Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Τ0 "ΔΕΟΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Σπύρου Κίκερη

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΗ 
ΣΥΝΕΣΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!

Το "δέος" του Πολυτεχνείου
στη γυμνή του Αλήθεια
χωρίς φόβους, πάθη, προκαταλήψεις
και προ πάντων "παραμύθια!"

   Τώρα που ο Αχός Καταλάγιασε.
   Και τώρα που ο αχός κι’ο κουρνιαχτός απ’τις εκδηλώσεις και
διαδηλώσεις, για τη μεγάλη επέτειο καταλάγιασε, έστω κι’αν «άγιασε» για μια ακόμα φορά, ας σταθούμε με περίσκεψη πάνω στη μεγιστοποίηση του θέματος αυτού!
   Ναι, ας σταθούμε με περίσκεψη και ευλάβεια, αν κάποτε θέλουμε στην πραγματικότητα να προσγειωθούμε κι’απ’τα όποια κακά επιφέρει και εγκυμονεί η περίπτωση, οριστικά ν’απαλλαγούμε!

   Ο Βασικός Υπεύθυνος!
   Στο ποιος προκάλεσε την 21η Απριλίου του 1967, έχω λεπτομερώς αναφερθεί στο παρελθόν, υποδεικνύοντας σαν υποκινητή και εκβιαστή, έναν εκκολαπτόμενο τότε μηχανορράφο και λαοπλάνο, που ταίρι και προηγούμενο στην Ελληνική Πολιτική Ιστορία δεν έχει!
   Όποιος έχει μελετήσει τα τελευταία γεγονότα, πριν την αναίμακτη κυριολεκτικά επιβολή της δικτατορίας του 1967, τα περί «Ασπίδα» δηλαδή και πολιτικοκοινωνικών τεκταινομένων, γνωρίζει καλώς περί τούτου. 
   Αυτός ήταν ένας υποτιθέμενος «Σοσιαλιστής», που καπηλεύθηκε και καπέλωσε τους Κομουνιστές, όσο κανείς
άλλος στα διεθνή χρονικά, κατά δε την προσωπική μου άποψη, από τους μεγαλύτερους πράκτορες της CIA – Central Intelligence Agency (Kεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) -  και της Αμερικανικής Πολιτικής! 
   Ξέρετε οι ρόλοι των Πρακτόρων δεν αποκαλύπτονται εύκολα, ο ρόλος εκείνου όμως έχει πλήρως αποκαλυφθεί και από τον τρόπο διαφυγής και από τον τρόπο επιστροφής και από τον τρόπο ανάληψης της εξουσίας, με χορήγηση χρήματος αφειδώς, απ’τους πάτρωνές του! Όλα τούτα απέχουν ακόμα πολύ, από το να συνειδητοποιηθούν απόλυτα, από τον Ελληνικό Λαό!
   Αυτός διαμόρφωσε «πειθαναγκαστικά» και την τόσο βλαπτική, μεταπολιτευτική τακτική στη Χώρα μας, καπηλευόμενος όσο κανείς άλλος, το θέμα του Πολυτεχνείου, παρασέρνοντας εκόντες άκοντες, σ’ένα λαϊκό προσκύνημα, που και ο καλύτερος Άγιος θα ζήλευε! Αυτός Έλληνες, ήταν πάλι ο ίδιος! 
  Και κάθε άλλο, παρά τυχαίο είναι το γεγονός, ότι πρόκειται ακριβώς για τον ίδιο άνθρωπο, που δεν είναι άλλος από εκείνον, που κυριολεκτικά μας έπνιξε στα λαμόγια που εξέθρεψε, και τη χώρα μας, πρωτευόντως, εδώ που σήμερα είναι έφτασε!
   Ο άνθρωπος αυτός έφερε το «Βαρύ» όπως και να’χει όνομα Παπανδρέου, μόνο που το μικρό του δήλωνε πολλά, για την Ελληνική σλαγκ,  γιατί τον έλεγα «Ανδρέα!»
   Αυτός, λοιπόν είναι ο βασικός υπεύθυνος, για όλα τα μεταπολιτευτικά κακά, τα οποία είναι τόσα, που αν τα πιάσουμε, δεν πρόκειται να τελειώσουμε! 
   Και δεν θα τελειώσουμε, γιατί ν’αρχίσουμε θα πρέπει απ’την κοινωνική και ηθική κατάπτωση και διάλυση, να περάσουμε στη δημοσιονομική παράλυση, μέσω ασυδοσίας χορηγήσεων και δανεισμούς, για να φτάσουμε στην τρομοκρατική και εγκληματική ανάδειξη, την αναρχική διάσταση και τη νοοτροπική μας βαρύτατη ολική μετάσταση! 
   Μια μετάσταση καρκινική, που αμείωτα συντηρείται επιδεινούμενη, από τους θλιβερούς του απογόνους και επιγόνους, που ακόμα, δυστυχώς, κουμάντο κάνουν στη δύσμοιρη τούτη χώρα!
   Αυτός έκανε το «αντιστασιακός» σλόγκαν και εισιτήριο εξαργύρωσης οφίτσιων και προνομίων, με τον κάθε άχρηστο να τρέχει σ’ένα από τα δολιότερα χρηματιστήρια, συναλλαγών που ποτέ λειτούργησαν σε τούτο τον άμοιρο τόπο και που δυστυχώς, υπάρχει ακόμα και σήμερα!
   Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, έντεκα plus εκατομμύρια, και όχι μόνο, αντιστασιακοί! Ντροπή! Η επιβολή του πραξικοπήματος Παπαδόπουλου, ήταν απολύτως αναίμακτη, χωρίς ίχνος αντίδρασης από τον Ελληνικό Λαό! 
   Μα δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ιστορία επιβολής
Στρατιωτικών καθεστώτων, χωρίς ν’ανοίξει μύτη! Αυτό μήπως αποδεικνύει αποδοχή; Αποδοχή, που σήμαινε απαλλαγή, από το κρατούν μπάχαλο;


   Ο Έτερος Τερατόμορφος Δημιουργός!
   Ας αφήσουμε όμως τον απαίσιο αυτόν Άνθρωπο, εκεί όπου βρίσκεται, στο Ουράνιο πυρ το εξώτερο και ας ασχοληθούμε, με κάποιον άλλο κολασμένο, που εκτιμώ ότι κάπου πλάι με τον προηγούμενο είναι, γιατί το θέμα μας είναι το Πολυτεχνείο, με όσα αυτό συνεπάγεται μέσα από μία οικτρή δολιότητα, που παρασάγγες απέχει από την πραγματικότητα!
   Αν είμαι καυστικός στους χαρακτηρισμούς, είμαι γιατί το «Πολυτεχνείο» συνιστά κατά την ταπεινή μου άποψη, μια αστείρευτη διχαστική πηγή, εμποτισμού των Ελλήνων, θέλοντας και μη, με το φαρμάκι του διχασμού, που εκκολάπτει μέσα τους το σαράκι του μίσους αδελφού κατά αδελφού και του άσβεστου πάθους, προς σάρκωση ενός ακόμα αδελφοκτόνου σπαραγμού!
   Όμως ας ασχοληθούμε πλέον με το τέρας που άκουγε στο όνομα Δημήτριος Ιωαννίδης και ομού με το προηγούμενο συνιστούν το δίδυμο δημιουργίας του εκτρώματος, που θα πληρώνουμε εσαεί, χωρίς και ποτέ να ξεχρεωθούμε, γιατί για τούτο το διαρκείας «ανόμημα» δεν πρόκειται απ’το Θεό να συγχωρεθούμε!

   Το Δίδυμο των Υπαιτίων!
   Γιατί μιλώ για δίδυμο υπαιτίων γιατί ο ένας είναι ο απόλυτος Ηθικός Αυτουργός και ο σχετικά φυσικός και ο άλλος απλά ο φυσικός! Άρα αν θα μπορούσα αριθμητικά ν’αποδώσω τη συμμετοχή τους στο «τερατούργημα» θα έδινα 3/4 (75%) στον πρώτο και 1/4 (25%) στο δεύτερο, ποσοστό που ίσως τον αδικεί!
   Και για ν’αντιληφθείτε το πόσο τεράστια είναι η συμμετοχή του πρώτου, θ’αναφέρω συνοπτικά το κακό που έκανε ο δεύτερος, ο Ιωαννίδης δηλαδή!
   Δε μπορώ ν’αντιληφθώ το σκεπτικό των Δικαστών, όταν
καταδίκαζαν πέραν της καθαίρεσης εις Θάνατον τον Παπαδόπουλο, τον Παττακό και το Μακαρέζο και με Ισόβια τον Ιωαννίδη!
   Τον Ιωαννίδη που:
1. Για να ρίξει τον Παπαδόπουλο, δημιούργησε το Πολυτεχνείο και τον οποίο φυσικά βαρύνουν τα φονευθέντα άτομα έστω και αν ο θάνατος αυτών αποδεδειγμένα έλαβε χώρα εκτός πολυτεχνείου! Το Πόρισμα του Εισαγγελέα Δ. Τσεβά 1975 μιλά για 17 νεκρούς, το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή Γ. Σαμπάνη – διατάχθηκε από τον Α. Παπανδρέου επιβεβαιώνει τη μη ύπαρξη νεκρών στον εντός του πολυτεχνείου χώρο -.
2. Ματαίωσε τη μεταπολίτευση, που είχε προγραμματίσει και υλοποιήσει ο Παπαδόπουλος (Κυβέρνηση Μαρκεζίνη, με παραιτήσεις όλων των Στρατιωτικών!» Καθώς και τις ελεύθερες εκλογές που είχαν εξαγγελθεί για την 10η Φεβρουαρίου του 1974, ήτοι ογδόντα τέσσερες ημέρες, μετά το βράδυ του Πολυτεχνείου!
3. Διέταξε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στην Κύπρο (15-18/7/1974), στο οποίο φονεύθηκαν ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, τα οποία και φυσικά , προσωπικά τον βαρύνουν!
4. Είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, με τις γνωστές συνέπειες, που θλίβεται κανείς στην αναφορά τους (Νεκροί μεταξύ 5.000 και 6.000!
Αγνοούμενοι μεταξύ 2.000 και 3.000! Ξεριζωμό από τις εστίες τους 200.000 ατόμων! Κατοχή του 37% του εδάφους, από τουρκοκυπρίους και εποίκους! Κατοχή του 70% των παραγωγικών πόρων της Νήσου!
5. Συντέλεσε αποκλειστικά αυτός στον εκμηδενισμό ενός τεράστιου έργου, που είχε συντελεστεί από την υγιή, ως προς το δημόσιο χρήμα, διαχείριση του Παπαδόπουλου! Του Παπαδόπουλου που επέβαλλε ένα απόλυτο και ίσως αναγκαίο για τις συνθήκες του τότε καθεστώς, χωρίς ίχνος αίματος!
6. Συντέλεσε στο να γίνει βίωμα των Νεοελλήνων ίσως η μεγαλύτερη Ιστορική ανορθογραφία της Ελληνικής Ιστορίας, ότι δηλαδή το Στρατιωτικό καθεστώς κατέρρευσε στις 17 Νοεμβρίου του 1973 (επέμβαση στο Πολυτεχνείο – Στάση Ιωαννίδη) και όχι στις 23 Ιουλίου του 1974 κάτω από το βάρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο!
7. Συντέλεσε σ’ένα τεράστιο και πιθανόν αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Στρατού – Σωμάτων ασφαλείας και Λαού, επιδεινώνοντας δραματικά τις διχαστικές προϋπάρχουσες τάσεις αυτού!
8. Έδωσε τέλος αφορμή σε δολοπλόκους και λαοπλάνους να καπηλευθούν μέχρις εσχάτων την περίπτωση του πολυτεχνείου, μεγαλοποιώντας και τερατοποιώντας μια σχετικά άσχημη κατάσταση, σαν αυτές που κατά κόρον βιώνουμε τα τελευταία χρόνια!
9. Συντέλεσε εμμέσως στην αμείωτη πλέον παραγωγή, απαράδεκτων, απάτριδων και άναρχων, εύλογη κατά το σκεπτικό τους, αγνοούντων όμως την πραγματικότητα και υπαιτιότητα!

   Αυτός ο Άνθρωπος Έπρεπε Να!
   Αυτός ο άνθρωπος, κατά την ταπεινή μου άποψη, για τον οποίο δεν ανέφερα τη δημιουργία και λειτουργία του ΕΑΤ/ΕΣΑ του Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας, που στην ουσία είχε υποκαταστήσει την Αστυνομία, καθιστώντας αυτό, όπλο εκβιαστικό στα χέρια του! Όπλο με το οποίο εν τέλει σκόπευσε και σκότωσε τον Παπαδόπουλο και πλήγωσε θανάσιμα το Έθνος!
   Αυτός ο «παλιάνθρωπος» και εκ προοιμίου βλάξ, έπρεπε να
τιμωρηθεί παραδειγματικά, για εσχάτη προδοσία και σωρεία πράξεων εις βάρος της Πατρίδας του!
   Το οποίο και σημαίνει, ανυπερθέτως, δημόσια εκτέλεση!
   Όμως τούτο το γεγονός ίσως να συντελούσε έτι περαιτέρω, στην τερατοποίηση και μεγιστοποίηση του Πολυτεχνείου και των εξ’αυτών συνεπειών, που αμείωτα συνεχίζονται σταθερά επαυξανόμενες κατ’έτος, αλλάζοντας, κατά περίπτωση, τους αφανείς, για τους πολλούς, κάπηλους!

   Σαν Επιμύθιο!
   Ως εκ τούτου, σαν επιμύθιο, αφήνω την προτροπή μου, για περισσότερη σύνεση των Νεοελλήνων, στην ανάδειξη μεγάλων
ανδρών, που στην πραγματικότητα πρόκειται μεν περί δολίων και φαιδρών καπηλευτών των παθών τους, επιλεγμένων δε, κατά περίπτωση, εκ του προχείρου και παρορμητικώς!
   Όσο για την κοχλάζουσα Νεολαία μας έχω τα εξής να πω: Πρώτον ότι είναι ευάλωτη περισσότερο απ’ τους μεγαλύτερους, ένεκα της ενέργειας που περιέχει η ιδιοσυστασία τους και της ευχερέστερης ενεργοποίησης των ενστίκτων και παθών της, που ούτως ή άλλως ενυπάρχουν στον άνθρωπο!
   Δεύτερον ας αναλογιστούν με περίσκεψη κι’ας ψάξουν να βρουν, έστω «ένα καλό», για οποιονδήποτε, εκτός των καπήλων, απ’όσα διαδραματίζονται μ’αφορμή αυτόν τον επετειακό εορτασμό!
   Τρίτον ας πληροφορηθούν, κάτι που σίγουρα αγνοούν. Από τους εκατοντάδες που ήταν μέσα εκείνη τη βραδιά, κάποιοι
καρπώθηκαν και καρπώνονται πολλά, αυτοί ήταν οι λίγοι, οι πονηροί, που κι’αν δεν ήταν κάπηλοι, δεν άργησαν να γίνουν!
   Ναι δεν άργησαν, παροτρυνόμενοι από τον Αρχικάπηλο, που τους καθοδηγούσε! Όσο για τους πολλούς λοιπούς, θυματάκια για λύπηση, θυματάκια, που ακόμα εμμένουν στα λάθη τους!
   Όσο για τις σκηνές, εκείνης της βραδιάς, σε σύγκριση με τις σημερινές, αναλογικά και σχετικά, πιστέψτε με ειλικρινά, μικρές οι διαφορές! Σαν να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή!
   Όθεν καλά μου παιδιά, συνιστάται εγκράτεια στις ορμές σας καθώς περίσκεψη στην ανάλωση της αδρεναλίνης και του δυναμισμού σας, γιατί χαλεποί οι καιροί και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί γιατί μέλλει στο Έθνος μας να συμβεί!
   Όσο για τον Παπαδόπουλο, εκτιμώ μ’όλη μου την ειλικρίνεια,
ότι θα’ναι ατόπημα κι’απρέπεια της Ιστορίας, η μη αποκατάστασή του, καθόσον:
1. Διαχειρίστηκε το Δημόσιο χρήμα, τόσο καθαρά, όσο ουδείς άλλος, εκτός του Καποδίστρια, πεθαίνοντας χωρίς περιουσιακά στοιχεία, σε μία ακρούλα του Λαϊκού! 
2. Δεν έκανε εκλογές, σε περίοδο, που τα πάντα ήταν στο χέρι του! 
3. Προχώρησε τη μετάβαση της εξουσίας στους πολιτικούς, προκηρύσσοντας εκλογές και
4. Το πλέον βασικό, απλά με το έργο του, δικαίωσε το όνομα του σχεδίου (Περικλής), που υλοποίησε την ημέρα εκείνη της 21ης Απριλίου του 1967!
   Τώρα αν με ρωτάτε για το αν εκτιμώ, την ύπαρξη αυτού του σχεδίου; Ευθαρσώς θ’απαντήσω, μακάρι να είχε εκπονηθεί και υλοποιηθεί αντίστοιχο, λίγο μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου! Γιατί έτσι θα είχε αποφευχθεί ένα από
τα μεγαλύτερα και σαφώς το χειρότερο αιματοκύλισμα, που γνώρισε τούτος ο δύσμοιρος τόπος, από μια ουτοπική πρεμούρα βίαιης κατάκτησης της εξουσίας και όσα εκείνη για την Πατρίδα επεφύλασσε!
   Τώρα ίσως να φαίνεται ότι υπάρχει ένα κενό, ώστε απόλυτα να ολοκληρωθεί τούτη η γραφή! 
Ναι το τι παριστάνει τούτο το  κυβερνών «Φρικιό», συνεπικουρούμενο από το πιο αδιαμφισβήτητο καιροσκοπικό «Φασισταριό», βρείτε το μόνοι σας!

                                                      Με Τιμή
                                                 Σπύρος Κίκερης.

                                                                      

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας