Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

10η Οκτωβρίου 2020 Μεγάλη Ημέρα!

10η Οκτωβρίου 2020 Μεγάλη Ημέρα !

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – Ισορροπίας -!

   Η αυτογνωσία και ευπιστία για τη ψυχική μας Ισορροπία συνιστούν σε αρμονία, ένα από τα πιο ισχυρά κάλπικα νομίσματα! 

   Δε νοείται άνθρωπος υγιής, άνευ ψυχικής Υγείας! Ασχολούμαστε κυρίως με τα χοντρά και μεγάλα της περίπτωσης, ίσως όμως σημαντικότερο είναι για λόγους πρόληψης με τα μικρά ν’ασχοληθούμε, γιατί από αυτά οι περισσότεροί μας πάσχουμε και παιδευόμαστε!

   Ν’αποτολμήσουμε έναν ορισμό εν πλήρη επιγνώσει, ότι πρόκειται για κάτι πάρα πολύ δύσκολο! Διευκρινίζω επί του προκειμένου ότι ψυχολόγος δεν είμαι, όμως δίδαξα επί σειρά ετών Ψυχολογία – Ηγεσία στη Σχολή Ικάρων, γεγονός που μ’εξανάγκασε και αρκετά να διαβάσω και ικανή ποσότητα φαιάς ουσίας να αναλώσω!

   Ψυχική Ισορροπία είναι η κατάσταση κατά την οποία το άτομο


δύναται ανεμπόδιστα να εισέρχεται στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενός αδιάλειπτου δούναι λαβείν, ικανοποιούμενο από την απόδοσή του, χωρίς αυτή να γίνεται αυτοσκοπός!

   Ίσως με μαλώσει η κόρη μου – ψυχολόγος γαρ με 16 έτη σπουδών σε Ελλάδα – Εξωτερικό και 25 χρόνια συνολική ενασχόληση με το αντικείμενο, όμως εγώ θα επιμείνω στηριζόμενος και στην εμπειρία μου!

   Ορίστε λοιπόν μερικές μου συμβουλές λόγω της ημέρας:

*Η βάση της ισορροπίας μας είναι ο εαυτός μας! Το να τα βρούμε


μαζί του συνιστά τη δυσκολότερη ίσως αποστολή μας στη ζωή!

*Η αξιολόγησή μας σαν κοινωνικά όντα δεν είναι προσωπική υπόθεση, θέμα των άλλων πάντα είναι και το να μας αξιολογήσουν και το να μας ιεραρχήσουν!

*Μην τρομάξεις! Ο εγκέφαλός σου έχει 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα, εκ των οποίων ανά ώρα, αντικαθίσταται ένα δισεκατομμύριο! Το σώμα σου έχει διακόσιους μυς! Τα νεύρα του σώματός σου φτάνουν τα 72 χιλιόμετρα, των δε αγγείων τα 96! Όλα τα εξ’αυτών μηνύματα έχουν προορισμό των εγκέφαλο προκειμένου να επεξεργαστούν! Γνώριζε ότι ο εγκέφαλός σου συνιστά το βαρύτερο όργανο του Σώματός σου!

*Λειτούργησε ότι λειτουργικό υπάρχει πάνω σου, αν θες όχι μόνο να το συντηρήσεις, αλλά και τις δυνατότητές του να επαυξήσεις!

*Το πρώτο βήμα προς την κατάθλιψη, είναι η άνευ λόγου


«αγρανάπαυση» κυρίως δε η εγκεφαλική αδράνεια – ίδιον συνταξιοδοτούμενων - !

*Σε μία αντιδικία σου, μη ζητάς ποτέ δίκιο από τους άλλους, γιατί απλά θα τους κάνεις όλους «Παπαγάλους» μ’ αποτέλεσμα η ιδέα του δίκιου να γιγαντωθεί μέσα σου, μ’απρόβλεπτα δυσάρεστες συνέπειες εις βάρος σου!

*Ποτέ μην απογοητεύεσαι από τις συμπεριφορές τρίτων, φρόντισε εσύ να είσαι πάντα σωστός, με αμερόληπτο κριτή τη συνείδησή σου, για την αντικειμενικότητα της οποίας πρέπει σκληρά να έχεις εργαστεί!

*Μην παρασύρεσαι στις σχέσεις σου, από παρορμήσεις που έλκονται συνήθως - κάποιες φορές ακατανίκητα -  από φθαρτά εξωτερικά γνωρίσματα! Δώσε ιδιαίτερη σημασία στα άφθαρτα, που είναι κατά κανόνα αόρατα!

*Μην προσπαθήσεις ποτέ κανέναν ν’αλλάξεις στον Χαρακτήρα! Ο χαρακτήρας είναι θέμα DNA! Μόνον ένας άριστος ειδικός, μετά από έντονη προσπάθεια και εθελουσία δική σου επιθυμία, μπορεί να κάνει ένα ελαφρό κλικ στον Χαρακτήρα σου και τους εθισμούς σου!

*Μην επιδίδεσαι σε κυνήγι Μαγισσών και κρυμμένων Θησαυρών!


Βρες τον άνθρωπο, που σου ταιριάζει εν πλήρη επιγνώσει κι’αυτό είναι υπέρ αρκετό να σε καλύψει για δυο ζωές!

*Αν βλέπεις την Ευτυχία σαν στιγμή, στον Έρωτα και την αγάπη είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις, γιατί η Ευτυχία θα σ’εκδικηθεί για προσβολή, δεδομένου ότι εκείνη φρονεί, ότι ισόβια μπορεί να σου συμπαρασταθεί!

*Να θυμάσαι οι προϋποθέσεις στην Ευτυχία είναι μηδαμινές, σ'αυτές όμως εμείς είμαστε ανόητοι και πείσμονες αρνητές! Στον αντίποδα οι προϋποθέσεις στη Δυστυχία είναι πολλές, σ'αυτές όμως εμείς είμαστε αυθόρμητοι κι'απερίσκεπτοι δωρητές!

Να θυμάσαι οι προϋποθέσεις στην Ευτυχία είναι μηδαμινές, σ'αυτές όμως εμείς ανόητοι και πείσμονες αρνητές

*Ιεράρχησε τις ανάγκες σου και φτάσε step by step μέχρι την πλήρη

ικανοποίηση του εγώ σου και ει δυνατόν του Υπέρ εγώ σου, χωρίς αυτό να σου γίνει αυτοσκοπός!

*Μη φοβάσαι το θάνατο, γιατί όταν εσύ υπάρχεις αυτός δεν υπάρχει κι’όταν αυτός υπάρχει εσύ την έχεις κάνει!

   Σας εύχομαι ολόψυχα καλή ισορροπία, υγεία και ευτυχία!


2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας