Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ!

 

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ!

 

«Ας προσέξουμε εμείς οι Ρωμιοί!

Ας προσέξουμε γιατί στα μεγάλα μας παθήματα και στραβοπατήματα δε μας φταίνε οι άσπονδοί μας Εχθροί,

όπως λαθεμένα νομίζουμε και κάλπικα νομίσματα κομίζουμε

αλλά οι ίδιοι κάκιστοί μας Εαυτοί!»

 

   Δεν προτίθεμαι να μπω σε λεπτομέρειες, βασικά πράγματα θα πω, που μέσα στη ψυχή μου βαρέως κουβαλώ χωρίς και να τα ξεπερνώ, γιατί βλέπω το φαύλο κύκλο αενάως απειλητικό κι’αναμένω με μεγαλύτερη ένταση τον αμέσως επόμενο καιρό, προσευχόμενος ν’αποφευχθεί ενδεχομένως, για μια ακόμα φορά το μεγάλο «κακό!»

   Αυτό το λέω γιατί ήδη θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε έντονο αγώνα προεκλογικό – διαδοχικό – κι’εκεί πίσω από το προσχηματικό κατά κανόνα ενδιαφέρον για το μέσω της εξουσίας κοινό καλό, μπαίνουμε σε ρίσκα, οδεύοντας πάμπολλες φορές προς το απόλυτο κενό, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο Κοινωνικό και Εθνικό!

   Εξουσία, η μεγαλύτερη και χειρότερη μαιτρέσα, εταίρα, παλλακίδα και οι εραστές της, πάντα υπέρμαχοι στην «Αξιοκρατία», «Πατριδολατρία», Δημοκρατιολαγνεία «Προσωπολατρεία ……!


   Ο «Εχθρός» καραδοκεί κι’ο Ρωμιός ολιγωρεί Ιστορικά να διδαχθεί! Πάμε σε μια μικρή αναδρομή, γιατί έχω υποσχεθεί για μια

μεγάλη έκδοση, περί της Ελληνικής Ιστορίας όπως μέχρι σήμερα, ουδέποτε έχει γραφεί και διδαχτεί!

   Ένα παράδειγμα από τη μακρινή Μεγάλη μας Ιστορία κι’ύστερα στη νεώτερη με πιο νωπή τη Μαρτυρία!

   Ο Μέγας Αλέξανδρος στη Μεγάλη εκστρατεία, που έγραψε Ιστορία, ο Αντίπατρος στην της Μακεδονίας Αντιβασιλεία, ο γιος του Ιόλας έμπιστος πάροχος στην του Αλεξάνδρου και Ηφαιστίωνα ακατάσχετη οινοποσία!

   Βρισκόμαστε κάπου στο 324, το άδοξο έτος που γράφτηκαν όλα με ραδιουργία και το μακάβριο τέλος με παραλλαγμένη τη μαυροντυμένη Ιστορία!

   Ο Αλέξανδρος για λόγους, που αυτός ήξερε αποστέλλει τον έμπιστό του Στρατηγό Κρατερό ν’αναλάβει την της Μακεδονίας Αντιβασιλεία, αντικαθιστώντας τον Αντίπατρο, κάτι που ποτέ δεν έγινε!

   Ο Αντίπατρος στην προσπάθεια να μεταπείσει και να μεταστρέψει τη απόφαση του Αλέξανδρου αποστέλλει τον γιο του Κάσσανδρο, αδελφό του οινοχόου του Αλέξανδρου Ιόλα!

   Εκεί παίχθηκαν όλα ο Ηφαιστίωνας πρώτα, ένα χρόνο μεγαλύτερος του Αλέξανδρου, επιστήθιος φίλος του κι’ο άνθρωπος

που θα έπαιρνε το δαχτυλίδι διαδοχής ότι κι’αν ήθελε συμβεί!

   Και οι δυο Θάνατοι με κοινά χαρακτηριστικά και κάποιες ημέρες διαφορά, προφανώς λόγω δόσης του δηλητήριου, που σύγχρονοι επιστήμονες το έχουν εντοπίσει και δημοσιοποιήσει!

   Άμοιρη Ελλάδα έγραψε ο Ποιητής κι’έκλαψε ο Στοχαστής!

   Μετά πώς να ξεπεράσεις το μετά του 1821 Έπος, το ανεπανάληπτο αίσχος της Δολοφονίας του Καποδίστρια τη συγχώρεση και την

ενθρόνιση του μεγαλύτερου δοσίλογου της Ελληνικής Ιστορίας, που ακόμα φέρνει, άκουσον άκουσον, τον τίτλο του Μπέη κι’ακούει στο όνομα Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ή έστω το ανοσιούργημα του Μεγαλοήρωα Μιαούλη, που έκαψε τα καλύτερα καράβια του στόλου μας όταν ο Καποδίστριας Εθνικοποίησε αυτόν, αποσπώντας τον από τους Υδραίους Εφοπλιστές!

   Και μετά πάμε σ’ένα από τα μεγαλύτερα ανοσιουργήματα του Ελληνισμού, τη Μικρασιατική Καταστροφή και όσα ακολούθησαν!

Ο ποιητής έγραψε Αλί Ελλάς και τρις Αλί και’συ Βασιλεύ Κωνσταντίνε Ά και Ελευθέριε Βενιζέλε πατέρες του Έθνους και όχι του Αίσχους!

   Βρε τα πολεμικά μας καράβια έφυγαν από τη Σμύρνη άδεια, αφήνοντας τους Έλληνες ριγμένους και πνιγμένους στη Θάλασσα, για να προλάβουν τη συμμετοχή τους στο Πραξικόπημα! Και μετά

εμείς οι ανήκοντες στους Νικητές άντε να χαρίσουμε και την Ανατολική Θράκη από «Μεγαλοψυχία» για να σαρκώσουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, για να φτάσουμε στο σημείο σήμερα να διεκδικούν όπως πάμε και την «Αθήνα!»

   Ποιοι οι Μογγόλοι κι’οι Σελτζούκοι, που έσκασαν μύτη στη Μικρά Ασία τον 11ο μΧ Αιώνα μετά την περιβόητη μάχη του Ματζικέρτ (1071), που συνιστά μια άλλη ντροπή του Χριστιανισμού και Ελληνισμού!

   Οι Μογγόλοι κι’οι Σελτζούκοι να διεκδικούν Αιγαίο κι’ανατολική Μεσόγειο και να μιλούν για γαλάζια Πατρίδα, κατοχυρώνοντας και

Τουριστικό Χάρτη κάλεσμα, θρασύτατα και αδιάντροπα από δικά μας επαναλαμβανόμενα Μοιραία σφάλματα, που δεν εννοούμε να τα κατανοήσουμε για να τα εξαλείψουμε!

   Όχι δεν θα μπω στον πειρασμό των λεπτομερειών, στα χοντρά θα σταθώ, με σκοπό προληπτικό, έστω κι’αν κινδυνεύω για μια ακόμα φορά σαν προπαγανδιστής να κατηγορηθώ!

   Δεν πολιτικολογώ Κύριοι, Εθνικολογώ και Κοινωνιολογώ! Πολλά ξεπερνώ και στο Αιγαίο θα σταθώ, για να δούμε πως φτάσαμε στο σημερινό κακό, με απληστίας λόγο απαιτητικό κι’εκβιαστικό!

   Ας σταθούμε όμως στο Σωτήριο έτος 1964 γιατί σ’αυτό τα διδάγματα υπάρχουν!

   Έχει προηγηθεί ο Χαμός μεταξύ Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γεωργίου Παπανδρέου, ο αυτοεξορισμός του πρώτου στο Παρίσι, ο Θάνατος του βασιλιά Παύλου στα 63 του χρόνια, η άνοδος του Κωνσταντίνου ΄Β στη Βασιλεία και η «Κοκορομαχία» με θύμα τη Δημοκρατία!

   Στην Κύπρο χαμός, στην Πόλη χαμός και στην Κύπρο μέχρι με Ναπάλμ των Τούρκων Βομβαρδισμός!

   Να λοιπόν πως ανακύπτει, πότε και γιατί το Θέμα του Αιγαίου! Τον Ιανουάριο του 1964 είχαμε αίφνης μαζική είσοδο για πρώτη φορά Τουρκικών Α/Φ στο ΝΑ τμήμα του Ελληνικού FIR!

   Το πρόσχημα, η εκμετάλλευση για πρώτη φορά της αρμοδιότητας, που είχε εκχωρηθεί από το ΝΑΤΟ στον Τούρκο Διοικητή Αεράμυνας σε περίπτωση πολέμου προς επιτήρηση της ΝΑ περιοχής του Ελληνικού FIR!

   Μετά τα γεγονότα αυτά οι Αρχές ΝΑΤΟ ειδοποιήθηκαν ότι από το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου, η περιοχή ευθύνης του Έλληνα Διοικητή Αεράμυνας (Early Warning Area 41) μετατοπίζονταν ανατολικά και νότια, για να συμπίπτει απολύτως με τα όρια του FIR της Χώρας!

   Από τότε και μέχρι το 1974, με τη ρύθμιση αυτή, που έγινε αποδεκτή με επιφύλαξη από το ΝΑΤΟ, σταμάτησαν οι οποιεσδήποτε οχλήσεις στο Αιγαίο και οδηγηθήκαμε σε μια ομαλή κατάσταση, χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων!

   Όμως και πάλι δυστυχώς πάλι από την Κυπριακή του 1974 κρίση και μέχρι σήμερα οι Τούρκοι εφαρμόζουν συστηματικά, μεθοδικά και προκλητικά την αισχρή τους πολιτική, κάθε φορά που ευκαιρία θα τους δοθεί, αυτό ας υπογραμμισθεί!

   Πού είμαστε, ναι, στο απαίσιο εκείνο έτος 1974! 20 Ιουλίου ημέρα Σάββατο οι Τούρκοι εισβάλουν στην Κύπρο με 40.000 στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, προς αποκατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας! Αυτό λένε μέχρι σήμερα! Τα προσχήματα πού; Μα πού αλλού, εκεί που πάντα!

   Έχει προηγηθεί το πραξικόπημα, κατά του Μακαρίου, ενός Κρετίνου Έλληνα, του Ιωαννίδη, που κάκιστα πέθανε από φυσιολογικό θάνατο και όχι από εκτέλεση!

    Επίσης έχει προηγηθεί η έκκληση ενός άλλου «Κρετίνου Έλληνα

– Ελληνοκύπριου -», που τον πλήρωσε η «Κύπρος» ακριβά! Μια σπαρακτική έκκληση, που επίσημα έκανε, με την παράκληση επέμβασης των εγγυητριών δυνάμεων, προς αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο! Αγνοώντας ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις ήταν τρεις! Η Ελλάδα, η Τουρκία και η Αγγλία!

   Και η φωνή εκβάλλονταν από το «Ιερό» στόμα του «Εθνάρχη» Μακαρίου κι’ αυτός μεγάλος, που ας όψονται οι Έλληνες με την πρεμούρα θετικών προσωνυμιών και επιθετικών προσδιορισμών!

   Αυτά ήταν τα εγκλήματα των Ελλήνων, που δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, μα ούτε και η τελευταία!

   Δεν πάω στα Μεταπολιτευτικά γιατί εδώ είναι τόσο πολλά, Καραμανλοπαπανδρεϊκά κτλ, στα Οζαλοπαπανδρεϊκά, τα Μεταναστευτικοπροσφυγικά, τα MEA CULPA κτλ και στα της Ομονοίας δράματα –λιάσματα -!

   Έρχομαι στα παντομιμικά και τα αισχρά, την άγνοια από χείλη Πρωθυπουργικά περί ύπαρξης θαλασσίων συνόρων, την πτώση του Τείχους του Έβρου και τόσα άλλα καταλυτικά και τραγικά!

   Θα μου επιτρέψετε εδώ να σταθώ και να σας απευθύνω μια περισυλλογή και περίσκεψη με Ιερό Σκοπό!

   Ακούσατε τις παλινωδίες του τέρατος Ερντογάν "κότα" στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ "λάβρος" στις κατ’ιδίαν μετέπειτα συνεντεύξεις, ο σκοπός σκοπός και η ευκαιρία σ’αναμονή!

   Οι εκλογές έρχονται για μένα με μεγάλη Βεβαιότητα το τελευταίο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου τρέχοντος Έτους κι’έναν εκλογικό νόμο «λαιμητόμο», πνιγμένο στην ιδιοτέλεια και τη συντέλεια, αρκεί ο σκοπός αυτού, που τον επινόησε να επιτευχθεί - Μπαχαλοποίηση -

χωρίς να είναι η πρώτη και σ’αυτό φορά! Γιατί και κάποιος άλλος υποτίθεται μεγάλος είχε κάνει ένα Γόρδιο Δεσμό, με νόμο εκλογικό περνώντας τον στης Ελλάδας το λαιμό! Μη με ρωτήσετε πως τον έλεγαν γιατί θα τρελαθώ!

   Κυβέρνηση λοιπόν αδύνατον να σχηματισθεί με την πρώτη εκλογή, ένα τουλάχιστον δίμηνο σε ακυβερνησία με ότι αυτή συνεπάγεται και δεδομένη μια άρρωστη βαρέως Νοοτροπία!

   Τα των επικείμενων εκλογών θα τα πούμε λεπτομερέστερα, όμως ωστόσο προειδοποιώ προς συνέγερση των ευσυνείδητων Ελλήνων Πατριωτών, ότι το υπόψη διάστημα ιδιαίτερα ανησυχώ! Ας προσέξουμε λοιπόν γιατί το υπόψη διάστημα ιδιαίτερα ανησυχώ και σ’αυτό με οδηγεί ένα φαύλο παρελθόν!

Δυστυχώς αυτά έγραψα μετά τις Δηλώσεις του Κου Τσίπρα (1/7/2022)

Με τα "Μάτια" του Κυρίου Τσίπρα και μάλιστα χωρίς "Τσίμπλα!"
Το «Βατερλό» του Κυρίου Τσίπρα στη Σύσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία! Αν ήταν στη θέση του Πρωθυπουργού θα’ρχονταν λέει με τα πόδια, μετά το «Βατερλό!» Και’γω μόλις το διάβασα, πέρα απ'το :"έν οίδα ότι ουδέν οίδα" που για κείνον είπα, άκουσα να του σιγοτραγουδά η «Καημένη Ειμαρμένη»: «Ένα νερό Κυρά Βαγγελιώ, Τριαλαλούμ τριαλαλό, Βαγγελιώ μου παινεμένη, μακάρι και να'ξερες τι σε προσμένει! Τριαλαλούμ, τριαλαλό, σε Ζαλόγγειο Χορό, μια και το θέμα Εθνικό

   Και να πριν ο Αλέκτωρ λαλήσει τρις ήρθαν τα μαντάτα, από πρωτοσέλιδα Τουρκικών Εφημερίδων μ'αφορμή τα λεγόμενα του Κου Τσίπρα για τη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη! Και μακάρι να'ταν η πρώτη φορά, που εξαναγκάστηκα να γράψω!

        Αξιότιμε Κύριε Αρχηγέ Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Σταματήστε επιτέλους το ρόλο σας να υποβαθμίζεται και τη Χώρα σας να ξευτελίζεται!
Δε μπορεί, δεν είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι πρωτοσέλιδο αρνητικό για τη Χώρα σας και θετικό για την Τουρκία να γίνεστε, όπως σήμερα Κυριακή στην εφημερίδα Anadolu!

Κύριε Τσίπρα, θα το πω με όση διαλλακτικότητα στο χαρακτήρα μου μπορώ να επιστρατεύσω: «Η Στάση σας για τη Μανία της Εξουσίας συνιστά Εθνική Μειοδοσία, η δε προτίμηση του Ερντογάν προς το πρόσωπό σας συνιστά της Ανθελληνικής σας στάσης την Πεμπτουσία!»                                                                                     

5 σχόλια:

  1. Πονάω με κάθε λέξη που διάβασα στο περιεκτικό διαχρονικό αφήγημα της κακομοιριάς μας. Πόσες ευκαιρίες στην σύγχρονη εποχή που χάθηκαν στο ν βωμό του προσωπικού συμφέροντος. Μοιράζομαι τις ανησυχίες σου επειδή οι Μογγόλοι έχουν εθνική πολιτική πάνω από τα κόμματα και επειδή οι δικοί μας για μια ψήφο πουλάνε και την μάνα τους. Μακάρι να επικρατήσει η εθνική συνείδηση και να μην προχωρήσει σε εκλογές τώρα ο Μητσοτάκης, επειδή οι λύκοι καραδοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτο δίκιο! Αλλά ο Γόρδιος δεσμός στης Ελλάδας το λαιμό πρέπει να λυθεί το συντομώτερο δυνατόν

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει ότι σε ένα ολοκληρωμένο κείμενο, ερχόσαστε με άνεση να προσθέσετε κάτι το χρήσιμο κι επίκαιρο!
    Το αναφέρω ως την μόνη λεπτομέρεια, για όσους σκέφτονται κάπου να πειράξουν μια ανάρτηση, φοβούμενοι μην τυχόν την χαλάσουν!
    Όσοι πάλι ξέρουν να διαβάζουν, το εκτιμούν αφάνταστα!
    Κατά λοιπά του περιεχομένου, διάβασα ξανά κι ενημερώθηκα!
    Ανέγνων..., έγνων..., κατέγνων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πείτε κάτι και για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.Βαριά ήττα για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, αποτελούν οι πρωτοφανείς εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Εκεί, υπό ΝΑΤΟϊκή σκηνοθεσία και την εποπτεία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, ο οποίος διαχρονικά κάνει πλάτες στην Τουρκία, αναγνωρίστηκαν οι «ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλειά της». Κάτι που έχει να κάνει άμεσα με τα ελληνο-τουρκικά, δεδομένου ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια η Τουρκία «ανησυχεί για την ασφάλειά της», επειδή, όπως συχνά αναφέρουν παράγοντες στην Άγκυρα, η Ελλάδα απειλεί (!) και προβοκάρει την Τουρκία.Το τριμερές μνημόνιο που υπέγραψαν οι Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία, προκειμένου να «ανοίξει» ο δρόμος για την είσοδο των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ουσιαστικά αποτελεί «συνθηκολόγηση» των δύο χωρών και υποταγή τους στις επιθυμίες της Άγκυρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας