπ και αν δεν διαπιστώσετε ότι το 90% των Ελλήνων είναι παραπληροφορημένο σχετικά με την πτώση της Χούντας, φτύστε με δημόσια!

   Εκείθεν συναισθανόμενοι μόνοι σας το τι και το γιατί της παραπληροφόρησης φτύστε και μισείστε τους υπαίτιους αυτής και τους ανομολόγητους σκοπούς τους!

 

                                     

                                

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας