Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ!

 Στην κατηφόρα και με φόρα, να διαλύσουμε τη Χώρα!

   Λυπάμαι για τα χάλια που βλέπω και άλλοι πολλοί μαζί μου, που


ανήσυχα αναρωτιόμαστε, για το πού πάμε!

    Αν τούτη η τρομακτικά παγκόσμια αρνητική επιδημική συγκυρία, που βιώνουμε, με τις τόσες αδιαμφισβήτητες αποδείξεις και την τραγικότητα των εικόνων αδυνατούν να μας συγκρατήσουν!

   Ναι να μας συγκρατήσουν στο χώρο των άκρως ενδεδειγμένων και αντιπαρατιθέμεθα σθεναρά έναντι αυτών, μεγαλοστομώντας αφελώς. εκ προθέσεως ή παρασυρμένοι από φαιδρούς - δόλιους


κήνσορες και ινστρούχτορες, που υποτίθεται ότι κόπτονται για το καλό μας ή το καλύτερό μας, τότε λυπάμαι αλλά αισθάνομαι συνειδητά ότι μαχόμεθα σθεναρά τον ίδιο τον εαυτό σας και όχι μόνο!

   Δηλαδή τι νόημα έχουν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες μ’ένα


μπουκάλι στο χέρι και το στόμα, ώρες κοινής ησυχίας και παγίως αναγκαίες για ξεκούραση κι’ επαναφόρτιση της ενέργειάς μας, για την όποια δραστηριότητα της επομένης!

   Ακούστε καλά μου παιδιά, πράγματα που δε γνωρίζετε και ίσως οι γονείς σας και οι παππούδες σας δε μερίμνησαν να σας τα μεταφέρουν!

   Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα μια πόλη τότε των 15.000 κατοίκων! Μάθαμε γράμματα, κάτω από χίλιες αντιξοότητες, που ούτε η χειρότερή σας φαντασία δε μπορεί να προσεγγίσει! 

   Φως δεν είχαμε, μόνο μία λάμπα πετρελαίου όλη κι’όλη, μεγαλωμένοι οι περισσότεροι σ’ένα δωμάτιο, όπου γεννηθήκαμε και βαπτισθήκαμε! Ούτε ραδιόφωνο, ούτε τηλεόραση, ούτε τίποτα, τίποτα εκτός από γύμνια, πείνα και μερικές φορές δίψα, γιατί το πόσιμο νερό το πέρναμε από κάποιες δημόσιες βρύσες και η μεταφορά του δεν ήταν εύκολη!

   Το γυμνασιάρχη μας τον λέγανε Τζουμάκα, όλη η Πρέβεζα όμως τον ήξερε σαν «Σόλωνα» επειδή ο λόγος του ήταν νόμος! Οχτώ η ώρα μαθητής δεν έπρεπε να κυκλοφορεί, σε κανόνα άνευ εξαιρέσεως! Σινεμά μας πήγαιναν μόνο με το σχολείο σε επιλεγμένα έργα! Την επίβλεψη της πειθαρχίας την είχαν κατά βάση οι καθηγητές και φυσικά οι Γονείς, με την ιερή κατήχηση να γίνεται κυρίως στην απαραίτητη συγκέντρωση της οικογένειας για το μεσημεριανό γεύμα!

   Ας μην το παρατραβάμε έτσι κάπως μεγαλώσαμε με τα πηλήκιά μας τα αγόρια και τις ποδιές τα κορίτσια, ναι έτσι  και


ανατραφήκαμε και προκόψαμε και άνθρωποι χρήσιμοι και πολίτες γίναμε, όλοι μας, όλοι μας ανεξαίρετα!

   Σήμερα δε ξέρω που πάτε, δε ξέρω πού πάμε;


Βλέπω το μέλλον αβέβαιο και τις κοινωνίες να τρέμουν συθέμελα! Βλέπω τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσιολογίας να πυκνώνουν τις τάξεις και απορώ, ενίσταμαι και εξίσταμαι στο φαινόμενο!

   Πενήντα χρόνια επαγγελματίας πιλότος, απόφοιτος μιας των καλύτερων σχολών του κόσμου, με 1700 ώρες θεωρία στη Μετεωρολογία και να υβρίζομαι από ανόητους στην προσπάθειά μου να εξηγήσω ότι οι άσπρες γραμμές των αεριωθουμένων, που


βλέπουμε κάποιες ημέρες ψηλά στον Ουρανό δεν είναι ψεκασμός, αλλά μετεωρολογικό, χημικό και φυσικό φαινόμενο, που στη διεθνή τους ορολογία λέγονται, Contrails!

   Δεν μπαίνω στις θεωρίες της επίπεδης και κοίλης Γης ή της ύπαρξης πολιτισμών εντός αυτής και άλλες βλακείες, που πιστεύουν εκατομμύρια!

   Θα μου επιτραπεί όμως ν’αναφερθώ στις υφιστάμενες θεωρίες


γελοιοτήτων περί του Κορωνοϊού ή Covid 19, συνοδευόμενες από τη λέξη «Έλεος!»

*Τελευταίο όπλο Τζιχαντιστών!

*Μεξικανών να εκδικηθούν τους Αμερικανούς

*Φορτία μολυσμένων Μεταναστών από Τουρκία

*Κινέζων προκειμένου να υποτάξουν τη Δύση!

*Αμερικανών – Εβραίων – Σόρου – Μπιλ Γκέιτς (Τσιπάκι Μαριονέτας)!

*Δίκτυα 5 G

*Πρόβα μιας πλανητικής διαταραχής, που έρχεται!

    Για να δούμε το θέμα λιγο σοβαρότερα και βαθύτερα.  Δηλαδή τί θέλετε; Εμείς που συνιστούμε το 90 -95% των πειθαρχημένων ας πούμε, να υποταχθούμε στις θελήσεις του 5 - 10%;

Εάν ναι πείτε το ευθαρσώς, για να παραπεμφθείτε αναποφεύκτως στη βασική και θεμελιώδη θεώρηση της ψυχολογίας, που δέχεται σαν φυσιολογική συμπεριφορά αυτό που οι περισσότεροι κάνουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες! Οπότε θα πρέπει να πάτε για τα περαιτέρω, προς εξακρίβωση της περίπτωσής σας!

Και εν πάση περιπτώσει εσείς οι θαρρετοί, θα υπογράφατε ένα χαρτί υπευθύνως ότι σε περίπτωση προσβολής παραιτείσθε άνευ ετέρας από την όποια επέμβαση ειδικών απαιτείται προς θεραπεία και διάσωσή σας;

   Ας μη συνεχίσουμε και ας σοβαρευτούμε, δεν είναι η πρώτη φορά που ενσκήπτουν παγκόσμιες επιδημίες στη Γη, μπορεί αυτή να εξελιχθεί σαν η χειρότερη, όμως αυτό είναι πάρα πολύ νωρίς να το πούμε και είναι καιρός να σοβαρευτούμε!

   Γιατί αν δε σοβαρευτούμε, με τις τόσο σοβαρές αποδείξεις που έχουμε και τις τρομερές εικόνες που βλέπουμε, για το ότι δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για κάτι πάρα πολύ σοβαρό, μεταδιδόμενο με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία, μπορεί ανεπανόρθωτα να ζημιωθούμε και σε λίαν επικίνδυνους δρόμους να οδηγηθούμε!


   Και επειδή δε συνηθίζω να αφήνω κενά ούτε υπονοούμενα ευθαρσώς θα το πω! Αν αυτός ο ιός δεν μας μαζέψει και μας τιθασεύσει, πολύ φοβάμαι, ότι ο εκτροχιασμός της νεολαίας, η εκτράχυνση και η απείθεια ίσως δικαιώσει για μια ακόμα φορά


πάνσοφα πνεύματα που έχουν αποφανθεί θετικά για τα αναπόφευκτα και ίσως αναγκαία οφέλη του Θεού Πολέμου,

ανοίγοντας την όρεξη σε τερατογόνα όντα όπως για παράδειγμα ο Ερντογάν!

   Ας λογικευτούμε λοιπόν σταματώντας την κατηφόρα στην οποία έχουμε μπει με φόρα, με κίνδυνο να καταστρέψουμε τη Χώρα και ότι τέλος πάντων θετικό έχουμε πετύχει ως τώρα!


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αγαπητέ μου Σπύρο
    Δεν ξέρω αν εννοείς πως εκείνα τα χρόνια είχαμε καλύτερη παιδεία ή καλύτερα παιδιά. Η άποψη μου είναι πως είχαμε και τα δύο, οι καθηγητές μας δε με τα ίδια κοστούμια και χαμηλότερους μισθούς, πάντα σοβαροί ήταν πραγματικοί δάσκαλοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακολουθώντας "κάτι" σταθερά, ήσυχα και υπομονετικά, βρήκα πως κι εδώ μέσα, είναι ο καλύτερος τρόπος να το έχω μπροστά μου! Καλή δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας