Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΧΙ

Σπύρου Κίκερη.

ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 0ΧΙ!

«Ποιος ψεύτης είπε πως
ο Πατριωτισμός
δεν θέλει καλλιέργεια!
Ποιος βλάσφημος, ποιος ποταπός είπε
πως στις μεγάλες Νίκες και Ήττες
χωράνε  Λήθες!»

   Είπα φέτος να μη γράψω.
   Είπα φέτος να μη γράψω σχετικά, όμως ας συγχωρεθώ, που δεν άντεξα στον πειρασμό! Ένιωσα άσχημα, ένιωσα, ένιωσα ενοχή, ντροπή και άλλα συναφή!
   Άργησα φέτος να κλάψω στην παρέλαση, ίσως η φθορά της εμφάνισης και η διαφορά, σε σχέση με τις δικές μου σχετικές θύμησες!
   Άργησα φέτος να γράψω, απλά μια αναρτησούλα πέντε γραμμών στο FB (Face Book) έκανα ανήμερα! Δείτε τη, όσοι δεν την είδατε: Spyros Kikeris 28 Οκτωβρίου στις 8:13 π.μ. «Τιμή και Δόξα σ'αυτούς, που Έπεσαν Υπέρ Πατρίδος, μέχρι Τελευταίας Ρανίδος!!! Για να'ναι ελεύθεροι οι κάθε "Αγύρτες" κι'οι κάθε "Αλήτες" να τη μειώνουν και να την προσβάλλουν ασύδοτα καθώς τη Σημαία της να καίνε ασύστολα! Ας ξεπεράσουμε κάποτε πάθη και λάθη, αν την Ελλάδα μας, θέλουμε Μεγάλη!!!»

   Στην καθυστέρηση αγρίεψα!
   Αυτά τα λίγα έγραψα, έλα όμως, που στην καθυστέρηση για μια καθώς πρέπει γραφή, για διδαχή, αγρίεψα! Αγρίεψα όχι
γιατί απλά η μη αναφορά συνιστά απλά παράλειψη, αλλά γιατί είναι Ιεροσυλία, είναι ασέλγεια, είναι βιασμός και μοιχεία της Ιστορίας!
   Κι’ακόμα προσβολή των πεσόντων, σκύλευση και σύληση αυτών και των πρωταγωνιστών! 
   Η παράλειψη αναφοράς, οιουδήποτε γράφοντος σ’αυτό το γεγονός, συνιστά Εθνική Μειοδοσία, ισοδύναμη προδοσία κατά συρροή και εξακολούθηση! Προδοσία δε και μειοδοσία στον ίδιο σου τον εαυτό, είναι έσχατος παραλογισμός και σχιζοφρένεια! Γιατί;
   Γιατί αυτό το γεγονός συνιστά, αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο γεγονός, ολόκληρου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (΄βππ), γιατί αν αυτό εξέλιπε, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι ίσως όλη η ανθρωπότητα να είχε σαν βασικό χαιρετισμό την υψωμένη παλάμη, με τα κλειστά δάχτυλα και το «Χάι Χίτλερ!»
   Κι’αυτό θα συνέβαινε ασυζητητί αν οι Γερμανοί, μετά την ήττα των Ιταλών, δεν αποφάσιζαν ν’αλλάξουν ρότα, παίρνοντας πορεία για την Ελλάδα και όχι για τη Ρωσία, όπως αρχικά είχαν αποφασίσει!
   Ούτε ο Στάλιν σταμάτησε τη Γερμανική επέλαση, ούτε το Στάλινγκραντ! Τη Γερμανική επέλαση τη σταμάτησαν οι Έλληνες και ο Σιβηρικός Παγετώνας, λόγω του Σθένους των Ελλήνων και της αποφασιστικότητάς τους, να πέσουν χάριν της Ελευθερίας μέχρι ενός!

   Μερικά μόνο στοιχεία Αρκούν και οι πλέον Δύσπιστοι να πεισθούν!
   Ο Ιταλικός Στρατός έφτασε να διαθέσει κατά της χώρας μας
585.000  και 463 Αεροσκάφη (Α/Φ), έναντι 72 Ελληνικών!
   Ο Γερμανικός Στρατός στην εισβολή διέθεσε 180.000, 500 άρματα μάχης και 490 Α/Φ! 
   Σημειώστε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.
   Γενικότερα, οι καταρρίψεις των Ελλήνων πιλότων κατά την περίοδο μεταξύ της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του τέλους του Απριλίου του 1941 εκτιμάται πως ανέρχονται συνολικά σε 68 τουλάχιστον (64 ιταλικά αεροπλάνα, συν τέσσερα γερμανικά!) 
   Επίσης, 28 ιταλικά αεροσκάφη καταστράφηκαν στο έδαφος από ελληνικά βομβαρδιστικά και άλλα 23 από αντιαεροπορικά όπλα.
   Όσον αφορά στις ελληνικές απώλειες, συνολικά, η Αεροπορία είχε 49 νεκρούς και 22 τραυματίες στον αγώνα εναντίον των
Ιταλών. Οι απώλειες των ελληνικών μοιρών δίωξης ανήλθαν σε 19 αεροπλάνα, σε αερομαχίες ή αναγκαστικές προσγειώσεις
   Στα πρόσωπα που έγιναν ευρύτερα γνωστά, είναι η φυσιογνωμία του Μαρίνου Μητραλέξη, του Έλληνα «καμικάζι», ο οποίος στις 
2 Νοεμβρίου του 1940, σε αερομαχία με ιταλικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν επιδρομή στη Θεσσαλονίκη– έξι (6) ελληνικά καταδιωκτικά PZL P-24, της 22 ας Μοίρας Διώξεως, με έδρα τη Μίκρα Θεσσαλονίκης, απογειώθηκαν, για την αντιμετώπιση 15 ιταλικών βομβαρδιστικών και επτά καταδιωκτικών -! Ο Μητραλέξης έχοντας εξαντλήσει τα πυρομαχικά του, εφόρμησε κατά ιταλικού βομβαρδιστικού τύπου Savoia Marcheti S.M-79, αποκόπτοντας την ουρά με τον έλικά του!.
   Το ιταλικό βομβαρδιστικό συνετρίβη, ενώ ο Μητραλέξης έκανε αναγκαστική προσγείωση, βγήκε με το περίστροφο από το αεροσκάφος του, βρήκε τους 4 Ιταλούς αεροπόρους, που είχαν πέσει με αλεξίπτωτα, τον πέμπτο τον είχε φονεύσει Έλληνας χωρικός, και τους έπιασε αιχμαλώτους- σε ένα πρωτοφανές στα δεδομένα του αεροπορικού πολέμου περιστατικό. Το περιστατικό έλαβε χώρα, στο χωριό Λαγκαδίκια, στην περιοχή Λαγκαδά! 
  Ο μηταλέξης δυστυχώς αναλήφθηκε ομού με δύο ακόμα αξιωματικούς σε πτήση περιπολίας του Αιγαίου, από βλάβη του Α/Φ του στη θαλάσσια περιοχή Τήνου το έτος 1948!
   Ο Μαρίνος Μητραλέξης είχε γεννηθεί το 1916, στα Μίλα Μεσσηνίας, το 1935 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων από την οποία αποφοίτησε το 1938!
   Υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής δεκαοχτώ (18) πιλότοι μας εκτελέστηκαν, από τους Γερμανούς, για την αντιστασιακή τους στάση! Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά των λεχθέντων από τον Αντισμήναρχο επ’ανδραγαθία Κ Περρίκου, στη διαδικασία εκτέλεσης: «Δεν αισθάνομαι τίποτα εναντίον σας, κάνατε το καθήκον σας, όπως και’γω το δικό μου! Είμαι Έλληνας Υποσμηναγός Αξιωματικός της ΠΑ! Σας ευχαριστώ! Ζήτω η Ελλάς!»

   Βαρύ το Κόστος σε Αίμα!
   Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών του Ελληνοϊταλικού πολέμου στους 13.676.
Κατά την διάρκεια της τετραπλής κατοχής που ακολούθησε τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν: Αλβανοί 1165 (Πάργα , Μαργαρίτι, Παραμυθιά) Ιταλοί 8000, Βούλγαροι 25000, Γερμανοί 50000!

   Συνολικές Απώλειες – Συγκρίσεις!
   Οι συνολικές απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες κτλ): Ελλάς 10% (750.000)! Σοβ. Ένωση 2,8%, Ολλανδία      2,2%, Γαλλία          2%, Πολωνία 1,8% κτλ

   Μικρύναμε πάρα πολύ τούτο τον Άθλο!
   Τούτο δεν απορρέει από τη δική μου ταπεινή γνώμη, τούτο περίτρανα προκύπτει, από τις επίσημες αναφορές, όλων των μεγάλων τότε Ηγετών και Πρωταγωνιστών, στις οποίες και κατωτέρω θ’αναφερθώ, με την ελπίδα ότι το μεγαλείο της, ίσως από κάποιους μακροχρονίως κωφεύοντες και τυφλούς, κατανοηθεί!
   Μικρύναμε πάρα πολύ τούτο τον απαράμιλλο άθλο, τον μικρύναμε ασύστολα, μέχρι που ντραπήκαμε να πούμε, ποιος το μεγάλο ΌΧΙ είπε!
Το είπε αναντίρρητα ο Ελληνικός Λαός, δια στόματος όμως Ιωάννη Μεταξά κι’όσοι γνωρίζουν Ιστορία καλά,γνωρίζουν πολλά για εκείνου τα καλά! 
   Μικρύναμε πάρα πολύ τούτο τον απαράμιλλο άθλο, τον μικρύναμε ασύστολα, για λόγους φτηνούς και προπαγανδιστικούς, αγνοώντας ότι η Ιστορία ούτε παραγράφεται, ούτε διαγράφεται, ούτε και θάβεται!

   Δηλώσεις Μεγάλων Πρωταγωνιστών
   Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965 Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο:"Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θα μοιρασθούν μαζί μας τα αγαθά τής ειρήνης." (Από λόγο πού εκφώνησε στις 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)
"Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες." (Από λόγο πού εκφώνησε από το BBC τις πρώτες ημέρες τού Ελληνοϊταλικού πολέμου.)
"Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων της νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δια την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη." (Από ομιλία του στο Αγγλικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941.)
   Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945,Αρχηγός τού Γερμανικού
κράτους 1889-1945:"Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατον…."                                       (Από λόγο πού εκφώνησε στις 4 Μαΐου 1941 στο Ράιχσταγκ)
   Μουσολίνι: "Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξε ότι τίποτε
δεν είναι ακλόνητο εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μας περιμένουν εκπλήξεις.’’
   Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970
Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά το Β'
Παγκόσμιο Πόλεμο: "Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση τού Λαού και των ηγετών της Ελλάδος."
   Στάλιν:"Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν δια να
ευγνωμονώ τον Ελληνικό Λαό, τού οποίου ή αντίστασης έκρινε τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο."
(Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31 Ιανουαρίου 1943 μετά την νίκη τού Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)
   Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992 Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος
της Γαλλικής Ακαδημίας 1974:"Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μία ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για κείνους πού την υπέστησαν!"
(Από μήνυμά του πού απηύθυνε από το BBC τού Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ο Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα.

   Σαν επιμύθιο!
   Να γιατί αισθάνομαι Υπερήφανος, που είμαι Έλληνας! 
Να γιατί αισθάνομαι υπερήφανος, που υπηρέτησα στις τάξεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας!
 Να γιατί θλίβομαι κι’αισθάνομαι ταπείνωση
 όταν δεν στεκόμαστε στο ύψος μας!

                                                         Με Τιμή και Υπερηφάνεια
                                                               Σπύρος Κίκερης.