Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΡΟΠΗ!

Σπύρου Κίκερη.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΣΤΩ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΡΟΠΗ!

   Εις Μνήμην Ανδρέα Παπανδρέου
 του «Μεγάλου Αρχηγού!»

    *Μ'αφορμή εκδήλωσης προς τιμήν του στην ΕΣΗΕΑ, στις 3/11/2019 από το (Κ.Φ.Α.Π)! Μη διαμαρτύρεστε ξέρω πως δεν το ξέρετε!
   Κ.Φ.Α.Π, είναι η Κίνηση, Φίλων, Ανδρέα, Παπανδρέου!
Θέμα της εκδήλωσης, που θα διαρκέσει έξι (6) ολόκληρες ώρες – άκουσον, άκουσον – είναι:
«Η Επικαιρότητα  και η  Διαχρονικότητα
των Αρχών και Αξιών του Ανδρέα Παπανδρέου και πως Μπορούν
να Εφαρμοστούν  Σήμερα !!!»
   Ναι η παραδοχή κατόπιν εορτής δεν είναι ντροπή, αρκεί να ωφελεί! Αρκούν οι Σταυροί, τα κεριά και τα λιβάνια στο μεγάλο Αρχηγό και ανυπέρβλητο «προαγωγό!»
   Του γιορτάσαμε φέτος τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, την ημέρα της κηδείας του, αν και πιστεύω ότι ακόμα ζει, έστω σαν εφιαλτικό φάντασμα ανάμεσά μας! 
   Επίσης του γιορτάσαμε την ημέρα ίδρυσης του ΠΑ – ΣΟΚ, την ημέρα ανόδου στην εξουσία! Τί άλλο απέμεινε; Φυσικά και δεν το ξέρατε και ’γω, που παρακολουθώ την επικαιρότητα σ’όλες της τις πτυχές, στις 19/10/2019 το’μαθα!
   Κανέναν δε μισώ, κανέναν δε φθονώ, εκ φύσεως απεχθάνομαι τον φανατισμό, όσο την ιδιοτέλεια, και τον σκόπιμο αλληθωρισμό! Απλά ότι γράφω το μελετώ, τόσο ώστε, να μην έχω ούτε ένα κενό, μ’απώτερο σκοπό, την αλήθεια του δικαίου πιστά να υπηρετώ και να αποκαθιστώ!
   Χώρα που να μνημονεύει τόσο πολύ τον καταχραστή της και τον βιαστή δεν έχω δει! Το λυπηρό είναι ότι στους υμνητές του μνημονευτές του είναι και κάποιοι υποτίθεται «κύριοι περιωπής!»
   Έλεος Χριστιανοί μου, έλεος, στις 18/10/2019 έγραψα για τα «ελέη» του μεγάλου ανδρός! Γιατί μ’εξαναγκάζετε και πάλι να επανέλθω, επί ενός θέματος, που είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε καλύτερα από μένα;
   Λέτε ότι δεν έχετε σχέση με κόμματα, οργανώσεις και συναφή! Τί ζητάτε λοιπόν με την εκταφή του «Δράκουλα!» Τη φοβάμαι ειλικρινά, γιατί σφήνα στην καρδιά δεν μπήκε και το θεωρώ, μεγάλη παράλειψη!
   Βγήκατε στην επαιτεία μέσω διαδικτύου, ζητώντας ομιλητές και ακροατές! Ειλικρινά, ήθελα να’ξερα δεν αισχύνεστε;
   Από τη μία κάτι «Κουλτουριάρηδες θεωρητικοί» επώνυμοι φαρισαίοι κομουνιστές, λέω θεωρητικοί, γιατί η τσέπη τους είναι σούπερ καπιταλιστική! Από την άλλη κάτι αιθεροβάμονες αλαφροΐσκιωτοι μεγαλοποιοί δήθεν «σοσιαλιστές», χάριν της επικαιρότητας, της κενόδοξης ιδανικότητας και του οφειλόμενου χρέους, προς τον «ευεργέτη» τους! Συνιστούν ένα μιασματικό, αντικοινωνικό, αντεθνικό και αξιοθρήνητο συνονθύλευμα, που αντιμάχεται ηθελημένα ή αθέλητα και συνειδητά ή ασυνείδητα, εναντιωμένο παγίως σε κάθε καλό γι’αυτή τη Χώρα!
   Αλήθεια, βρε αστείοι, να μην πω αχρείοι, ακόμα δεν αντιληφθήκατε τη ζημιά που έχουμε υποστεί, από αυτόν τον ατομιστή και μέγιστο Λαϊκιστή;
   Τον μελετήσατε ή μήπως τον θεωρείτε Ιερό και αμόλυντο πρόσωπο, που κατατάξατε στο «πίστευε και μη ερεύνα;» Όχι «Κύριοι» γιατί το σωστό ακόμα και στην ορθοδοξία είναι – προσέξτε το κόμμα που θα μπει – «Πίστευε και μη, ερεύνα!»
   Καλά δεν ξέρετε πόσους Υπουργούς Οικονομικών, άλλαξε ο «Σωτήρας του Έθνους», την πρώτη τετραετία, που ήρθε με τα «καθαγιασμένα χεράκια του», να εξαγνίσει αμαρτωλούς και βρωμερούς και να μας βάλει όλους σ’ένα ντορβά, εξαγοράζοντας συνειδήσεις σωρηδόν;
   Τέσσερις (4) Κύριοι, έναν ανά έτος (Δρεττάκης – Κουλουριάνος
–Ποτάκης – Αρσένης! Μέχρι να βρει το ταίρι του στον εκπληκτικό Δημήτρη Τσοβόλα, τον άρρηκτα συνδεδεμένο με το αληθείας κέλευσμα εκείνου «Το Τσοβόλα Δώστα Όλα!»
   Αυτός ήταν το μακρύ χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου, παραμένοντας στο Υπουργείο Οικονομικών σαν Υφυπουργός, ολόκληρη την πρώτη τετραετία, παρά την εναλλαγή των Υπουργών σαν τραπουλόχαρτα, μέχρι που ανακηρύχθηκε ακλόνητος Υπουργός Οικονομικών τη δεύτερη τετραετία! Παρά του ότι δεν είχε ιδέα από οικονομικά! Υπόψη τελείωσε τη Νομική στο Αριστοτέλειο!
   Αυτός παραπέμφθηκε και δικάστηκε για το σκάνδαλο Κοσκωτά με 2,5 χρόνια φυλακή εξαγοράσιμη και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων! Αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή του, που εξαγοράστηκε – έλεος – με έρανο των συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ! Ο άλλος κατηγορούμενος για το ίδιο θέμα και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μένιος Κουτσόγιωργας κατέρρευσε στην αίθουσα του Δικαστηρίου από εγκεφαλικό και απεβίωσε μετά από μία εβδομάδα! Ο μεγάλος κατηγορούμενος, που απαξίωσε νόμους και αρχές με την μη προσέλευσή του στο Δικαστήριο διεσώθη, κατά την ταπεινή μου άποψη, από την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Έναν πρωθυπουργό τον στέλνεις σπίτι του κι’όχι στη φυλακή», με ψήφους 7 έναντι 6!
   Το τι συνέβαινε στο Υπουργείο Οικονομικών μόνο ένας Θεός ξέρει και οι δύο αξιολογότατοι διεθνούς κύρους οικονομολόγοι και
πρώτοι Υπουργοί Μανόλης Δρεττάκης και Δημήτριος Κουλουριάνος!
   Ο πρώτος δεν άντεξε να βλέπει την οικονομική κατρακύλα, πίσω από την ασυδοσία, παραιτήθηκε τόσο από Υπουργός, όσο και από Βουλευτής, αποχωρήσας από τα πάντα, προφανώς αηδιασμένος σε διάστημα οχτώ (8) μηνών, όλες του δε οι δηλώσεις ήταν αξιοθρήνητες για τη θητεία του και τα μελλούμενα!
   Ο Αντικαταστάτης του, Δημήτρης Κουλουριάνος, που είχε διατελέσει στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Πρέσβης της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, Διοικητής ΕΤΒΑ, Βασικό μέλος του
ΚΥΣΟΠ (Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής), άντεξε την ανυπόφορη κατάσταση μόνον για διάστημα δέκα τριών (13) μηνών – παρέλαβε 4/7/1982 και παραιτήθηκε στις 10/8/1983 – ασχολούμενος έκτοτε μ’ένα του κτήμα στην Κορώνη της Μεσσηνίας!
   Είναι τραγικό να διαβάζει κανείς τη συνέντευξή του στο Βήμα το 2011, με τις αναφορές του στην τότε εποχή, και να σκεφτεί κανείς ότι το Βήμα  ήταν ακόμη στον ΔΟΛ (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη) καθοδηγούμενο από τον θεωρούμενο Κεντρώο Σταύρο Ψυχάρη!
   Συνέντευξη από έναν άνθρωπο που ήταν προσωπικός φίλος - ζητώ συγνώμη αλλά μ’ενοχλεί η αναφορά του ονόματος αυτού του ανθρώπου – και κουμπάρος του «ακατανόμαστου» δηλαδή, που τον είχε στεφανώσει ο γιός του Γιώργος σε ηλικία 15 ετών!
   Ακούστε λοιπόν και φρίξτε: «Το Προπατορικό αμάρτημα της υπερχρέωσης συνέβη στη Δεκαετία του 1980! Αρκούσαν οχτώ (8) χρόνια δανεισμού για τη γέννηση της Χιονοστιβάδας του Χρέους, τη στιγμή, που το καθαρτήριο απαιτούσε δύο τετραετίες νοικοκυριού για να συμμαζευτεί! 
   Είδα έγκαιρα ότι το χρέος έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις! Η αρχή των δεινών που σήμερα υφιστάμεθα συντελέσθηκε το 1981! Πράγματι, το τέλος του 1981 το Δημόσιο Χρέος (ΔΧ) έφτασε στο 30% του ΑΕΠ, το 1989 στο 72% του ΑΕΠ και σήμερα – εννοεί το 2011 – στο εκπληκτικό 170% του ΑΕΠ! 
   Στη θητεία μου ανησυχούσα κάθε βράδυ με ποιον θα’βγαινε έξω ο Πρωθυπουργός, γιατί την άλλη μέρα δεν ήξερα τι επιταγή θα μου έρθει –εννοεί σωρεία παροχών και δωρεών - !
   Η θητεία μου ήταν γεμάτη όχι χωρίς αντίκρισμα και το πικάρισμα ασύστολο (εσύ τι το παίζεις Πρωθυπουργός;) Κάποτε μου ζήτησαν
από την ΕΡΤ διορισμό 1.200 ατόμων! Τους είπα ότι είναι ήδη υπεράριθμοι, μου είπαν ότι πρέπει να βολέψουμε τους δικούς μας! Εκεί τους είπα ότι αυτό παίρνει τη μορφή της χιονόμπαλας!
   Σε όσους μου ανέφεραν ότι συμφωνεί ο Πρωθυπουργός, τους έλεγα, μπορεί να συμφωνεί ο Πρωθυπουργός αλλά σας είπε να πάτε στο Δημήτρη και ο Δημήτρης είναι Καραγεώργη Σερβίας 10!
    Σε κάθε ευκαιρία ο Καραμανλής μου'λεγε: "Πρόσεξε, μην τον Ακούς!"Το ένα μας πόδι στο Χρέος και το έλλειμμα, το άλλο στην Ύφεση και την Ανεργία, σήκωνες το ένα πόδι και βούλιαζε το άλλο πιο πολύ! Φτάσαμε μέχρι να πουλιούνται σκόρδα Κίνας στην Κορώνη! Με νόμους και ρητορεία δεν αλλάζει η Νοοτροπία …»
   Αυτά και όχι μόνο είπε ο Μπάρμπα Μίτσος, που απεβίωσε στις 4/3/2019, σε ηλικία 88 ετών, παραλείποντας να πει – τι να πρωτοπεί ο άνθρωπος – ότι τότε επινοήθηκαν όροι στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, όπως του Υπουργού αναπληρωτή! Και το πιο σημαντικό ότι τότε είχαμε το ακατάρριπτο ρεκόρ της εκτελεστικής εξουσίας των 85 ατόμων, μόνον την πρώτη τετραετία (1981 -1985)!
   Οι χρυσές σέσουλες ήταν τα πρώτα βοηθήματα, που έπρεπε να διανεμηθούν κι’εκείθεν οι χρυσές κουτάλες και τα χρυσά κουταλάκια, σαν βασικά όργανα λειτουργίας της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής Ακαδημίας, που λειτούργησε ποτέ σ’αυτόν τον τόπο, υπό την άτυπη, αλλά ουσιαστική επωνυμία «Ακαδημία Ρεμούλας» Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου, με πρωτεύσαντες ιππότροφους, Κουτσόγιωργα -Τσοχατζόπουλο – παρ’ολίγον Πρωθυπουργό - , Παπαντωνίου και τόσους άλλους που ο καθείς μας γνωρίζει ή ακλόνητα υποψιάζεται, κρίνοντας την κατάντια μας!
   Δεν θα πιάσω επιγόνους κι’απογόνους, όχι γιατί το’χω κάνει στο παρελθόν, αλλά όταν πιάνεις αυτό το θέμα, πάντα κάπου θα το αφήσεις χωρίς να το κλείσεις, μια και τα τρωκτικά εκείνου, δυστυχώς αναπαράγονται διαχρονικώς και ανελλιπώς 
   Όσο για το βρώμικο ’89 είναι ντροπή, γι’αυτούς που διαστρεβλώνουν και αντιστρέφουν τα αδιάψευστα ντοκουμέντα! Διότι αυτή η διαστρέβλωση αποτέλεσε την αφορμή για την εκτροφή και πλήρη αποθράσυνση τόσων και τόσων τρωκτικών!
   Εσείς οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν, για την ανάσταση του «Κυρίου» σας, τα ξέρατε αυτά; Γιατί κάθε άλλο παρά εκτιμώ ότι τα αγνοούσατε! Όπως δε θέλω να πιστεύω ότι δε γνωρίζετε ότι στην πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, η Δημόσια Διοίκηση (Δημόσιοι Υπάλληλοι) αυξήθηκαν κατά 1000% !!!
   Όλοι τότε στραβοί, κουτσοί στον Άγιο Παντελεήμονα, εις δόξαν του ανελέητου «Ελεήμονα!» Τότε εγκαταλείφθηκε η ύπαιθρος, για να τρώμε λεμόνια Αργεντινής, πατάτες Τουρκίας, σκόρδα Κίνας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!
   Όσο για τη Δημόσια Διοίκηση, με την ασχετοσύνη που έπεσε, έγινε ο μεγάλος ασθενής και ο χειρότερος βασανιστής, ενός ταλαίπωρου, αλλά ευκολόπιστου Λαού!
   Και επειδή το θέμα της ταινίας (Joke"r") είναι στηνεπικαιρότητα, οφείλω να πω, ότι το στράβωμα της νεολαίας από εκείνον άρχισε! Από εκείνον, που ανήγαγε το συνδικαλισμό σε επικοινωνιακό οργασμό για να καταλύσει κάθε ιερό και κάθε όσιο και να μην αφήσει, σ'αυτή την κοινωνία, τίποτα όρθιο! 
  Συνδικαλισμό στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια, στα Πανεπιστήμια, στο Στρατό, την Αστυνομία, τις φυλακές ... σε μια αχαλίνωτη πλεύση Ελευθερίας και δικαιωμάτων εκβιασμού Δασκάλων,
Καθηγητών και των Αγίων πάντων! Για να φτάσουμε στο σημείο ν'αγιοποιούμε Γρηγορόπουλους και Ρωμανούς, καθώς Φύσσα και λοιπούς!
     Στο σημείο αυτό θ'αναφέρω δυο φράσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τις αντιδράσεις εκείνου με σημαδιακή εκείνη της τελευταίας συνάντησής τους, που σήμανε και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής που λέει τα πάντα! 
  Υπογραμμίζεται ότι ο Κ. Καραμανλής τον είχε φέρει στην Ελλάδα το 1961 αναθέτοντάς του την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικού Διευθυντή του νεοσύστατου Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
   Μετά από διάστημα τριών μηνών, ο Καραμανλής ζήτησε ενημέρωση για το νεοσύστατο φορέα και πέραν των άλλων του είπε και τα εξής: "Το ξέρετε ότι για σας άλλοι με συγχαίρουν και άλλοι με συλλυπούνται;" Κι'εκείνος "Το ξέρω Κε Πρόεδρε, το ξέρω!" Αμέσως δε μετά εκείνος είπε στον βοηθό του Πεπελάση: "Μην ακούς τον Πατέρα μου για τον Καραμανλή, εγώ κατάλαβα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει όραμα για την Ελλάδα!"
   Και να οι τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξαν οι δυο τους:
 Κ Καραμανλής: «Νομίζω πως έχω και την ευθύνη της παρουσίας σας στη Χώρα!» 
   Α.Παπανδρέου: «Ναι. Κύριε Πρόεδρε, σεις είστε η αιτία και του Καλού και του Κακού!»   
   Και τώρα για να κλείσουμε κάποιοι τρώγονται πάνω από ένα πτώμα, για το ποιος θα κόψει το μεγαλύτερο κομμάτι του, παρά τη βρώμα και τη δυσωδία, που αναπέμπει! 
   Κι’αυτοί εκπροσωπούν ικανά λαϊκά τμήματα! Τμήματα ευάλωτα στα ψεύδη και τις μεγαλοστομίες, αντί του σεμνού, συνετού και αληθούς λόγου! Το θέμα είναι φοβερό και το θέαμα εκτυφλωτικό! Ειλικρινά δεν είναι μικρό πράγμα να προτιμάς το ψέμα από την αλήθεια, την αστειότητα από τη σοβαρότητα και το ναρκοθετημένο με δολιότητα δρόμο της δήθεν ευτυχίας, από το δρόμο της προσπαθείας και της αληθείας!
   Ένα θα πω, πριν σας αποχαιρετήσω, αν ο Ελληνικός Λαός είχε την οξυδέρκεια ν’αντιληφθεί ότι στη θέση του ακατανόμαστου αν είχε προτιμήσει τον Κώστα Μητσοτάκη και ελάχιστα τον στήριζε στα ψυχοφθόρα και εκμηδενιστικά συνδικαλιστικά, κατ’ελάχιστον, θα’χαμε αποφύγει όλα αυτά που περάσαμε και περνάμε σχεδόν μια δεκαετία πλέον! 

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ:https://www.facebook.com/sryros.kikeris/posts/2638866679513980
                                                                                                                                                                              Με Τιμή
                                                             Σπύρος Κίκερης.