Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΙΕΡΩΜΈΝΟΣ - ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ - ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ!

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ

ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ - ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ - ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ!

Και μάλιστα Διαρκείας
κι'όχι Στιγμιαίος!

“Ίδε ο Άνθρωπος - Ecce Homo -!”

Η Συμφωνία  Παρωδία
Πολιτείας Εκκλησίας!


   «Αξιοσέβαστε» Μακαριότατε!
   «Αξιοσέβαστε» Μακαριότατε, λυπάμαι πάρα πολύ για τους προεισαγωγικούς μου χαρακτηρισμούς και όσους ακολουθήσουν, αλλά είστε «Ανιστόρητος»,  Βέβηλος και ίσως ιερόσυλος!
   Αν τις βασικές πτυχές της Ιστορικής Θρησκευτικής διαδρομής γνωρίζατε, θα έπρεπε να είχατε ενστερνιστεί, το βασικότερο των συμπερασμάτων, που θέλει το θρησκευτικό συναίσθημα να γιγαντώνει, όσο κάποιος εν δυνάμει ταγός το διώκει και τον αφανισμό του επιδιώκει!
   Να φέρω παραδείγματα, να επικαλεστώ τους Ρωμαίους ηγεμόνες και το τι
υπέστησαν στα χρόνια τους οι Χριστιανοί, μέχρι οι άρχοντες να υποταχθούν αμαχητί στους σκλάβους;
   Ν’αναφερθώ στον αιμοβόρο και αιμοσταγή Στάλιν, που πέτυχε το αδύνατον, μια τρύπα δηλαδή στο νερό; Το γείτονά μας Χότζα που κήρυξε επίσημα το Κράτος της Αλβανίας «Αθεϊστικό», στον πιο απίθανο ουτοπικό αστεϊσμό;
   Ν’αναφερθώ στο μακαριστό Χριστόδουλο, που σ’ένα Συλλαλητήριο συγκέντρωσε, τόσο κόσμο, όσο ουδείς Ταγός, σ’ολόκληρο το Βιοποριστικό, του Έθνους μας, ιστορικό; Ή να πω τι υπέστη ο Σημίτης στην Αντιπαράθεση μαζί του, για τις ταυτότητες; Όχι κανένα νόημα δεν θα είχε, γι’αυτόν σ’εσάς θα επανακάμψω και θα εστιαστώ!

   Η Συναλλαγή σας μ’έναν Δηλωμένο Άθεο!
   Από την πρώτη στιγμή, αγκαλίτσες και φιλάκια, εσείς ο Ιερωμένος με τη βαριά Μίτρα, την αυτοκρατορική περιβολή, τον πορφυρόχρου βασιλικό μανδύα, την ποιμαντορική ράβδο, την ισοδύναμη σε ισχύ, μ’ανυπολόγιστο αριθμό ρομφαίων!
   Εσείς ο υποτιθέμενος απόλυτος πιστός,, ειλικρινά αναρωτιέται κανείς, δεν είχατε ποτέ καμία αναστολή, στο να εναγκαλίζεστε και να χαριεντίζεστε, περιχαρής μ’έναν επισήμως δηλωμένο «ΑΘΕΟ» και όχι μόνο;
   Θα μου πείτε, μα είναι ο εκλεκτός του Λαού! Ε και; Έχουμε δει κι’έχουμε δει «εκλεκτούς» σε τούτο το δύσμοιρο τόπο! Όμως σε τέτοιο χάλι ίσως κανέναν!
   Ακούστε όμως κάτι Μακαριότατε, τους διαχρονικά εκλεκτούς, τους επιλέγει η Ιστορία και μόνον αυτή! Και να σας το πω και εκκλησιαστικά, τους εκλεκτούς και μεγάλους τους ανακηρύσσει η Ιστορία, με του Θεού την Ευλογία, για τούτο σίγουρος είμαι, εγώ ένας
κοινός ταπεινός θνητός!
   Ποτέ ένας κοινότατος ψεύτης, πνιγμένος στη δολιότητα, δεν μπορεί να γίνει διαχρονικά μεγάλος! Ποτέ ένας Φαρισαίος, ένας υποκριτής, που και οι πέτρες τον πήραν μυρουδιά, δε μπορεί να εισέλθει, κατά το θρησκευτικώς και κοινώς λεγόμενο, στη Βασιλεία των Ουρανών!
   Επομένως πως είναι δυνατόν ένας κολασμένος, να μείνει διαχρονικά και ιστορικά, στη γνώμη ενός, όπως και να’χει, Θρησκευόμενου Λαού, σαν εκλεκτός!
Άλλο λοιπόν το διαχρονικό Μακαριότατε κι’άλλο το περιστασιακό, το πρόσκαιρο δηλαδή και παροδικό!
   Έχετε αναλογιστεί αλήθεια, πόσους από τους δήθεν ομοϊδεάτες του εξαπάτησε, ο κύριος αυτός; Αυτός ο νυν αξιωματούχος της άλλοτε άκρας αριστεράς, προφανώς Σταλινιστής και σήμερα ραγδαία εξελισσόμενος Καπιταλιστής, που δεν αποκλείεται να τον δούμε μέχρι και Γενικό του ΝΑΤΟ Γραμματέα!
   Αυτή είναι η Μοιραία πορεία των πονηρών αριστερών, αφού δηλαδή καπηλευθούν στο έπακρο, μια δήθεν μεγάλη αδικία εις βάρος τους κι’αφού αναστατώσουν στο έπακρο μία κοινωνία, ανέρχονται κάποια στιγμή στην Εξουσία!
   Κι’ύστερα βρίσκονται ενώπιος ενωπίω αντιμέτωποι, με μια αμείλικτα ανελέητη πραγματικότητα, που εκείνοι γνώριζαν και δε γνώριζαν, διολισθαίνοντας, αργά, πονηρά και σταθερά δεξιά, μην έχοντας άλλη επιλογή, προς ελάχιστη περίσωση του εαυτού τους, και του Λαού τους, ευτελιζόμενοι εν τέλει στο έπακρο!
   Εκείνος της προσκολλήσεως πλέον, μίλησε προχθές στο SPD (Γερμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα), επεξηγώντας τη στάση του το 2015, για καθαρό μυαλό την ύστατη ώρα, αφού έκανε ότι αηδία μπορεί κανείς να φανταστεί κι’αφού έφτασε
τη Χώρα μας, με τις βλακείες του, στο χείλος της απόλυτης καταστροφής! Μια σοκαριστική ομολογία, που αναπόφευκτα συνεπάγεται ένα θολωμένο, αν όχι Βρωμερό μυαλό, πριν τη στιγμή της μεγάλης Κωλοτούμπας!
   Για ν’αντιληφθείτε και σεις «Μακαριότατε» επειδή δύσκολα καταλαβαίνετε, περί ποίας ακροβασίας πρόκειται, σας διευκρινίζω ότι, μετά από μία ολόκληρη κωλοτούμπα, επανέρχεσαι στην αρχική σου θέση, εκείνος όμως βρέθηκε κατά 180ο Μοίρες αντίθετα! Μ’έναν έκπληκτο Λαό, ακόμα να προσπαθεί, μάταια να εξηγήσει, τι ψήφισε, τι βγήκε και που κατέληξε εκείνο το φοβερό θερινό Δημοψήφισμα του 2015!
   Αυτός, που μας έλεγε ότι το ευρώ δεν είναι Φετίχ, αυτός που έστελνε σπίτι της τη Μέρκελ, αυτός που έλεγε Ολανδρέου, τον Ολάντ! Αυτός που πέρναγε τους Έλληνες για χρήσιμους, στις βλακείες του, ηλίθιους! Τα καταλάβατε, όλα τούτα Μακαριότατε;

   Προσωπικά το παράξενο δεν το βλέπω πουθενά!
   Το παράξενο, ειλικρινά, δεν το βλέπω πουθενά, από έναν άνθρωπο, που δεν έχει το Θεό του, όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει! Δεν τον είδαμε ποτέ να σας φιλά το χέρι, γιατί αυτό
είναι ένδειξη σεβασμού και αβροφροσύνης! Ενώ ο ασπασμός αλλά Στάλιν, Μπρέζνιεφ, Χόνεκερ ... και  κάθε συντρόφου είναι απόδειξη πίστης, αλά Ιούδα, γιατί μόνον οι Ιούδες φιλούν υπέροχα!
   Όχι δεν αξίζει ν’ασχοληθούμε άλλο με τις σχέσεις σας! Απλά πριν προχωρήσουμε προς τη μεγάλη παράσταση, οφείλουμε εμείς οι, όποιοι ανιδιοτελώς, σκεφτόμενοι για τα τεκταινόμενα στη Χώρα μας και την κατηφόρα μας να υπογραμμίσουμε κάτι πολύ σοβαρό!
   Κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, που θα’πρεπε και σας και τον Κο Πρόεδρο Δημοκρατίας, σε μια οπισθοδρομούσα και διαλυόμενη Πολιτεία, να σας έχει απασχολήσει προ πολλού! Αυτό το κάτι σοβαρό συνίσταται στο ότι συνεκτιμημένων όλων των παραγόντων και παραμέτρων της εν γένει στάσης και
τα δρώμενα, του Κυρίου Πρωθυπουργού μας, θα’πρεπε Μακαριότατε σαν Έλλην Πολίτης και Χριστιανός ορθόδοξος, να έχετε ήδη προβεί στη διαδικασία αφορισμού του, να μην πω εξορκισμού του, για όσα ανεπίτρεπτα στο Έθνος και στους Έλληνες έχει διαπράξει!
   Άλλωστε όπως εσείς οι Άγιοι Πατέρες λέτε, ο αφορισμός ή το ανάθεμα, αν και είναι τιμωρία, εντούτοις αποσκοπεί στου αφορισμένου και παραστρατημένου τη Σωτηρία!
   Πάμε λοιπόν στα της Συμφωνίας Παρωδίας, εν συνόψει!

   Η «Ιστορική» Συμφωνία!
   Ημέρα Τρίτη 6 του μηνός Νοεμβρίου, του Σωτήριου έτους 2018 και την ώρα των νυχτερινών δελτίων ειδήσεων, εμφανίστηκαν στις οθόνες μας οι αξιότιμοι Ταγοί μας ΚΚ Τσίπρας – Πρωθυπουργός – και Ιερώνυμος – Αρχιεπίσκοπος - να
μας αναγγείλουν περιχαρείς και ευτυχείς, τη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας, για όλα τα, μεταξύ τους, θέματα,!
   Την είπαν «Ιστορική» συμφωνία και στο χαρακτηρισμό της ορκίστηκαν και μετελήφθησαν οι δυο τρανοί ταγοί, στ’όνομά της, επιδεικνύοντας πίστη κραταιή σ'αυτή!
   Όσοι δεν τους ακολούθησαν στη Θεία μετάληψη, όμως κατάλαβαν ότι επρόκειτο για παρωδία, στην οποία περίσσευαν οι πομφόλυγες τα φληναφήματα και τα πυροτεχνήματα!

   Κατέρρευσε την Επομένη!
   Μόλις την επομένη 7/11/2018 δηλαδή, ο Παναγιότατος, κάτω από αφόρητες πιέσεις Ιεραρχών δήλωσε "Δεν πρόκειται για συμφωνία, πρόκειται για πρόθεση συμφωνίας" υπογραμμίζοντας με στομφώδη πειθώ "Το καταλάβατε αυτό;"
   Και'γω κλείνω, με τούτο δω: "Αν δείτε συμφωνία, φτύστε με κι'όρκο παίρνω στο Θεό!" Όσο για το τι θα μείνει από το τελετουργικό, το Ιστορικό και πανηγυρικό, μα ασφαλώς οι 10.000 θέσεις του συνόλου των κληρικών, που βιάστηκαν να τους ονομάσουν μη δημοσίους!
   Βιάστηκαν να τους ονομάσουν, μη Δημοσίους υπαλλήλους, για ν’αδειάσουν είπαν οι αστείοι, οι 10.000 θέσεις και να καλυφθούν από πολίτες!
   Έλεος Θεέ μου, έλεος, βλέπεις τι συμβαίνει, ακούς και δεν επεμβαίνεις; Η πολιτεία θα επιδοτεί μεν την Εκκλησία με το αναλογούν ποσόν, χωρίς καθορισμό ετών, αλλά οι θέσεις θα πληρωθούν υπέρ των πολιτών! Και αυτό για του Λαού το «σανό» με το καλό, αλλά μίσθωμα, εις βάρος του, διπλό!

   Το Σύμφωνο Συμβίωσης, σε Μυστικό Δείπνο!
   Ο Ψεύτης βρήκε τον Φαρισαίο! Ο Άθεος τον Θεϊκό, ο Άπιστος τον Πιστό και είπαν και ελάλησαν και εξαπάτησαν από κοινού, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού, μα προπαντός στο όνομα ενός ταλαίπωρου Λαού!
   Όλα συνετάχθησαν την εσπέρα της 25ης Οκτωβρίου του 2018, ημέρα Πέμπτη,
σε «Μυστικό Δείπνο» στην Αρχιεπισκοπή! Θείες οι συμπτώσεις, θα τις πω κι’ας παρεξηγηθώ από Θεϊκούς και Διαβολικούς: Πέμπτη βράδυ ήταν, που ο Χριστός τέλεσε και το δικό του Μυστικό Δείπνο!
   Εκεί λέγεται πως συμμετείχε και μία κυρία, που άκουγε στο όνομα Μαρία Μαγδαληνή καθήμενη εκ δεξιών του Κυρίου, όπως και στην ανυπέρβλητης ωραιότητας τοιχογραφία, που συνιστά το μεγαλύτερο έργο του Ντα Βίντσι
, φαίνεται! Όσο για το αν ο Ιωάννης ήταν κοκκινομάλλης και μακρυμάλλης, αυτό μόνον οι παρόντες μπορούν να το πουν, και’γω ήμουν δυστυχώς απών!
   Απών, όπως και στο Δείπνο του Μακαριότατου, για το οποίο σίγουρα μπορώ να πω: 1ον ότι όντως έγινε! 2ον ότι συμμετείχαν άτομα οχτώ (8), πέντε (5) Πολιτειακοί ο έχων το γενικό πρόσταγμα Κος Τσίπρας και οι υπουργοί Τζανακόπουλος, Κατρούγκαλος, Χαρίσης και Καλογήρου! Δύο Εκκλησιαστικοί ο
Μακαριότατος και η δεξιά χείρα του, ο Συμεών και ένας ακόμα σε ρόλο μπαλαντέρ, που ακούει στο όνομα Δήμτσας και πρόσφατα διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους!
   Τώρα αν υπήρξαν, «Ιούδας», Μαρία Μαγδαληνή, ρόλοι λοιποί και διπλοί, δύσκολα κανείς μπορεί να το πει, όμως κατά την ταπεινή μου άποψη και Πιλάτος υπήρξε και Χριστός και Ιούδας! Όσο για τη Μαρία Μαγδαληνή, μόνον οι παρόντες μπορούν να το πουν, όμως ο νόμος της «Ομερτά» στις περιπτώσεις, δύσκολα παραβιάζεται και όταν παραβιάζεται, τότε εις «θάνατον» ο παραβάτης καταδικάζεται!

   Τι μέλλει με τη Συμφωνία Γενέσθαι;
   Αν και το βασικό ζητούμενο των 10.000 θέσεων του Δημοσίου το είπαμε, όμως θα επαναλάβουμε τα προβλεπόμενα μελλούμενα για να εμπεδωθούν!
   Συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει, για το Θεαθήναι η παράσταση δόθηκε, έτσι σαν αρχή, γιατί μόλις δυο μέρες αργότερα στη Γιορτή της Αεροπορίας εκεί στο Μέγαρο Μουσικής, εξαγγέλθηκαν θέσεις Δημοσίου κατά δεκάδες χιλιάδες, αρχής γενομένης από τις κενές θέσεις των 10.000 κληρικών! Υποσχέσεις για υλοποίηση δηλαδή στις «καλένδες», αφού μετρηθούν, όπως και να’χει οι έδρες και οι καρέκλες!

   Ερήμην των Πάντων!
   Όμως εσείς Κύριε Μακαριότατε, τι είστε υπέρμαχος του αποφασίζω και διατάζω; Ερήμην των πάντων Χριστιανέ μου, ακόμη και του Πατριάρχου;Κι’αυτό το ξεχάσατε, εσείς ο Ιεροκήρυκες και υπέρμαχοι της Ιεραρχίας; Ή μήπως στο πρόσωπο του Πατριάρχη βλέπετε τον πρόσκαιρο, παροδικό, ανεπίτρεπτο και ανεπανάληπτο Έλληνα Πρωθυπουργό;
   Αυτά δεν είναι λάθη Μακαριότατε, αυτά είναι ανοσιουργήματα, ανίερα και φτηνά, καθώς εγκλήματα αποτρόπαια, ειδεχθή και ποταπά!
   Δε συζητώ για την ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης και τις πέντε (5) Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, ούτε φυσικά τις τριάντα έξι (36) Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, που ανήκουν στο Πατριαρχείο! Συζητάμε την εν γένει σας στάση και την εν κρυπτώ συνεργασία, για συμφωνία μ’έναν Άθεο, ερήμην των Θεϊκών!

   Τι σας προσμένει!
   Θα δείτε στην ολομέλεια της Συνόδου Ιεραρχών των 82 Μητροπόλεων – τέλος του Μηνός – τι σας προσμένει, ήδη η πρώτη γεύση ήρθε από το πρόσωπο του
Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δια στόματος Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κο Γαβρόγλου!
   Εκεί που θα σταθώ κλείνοντας, είναι το ουαί (Ματθ 23,13), που σας προσμένει και λεει: "Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα."
   Έχετε ν’ακούσετε και να γευτείτε πολλά, Μακαριότατε, λόγω της στάσης σας, πολύ δε φοβάμαι, μήπως το ποίμνιο στις εμφανίσεις σας,  του λοιπού σας αποδοκιμάζει με το ιδιαιτέρως προσβλητικό για τους χώρους σας «Ανάξιος!»
   Κάτι που ίσως αποτέλεσε αφορμή, για να μην παραστείτε στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιερώνυμου στη Λάρισα, μη ανταποκρινόμενος σε ανειλημμένη σας υποχρέωση!
   Ακόμα θα ήθελα να σας επισημάνω, ότι θα’πρεπε να είστε πιο προσεκτικός, στον όχι και πολύ χρόνο, μέχρι την εις Ουρανό απολογία, που σας απομένει! Μια και τον έτερο της παρωδίας, λίαν συντόμως τον προσμένει, για τα εν γένει πεπραγμένα του, η απολογία στο Λαό!
   Δεν μπαίνω στη λεπτομερή ανάλυση των άρθρων της «Συμφωνίας», γιατί θεωρώ το χρόνο μου χαμένο, μια και δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία! Αυτό με λύπη ευθαρσώς το λέω, γιατί είμαι υπέρμαχος της συνεχούς και αδιάλειπτης βελτίωσης των πάντων, όχι όμως με τόσο άκομψο, χοντροειδέστατο και δόλιο τρόπο, όπως με την υπόψη «Συμφωνία!»
                                                                                Με Τιμή
                                                                           Σπύρος Κίκερης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας