Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019




ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ!

*Η Ανάγνωση του παρόντος συνιστάται
στους θερμά Φιλόζωους, στους Ημιφιλόζωους
καθώς στον όποιον ενδιαφέρεται να διευρύνει τις γνώσεις του
πάνω σε καταστάσεις και γεγονότα, που δύσκολα θα πίστευε,
πάντα σε σχέση με τα πολύ κοντινά και υποτιμημένα, αρκετές φορές, ζωάκια, που λέγονται Γάτες !!!
«Η περιπέτεια πτώσης της Γατούλας μου, από τον 4ο  Όροφο
μέχρι την ανεύρεσή της και την επιστροφή της!»

Από την επομένη, αφού έφαγα τον κόσμο να την εντοπίσω, χωρίς ίχνος της να βρω, έκανα τις εξής αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες και με βοήθησαν σημαντικά!

   Η 1η  Ανάρτηση!
   Ο Σπύρος λυπημένος με τη Γατούλα του Tidy 27 Σεπτεμβρίου
   «Αν μ'αγαπάς, όσο σ'αγαπώ, το ξέρεις θα με βρεις, το ξέρω θα σε βρω! 
   Την έχασα χθες βράδυ 26/9.2019/ 21:00, προφανώς έπεσε άθελα από το μπαλκόνι (4ος όροφος)!
   Μαύρη η Νύχτα, Μαύρη κι’η μέρα, μέχρι στιγμής ουδέν ίχνος! Ευχή κάνω να'ναι καλά και να τη βρω, αλλιώς το Θεό εκλιπαρώ, γιατί είναι εκπληκτική, να της φυλάει μια τύχη καλή! (Άνω Πεύκη, Βασιλέως Αλεξάνδρου 30)»

   Η 2η Ανάρτηση!
   Spyros Kikeris 29 Σεπτεμβρίου στις 6:05 μ.μ.
   «Όλοι μου Λένε θα σε Βρω! Μα'γω Ανησυχώ! Τρεις Μέρες έχω να σε Δω και κάνω το Σταυρό!
   Έρχονται κάτι στιγμές, που είναι τρομερές, σαν λες: "Πως δεν θα'θελες τίποτ'άλλο, απ'όλο τον κόσμο, εκτός απ'αυτό! Κι'αυτό να'ναι Θεέ μου τόσο απέριττο, τόσο κοινό! "
   Το ξέρω πως δύσκολο είναι να σε πιστέψουν πολλοί, όμως σε όλους δεν είναι ίδια η ψυχή! Δεν είναι όλοι του κόσμου τούτου, είναι αλλουνού, όσο και δύσκολο να'ναι τούτο, για τον κοινό νου!»

   Η 3η Ανάρτηση!
   Αφού μάλωσα με κάποιους για το άσχετο των παρήγορων λόγων τους!
   Spyros Kikeris 30 Σεπτεμβρίου στις 6:31 μ.μ.
   «Αν δεν είσαι Φιλόζωος! Μην προσπαθήσεις Άνθρωπο να παρηγορήσεις, που βιώνει το δράμα απώλειας οικόσιτου, γιατί θ'αστοχήσεις!»

   Η 4η Ανάρτηση!
   Spyros Kikeris 2/10/2019/ 13:15
   Αγωνία και Λύπη Τέλος!
   «Δύσκολο να καταλάβουν πολλοί, αυτό που βίωσα εδώ και πέντε (5) ημέρες! Δεν πειράζει, αυτό που αισθάνομαι θα πω!
   Η γατούλα μου Τίντυ, έπεσε την Πέμπτη (26/9/2019/21:15 περίπου) απ’τον τέταρτο όροφο! Με βρήκε μόνη της χθες το βράδυ ημέρα Τρίτη (1/10/2019), αφού τράβηξε απανωτούς πανικούς!
   Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω από τα έγκατα της ψυχής μου την Κα Άλα εξ Ουκρανίας, που διατηρεί ένα μικρό Pet Shop στην οδό Πίνδου της Άνω Πεύκης, για τις χρήσιμες πληροφορίες της!
   Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω την Κα Σοφία Τριπαμπούκη και την Κα Φένια του Φιλοζωικού Σωματείου Λυκόβρυσης – Πεύκης (Φ.Ε.ΛΥ.ΠΕ)
για την ηθική συμπαράσταση και τη συνδρομή τους!
   Ιδιαίτερα επιβάλλεται να υπογραμμίσω, ότι την ανιδιοτέλεια και την φιλοτιμία που διαπίστωσα, στις υπόψη κυρίες, ήταν κάτι πρωτόγνωρο σε μένα, έναν άνθρωπο με τεράστια και πολυδιάστατη εμπειρία, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του βιολογικού του Κύκλου! Αφού ευχαριστήσω όσους - ες μου συμπαραστάθηκαν με τις ευχές τους και τις συμβουλές τους, οφείλω να τους πληροφορήσω ότι Θ’ακολουθήσει λεπτομερής περιγραφή, για όσους ενδιαφέρονται, καθόσον θεωρώ τη Γάτα, ιδιαίτερα αδικημένο οικόσιτο!
   Ναι, πληρέστατο στο συναισθηματικό του κόσμο, σε τέτοιο βαθμό, που ξεπερνά την τελειότητα, σύμφωνα με τα κριτήρια των Ανθρώπων!
Των ανθρώπων που δυστυχώς σ’ένα μεγάλο ποσοστό συγκαταλέγονται, κατά την ταπεινή μου άποψη, στα πλέον ατελή όντα του πλανήτη μας!»

   Και τώρα το χεράκι μας επί των τύπων των ήλων!
   Είναι αμαρτία ν’αδικείς, κι’εμείς τα περιούσια του Θεού «πλάσματα», αν δεν έχουμε αδικήσει το χαρισματικότατο αυτό ζωάκι, που μόνο καλό έχει κάνει στην Ανθρωπότητα!
   Θα προσπαθήσω να μη γράψω πολλά, αλλά το μόνο που υπόσχομαι για να μην κουράσω είναι ότι θα προσπαθήσω!

   Η πρόσφατη επιστημονική μελέτη, για τη Γάτα, Αμερικανών Επιστημόνων!
   Όχι δεν είναι η Γάτα, αυτό που πολλοί νομίζουν, είναι το ακριβώς
αντίθετο! Η γάτα δένεται άρρηκτα με τα αφεντικά της, υπό μία βασική προϋπόθεση, να της φέρονται καλά!
   Ιδού λοιπό τ’αποτελέσματα επιστημόνων ερευνητών του Πανεπιστημίου ΄Ορεγκον, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν, σε δημοσίευση του έγκριτου και διεθνούς κύρους περιοδικού Επιστημονική Επιθεώρηση (Current Biology) στις 23/9/2019!
   Η κοινωνικοποίηση και ο δεσμός των Γατών, με τους φροντιστές τους, απεδείχθη ότι σε ποσοστά είναι ίδιος (65%) με τα αντίστοιχα μεταξύ βρεφών και γονιών! Αντίστοιχη είναι και των σκύλων!
   Παλαιότερες μελέτες των Πανεπιστημίων Βιέννης (Konrad Lorenz), Μπρίστολ ΗΠΑ (Behavioral Processes) και Ερευνητικής ομάδας Discovery News απέδειξαν ότι η σχέση της ΓΑΤΑΣ με το σύντροφό της δεν έχει κίνητρα επιβίωσης, αλλά συντροφικότητας! Ακόμη ότι η παροχή τροφής εκλαμβάνεται, αδιαμφισβήτητα, σαν εκδήλωση στοργής!
   *Πολλοί ψυχολόγοι συνιστούν τη ΓΑΤΑ, σα βασικό συστατικό ψυχοθεραπείας, λόγω του ανυπέρβλητου γουργουρητού της, της εν γένει στάσης της και της συμπεριφοράς της!
   Η διαφορά της με τους σκύλους είναι ότι δεν θέλει ζόρι, φοβέρα και συναφή! Είναι ιδιαίτερα υπάκουη, αν και δείχνει διστακτική στην άμεση εκτέλεση εντολών, κατά τα άλλα είναι απόλυτα συνεργάσιμη και υπάκουη! Αν της φέρεσαι άσχημα, δεν θα το ανεχθεί, θα βρει τρόπο να φύγει! Η υπερηφάνεια της δεν της επιτρέπει τέτοια ανοχή!
   Δεν επιθυμώ να προχωρήσω σε βαθύτερη ανάλυση, ούτε να πω δηλαδή ότι είναι από τα ελάχιστα ζώα, που λατρεύτηκαν σαν Θεότητες, ούτε ότι αποτέλεσαν σύμβολα Σημαιών και τόσα άλλα φοβερά παραδείγματα!
   Απλά οφείλω να δείξω τη ρίζα μιας αρνητικής προκατάληψης, που ακόμα υφίσταται επί των ημερών μας, παρά του ότι έχουν παρέλθει έκτοτε οχτώ (8) Αιώνες!

   Ορίστε η ρίζα μιας έντονης προκατάληψης, γι’αυτή! «Πάπας Vs Γάτας!!!»
   Αν μισήθηκε, μισήθηκε από κάποιους απόλυτους αναχρονιστές, όπως ο Πάπας Γρηγόριος ο 9ος το 1233! Τη θεώρησε όργανο του
Διαβόλου, διατάσσοντας τη βασανιστική εξολόθρευσή της, ομού με τις Μάγισσες!
   Ήταν τόσο το μίσος των πιστών, που τις περισσότερες τις θανάτωναν με καυτό σίδερο, που είχε το σχήμα Σταυρού!
   Το Παπικό αλάθητο συνιστά έναν των ακρογωνιαίων λίθων του Καθολικού Δόγματος, «εκπορευόμενο» από την υπεροχή του Πέτρου, που κληρονομεί ο εκάστοτε Πάπας! Η επίσημη διακήρυξη του «αλάθητου» έγινε από την πρώτη Σύνοδο του Βατικανού στις 18/7/1870, όμως ατύπως ίσχυε, Αιώνες πριν! Τώρα από πού και ως πού, παραβλέπουμε την Ιερή του Χριστού ρήση «Του ουδείς αναμάρτητος» τοποθετώντας τον Πέτρο και εκείθεν τον Πάπα, υπεράνω του Χριστού, μόνο ειδικοί Μύστες, θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν! Όμως αυτοί ίσως να βρίσκονται εις Ουρανούς!
   Ο Κος αυτός - για σκεφτείτε και μόνο την αστειότητα Πάπας Vs Γάτας- στάθηκε αφορμή για το θάνατο εκατό εκατομμυρίων ανθρώπων (100.000.000) ήτοι των 2/3 του συνολικού αριθμού, συνεπεία της Βουβωνικής πανώλης, που προέκυψε στην Ευρώπη, μετά την απόλυτη εξολόθρευση των Γατών, λόγω των ποντικών και κράτησε μέχρι και το 14ο Αιώνα!

   Πολλά δεν ήξερα!
   Ναι με βρήκε μόνη της, ήρθε γιατί ήθελε! Ήρθε για να επαληθευθεί η πρώτη μου ανάρτηση: «Αν μ’αγαπάς όσο σ’αγαπώ το ξέρεις θα με βρεις, το ξέρω θα σε βρω!»
   Ας τα πάρουμε με τη σειρά, έπεσε την Πέμπτη το βράδυ! Κυριακή ήρθε μία κυρία της φιλοζωικής, κουβαλώντας μια παγίδα! Μπήκαμε στο διπλανό έρημο οικόπεδο. Την εντοπίσαμε να κάθεται πάνω σ’ένα τοίχο 1,5 μέτρου! Έδειχνε ήσυχη, βάλαμε τροφές στην παγίδα, τη βλέπαμε μισή ώρα περίπου, μετά τη χάσαμε! Περιμέναμε πάνω από δύο ώρες, όμως δυστυχώς τίποτα!
   Μετέφερα την κυρία στο σπίτι της, γυρίζοντας είδα στην παγίδα μια γκρίζα γατούλα, την ελευθέρωσα και ξαναέστησα την παγίδα. Λίγο αργότερα με πήρε ένας νεαρός, από διπλανή μονοκατοικία και μου είπε: «Κύριε Κίκερη τη βρήκαμε τη γάτα, ελάτε από δω»
   Ήταν πάνω σ’ένα δέντρο, σε ένα ύψος τεσσάρων μέτρων! Κατάλαβα ότι είχε ανέβει επειδή στο σπίτι υπήρχε ένα Ντόπερμαν, που προφανώς την κυνήγησε! Εδώ υπήρξε σοβαρό λάθος, από μένα! Θα τη πιάσουμε μου είπαν με χαρά, ο νεαρός και η μητέρα του, από τη λαχτάρα που την έβλεπα τους άφησα, ενώ δεν έπρεπε!
   Βάλαμε μία σκάλα, ο νεαρός ανέβηκε, όταν όμως έφτασε στο ύψος της εκείνη εξαφανίστηκε σαν φάντασμα!
   Τις επόμενες δύο μέρες, έφαγα τον κόσμο μήπως και τη βρω, βάζοντας την παγίδα! Τελικά έπιασα μια άλλη άμοιρη ασπρόμαυρη γατούλα!
   Το βράδυ της τρίτης (1/10/2019) αφού έβαλα την παγίδα στο διπλανό οικόπεδο, γύρισα στην πυλωτή του σπιτιού μου, προκειμένου να συγκρατήσω μια άλλη γατούλα, που χρόνια φροντίζω!
   Πηγαίνοντας εκεί άκουσα ένα γλυκό γνώριμο νιαούρισμα, ήταν η Τίντυ μου, που ποτέ δεν είχε πατήσει εκεί! Περιφέρονταν νιαουρίζοντας ήπια σε μια απόσταση 7 – 8 μέτρων! Έτρεξα δίπλα πήρα την παγίδα και την τοποθέτησα κοντά της! Τέσσερις φορές έκανε το γύρω της παγίδας χωρίς καμιά διάθεση να μπει! Το συμπέρασμα; Την ήξερε γιατί έτσι την είχαν πιάσει στη Φιλοζωική του Αλίμου και τη στείρωσαν!
   Πήρα μία κονσερβούλα κι’άρχισα γλυκά να την καλώ με τ’όνομά της, δεν άργησε με πλησίασε, με άφησε να τη χαϊδέψω, μη
φέρνοντας αντίρρηση να την πιάσω, να τη βάλω στο κλουβάκι της και να πάμε σπίτι μας!

   Όταν ανεβήκαμε πάνω, καμία διαφορά σα να μην είχε περάσει ένα λεπτό κι’ας είχαν περάσει πέντε (5) ημέρες, με τόσες δοκιμασίες! Κάθισα δυόμιση ώρες μαζί της, αφού την τάισα και τη δρόσισα. Δεν έφυγε λεπτό απ’την αγκαλιά μου, περιττό να πω, ράγισε η ψυχή μου απ’τη συγκίνηση, μ’όλα της τα παρελκόμενα!
   Όλο το βράδυ νιαούριζε με παράπονο! Το πρωί αφού συνεννοήθηκα με αδελφικό φίλο κτηνίατρο, της πήρα την ενδεδειγμένη αγωγή, την οποία θ’ακολουθήσουμε για μία εβδομάδα!
   Τα συμπεράσματα, ας τα δώσουμε όλα μαζί στο τέλος της γραφής, ίσως κάποιους τους βοηθήσουμε σε ανάλογες περιπτώσεις!

   Πολλά δεν ήξερα, ότι ήμασταν και συνάδελφοι όμως, επουδενί
θα πίστευα!
   Αν δει κανείς το ύψος, θα τρομάξει και δύσκολα θα πιστέψει αυτό που συνέβη! 
   Ανήκει στην οικογένεια των αιλουροειδών το διεθνές της όνομα είναι Felis Catus, Αίλουρος ή Γαλή και είναι το μοναδικό οικόσιτο αιλουροειδές!
   Είχα διαβάσει αρκετά για το είδος τους, τώρα όμως ομολογώ πως ξέρω πολύ περισσότερα κι’αυτό ενίσχυσε τα αισθήματα που τρέφω γι’αυτά!
   Αρέσκεται στα ύψη, διότι της εξασφαλίζουν καλύτερη εποπτεία, καθώς αίσθηση Ασφαλείας και Γοήτρου! Κάνουν πασαρέλα στις κουπαστές των μπαλκονιών και δύσκολα πέφτουν! Αν όμως δεν είναι στειρωμένα στον οίστρο τους θα φύγουν, αδιαφορώντας από το ύψος και τις ενδεχόμενες συνέπειες!
Περιγραφή: 
   Εγώ για να μάθω να προσγειώνομαι σωστά με το αλεξίπτωτο στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών το 1972, όταν ήμουν υποσμηναγός έφτυσα
αίμα! Παρ’όλ’αυτά σε μία πτώση μας στα πενήντα (50) άτομα είχαμε 16 κατάγματα και’γω μηνίσκο στο αριστερό γόνατο και στρέβλωση λεκάνης! Εσύ αγαπούλα μου έπεσες απ’τον τέταρτο όροφο βράδυ χωρίς να υποστείς ούτε αμυχή!
   Η δική μου έπεσε από ατύχημα, είμαι σίγουρος ότι προσπάθησε να πιάσει κάποια νυχτερίδα και έφυγε!
   Τώρα τα υπόλοιπα ανήκουν στα απίστευτα και όμως αληθινά!
   Κατ’αρχάς η Γάτα το βράδυ βλέπει, γιατί μπορεί να αυξομειώνει την κόρη του ματιού της κατά 135 φορές πάνω απ’ότι ο άνθρωπος! Αυτό της εξασφαλίζει μια ισχυρή αίσθηση κατεύθυνσης στο χώρο!
   Όποτε βρεθεί στο κενό είναι βέβαιο ότι θα πάρει τη σωστή θέση προσγείωσης, αρκεί να της επαρκεί το ύψος! Η σωστή θέση βάσει ενστίκτου και DNA, θα είναι άνοιγμα του σώματος, κύρτωμα της σπονδυλικής στήλης, όπως όταν αγριεύει, προς απόσβεση των ισχυρών κραδασμών στην επαφή με το έδαφος, σύσφιξη των ποδιών της με τα πλευρά της στην τελευταία φάση προσγείωσης (Π/Γ), προς προστασία των σπλάχνων της!
   Το πλέον αξιοθαύμαστο είναι ότι η ουρά της κατά τη διάρκεια
της πτώσης της περιστρέφεται δίκην έλικας αεροπλάνου - ίσως εδώ να βρίσκεται το μεγάλο της μυστικό - δίνοντάς την δυνατότητα καλύτερου ελέγχου, λειτουργώντας και σαν πηδάλιο! Η Γάτα είναι βέβαιον ότι όλα αυτά θα τα κάνει, πνίγοντας ολόκληρο το σώμα της στην αδρεναλίνη!
   Είναι πολύ πιθανότερο η γάτα σε πτώση να γλυτώσει χωρίς τραυματισμούς, πέφτοντας από εφτά και εννιά ορόφους, παρά από πρώτο και δεύτερο, γιατί δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί για τη μάχη επιβίωσης! Όσο κι’αν φαίνεται απίστευτο έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ, περιστατικό γάτας, που έπεσε από τον τριακοστό δεύτερο (32ο ) όροφο, χωρίς να τραυματιστεί!

   Όσο για την φωτογραφία που είναι από Βίντεο, δείχνει μια ηλίθια δεκαεννιάχρονη στο  New Jersey των ΗΠΑ, που ρίχνει μια γάτα
από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, ονομάζεται Likeeman J. Lassiter σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, που λίγο αργότερα συνελήφθη!
   Με δέος θυμάμαι πιτσιρικάς  7 – 8 ετών, ότι κλείσαμε κατά λάθος μία γάτα Σάββατο βράδυ 12 η ώρα, στο Κουρείο! Όταν εκείνη αντιλήφθηκε ότι είναι κλεισμένη, έπαθε σοκ και άρχισε να κάνει γύρους στους κάθετους τοίχους του μαγαζιού μουγκρίζοντας, όπως ακριβώς στο γύρο του θανάτου του μοτοσικλετιστή!
   Εν πάση περιπτώσει, η Τίντυ, είναι μια χαρά, γύρισε την 5η ημέρα κατά τας γραφάς, την άκουσα να νιαουρίζει γλυκά, όμως τα είπαμε αυτά! Ορίστε και η φωτογραφία της, μετά την περιπέτειά της!
   Σήμερα 4/10/2019 είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων! Έχω μια πρόσκληση από τη Φιλοζωική Πεύκης – Λυκόβρυσης, φυσικά και θα πάω γιατί τόσα τους χρωστάω! 

   Δυο βασικές συμβουλές.
   Όταν αντιμετωπίσετε παρόμοια περίπτωση, ψάξτε αμέσως για το ζωάκι, αν είναι τραυματισμένο, τρέξτε αμέσως στο γιατρό, αφού το τυλίξετε με μία κουβερτούλα και το σκουπίσετε από τα αίματα!
   Εάν δεν το βρίσκετε, σημαίνει ότι κάπου είναι κρυμμένο από το Σοκ, όμως όχι πολύ μακριά! Σπανιότατα απομακρύνονται πάνω από 100 – 150 μέτρα! Αν το εντοπίσετε μην το εκβιάσετε να’ρθεί, εφόσον δεν επιθυμεί! Όταν η γάτα έχει ενεργοποιήσει το μηχανισμό αμύνης της, βλέπει τα πάντα εχθρικά, ακόμα και σας που σας λατρεύει! Αφήστε της λίγο νεράκι και λίγο φαγάκι κοντά της, αν και δεν πρόκειται να φάει για διάστημα 2 – 3 ημερών!
   Εκείθεν είναι θέμα χρόνου να ημερέψει και να επανέλθει! Ποτέ βία! Σίγουρα μια παγίδα από φιλοζωική ίσως βοηθήσει, αν δεν είχε επαφή  μ’αυτή στο παρελθόν! Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η Γάτα είναι στειρωμένη! 
   Σαν επιμύθιο, απ’όλη αυτή την τραγική και αγωνιώδη περιπέτεια με τη θετική κατάληξη (Happy End), έχω τούτο να πω: «Αν την
ευτυχία πάσχισες με τους ανθρώπους να βρεις και ….. πάρε ένα οικόσιτο και θα με θυμηθείς! Δεν είναι ότι προσεγγίζουν την τελειότητα, είναι ότι την ξεπερνούν! Η Φώτο είναι από το Μουσείο Λούβρου και αναπαριστά Αιγυπτιακή Γάτα, που λατρεύτηκε σαν Θεά!
   Και επειδή γνωρίζω ότι κάποιοι τη σιχαίνονται έχω τούτο να πω, δεν υπάρχει ον στον πλανήτη αυτό, που να διαθέτει το 50% του ελεύθερου χρόνου της για την καθαριότητά της (4 περίπου ώρες)! Επί του προκειμένου, διευκρινίζω επιπρόσθετα, ότι η γλώσσα της Γάτας συνιστά την καλύτερη χτένα στον κόσμο, το δε σάλιο της τυγχάνει συγχρόνως απολυμαντικό και αρωματικό! Το ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο είναι ότι και σε λαβύρινθο να την αφήσεις, εκείνη θα βρει την τουαλέτα της, με τη λιγοστή άμμο, να κάνει την ανάγκη της, μην αφήνοντας σε οπτικό πεδίο, κανένα ίχνος αυτής! 
   Το συμπέρασμα, δίνει πολλά, σωματικά και ψυχικά, με το γουργούρισμά της, με τη στοργή της, με τη συντροφικότητά της, με τα χαϊδέματά της ..... και δε ζητά παρά μια χουφτίτσα ξερή τροφή, λίγο νεράκι και τρόπο καλό! Γιατί γεννιέται κυρία και πεθαίνει κυρία! Σε αντίθεση με τα σκυλάκια, που γεννιούνται μωρά και πεθαίνουν μωρά, με ότι αυτό συνεπάγεται!

   Και κάτι ακόμα, η μη ζωοφιλία, αν μη τι άλλο, είναι Αχαριστία, γιατί αυτά φτιάχτηκαν για σένα "ατελή", για να σε υπηρετούν, να σε εξυπηρετούν και να σε ομαλοποιούν!
  Γιατί εσύ είσαι το "ανήμερο θεριό", που σκοτώνεις για το τίποτα, ακόμα και για ψυχαγωγική πλάκα! Τη στιγμή που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ακόμα και στη ζούγκλα, το κυνήγι των θηρευτών συνιστά κατά κανόνα, μια εύλογη διαδικασία "ευθανασίας" γιατί το λιοντάρι και η τίγρης, το τελευταίο θήραμα θα πιάσουν, που είναι και το πιο γέρικο ή το πιο ασθενικό!
   Γι'αυτό σήμερα που είναι η Γιορτή τους, ας ευχηθούμε στα συντροφάκια μας, που υπάρχουν για να μας διδάσκουν, να’ναι πάντα καλά!
                                                                                                
              ΣΧΟΛΙΑ στο   https://www.facebook.com/sryros.kikeris/posts/2600403626693619                

                                                                                                                        Με Τιμή
                                                                                                                 Σπύρος Κίκερης